|
|
לפני 6 ימים •
24 בינו׳ 2026
היפנוזה ואתיקה
לפני 6 ימים •
24 בינו׳ 2026
Sunna סאנה(שולטת) • 24 בינו׳ 2026
מכל הדברים החצי-חוקיים והאפורים אתית שמתרחשים בתוך בדסם, אני חושבת שאנשים שקוראים לעצמםי מהפנטים ולומדים לימודים לא מקצועיים ואשכרה מוכנים לנסות להפנט אנשים, זה אחד הדברים הכי מטורפים בעיניי, על אף שאני אדם עם הפטיש/קינק הזה ברמה מסוימת.
אני למדתי על התחום ברמה המקצועית (לא את התחום, לא יודעת להפנט עדיין, ולא יודעת אם אני מתכוונת ללמוד לדעת להפנט), אבל גם לפני שלמדתי את זה אני הבנתי שזה פשוט כל כך לא בסדר אתית לעשות משהו שהפוטנציאל שלו הוא מסוכן ברמה הזאת. כאילו, הרבה דברים שאנחנו עושים הם באמת מסוכנים, אבל נגד האחד הזה יש ממש חוק שמכריע שאנשים שהם אינם אנשי מקצוע לא אמורים להפנט ושגם אם הם אנשי מקצוע שלמדו את התחום הם לא אמורים להפנט אנשים שהם אינם מטופלים, אנשים שהוצא צו להפנט אותם בבית משפט, או תלמידים שלומדים את המקצוע כחלק מהכשרה. לרוב הדברים שאנחנו עושים אין חוק נגדם שממש מכריע שאסור ברמה הפשוטה ביותר, עם מאסר במידה ואתה נתפס כמתרגל אותם. במקרה של היפנוזה הדעה שלי היא מאוד שחור ולבן. זו פעולה שמומחים הגדירו שלא אמורה להתבצע מחוץ לתחומים המוגדרים ורק על ידי מומחים בתחום, ואני מסכימה ממש- יש עונש מאסר על הפעולה הזאת, מה שאומר שבמידה ומשהו רע יקרה לסאב-ית שיהופנטו, יהיה מסוכן לדומ-ית לפנות למיון או לעזרה כי הם עשויים להסתבך משפטית וללכת לכלא, מה שאומר שיש יותר סיכון שלא יפנו לעזרה מקצועית במקרה כזה ונזק חמור יכול להתרחש. זה מוביל אותי למחשבה שזה פשוט לא אמור להתבצע. לכן כשאני רואה מפגשי היפנוט או אנשים שמחפשים פרטנר להפנט אני ממש נהיית מתוסכלת. הם לא יעברו קורס וזה גם לא משהו שהם יכולים לעבור, כמו למידת קשירות או דברים בסגנון. הם פשוט מהווים סיכון בעיניי. אני חושבת שהדיון כאן הוא מן הסתם כמו הרבה פעמים- איפה אנחנו שמים את הגבול. האם יש דברים שגם אם פיזית ניתן לעשות אותם נכון להשאיר אותם כפנטזיה בלבד בעקבות ההשלכות האפשריות שלהן? כמה גם במידה ויש הסכמה על משהו מאוד בעייתי ניתן למתוח את העניין? *כתבתי את הפוסט גם בבלוג שלי מכיוון שחשבתי שאני מפרסמת אותו בפורומים אבל זה היה בבלוג והתבלבלתי, אך אני חושבת שזה אחד שאני רוצה לשמור גם עבור עצמי. |
|
|
|
|
לפני 6 ימים •
24 בינו׳ 2026
לפני 6 ימים •
24 בינו׳ 2026
teacher(שולט) • 24 בינו׳ 2026
מעניין.
אני דווקא חושב שהחוק הוא אולי לא מה שמפריע לך. כי ממה שבדקתי אסור גם להשתמש בוויד בישראל, ואנשים די עושים את זה חופשי. היפנוזה אינה אסורה ברוב מדינות העולם. גם בארה״ב. והקורסים הם במקרה הטוב פרונטליים אבל ברוב המקרים ״בהתכתבות״. ואנשים שלא למדו קשירה הם מסוכנים בעינייך? איפה את חושבת למדו אלה שמעבירים את הקורסים? אגב בישראל אנשים למדו לעקוף את הבעיה בזה שהם קוראים לזה ״דימיון מודרך״. והופ - נעלמו הבעיות. יום אחד מישהו ישחרר אותנו מחוק אבישלום דרורי, שמתייחס למקרה אחד ויחיד בעולם אי פעם מאז ועד היום. חוק מגוחך |
|
|
|
|
לפני 6 ימים •
24 בינו׳ 2026
לפני 6 ימים •
24 בינו׳ 2026
teacher כתב/ה: מעניין.
