לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

נקודה למחשבה

Drizztpool​(שולט)​{קושקה שלי}
לפני שבוע • 8 בינו׳ 2026

נקודה למחשבה

הרי לכם שאלה, השאלה מופנית לכל מי שרוצה לענות, ללא קשר להאם המשיב‾ה מוצאים עצמם "אשמים" בדבר שאזכיר או לא. השאלה היא: אם משהו הוא לא חלק ממערכת הדברים שמושכים / מעניינים אתכם - מדוע יש נטייה לאנשים מסוימים להצביע על המשהו הזה כמשהו לא רצוי, לא בסדר, או לא מתאים באופן כללי? למה לא להגיד "אני אישית לא אוהב את הדינמיקה", לשם הדוגמא, "הגוריאנית"? למה לבחור בשפה שאומרת "איזה מוזר" / "לא כיף" / "לא סקסי" / "איכסה פיכסה זו דינמיקה גוריאנית"?

עכשיו, זו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בשרשור כזה בפורום כזה או אחר, לפעמים פותח השרשור מדבר על פרקטיקה מסוימת (ניוש / פינדום / CNC וכו'), לפעמים על דינמיקה מסוימת (MS / גור / קאקולד וכו') ולפעמים (ואני מודה שזה מה שנתקלתי בו לאחרונה) על שימוש בשפה מסוימת או בכינוי מסוים. אז פה אני מבקש, בכל לשון של בקשה, בואו לא נצמצם את השיח לנושא האחרון שהפנה את תשומת ליבי ל... ובכן, טרנד(?) הזה.

אני אומר, מה הייתם מרגישים אילו מישהו היה מתייחס לקינק שלכם, קל וחומר לקינק משמעותי שלכם, כאל משהו שהוא "לא סקסי בעליל"?*
מה הייתם מרגישים אילו הדינמיקה שלכם עם הנשלט‾ת שלכם הייתה מושא לשרשור שאומר "איזה איכסה פיכסה זה"?

עכשיו, אני אקח רגע צעד אחורה, ואגיד שאני מאד מאמין במילותיו האל-מותיות של קורי טיילור מאי שם ב-2001 (חפשו את השיר אם בא לכם להבין את הרפרנס, אני לא אעשה לכם את העבודה). לכן, אני נוטה לשיפוט... נקרא לזה 'שונה' של אנשים. אבל בחיאת רבאק, מה קרה ללהבין שלאנשים שונים יש חיווטים שונים במוח, ושאנשים שונים נמשכים לדברים שונים? כן, אני יודע, מפתיע ככל שזה יהיה - יש אנשים שאוהבים דברים שאתם לא אוהבים. יש אנשים שמאד אוהבים אוכל שאני לא אוהב - אני לא אצא בהכרזה שכל אלו טועים (למרות שהם כן, אוקיי? הם טועים. והם אוכלים דברים לא טעימים 😜), יש אנשים שאוהבים סגנונות מוזיקליים שאני לא אוהב - אני לא אצא בהכרזה שכל אלו טועים (למרות שגם הם טועים. הם שומעים מוזיקה גרועה, והם טועים. אין מה לעשות 😜).

בכל מקרה, לסיכום, ואם נניח רק לרגע את הסרקזם בצד (וזה מאד קשה לי, מי שמכיר אותי יודע). כל אחד אוהב‾ת מה שהוא או היא אוהב‾ת, נהנה ממה שהוא או היא נהנית, ולכל אחד‾ת משהו אחר מרטיב את התחתונים או מעמיד את ה...שיערות. זה שמישהו נהנה ממשהו שאני לא נהנה ממנו לא הופך אותו לטועה, רק לשונה ממני, וזה בסדר. העולם מלא צבעים שונים וצורות שונות, וכמו כל אלו - גם אנשים שונים. אם הכל היה אותו שטנצ החיים היו משעממים עד כדי מוות איטי וכואב.

