סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סיפורה של O

מנטרה​(שולט)
לפני 19 שנים • 25 בפבר׳ 2005

סיפורה של O

מנטרה​(שולט) • 25 בפבר׳ 2005
לאחר שקראתי את הספר בעיון רב עלו בי מספר תהיות (אני מניח שכמו לרובכם).

מעבר להשפעות שהספר יצר בי בכל מני מישורים, עלתה בי שאלה לגבי הסטטוס של האדון.

בספר מתוארת קהילה עמידה בעלת נכסים וממון היוצרת הילה סביב לכל העניין שלשמו התכנסנו כאן רובנו. ניתן לראות את ההשפעה של המעמד שלהם על ז'וסטין ואחותה בת ה- 15.

האם האדון צריך להיות עמיד יותר מהשפחה ? האם ממון ונכסים הופכים את האדון לנחשק יתר ? ושאלה קצת היפותטית, האם יש גם רואסי לאנשים ממעמד הביניים ?
G-O-L-D​(שולט)

תראה...

G-O-L-D​(שולט) • 25 בפבר׳ 2005
אני לא יודע,
אבל אני קצת איך אומרים...
"ערבי".
כלומר, כן, אני חושב, "שאדון" אם המושג הזה בכלל נכון -לדעתי צריך לדון גם בו- הוא מישהו שעניין השליטה במין הנשי הוא לא מה שהופכו לאחד, אלא זה שהוא באופיו כזה, משליך מן הסתם גם על קשר זוגי.
דום -מושג יותר נכון לדעתי- הוא אחד שמתנהל כך בחייו הפרטים מבלי קשר אם יש לו מישהי או אין. הוא עושה את שנכון לו מבלי ממש להתחשב בקודים ובנכון או לא נכון המוסכמים על ידי כולם.
בקיצור, לשאלתך, אז לדעתי, כן, דום צריך להיות אמיד.
כסף הוא כוח, אין מה לעשות.
פייה{O}
פייה{O} • 25 בפבר׳ 2005
אני אוהבת אנשים מלאי עוצמה.
ואני צריכה שמי שאיתי יהיה מישהו שאעריך ואכבד.
אבל למדוד עצמה בכסף ובמעמד זה פרימיטיבי וטיפשי בעיני.
אני מעריכה ומכבדת אנשים שעושים מה שטוב להם ומה שהם מאמינים בו, ולא עושים דברים בשביל כסף או מעמד.
אכפת לי מאישיות, לא מאוטו גדול.
ומישהו שמחפש בכוונה מישהי שתהיה פחותה ממנו כלכלית / מעמדית / השכלתית כדי להרגיש יותר "דום" פתטי בעיני.
fishy.gif
kitiara
kitiara • 25 בפבר׳ 2005
אני לא חושבת שכסף זה מה שמשנה כשאנחנו בוחרים אדון וכשהוא בוחר אותנו(משפט יפה שחברתי הטובה ויני אמרה לי ששמעה).

וחוץ מזה, עד שכבר מוצאים מישהו שניתן לו לשלוט בנו, הרי לא נהרוס את זה בגלל שאין לו ממון נכון???
icon_eek.gif
icon_exclaim.gif
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 25 בפבר׳ 2005
מסכים עם פייה, דום שכוח אישיותו אינו מספיק והוא נזקק לכוח הממון - פאתטי בעיניי.
דבר ידוע הוא שמעמדות כלכליים וחברתיים, בניגוד לכל האגדות היפות על המיליונרים שעלו מאשפתות, הם משהו בהחלט תורשתי. כלומר, אפס מאופס ונפוח מעצמו שלאביו יש עסקים משגשגים חובקי עולם, סביר שיהיה גם הוא בעשירון העליון מכוח הירושה, הקשרים והיתרונות ההשכלתיים והתעסוקתיים שכסף מאפשר. אדם מדהים, נבון, אמפתי וטוב לב שהוריו מכרו ירקות בשוק ייתקל בקשיים עצומים, החל מבתי הספר הנחשלים אליהם יילך ובהם לא יוכל להשקיע כנדרש כיוון שיצטרך לעזור בפרנסת המשפחה, המשך בשיעורי העזר וקורס ההכנה לפסיכומטרי שהוריו לא יוכלו לממן לו, ועוד ועוד חסרונות שאינם קשורים אליו וגורמים לכך שסיכוייו להיות אדם עשיר נמוכים בהרבה מכפי הראוי לכישוריו.
מלבד זאת, האם אדם שהולך להיות עובד סוציאלי בשכר זעום מתוך רצון לעזור לבני אדם ולעשות שינוי משמעותי הוא דום "פחות טוב" מאדם שיושב במשרד עורכי דין ממוזג ועושה מיליונים, שהם כל מה שמניע אותו בחיים?
אבל איש איש ובחירותיו. מי שבוחרת דום לפי פרמטרים כלכליים - מגיע לה.
Donatien​(שולט)