אני דווקא חושב שהחוק הוא אולי לא מה שמפריע לך. כי ממה שבדקתי אסור גם להשתמש בוויד בישראל, ואנשים די עושים את זה חופשי. היפנוזה אינה אסורה ברוב מדינות העולם. גם בארה״ב. והקורסים הם במקרה הטוב פרונטליים אבל ברוב המקרים ״בהתכתבות״. ואנשים שלא למדו קשירה הם מסוכנים בעינייך? איפה את חושבת למדו אלה שמעבירים את הקורסים? אגב בישראל אנשים למדו לעקוף את הבעיה בזה שהם קוראים לזה ״דימיון מודרך״. והופ - נעלמו הבעיות. יום אחד מישהו ישחרר אותנו מחוק אבישלום דרורי, שמתייחס למקרה אחד ויחיד בעולם אי פעם מאז ועד היום. חוק מגוחך מעניין. ההשוואה לחוק שמשפיע על עצמך ולא על אחרים הוא מעניין בעיניי כי אם מישהו מעשן זה נזק עבור עצמו. ללא קשר, זה לא דמיון מודרך ממש, מכיוון שהיפנוזה כוללת סוגסטיות, וזה בדיוק המסוכן בדבר. מכל מקום, כן, זה אכן מסוכן לקשור בלי ללמוד קשירה, וגם לחנוק בלי לחפש על זה קודם. מבחינת מי שמעביר את הקורסים, זו נקודה טובה, ואני חושבת שבאמת משהו בהיפנוזה מרגיש לי אחר, כנראה מכיוון שאני בתחום הבריאות שהוא לרוב פחות פיזי. אולי אם הייתי רופאה או פיזיותרפיסטית ההפוך היה מפריע לי יותר. נכון לעכשיו, לשחק עם הנפש של אדם ועם הלא מודע שלו זה מסוכן בעיניי יותר לפעמים. היו מקרים של טיפול NLP (אנשים שאינם אמורים לטפל בהיפנוזה) שלאחר הטראנס שהם הכניסו אליו את המטופל התפרצה בו פסיכוזה (כמובן שזה אינו סיבתי, אבל זה מספיק משמעותי בעיניי). |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
teacher(שולט) • 24 בינו׳ 2026
אנחנו מערבים פה כמה נושאים שאמנם משיקים אך אינם קשורים.
1. מה משפיע עלי ומה על אחרים - אם עישון היה משפיע רק על המעשנים הייתי אומר סבבה, אבל יש אקו סיסטם שלם של צריכה ומערכת חברתית שמקיפה, אז אולי זה לא כל כך דיכוטומי. כנ״ל אלכוהול, סמים, לסמס בנהיגה, חציית כביש לא במעבר חציה ועוד מיליון דברים 2. דמיון מודרך = היפנוזה בכל המובנים, בעיקר הסוגסטיות, ככה שזה רק עניין של סמנטיקה ריקה. אולי גם וויד שונה מירוק ששונה ממריחואנה? 3. תחום הטיפול - פה אנחנו לגמרי מסכימים ואולי אני כנראה יותר קיצוני ממך. המילים ״מטפל״/״קואוצ׳ר״ הפכו להיות צלחת פטרי של שרלטנות. לדעתי יש משמעות לתואר הרשמי ולהכשרה ולימודים ורבות נכתב על כך פה ובכל מקום בעצם. אתה מקצר דרך בלימודים, אתה תקצר בטיפול. פשוט מתמטיקה. 4. כשאנשים משחקים בבית - מותר להם הכל. בעיקר אם מדובר בשני בוגרים שמחליטים החלטה מודעת לעשות משהו יחד. ואם הם עושים יחד משהו לא חוקי, סבבה, שישאו באחריות וישלמו את המחיר כמו אנשים בוגרים. מותר להם. ככה עובד העולם. |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
William Arthur{SilentDevo} • 24 בינו׳ 2026
החיים הם סוגסטיה אחת גדולה. כל תקשורת אנושית עשויה/עלולה להיות טעונה בהיבטים סוגסטיביים.
לספר לחבר/ה על משהו רע שקרה לך ? פעולה סוגסטיבית המיועדת לגרום לשינויים במצב התודעה. לשיר שיר-ערש לפעוט? פעולה סוגסטיבית המיועדת לגרום לשינויים במצב התודעה. ההגדרה של "היפנוט" בחוק השימוש בהיפנוזה, תשמ"ד-1984 היא כל-כך רחבה וכתוצאה כל-כך מטופשת שהחוק בעצם מאפשר לרגולטור להתמודד רק עם אנשים המצהירים על עצמם כמהפנטים. כל פעולה בדס"מית היא סוגסטיבית. ולכן אנשים שאינם יציבים נפשית הם בסיכון לכל פעולה בדס"מית. תחשבי מה עושה קשירה "נקייה" שתכליתה רק הגבלת-תנועה לאדם החווה את תחושת חוסר-האונים המתמשך ? אז מה נעשה? |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
William Arthur כתב/ה: החיים הם סוגסטיה אחת גדולה. כל תקשורת אנושית עשויה/עלולה להיות טעונה בהיבטים סוגסטיביים.
