fire |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
פמיניזם/שוביניזם
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
fire • 23 בינו׳ 2005
שלום לכם אנשים. כמו ששמתם לב איני מרבה לכתוב בפורומים אבל יש לי שאלה אליכם:
האם אתם מקשרים בין מינו של אדם להיותו שולט או נשלט ( יעני אם אתם רואים גבר וחושבים שהכי מתאים לו להיות שולט בגלל שהוא גבר) ובכלל מה הקשר בין שוביניזם או פמיניזם לבידי אס אם אם יש בכלל? |
|
teacher(שולט) |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
אין
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
teacher(שולט) • 23 בינו׳ 2005
אין
וגם לא אמור להיות. בוקר אור teacher |
|
crazy_toast(שולט){אליס} |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
Re: פמיניזם/שוביניזם
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
crazy_toast(שולט){אליס} • 23 בינו׳ 2005
fire כתב/ה: שלום לכם אנשים. כמו ששמתם לב איני מרבה לכתוב בפורומים אבל יש לי שאלה אליכם:
האם אתם מקשרים בין מינו של אדם להיותו שולט או נשלט ( יעני אם אתם רואים גבר וחושבים שהכי מתאים לו להיות שולט בגלל שהוא גבר) ובכלל מה הקשר בין שוביניזם או פמיניזם לבידי אס אם אם יש בכלל? אם אצל מישהו מאיתנו, זה מגיע ממקום כזה, אז זה רע מאוד. |
|
nerissa(אחרת) |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
nerissa(אחרת) • 23 בינו׳ 2005
אני שוביניסטית ואני אישה. מה זה אומר?
<אולי שאני שיפחה במהותי?> אני לא מאמינה שיש קשר. |
|
en1 |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
en1 • 23 בינו׳ 2005
אופס....... אני מבינה שהדעה נחרצת... אבל אני ארשה לעצמי להיות מנגד (למרות האנשים המכובדים שהמחזיקים בה). אז אני בבדס"מ מאוד שוביניסטית. מודה. אולי אני אקדים - שבבדס"מ אני נותנת לעצמי להרגיש את כל מה שלא פוליטקלי קורקט, אבל איפשהו בפנים רוצה להתעורר. אז בחיי האישיים, אני לא שוביניסטית (כמו שאני לא נהנית שמשפילים אותי..). כאן אני מאוד נהנית מזה. ומה זה אומר? זה אומר שלא תהיה לי מלכה, כי רק גבר יכול לשלוט בי. זה אומר שגבר חזק עושה לי את זה וגבר ווימפ זה לא סקסי בכלל. ולפעמים בא לי איזה גבר בהמה ושוביניסטי שיעשה איתי מה שבא לו. זהו. לא לסקול. |
|
Aragorn(שולט) |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
Aragorn(שולט) • 23 בינו׳ 2005
על הבירכיים ... אני כבר אתפוס אותך אחרי זה ... יותר ברצינות, בדסמ היא נטיה מינית מעמד האישה היא דיעה פוליטית. מה הקשר בין סקס לפוליטיקה? קיים גבר שלא ימשך לבחורה רק בגלל שהיא תומכת בביבי ולא בפרס? סוגיות פולטיות כגון: האם לנשים יש זכות להגשים את עצמם מחוץ לבית? זכות לקבל שכר שווה עבור עבודה שווה? וכו' נפתרו בחיוב כבר לפני שנים רבות וכמעט כל האוכלוסיה, כולל מן הסתם קהילת הבדסמ, קיבלו אותם. על כל מקרה, סוגיות אילו נראות לי יותר קשורות לחוש הצדק של הבן אדם מאשר לנטיה המינית שלו. עם זאת בהרבה מן המיקרים, מודל הזוגיות שנראה לנו טיבעי הוא המודל שראינו בבית הבית שלי היה מאוד מיילדום זה מה שאני מכיר זה מה שנראה לי טיבעי וזה מה שאני מיישם בכל מערכת יחסים כולל ואנילית. השאלה שלך קשורה לשאלה כללית יותר. האם בדסמ שנעשה בצורה שפויה אמור לפגוע בחיים ה"אמיתיים" של הבן אדם? למשל, האם בחירתה של אישה מסוימת להיות שפחה אמור להפריע לה להתקדם מבחינה מקצועית? או האם זה הגיוני מצד שפחה לדרוש מהדום שלה תשומת לב במידה כזו שתמנע ממנו לתפקד בעבודה? התשובה המוסכמת היא שלא, בדסמ היא תרבות שעות פנאי וככזו היא לא אמורה להפריע לתחומי חיים אחרים כגון: קרירה ומשפחה. |
|
teacher(שולט) |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
על הברכיים
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
אני מכיר כמה פמיניסטיות - רובן לא לסביות, כפי שאולי היה משתמע ממה שכותבים פה.
