בירדי |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
מוזר
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
בירדי • 5 במרץ 2005
זה מנוסח שם כאילו שזה דבר רע
http://www.nrg.co.il/online/1/ART/879/351.html |
|
המלכה לירז(שולטת){כ} |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
המלכה לירז(שולטת){כ} • 5 במרץ 2005
לא מצחיק ולא קשור.
|
|
בירדי |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
בירדי • 5 במרץ 2005
קשור, קשור.
|
|
Tame |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
Tame • 5 במרץ 2005
וואו לא ידעתי שעדיין קיימת עבדות בעולם...
איזו בועה התנפצה לי.... |
|
אנה דוט קום |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
חדשות ישנות.
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
אנה דוט קום • 5 במרץ 2005
זו דוגמה פרימטיבית של עבדות.
אני חושבת על העבדות המודרנית זו שעליה לא מדברים לגנאי אלא להפך משבחים אותה כחלק מהשיטה הקפיטלסטית "הנאורה" . הכוונה לא לפדופיליה בתשלום של נערים תאילנדיים עם חזירים גרמנים ואפילו לא למסחר בשפחות מין ממזרח ארופה. אני מדברת על הניצול המחפיר של העובדים ברמות השכר הנמוכות. אם חשבתי שזו תופעה של העולם השלישי כמו עובד בדולר ליום בהודו מתברר שהודו היא כאן. לדוגמה: מלצרים שמגישים מנות מושקעות במסעדות גורמה שעובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה בלי שכר בכלל רק טיפים. הם, ברובם המכריע , חייבים את העבודה לקיום, לימודים וכו' ולכן הם לא מוחים, אבל אם זו אינה עבדות מודרנית של חוסר ברירה כלכלי אז אינני יודעת עבדות מהי. ותחשבו על זה. ועכשיו קצת פאתוס: על הניצול החזירי ! כבוד לאדם העובד! |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
Tame • 5 במרץ 2005
האמת שאני לא מבין איזה טעם יש במשפט "כבוד לאדם העובד".
מילא בחברה סוציאליסטית/קומוניסטית/מרקסיסטית שבו האדם עובד בשביל המדינה ולטובת הכלל. בחברה קפיטליסטית האדם לרוב עובד בשביל אותם החזירים שמנצלים אותו (ביחד עם הציבור כולו) ורומסים את זכויותיו, הורסים את הסביבה ומשחיתים את השלטון. קצת קשה לי לראות את הכבוד של אותו קופאי במקדונלדס... (הכוונה לכבוד הנובע מעבודה) וכן אפשר לומר שיש כבוד בכל עבודה ושאבטלה היא בושה וכל שאר הסיסמאות הללו, אבל לדעתי כשמישהו עובד בתאגיד מפלצתי כלשהו שרומס עסקים קטנים ובכך מונע יצירה של מקומות עבודה חדשים או סחר חופשי והוגן ופוגע בכלכלה - הוא בעצמו עוזר להנציח את המצב בו האבטלה הולכת וגוברת, העשירים הולכים ומתעשרים, מעמד הביניים מאבד מכוחו והעניים/נכים/זקנים יורדים בליילה בשקט כשאף אחד לא רואה ומחפשים אוכל בפחי זבל! אבל זה מה שקורה כשמדינה צעירה ומושחתת מאבדת את הצביון הסוציאליסטי ומזנה את עצמה לאיילי ההון. (ואני לא רוצה בכלל להתחיל לדבר על האבסורדיות הפושעת של התוכניות הכלכליות שהשלטון המושחת הכניס אותנו אליהן בתקופה האחרונה). בואו נודה בזה, בבחירות הבאות רובנו נשים "אמת" או "מחל" בקלפי כי הרי "המצב"... ושחיתות? משום מה זה לא הכי מעניין אותנו או מפריע לנו או שאולי אנחנו לא מעכלים בכלל עד כמה רקובה המערכת... שבוע טוב. |
|
טוב טוב הגמד{M} |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
?!?!?!
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
טוב טוב הגמד{M} • 5 במרץ 2005
בהחלט דבר רע
וממש ממש לא מצחיק |
|
ניקול בעקבגבוה(שולטת) |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
ניקול בעקבגבוה(שולטת) • 5 במרץ 2005
ביל, אתה אידיוט!
|
|
אנה דוט קום |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
שלוש הערות.
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
אנה דוט קום • 5 במרץ 2005
א- "כבוד לאדם העובד" נאמר כקריאה אנושית פשוטה למתן כבוד למי שבזיעת אפו אוכל לחם ולא במשמעות של סיסמה קומוניסטית או סוציאליסטית.
ב- הנושא היה ניצול עובדים ללא שכר על ידי מעבדים נצלנים. אין מדובר בתאגידי על שאמנם מנצלים את עובדיהם אך לפחות מקפידים על חוקי המגן כשכר מ מנימום תוספות וכדומה. ג- אני לא בטוחה אם תאגידי על מפחיתים מסכ כל כוח העבודה במשק . סופר מרקט ענק מעסיק בד"כ יותר עובדים מאשר חנויות מכולת שסיפקו אותו שרות באותו אזור בעבר. ד- תאגידי על הם לא בהכרח לרעת הצרכן. מבחינת יעילות, נוחות, שרות והמחיר הם עולים על שרות קמעונאי זעיר ומבחינת הצרכן הוא מרוויח. ה- המקום היחיד בו תאגידי העל הם רעה חולה הוא כשאין תחרות בניהם למשל מונופולים או קרטלים כמו חברת החשמל, בזק, מקורות, הבנקים ועוד. ו- הרעיון של חזרה לשיטת העסקים הקטנים הוא רעיון רומנטי אך דיי נחשל כי במציאות הכלכלית הדינמית של היום לא ניתן לקיים פעילות מסודרת בתנאים של המאה ה-18. אוקי אז יצאו שש הערות במקום שלוש שהבטחתי בכותרת. תרשמו לי על החשבון. |
|
הוא(שולט) |
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
ביל
לפני 19 שנים •
5 במרץ 2005
הוא(שולט) • 5 במרץ 2005
מתחרז עם..............יל
|
|