Re: סיפורה של O

Donatien​(שולט) • 25 בפבר׳ 2005
מנטרה כתב/ה:
האם יש גם רואסי לאנשים ממעמד הביניים ?

קוראים לזה טירונות, לא?
האביר​(שולט)

אדונות מולדת.

האביר​(שולט) • 25 בפבר׳ 2005
הדיון פה מתאר צורך או אי צורך להיות עשיר כדי להיות אדון.
אין כל רלבנטיות לעושר או לעוני.
לא המעמד הכלכלי עושה אדון.
אדון זוהי תכונה מולדת , בלתי ניתנת לרכישה.
אדון ניתן לחיקוי על ידי אלה המתיימרים להיות...
החקיין יכול ללמוד לקשור, להצליף ולהשפיל.
החקיין איננו יכול ללמוד להיות אדון!
אמצעים כלכליים אולי יעזרו פה ושם לחקיין.
אמצעים כלכליים לא יעשו אותו אדון אם איננו כזה.
לכן, אם אתה אדון אתה מבין ויודע זאת מיום היותך ילד.
יכול ותהיה עני, עשיר, משורר, הומלס או כל דבר אחר.
אף סטטוס חברתי, באשר הוא, לא יוכל ליטול מאדון אמיתי ומולד את אדונותו.
סטטוס חברתי יוכל ,אולי, לעמעם או אפילו להסתיר את אי אדונותו של המתיימר
אבל, לעולם יהא הוא מתיימר , אלא אם ידע, הבין והתנהג כאדון משחר נעוריו.
Matok​(שולט)

Re: תראה...

Matok​(שולט) • 25 בפבר׳ 2005
G-O-L-D כתב/ה:
אני לא יודע,
אבל אני קצת איך אומרים...
"ערבי".
כלומר, כן, אני חושב, "שאדון" אם המושג הזה בכלל נכון -לדעתי צריך לדון גם בו- הוא מישהו שעניין השליטה במין הנשי הוא לא מה שהופכו לאחד, אלא זה שהוא באופיו כזה, משליך מן הסתם גם על קשר זוגי.
דום -מושג יותר נכון לדעתי- הוא אחד שמתנהל כך בחייו הפרטים מבלי קשר אם יש לו מישהי או אין. הוא עושה את שנכון לו מבלי ממש להתחשב בקודים ובנכון או לא נכון המוסכמים על ידי כולם.
בקיצור, לשאלתך, אז לדעתי, כן, דום צריך להיות אמיד.
כסף הוא כוח, אין מה לעשות.

אני מסכים עם גולד. גם לגבי תאימות המושג "אדון" שאגב אינו מקביל ל"מאסטר" .. ובמיוחד לגבי הצדקתו את הצורך ביתרון כלכלי. ועכשיו כמובן לסייגים.

"שולט" מטבעו מוכרח להיות אדון לסביבתו. בעולם בו אנו חיים ובמציאות הקפיטליסטית Cash is King היינו כסף הינו פן נוסף המאפשר שליטה בסיטואציות. (אל תקפצו - לא אמרתי תמיד ולא אמרתי כל סיטואציה). ולשאלתך נראה מעט תובעני ואולי אפילו לא צודק אבל לשיטתי - שולט אמיתי, טבעי, לא יחוש בנוח עם סאבית שמשלמת על ארוחת הערב במסעדה. אולי אפילו עם סאבית שמתעקשת לשלם "חצי"... אולי זה סוג של תיקון שוביניסטי לפמיניזם...

