לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

תכני שליטה נשית מהמיינסטרים

כמהת-יער כמהת-יער
לפני 3 שבועות • 17 בפבר׳ 2026

תכני שליטה נשית מהמיינסטרים

כמהת-יער • 17 בפבר׳ 2026
אני טוענת ששליטה נשית המיינסטרים היא לרוב כמו המתייחסים ליצנים במיינסטרים- או רוצחות משוגעות ומפחידות, או מגוחכות ועצובות.
מאמינה שלאורך תקופה ארוכה זה גם היה היחס לטרנסים וקרוסים, ועדיין שליטה נשית לרוב מצטיירת כבדיחה מטומטמת או כאלימות רצחנית.

בבקשה (בבקשה!) שנו את דעתי.
Black Lotus Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לצערי אין לי איך לשנות את דעתך, אבל מרגיש לי שגם שליטה גברית מוצגת באופן די דומה.
    התגובה האהובה בשרשור
פישוטו פישוטו
פישוטו • 17 בפבר׳ 2026
יש קליפ אחד שמייצג כראוי.

רק אחד
Luna Oscura Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}

Re: תכני שליטה נשית מהמיינסטרים

כמהת-יער כתב/ה:
אני טוענת ששליטה נשית המיינסטרים היא לרוב כמו המתייחסים ליצנים במיינסטרים- או רוצחות משוגעות ומפחידות, או מגוחכות ועצובות.
מאמינה שלאורך תקופה ארוכה זה גם היה היחס לטרנסים וקרוסים, ועדיין שליטה נשית לרוב מצטיירת כבדיחה מטומטמת או כאלימות רצחנית.

בבקשה (בבקשה!) שנו את דעתי.

לפני הרבה מאוד שנים, היה פרק טוב בCSI על שולטות (עם התמקדות בשולטת שהיא גם מטפלת למיטב זכרוני)
הרגשתי שהוא פרק טוב יחסית
אחר כך הם הרסו את זה בפרקים אחרים שהיו בעונות אחרות
אבל בגדול? מסכימה איתך וגם עם לוטוס
זה פשוט ייצוג לא נכון (לרוב) של בדס"מ במדיה
variation variation​(נשלט)
variation​(נשלט) • 17 בפבר׳ 2026
לדעתי רוב מי שנחשף למושג שליטה נשית יודע לראות את זה כמיניות, אולי לא הכי מוכרת ומקובלת אבל סך הכל מיניות

אני באמת ובתמים לא חושב שיש אנשים שחושבים שזו בדיחה מטומטמת או אלימות רצחנית, ואם כן, אני בטוח שאלו כמה אחוזים בודדים מהכלל

חוץ מזה שזה תלוי באיך מגישים את זה כלפי חוץ, אם מישהי תחצין את זה החוצה אז זה עלול להצטייר לאחרים כבדיחה, אם אותה אחת תתייחס לזה בצורה רגילה וטבעית כמו כל דבר אחר בחייה אז גם ככה אנשים יסתכלו על זה, לפחות רובם, אז תכלס זה משתנה מאחת לאחת, ולדעתי לא כדעה רווחת על הכלל

אצלי זה דווקא הפוך, נשים שיש בהן שליטה נשית אמיתית מצטיירות בראש שלי כנשים דומיננטיות בחיים עצמם, עם ביטחון עצמי והומור, אפילו כאלו שנוטות לצחוק הרבה, לא כנשים משוגעות ועצובות, ולא מגוחכות ומפחידות
כמהת-יער כמהת-יער
כמהת-יער • 17 בפבר׳ 2026
Black Lotus כתב/ה:
לצערי אין לי איך לשנות את דעתך, אבל מרגיש לי שגם שליטה גברית מוצגת באופן די דומה.

דווקא נראה לי שגברים שולטים מיוצגים כאירוטיים, מושכים וראויים להערכה וחרמנות.
Black Lotus Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
אולי בהתחלה. אחר כך או שהם נהיים אלימים ומאבדים שליטה והיחסים נגמרים בקרשנדו נוראי, או שמי שתחתיהם מפעילים עליהם מניפולציות והם נופלים בזה.
Luna Oscura Luna Oscura​(נשלטת)​{Loki the t}
Black Lotus כתב/ה:
אולי בהתחלה. אחר כך או שהם נהיים אלימים ומאבדים שליטה והיחסים נגמרים בקרשנדו נוראי, או שמי שתחתיהם מפעילים עליהם מניפולציות והם נופלים בזה.

ו/או הם מתגלים כבעלי הפרעה נפשית שבגללה הם בדס"מים וזה לא בריא להם והם צריכים להתרפא
נסיכה עם כפית זהב נסיכה עם כפית זהב​(מזוכיסטית)
לא בטוחה שזה ספציפי לשליטה נשית, אני דיי מרגישה שבדסמ ושליטה בכללי (נשית או גברית) מיוצגת במיינסטרים באור לא מוצלח, ובעיקר אלימה ומתעללת.
פישוטו פישוטו
פישוטו • 17 בפבר׳ 2026
כדי למדוד שוביניזם בסרטים יש את מבחן בכדל.
מבחן שבודק האם נשים מופיעות בסצנה בלי גברים.
ואם כן. האם הן מנהלות שיחה שלא קשורה בגברים?

אם אני עושה שחלוף קטן למבחן הזה - אני לא מצליח להיזכר בדמות אחת בדסמית שלא הוגדרה לגמרי על ידי הבדסמ שלה.
כלומר הופיעה בסצינה בלי שכל מה שהגדיר אותה היה היותה בדסמית.
לרוב בצורה קריקטורית/מבדרת/לועגת.

בקולנוע היום יש כבר יצוג להטבי הולם. דמויות עגולות שהן גם להטביות, ולא להטביות בלבד.

מקווה שעם הזמן נזכה לדמויות בדסמיות כאלה.
זה יצוג הולם בעיני.