לא בדקתי, אבל מהבחירות שלהן בחיים, אני מסיק שהן אוהבות את הגברים שלהן גבריים למדי. חלק מאיתנו גם בוחר להחצין ב-BDSM תכונות הפוכות מהחיים היומיומיים. ויש מכל המינים, סטרייט, גיי, מיילדום, פמדום, שולטים, נשלטים וסויצ'ים, והקישורים בין כל התאורים הללו אפשריים בכל האופציות. הנקודה היא שמה שכתבת רק מוכיח את הטענה שאין שום קשר סיבתי בין שני החלקים. את שוויונית ביומיום ושוביניסטית ב-BDSM. מש''ל teacher נ.ב. קנית זקן לסקילה? רוצה ללכת ביחד? |
|
en1 |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
en1 • 23 בינו׳ 2005
מה ששאלו זה:
האם אתם מקשרים בין מינו של אדם להיותו שולט או נשלט ואני אומרת - כן! גברים שולטים, נשים נשלטות. מה הקשר בין שוביניזם או פמיניזם לבידי אס אם אם יש בכלל? ואני אומרת - הקשר הוא רב. הוא הופך אותי לשוביניסטית ולך טיצ'ר- את שוויונית ביומיום ושוביניסטית ב-BDSM. האם התפקיד שלנו בבדס"מ לא מעיד על פנטזיה לגבי היומיום? האם זה מנותק? במציאות עוד לא נמצא גבר שיגרום לי לוותר על ההתפתחות האישית שלי ועל הקריירה שלי. בפנטזיה, יש בי חלקים שמחפשים אותו. אני יודעת, אני אישה עצמאית ובלה בלה בלה. אבל חלק גדול ממה שמביא אותי לכאן הוא כי זה לא תמיד נכון (ששש, אסור לגלות לאף אחד ) אני יודעת שכניעה מוחלטת שלי לגבר לעולם לא תקרה (אולי בגלל זה אני נשואה לוונילי). כי יש בי גם חלקים אחרים שמתנגשים עם הפנטזיה. אבל איך שאני רואה בדס"מ, זה מאוד שוביניסטי. למרות החיבה, טיצ'ר, לא חייבים להסכים. |
|
teacher(שולט) |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
אף אחד הוא לא חד ממדי
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
וחלקים המנוגדים אחד לשני, זה מה שעושה כל אחד למיוחד.
אבל אני מסתכל על הקשרים הללו ככלל, או כקשר קבוע ואני עדיין לא רואה את זה. אין כאן משוואה ברורה: אם אדע שאת שוביניסטית, האם אוכל להסיק מעובדה בודדת זו את היותך שולטת או נשלטת? יתרה מכך, האם אוכל להסיק את אותה המסקנה סתם מעצם עובדת היותך אישה? (כאן בכלל אפשר להכנס לדיון: מה בדיוק הופך אותך לאישה? האנטומיה? הנפש?) אז יוצא מזה שאולי הנטיה שלנו היא מולדת לחלוטין, ומה על כל השאר? פיקציה? את אומרת שאצלך הקשר הוא ברור - ואני אומר שזה רק במקרה. באותה המידה בדיוק יהיו פה עוד אנשים (כבר יש) שיראו בדיוק את ההיפך. ולגבי החיים וה-BDSM, בשבילי הם מחוברים בעבותות. יש אנשים שאצלם זה הפוך, ומה שמדליק אותם ב-BDSM בכלל לא מדבר אליהם בחיי היום יום. אני לא יכול להיות שיפוטי בעניין הזה ולהתיימר לומר מה טוב ומה לא, כל אחד והדרך שלו. בכלל, אני לא ממש אוהב חוקים וכללים, בטח שלא חברתיים ובטח לא כאלה שעלולים להגביל אותי איכשהוא. יש כמה בסיסיים, ועדיף לא להוסיף עליהם יותר מדי. וכמו שאין לי בעיה להיות אכזרי וסדיסט וגם נחמד ומנומס (מרביץ בחיוך) ככה אין לי שום בעיה עם כל אמביוולנטיות אחרת ואת יכולה להיות פמיניביניסטית (שזה שוביניסטית ופמיניסטית בו זמנית) ואפילו חס וחלילה לא לדעת מה את בדיוק, וזה עדיין טוב. ולגבי שורת הסיום שלך - אם לא היתה לך דעה משל עצמך, על מה היינו מדברים?? יללה - עוד מעט יום חמישי וכבר סוף השבוע.. teacher |
|
תאיר(נשלטת) |
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
לפני 19 שנים •
23 בינו׳ 2005
תאיר(נשלטת) • 23 בינו׳ 2005
עבורי הפמיניזם שלי והנטיה הבדסמית שלי הולכים יד ביד (וכן, אני סאבית, לכל אלה שמתבלבלים מהפרופיל שלי).
אני אישית מעדיפה גברים גבוהים. אני אישית מעדיפה גברים עם לסת חזקה. אני אישית מעדיפה גברים עם ידיים גדולות. ואני אישית מעדיפה גברים דומיננטיים. כל אלה העדפות אישיות שלי, לא השקפה שלי על איך צריכים להיות כל הגברים בעולם. אין לי עניין בכל הגברים בעולם. יש לי ידידים גברים שלא הצטיינו באף אחת מהתכונות האלה והם עדיין אנשים מצחיקים ומעניינים וגבריים שכיף להיות איתם, הם רק לא מושכים אותי מבחינה רומנטית או מינית. לעומת זאת אני חושבת שלכל אדם בלי קשר למינו צריכה להיות האפשרות ללמוד מה שמושך אותו ולעסוק בתחום הזה. אני חושבת שלכל אדם צריכה להיות אפשרות להצביע ולהשפיע על הממשל ששולט בו. אני חושבת שחלוקת העבודה בבית צריכה להקבע כהסכם פרטי בין בני הזוג ולא כדפוס קבוע שבני אדם ידחסו אליו כגורל מולד מראש. בגלל שאני פמיניסטית אני מחפשת גבר שיהיה דומיננטי, אבל שיהיה מודע לדומיננטיות שלו. שלא יחשוב שהוא יותר חכם ממני או שמגיע לו יותר ממני רק כי הוא נולד גבר. את השילוב הזה של דומיננטיות ומודעות אני מוצאת רק בתוך הבדסם. |
|