lain |
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
lain • 1 ביולי 2005
tame
תכנס לפוסט שפתחתי ותבין |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
Tame • 1 ביולי 2005
ליין
עושה רושם שכולם לוקחים את האלימות הזו בקלות ראש מסויימת... אנשים עם סכינים... אני לא מצליח להבין איך זה שאף אחד לא מתייחס לזה מעבר להגיד "כן היו דקירות" כאילו כבדרך אגב.. זה פשוט לא יתכן שדברים כאלה יתרחשו. אנחנו פשוט מתפוררים. |
|
המלכה לירז(שולטת){כ} |
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
המלכה לירז(שולטת){כ} • 1 ביולי 2005
הזדעזעתי לקרוא על הדקירות. כמו רבים, נתתי ללופוליאנסקי הרבה קרדיט בגלל יד שרה. תמיד מקווים, שאדם טוב ימצא בליבו מקום לאנשים באשר הם. וגם חושבים, שאדם שרץ לתפקיד של ראש עיר שהיא כ''כ מגוונת ומורכבת, ומקבל את משכורתו מקופה שכולנו ממלאים, יזהר בציבורים השונים. אבל אני כ''כ מאוזבת ממנו, בגלל שהוא החליט בבירור להיות שליח הציבור של החרדים, ובגלל שהתנהלותו תרמה בעיני לאווירת הדה-לגיטימציה, שהסתיימה כך. אין לי שום דבר נגד דתיים או חרדים. להיכרות קרובה ואמיתית יש דרך להראות לך עד כמה התמונה היא, תמיד, מגוונת ומורכבת, ועד כמה אנשים הם, כמאמר הקלישאה, בשורה התחתונה, אנשים. אבל עדיין, נראה שאנחנו בעיצומה של מלחמת גוג ומגוג על עצם העקרונות הדמוקרטיים של המדינה שלנו, וזו המלחמה הכי חשובה שנוכל לנהל.
שלושה אנשים חפים מפשע הותקפו בבירת המדינה של כולנו, בזמן שהם מימשו זכות חוקית, שקיבלה משנה תוקף בבית משפט. אבל יש אנשים שאין להם שום כבוד למדינה ולחוק, והם אינם מסתפקים בחיה ותן לחיות. הם לא מסוגלים לראות את ישראל הופכת למדינה נורמלית, מדינה ככל המדינות, אלא שואפים לכפות עליה בכל האמצעים להפוך למדינה יותר ויותר סגורה, בדלנית, שמרנית וקיצונית. על רקע זה, כל הכבוד לשופטרת האמיצה והמזהירה, לצועדים שהפגינו בשם עקרונות שחשובים לכולנו, ולמשטרה. אולי אנחנו צריכים להכות על חטא ההשלמה עם מערכת חינוך, שמצד אחד ממומנת ע''י המדינה, ומצד שני שומרת על עצמאות מוחלטת, ומטיפה שהמדינה והחוק הם כאין וכאפס לעומת תחושת הבעלות על הצדק המוחלט. עורך הדין של הדוקר יעץ לו להגיד: הכלבים עוברים והשיירה עוברת. כמה מקומם. אלה אנחנו שצריכים להוכיח שהכלבים ינבחו, והשיירה - של מדינת חוק, מדינת כל אזרחיה - עבור תעבור. |
|
ורה |
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
ורה • 1 ביולי 2005
טיים -
מסכימה אתך, זה באמת ממש לא מצחיק, ואפילו מאוד מאוד עצוב. נדקרו 3 אנשים (זיקית כתבה על זה בבלוג שלה - היא ראתה). לפי מה שהבנתי (לא הייתי שם), פינו אותם (ובטח גם את הדוקר. הוא בטח במעצר) והכל המשיך כרגיל - המצעד וגם ההפגנה לידו. |
|
Tame |
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
לפני 19 שנים •
1 ביולי 2005
Tame • 1 ביולי 2005
או, סוף סוף..
ההבנה שמדובר במאבק על הדמוקרטיה, על החופש של כל אחד ואחד מאיתנו, על זכויות אדם בסיסיות קצת מאחרת להגיע אצל רוב הציבור. אני מקווה שהיא לא תאחר מידי... לדעתי היה חשוב מאוד לקיים את המצעד, אבל אם לא תקום צעקה גדולה ומחאה גדולה נגד השימוש המכפיר הזה באלימות אני חושש שזה יהיה בגדר "צעד דימה ושניים אחורה". אני חושב שהבעיה הזו מתחילה כשמגזר שלם של אנשים כופרים בחוקי המדינה ובוחרים בחוק "אלוהי" שהם מחשיבים כמעל כל חוק אנושי. אנשים כאלו לרוב גם יחזיקו במוטו "המטרה מקדשת את האמצעים". האלימות הזו קיימת לא רק נגד הומואים ולסביות. האלימות קיימת גם בכל מה שקשור בהתנתקות, גם בכל מה שקשור ליחס שלנו אל הפלסטינאים. מכל הכיוונים נראה כאילו המדינה שלנו פשוט מתפוררת, אין שום "דבק" חברתי שמחזיק את האנשים אחד לשני.. תיתכן בקרוב גם מלחמת אזרחים ובל נשכח ש9 באב לא רחוק מאיתנו (גם בתאריך וגם בהתנהגות). יש למישהו רעיון? מה ניתן לעשות? איך אפשר להציל את עצמנו מחורבן? |
|
יואב39 |
לפני 19 שנים •
2 ביולי 2005
לפני 19 שנים •
2 ביולי 2005
יואב39 • 2 ביולי 2005
סוף העניין, צפוי מראש:
הדוקר יוכח כלא שפוי ועונשו יהיה הסתכלות של חודש ואולי עבודות שירות |
|