* הערת אגב: אני בעצמי לא מת על השימוש בכינוי המדובר בשרשור ההוא. אני פשוט חושב שיש כאלו שכן נהנים (ומהתגובות לשרשור ראיתי שאכן יש כאלו שכן נהנים מהכינוי הזה) ושעדיף אולי לא לגרום לאנשים להתבייש בקינק שלהם רק כי הוא לא מתאים לנו.
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
לפני שבוע • 8 בינו׳ 2026
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 8 בינו׳ 2026
מה הייתי מרגישה? כלום, מגלגלת עיניים וממשיכה הלאה.
זו לא בעיה שלי אם בנאדם אחר רואה את הקינק שלי כמגעיל ולא מושך או לא סקסי או ניצול או ווטאבר.
מה איכפת לי שלפי דעתו זה לא סקסי?
ולמה שאתן לתגובה באינטרנט להשפיע על הרגשות שלי באופן הזה?
גם אם היו אומרים לי בפרצוף - איכ, זה ממש דוחה ולא סקסי הקינק שלך, הייתי אומרת אוקי ביי.
מראש לא אבחר בפרטנר שלא חובב את הדברים כמוני.

אבל, כיוון שרוב האנשים לא פועלים כמוני, ועבור לא מעט אחרים זה גורם לתחושת לבד, אשמה פנימית וניכור - כן, צריך לשים לב לנושא.
לא עבורך? תגיד - זה לא עבורי.

או כמו שאמא שלי תמיד אומרת
"לא אומרים איכס על אוכל
אומרים אני לא אוהב. "

~~
ומנגד, אנחנו צריכים להבין ולקבל שכן, לא כל מה שאני אוהב, מתחבר או מייצג - כולם אוהבים, מקבלים ומכילים. ההפך הוא הנכון.

ברור לי שיש גברים שלא נמשכים לנשים - אלא מעדיפים גברים.
ברור לי שיש נשים שמעדיפות נשים ולא נמשכות בכלל לגברים.
ברור לי שיש ונילים (גם אם לקח לי המון זמן לגלות את זה) שהם לא בדסמים בכלל.
יופי להן. להם.
באותה המידה מותר לי להעדיף ולהימשך לדבר אחד ולא לאחר.
teacher​(שולט)חשבון מאומת
לפני שבוע • 8 בינו׳ 2026
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 8 בינו׳ 2026
אם לא מדובר בנתונים מגובים במחקרים, זה הכל דיעה אישית.
אין צורך לכתוב גם “לדעתי”, כי ברור שזה לדעתך.
קל
פישוטו
לפני שבוע • 14 בינו׳ 2026
פישוטו • 14 בינו׳ 2026
יש גם עניין של מול מי אני מתדיין.
אם אני מרגיש שפיטה שנובעת מבורות, אני לפעמים מסביר ומתקן.

אם אני רואה שזה נסיון לריב, למשוך אש או באמת לצחוק על אנשים - או שאתעלם או שאחזיר באותו מטבע
    התגובה האהובה בשרשור
Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
לפני שבוע • 14 בינו׳ 2026
היה לי איזה יום השבוע (או שבוע שעבר, לא זוכרת כבר) שזה הגיע לכזאת רמת תסכול שיצא לי לכתוב פוסטים בנושא בעצמי
כולנו שופטים.ות א.נשים אחרים.ות ומעשים אחרים אבל אני חושבת שיש רמות בנושא ושלפעמים זה כבר חוצה גבולות
זאת לפחות דעתי בנושא (כן טיצ'ר, ברור לי שלא הייתי צריכה לכתוב כאן "לדעתי" ועדיין... לא יודעת, אני מעדיפה להוסיף את זה כי זה לפעמים גורם לצד השני לזכור את זה יותר טוב)
חיוך מלנכולי​(קינקי)חשבון מאומת
לפני 6 ימים • 15 בינו׳ 2026
חיוך מלנכולי​(קינקי)חשבון מאומת • 15 בינו׳ 2026
אנשים זה דרעק, אמנם קשה להתעלם מכל הרעש של כולם ולא לקחת ללב, אבל משתדלים
teacher​(שולט)חשבון מאומת • 15 בינו׳ 2026
חיוך מלנכולי כתב/ה:

