סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שליטה מלמטה - אשליה או אמת

מיינד
לפני 19 שנים • 26 בדצמ׳ 2004

שליטה מלמטה - אשליה או אמת

מיינד • 26 בדצמ׳ 2004
אחד המשפטים הפופולרים הוא שליטה מלמטה.

המונח שליטה מלמטה יוצר עיוות בעיניי הקורא.
כאשר כותבים שהדום יעשה את אשר רוצה השפחה/סאבית , קוראים לזה הכותבים שליטה מלמטה
החלק החסר במשפט הוא מתי זה יבוצע, מהות השליטה היא לא איך וכמה , אלא מתי.
הרצון של שני הצדיים לתת, ולקבל הוא החלק הגורם להם לפתוח את רצונם.
האם האדון אשר רוצה שיהיה לשפחה טוב אינו אדון ?
האם האדון אשר עושה דברים כי כך צריך אינו אדון ?
האם האדון אשר ממלא את רצון השפחה אינו אדון ?

מניין הבאתן את האמירות האלו, האם הגשמה של מעשה הוא כי זה רצון השפחה ?
רצון האדון ורצון השפחה יחד יוצאים אובייקט חדש.
אם האדון ירצה לממש את רצון השפחה הוא יעשה זאת כי זה רצונו ולא כי היא רוצה , האם משפט זה יענה לכן על השאלה ?

הפחד השולט באדם הוא הגורם לו לראות את אשר נוח לו לראות ומסנוור במילים את אשר עיניו רואות.
מצד אחד יש דרישה של אדון אשר יעשה ככל שירצה ויקח את אשר הוא רוצה לקחת.
ומצד שני מופיע משפט של אם הוא יתן את אשר אני רוצה לתת הוא לא שולט.
האם הרצון שלך לקבל מתאים לכל פרק זמן הוא ?

היה ותאבדו את הרצון שלכן תקראו לזה סירוס.
היה ויעשה האדון מעשה שאין הוא מקובל עליכן תקראו לזה תקיפה.
היכולת לצבוע כל פעם בצבע אחד בהתאם לצרכים רק מגביר את האמירה

שכאשר היכולת אינה קיימת נוצרות מערכות לאישור האי קיום.

עצם הבחירה של השפחה לאפשר לאדון לממש את רצונה אין זה שליטה מלמטה אלא נתינה אישית שלה ולמעשה ויתור מתוך בחירה , כי כאן היא העבירה לו את המושכות, והוא זה אשר
יחליט אם ומתי לממש את רצונה.
זרה מוכרת
זרה מוכרת • 26 בדצמ׳ 2004
שליטה מלמטה מבחינתי = למניפולציה.

אני לא מדברת על סיטואציות בהן האדון עושה את בקשתה של שפחתו
ולא על סיטואציה שבה הוא מעניק לה.

אלא על סיטואציה שבה על ידי מניפולציה, היא תשיג ממנו משהו שלא היה מסכים לעשות באם היתה מבקשת ממנו באופן ישיר.
(לא מתה על זה גם כשזה בא הפוך..ממנו אליה).

וזה... לא אהוב עליי

זרונת
venus in our blood​(שולטת)

.....

venus in our blood​(שולטת) • 26 בדצמ׳ 2004
ראשית כל, אני לחלוטין מסכימה עם זרונת, שהיטיבה להגדיר מהי שליטה מלמטה.

שנית, אדון אשר מוותר על רצונותיו \ צרכיו כדי לממש את הפנטזיות של הסאבית שלו, או שם במקום הראשון את רצונותיה ( לפני שלו ) מבטל למשה את ההגדרה המהותית והבסיסית של יחסי שליטה.
כי אם הוא עושה מה שהסאבית רוצה ופחות ממה שהוא רוצה, או שם את רצונותיה ומאווייה לפניו, הרי זה שעשוע נחמד ובלתי מזיק בעליל , אך אלו לא יחסי שליטה.

לעומת זאת, המקרה השני שתיארת, גם הוא אינו שליטה, כי אם ניצול...

לדעתי, יש למצוא את קו התפר העדין כל כך בין הרצונות, ולזכור שיחסי שליטה, במהותם ובהגדרתם הבסיסית, שמים את הצד השולט לפני הצד הנשלט, וזאת מתוך בחירה של 2 הצדדים.
מיינד

תמונה תמונה כפי שהוא היה אומר

מיינד • 26 בדצמ׳ 2004
נגה, את חוטאת במשפט בודד לעומת חיים שלמים
עצם מילוי רצון השפחה אין זה אומר שמימוש זה לא יביא את האדון
למימוש רצונו שלו.

על פי הקו שלך כל מה שלא רצון השפחה הוא תקיפה , כמו שהוא
היה אומר, הבט בתמונה ותאר לי מה אתה לא רואה שם
ואז תדע מה יש בתמונה
venus in our blood​(שולטת)

מיינד,

venus in our blood​(שולטת) • 26 בדצמ׳ 2004
לא אמרתי שלא כל מה שאינו רצון השיפחה הוא תקיפה

אני אומרת,שהרצונות\ המאוויים הם הדדיים, ולכן יש למצוא את קו התפר, האיזון בין רצונות שונים של בני אדם שונים.
ועם זאת, אדון שיעדיף למלא את רצונות שיפחתו על פני רצונותיו הוא - גם אם הכוונה להוביל אותה בדרך הנכונה עבורה - הינה וויתור מסויים של שליטה.

כי הצד הנשלט\ת מן הסתם יעדיף למלא את רצונות הצד השולט ( או שכך זה ברמת האידיאל של עצם ההגדרה הבסיסית של יחסי שליטה )

אין הכוונה להתעלם מרצונותיה של השיפחה, אלא להציב את רצונותיו והחלטותיו ושיקול דעתו לפני שלה.
אם כי נהיר לי היטב שזה לא אפשרי ב כ ל קשר...
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}

שאלה של הגדרות, לא?