לספר לחבר/ה על משהו רע שקרה לך ? פעולה סוגסטיבית המיועדת לגרום לשינויים במצב התודעה. לשיר שיר-ערש לפעוט? פעולה סוגסטיבית המיועדת לגרום לשינויים במצב התודעה. ההגדרה של "היפנוט" בחוק השימוש בהיפנוזה, תשמ"ד-1984 היא כל-כך רחבה וכתוצאה כל-כך מטופשת שהחוק בעצם מאפשר לרגולטור להתמודד רק עם אנשים המצהירים על עצמם כמהפנטים. כל פעולה בדס"מית היא סוגסטיבית. ולכן אנשים שאינם יציבים נפשית הם בסיכון לכל פעולה בדס"מית. תחשבי מה עושה קשירה "נקייה" שתכליתה רק הגבלת-תנועה לאדם החווה את תחושת חוסר-האונים המתמשך ? אז מה נעשה? אכן משהו שכתבתי לאדם בבלוג שלי בדיון דומה על הנושא. עצם הכניסה לסאבספייס היא בהוויתה הרבה פעמים מצב תודעה אחר ומשוחרר יותר, פתוח יותר לסוגסטיות. האם זה אומר שלא כדאי להיכנס לשם? לא. אני ממש לא חושבת שיש תשובה אחת ברורה לדיון הזה גם אם זה נשמע שכן, יותר פשוט מקום לתהייה. |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
StreetCat(שולטת) • 24 בינו׳ 2026
כמו כל דבר בבדסמ - כשהולכים על ההגדרה הרחבה והכללית, קל מאוד להתנגד להכל ולהגיד זה לא חוקי/מוסרי/תקין וצריך להתרחק מזה.
אבל אם מפרקים את זה לדברים ספציפיים יותר וממוקדים יותר נכנסים לתחום האפור, בעיני הבדסמ הוא בתחום האפור הזה, ולא בשחור לבן הכללים. לצורך הדוגמא - התנייה נחשבת היפנוזה לדיון הזה? הרי יצרנו הרגל חדש אצל אותו אדם לא בהכרח בהסכמה להתנייה הזו ספצפית וע"י שימוש במגוון דרכים וכלים שחלקם נחשבים היפנוטיים. למשל להציע דברים כשהצד השני נמצא בסאב ספייס, או רק לדבר עליהם או לעשות אותם - הכל בתוך הגבולות של הסאב. אבל יש לזה השפעה גם מחוץ לסשן ומחוץ לספייס. יש כאלה שינצלו זאת לרעה לחציית גבולות ומתיחה שלהם - וזה באמת פסול בעיני. אבל מה אם עשיתי זאת על אקט שנמצא בתחום ההסכמה? זה גם פסול? בסוף, כל מפגש שבו אנחנו בוחרים להיפתח ולתת אמון - ישפיע עלינו כשצד אחד בוחר להתמסר ולתת את עצמו, הוא מאפשר לצד השני לשנות בו דברים בשלל דרכים. בתחום הרפואה אולי יתמקדו בהפחתת כאב וסטרטס אבל מה אם ההתמסרות הזו מאפשרת לחוות סף כאב גבוה יותר? כי מתמקדים רק בחיבור ובחוויה הפיזית שמקבלים מהצד המוביל, שבונה את זה בהדרגה. או כמו שיש שיחברו בין עישון לתחושת גועל ודחייה, יש שיחברו השפלה ספצפית אל תחושת עונג ספצפית מינית? ברור שנדרשת פה הסכמה ורצון של שני הצדדים, אחרת זה לא יעבוד, אבל איפה הגבול עובר בתוך ההסכמה והרצון? בפועל, הדברים האלו משפיעים גם מחוץ לסשן, הם דורשים תחזוקה ויכולים להתפוגג עם הזמן.. כמובן שאפשר להתנגד להם - אבל אז מה הטעם להיכנס לזה מההתחלה? |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
bondman(נשלט){FLR} • 24 בינו׳ 2026
לדעתי,
בהרבה מהסשנים שלי ובטוח הטובים במיוחד שבהם. הייתי למעשה מהופנט. באיזה שהוא מקום כל שולטת היא גם סוג של מהפנטת. |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
Master Bruce{©} • 24 בינו׳ 2026
יש מה שנקרא מבחן ה "נו באמת".
או מבחן "האדם הסביר". או מבחן "אני לא יודע להגדיר את זה, אבל אני יודע כשאני רואה את זה". לא כל דבר דורש הגדרות יבשות של "בדיוק" איפה עובר הגבול ומה כן ומה לא. יש גבולות שפשוט צריך להיות אדם סביר ולא חולה בראש כדי לדעת. תמיד יהיו כל מיני מקרי קצה מוזרים שאפשר למצוא שטכנית חוקיים אבל לא מוסריים או להיפך. אבל השאלה החשובה יותר, היא למה מלכתחילה לחפש אותם? |
|
|
|
|
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
לפני 5 ימים •
24 בינו׳ 2026
סנטוריון • 24 בינו׳ 2026
אין דבר כזה היפנוזה.
|
|