התגובה הכי טובה שקראתי היום
StreetCat כתב/ה:
זו לא בעיה שלי אם בנאדם אחר רואה את הקינק שלי כמגעיל ולא מושך או לא סקסי או ניצול או ווטאבר.
גם אם היו אומרים לי בפרצוף - איכ, זה ממש דוחה ולא סקסי הקינק שלך, הייתי אומרת אוקי ביי.

אבל, כיוון שרוב האנשים לא פועלים כמוני, ועבור לא מעט אחרים זה גורם לתחושת לבד, אשמה פנימית וניכור - כן, צריך לשים לב לנושא.

"לא אומרים איכס על אוכל
אומרים אני לא אוהב. "

~~
ומנגד, אנחנו צריכים להבין ולקבל שכן, לא כל מה שאני אוהב, מתחבר או מייצג - כולם אוהבים, מקבלים ומכילים. ההפך הוא הנכון.

יופי להן. להם.

אני מבין את המקום הזה, ואת מה שאת אומרת. ברור לי שיש אנשים שלא אכפת להם אם מישהו אחר "אמר איכס על האוכל שלהם" (אם לצטט את אימך, שאמרה משפט חכם מאד, אגב). אבל יש גם כאלו שעוד לא בטוחים, יש גם כאלו שעדיין מגבשים את דעתם בנוגע לקינק כזה או אחר. אני לא רוצה לראות מצב שבו מישהו או מישהי חדשים לתחום מוותרים על ההנאה שלהם ממשהו כי הם ראו שאדם אחד (או יותר) אמרו על זה שזה "איכסה פיכסה".
חיוך מלנכולי כתב/ה:

הייתי מצטט את קורי טיילור, אבל אני מרגיש שציטטתי אותו יותר מדי בתקופה האחרונה.
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 15 בינו׳ 2026
Drizztpool כתב/ה:
StreetCat כתב/ה:

"לא אומרים איכס על אוכל
אומרים אני לא אוהב. "

~~

יופי להן. להם.

אני מבין את המקום הזה, ואת מה שאת אומרת. ברור לי שיש אנשים שלא אכפת להם אם מישהו אחר "אמר איכס על האוכל שלהם" (אם לצטט את אימך, שאמרה משפט חכם מאד, אגב). אבל יש גם כאלו שעוד לא בטוחים, יש גם כאלו שעדיין מגבשים את דעתם בנוגע לקינק כזה או אחר. אני לא רוצה לראות מצב שבו מישהו או מישהי חדשים לתחום מוותרים על ההנאה שלהם ממשהו כי הם ראו שאדם אחד (או יותר) אמרו על זה שזה "איכסה פיכסה".

נשמע שאיכפת לך מאנשים זרים והמסע שלהם בבדסמ- זה יפה מאוד.
לי? לא איכפת, בטח לא ברמה הזו.
אני כן אתן תשובות כשיש לי כוח, ואפילו אחפור בלא מעט נושאים בבלוג שלי.
אבל חוסן נפשי, התמודדות עם שיט שיש באינטרנט(ולא חסר)- זה מבחינתי אחריות אישית של כל אדם לפתח בעצמו או להיות במרחב שלא יפגע בו אם הוא לא מסוגל לכך.
הסביבה יכולה להיות יותר נעימה ומקבלת אבל זו לא חובה או דרישה, אלא עניין של רצון טוב, ויחסית לשאר האינטרנט - הכלוב הוא מקום מקבל ומכיל.
ממי כן איכפת לי? מאנשים שהתחברתי אליהם ברמה כזו או אחרת. הם יקבלו יחס אחר ממני.