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 26 בדצמ׳ 2004
ההגדרה שאני מכיר ל-TFTB (Topping From The Bottom) , הלא הוא המונח שתוגם לשליטה מלמטה, מדברת על ניסיונות של הסאב/ית להכתיב או לשנות את התנהלות הסשן, בתוך ההקשר הבדסמי.

בעיני (ובמטרת ההגדרה שאני מכיר), תהליכים שקורים מחוץ להקשר של משחק בדסמי - כגון משא ומתן, הגדרת גבולות, משוב על סשן שהסתיים אינם נכללים בתוך ההגדרה של TFTB.
יש צורך בכל מסלולי התקשורת הללו, כדי למנוע תסכול מתמשך של הדומ/ית והסאב/ית - בין אם על ידי תחושה של נסיונות בלתי פוסקים לדחוק מעבר לגבולות, ובין אם על ידי תחושה שמה שנעשה בסשן רחוק ממה שרוצים (ונהנים) לעשות בו.

הבחנה זו בין ההקשרים מישבת, לדעתי, את הסתירה שחלק מהמתיחסים כאן חשו.

משא ומתן והגדרת גבולות הם תהליך חשוב, גם אם קשה לדבר על מה שרוצים לעשות במהלך משחק מתוכנן.

הרי אם לא נדבר על מה שיכול, רצוי ואסור שייכלל במהלך הסשן בשלב התכנון - מה כבר אפשר לעשות תוך כדי משחק, חוץ מאשר להשתמש במילת ביטחון?

ובעיני, השיחה על מה אוהבים, ממה נהנים ועל הגבולות של כל אחד/אחת מהשותפים למשחק - עוזרת לבנות את האינטימיות שצריכים כדי לבצע את מה שזממנו ביחד...

icon_twisted.gif
TooT​(נשלטת){פטרוניוס}
TooT​(נשלטת){פטרוניוס} • 26 בדצמ׳ 2004
לא כל מקרה של מילוי רצונותיה של סאבית \שפחה יהיה שליטה מלמטה , רצונות הדום והסאבית\שפחה יכולים גם להיות מקבילים והדדיים .
אבל ,ביחסי שליטה אני בהחלט יודעת שלא כל מה שארצה יקרה ולא בזמן ובמקום שארצה ויותר מזה אני מעניקה לאדון שלי את הסכמתי לממש את רצונותיו שלו גם בלי קשר לרצונותיי . כשהאדון שלי מורה לי לעשות דברים שקשה לי לבצעם,כאלו שדורשים ממני להיתגבר, למשל ,על בושה כלשהי ,ענייני אגו או פחד ,במילוי רצונותיו באים לידי ביטוי הכניעה וההתמסרות שלי אליו .
כן ,והכל עדיין צריך להישמר במסגרת של שפוי ,בטוח ובהסכמה .
תאיר​(נשלטת)
תאיר​(נשלטת) • 26 בדצמ׳ 2004
בנים לא כל כך מכירים את זה כי בגיל הרלוונטי הם יותר עסוקים בלרדוף אחד אחרי השני, אבל בנות עוברות סביבות גן חובה - כיתה א' שלב של משחקי תפקידים.
אמא, אחות גדולה ותינוקת לדוגמה (זה משפחות מטרנליסטיות כי הן לא מצליחות לתפוס בן שישחק איתן) או גננת ועוזרת גננת.
ואז בשלב מסוים מתחילים לתכנן את המשחק מראש "את תגידי לי שצריך לקחת את התינוקת לטיול ואני אגיד לך שקודם תאכילי אותה".
כשמתחילים לביים ולתכנן יותר מידי מראש אז המשחק עצמו מאבד כל משמעות.

זאת האסוציאציה שעולה לי בראש כשאני חושבת על שליטה מלמטה. אם הסאבית נותנת לדום תסריט - מתי הוא צריך "להעניש" אותה ומתי הוא צריך להשפיל אותה ומתי ומתי...זה הופך הכל לחסר משמעות.
חלק מהרגשת הכניעה בשבילי הוא הלא ידוע. אני יודעת שלא יקרה שום דבר שבאמת באמת נורא לי ובמסגרת הזאת אני יכולה להרגיש בטוחה. אבל מה יקרה בתוכה אני לא יודעת.
ורה
לפני 19 שנים • 27 בדצמ׳ 2004
ורה • 27 בדצמ׳ 2004
אני מאסכולת ה"אנחנו משחקים משחק תפקידים".
מה רע בלתת תסריט, בלהנחות, בלהגיד איך אני אוהבת? למי שמשחקת סאבית יש רצונות ופנטזיות בדיוק כמו למי שמשחק דום, ואי אפשר לצפות ממנו שינחש לבד.
עט_הסקנדל​(נשלטת)
לפני 19 שנים • 28 בדצמ׳ 2004

ומה אומר המילון?

עט_הסקנדל​(נשלטת) • 28 בדצמ׳ 2004
מתוך מילון מושגים של אתר ברוסית www.bdsm.ru
Злоупотребление расположением Топа, манипуляция со стороны подчиненного партнера, направленная на извлечение максимума удовольствий для себя. В самом худшем случае приводит "Топа" к роли "массовика-затейника" для своего раба.

ובתרגום חופשי -- ניצול לרעה ומניפולציה של הדום מצד הנשלט, במטרה להפיק מקסימום הנאה בשביל עצמו. במקרה הגרוע, הופך הדום ל"מארגן מסיבות" (סליחה, לא מצאתי מושג מתאים יותר) של הסאב.

תרגום מוצלח יותר יתקבל בברכה