כמובן שיתכנו מצבים מחוץ למה שתיארתי כרגע אבל לטעמי אלו אינם המצבים הראויים ובוודאי שלא הרצויים.
TooT​(נשלטת){פטרוניוס}
לפני 19 שנים • 26 בפבר׳ 2005

Re: אדונות מולדת.

TooT​(נשלטת){פטרוניוס} • 26 בפבר׳ 2005
האביר כתב/ה:
הדיון פה מתאר צורך או אי צורך להיות עשיר כדי להיות אדון.
אין כל רלבנטיות לעושר או לעוני.
לא המעמד הכלכלי עושה אדון.
אדון זוהי תכונה מולדת , בלתי ניתנת לרכישה.
אדון ניתן לחיקוי על ידי אלה המתיימרים להיות...
החקיין יכול ללמוד לקשור, להצליף ולהשפיל.
החקיין איננו יכול ללמוד להיות אדון!
אמצעים כלכליים אולי יעזרו פה ושם לחקיין.
אמצעים כלכליים לא יעשו אותו אדון אם איננו כזה.
לכן, אם אתה אדון אתה מבין ויודע זאת מיום היותך ילד.
יכול ותהיה עני, עשיר, משורר, הומלס או כל דבר אחר.
אף סטטוס חברתי, באשר הוא, לא יוכל ליטול מאדון אמיתי ומולד את אדונותו.
סטטוס חברתי יוכל ,אולי, לעמעם או אפילו להסתיר את אי אדונותו של המתיימר
אבל, לעולם יהא הוא מתיימר , אלא אם ידע, הבין והתנהג כאדון משחר נעוריו.

בדיוק .
בל{SK}
לפני 19 שנים • 26 בפבר׳ 2005

Re: תראה...

בל{SK} • 26 בפבר׳ 2005
Matok כתב/ה:

גולד כתב: כסף הוא כוח, אין מה לעשות, אז לדעתי, כן, דום צריך להיות אמיד.

לשאלתך נראה מעט תובעני ואולי אפילו לא צודק אבל לשיטתי - שולט אמיתי, טבעי, לא יחוש בנוח עם סאבית שמשלמת על ארוחת הערב במסעדה. אולי אפילו עם סאבית שמתעקשת לשלם "חצי"... אולי זה סוג של תיקון שוביניסטי לפמיניזם...

חבל לי שאתם זקוקים לכסף כדי להרגיש טבעי במעמד השולט, לשחתי לא כולם צריכים.
ב DBSM יש כלי מעניין ליצור כוח - שוט. שמישהו מצליף במישהי, יש לו כח עליה - מאוד מומלץ לנסות.
כסף זה כוח, אבל גם ידע, כריזמה, מראה חיצוני ותעצומות הנפש הן כוח. אפשר להשתמש במה שרוצים וצריך. ואם עוד לא הבהרתי קודם, להעניק כאב ועונג זה כוח מופלא.

לדעתי יש קושי עם הפער הזה בזוגיות, בעולם שבו הפמניזם יוצרת לאטלאט שוויון הזדמנויות וזכויות בין המינים, בקריירה ובתוך המשפחה.

אני חושבת שבעולם ובזמן אחר, נשים היו זקוקות לפער המעמדי כדי שירגיש להן יותר נוח עם הנטייה להשלט, הרצון להכנע הופך טבעי מול העוצמה שהכסף או המעמד של הגבר.

אני מתמודדת אם הפער הזה בעזרת הקבלה עצמית, ההבנה שזה בא ממני, כנטייה נפשית/מינית מסייע לי להרגיש נוח כנשלטת, גם הקהילה , העובדה שיש עוד נשים חזקות שהן כמוני, עוזרת.