סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מורי-דרך- שאלות ותהיות..

Tame
לפני 19 שנים • 28 באוק׳ 2005
Tame • 28 באוק׳ 2005
לפי ההגדרה שלך ל"מורה דרך" אני מאמין ששינוי סטאטוס של קשר כמו שאת מתארת יוביל בהכרח לביטול היותו של האדם "מורה דרך".
venus in our blood​(שולטת)
venus in our blood​(שולטת) • 28 באוק׳ 2005
ייתכן,
ואולי...,
אין תשובה חד- משמעית.

טיב ומהות הקשר עשויים להשתנות, אם כי עשויים לקבל תפניות בלתי צפויות. לאו דווקא ביטול. אולי דברים נוספים שיעמיקו ויעצימו את הקשר, או, לחילופין, ישנו את טיבו.

עדיין,
משני צידי המיתרס צריכים, הן המורה והן התלמיד, לעבור תהליכי הבשלה מסויימים.
ואגב, אני לא רואה בכך סטטוס.

חיבור שכזה הינו עמוק הרבה יותר מכדי להיאחז בהגדרות וקיבעונות. ה -אינך סבור כך ?
Tame
Tame • 28 באוק׳ 2005
עושה רושם שכבר יש לך תשובה,
אם התשובה שלך מספקת אותך אז תישארי איתה icon_smile.gif
אני עדיין לא חושב ככה אבל מי אמר שדווקא אני זה שצודק? (חוץ מזה שלא משנה בכלל מי צודק, מה שמשנה זה איך את מרגישה - אז תבחרי בתשובה שגורמת לך להרגיש הכי טוב)
venus in our blood​(שולטת)
venus in our blood​(שולטת) • 28 באוק׳ 2005
זה בדיוק העניין,
שיש לי המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן שאלות, אבל אין לי תשובה
אני מנסה להעלות אפשרויות והשערות שונות,
אבל ,
אין לי תשובות ..
קרן אור

בהמשך לשיחתנו במסנג'ר בעניין זה

קרן אור • 28 באוק׳ 2005
אני חושבת שאין תשובה חד משמעית בעניין זה. זה דבר שמאוד תלוי ומשתנה עפ"י המערכת יחסים.
בני אדם הם כמו חומרים תרכובת משתנה בעקבות החומרים השונים .
כמו כן קשר הוא תהליך של הדדיות,שיוויון ולפעמים כשהאחד רואה בשני "מורה דרך" אהבה לא באה מהמקום הנכון אלא מהערצה ,מה עוד שלפעמים זו אך ורק הערצה.
במערכת יחסים צריכה להיות ההזנה דו צדדית והגירוי האינטלקטואלי והריגשי חייב להיות דו צדדי .
תריך גם לקחת בחשבון שברגע שאתה במערכת יחסים עם "מורה דרך" "גורו" כל טעות וסטייה שלו מקבלות משמעות הרבה יותר גדולה ועלולים לערער את הבן זוג ואפילו להתקבל כאכזבה.

"מורה דרך" הוא מייעץ ומכוון וברגע שהוא חלק מהמערכת הייעוץ שלו לא אובקטיבי.
לגבי הזמן....הכל תלוי בקשר ובמהותו כי אנשים משתנים בהתאם למערכת יחסים שהם נמצאים מה עוד שככל שאת בקשר עם בן אדם את לומדת להכיר בו דברים אחרים שעלולים להששפיע על הדעה על הרגש ועל מקומו בחיים.

האמת קצת קשה להסביר את כוונתי מקווה שהצלחתי...
real-one​(נשלט)
לפני 19 שנים • 29 באוק׳ 2005

Re: מורי-דרך- שאלות ותהיות..

real-one​(נשלט) • 29 באוק׳ 2005
*נגה* כתב/ה:

שאלתי היא, האם ניתן, לדעתכם, לקיים במקביל קשר זוגי- רומנטי עם אותו אדם?
האם מהות היחסים עשוייה להתחזק, או שמא להיפגע ?
האם תפקידו ו''זמנו '' של אותו מורה-דרך בחייכם, מוגבל לתקופת זמן, לדעתכם?

אציין גם שבמהלך תקופה ארוכה, אתם עוברים תהליכי הבשלה שונים, מול עצמכם ומול אותו אדם,שאתם כה אוהבים וסומכים עליו, בוטחים בו וכ ה מהותי עבורכם, נמצא שם כדי לעזור לכם להתקדם.

האם במהלך אותם תהליכים שתעברו עם ומול עצמכם ( ומול אותו אדם ) , תרגישו שינוי בטיב היחסים?

השאלה תיאורטית, אבל אני מאמינה שמורי-דרך קיימים תדיר בחיינו.
האם, לדעתכם, ניתן לנהל קשר רומנטי עמוק, על כל המשתמע מכך, עם אותו \ אותה מורה \ מורת דרך ?
ואם לא,- מדוע ?

חתיכת תיאור מצב נתת כאן נגה.

קשר רומנטי עם "מורה דרך"ף אפשרי בחלט לדעתי.
ואפילו, אני יכול לראות מצב שבו הקשר הרומנטי, הזוגי החזק, יגרום דווקא לבן הזוג להפוך לאותו מורה דרך.
יש שיטענט ובצדק מסוים, שהריחוק המסוים שיש לאותו אדם הוא זה שנותן לו את הפרספקטיבה לראות אותנו כמו שאנחנו, באובייקטיביות, ללא השפעה זרה, ובכך לעזור לנו למצוא את הדרך הנכונה, אבל אני גם חושב שבהחלט בנזוג קרוב, יכול לראות דברים יומיומיים שאחר לא יכול, ואם יש לאותו אדם את הראייה המתאימה, הרי שדווקא הקשר יכול לתת לתהליך הוראת הדרך משנה עוצמה, משנה תוקף.
אני לא פוסל קשר רומנטי שכזה, הכל תלוי בשני האנשים המדוברים.

בדיוק כמו שאני לא מסכים עם התיזה שאומרת שאם מלכה וסאב מאוהבים זה יפגע בקשר, יפגע באפשרות העונש או כל דבר אחר.
מצד אחד קשה להכאיב לאדם אהוב, מצד שני אם המלכה יודעת שהכאב הוא זה שעושה טוב לעבד שלה, הרי שבגלל אהבתה אליו היא תכאיב לו באהבה, ובגלל היכרות מעמיקה תדע לעשות את זה הכי טוב, וכאב שבא מאהבה,,, אין יותר טוב.

האם המהות תיפגע או תתחזק?
שוב, אי אפשר לקבוע מסמרות, טיבם של האנשים וטיבו של הקשר הם אלו שיקבעו מה יהיה.
יכול להיות שבגלל הקירבה תיחלש עוצמת ההכווונה, ויתכן המצב ההפוך.

האם תפקידו של מורה הדרך מוגבל במן?
מן הסתם כן, מאחר וכולנו בני אדם שמשתנים כל הזמן, ומה שנכון לנו היום יהיה רע לגמרי מחר או בעוד שנה.
אז נכון שתיאורטית אותו מורה דרך יראה בעוד שנה שאנחנו צריכים דברים אחרים וינסה לחעזור, אבל שוב, גם הוא וגם את משתנים, התרכים שלך משתנים וגם שלו, ויתכן שהיום המצב הנכון עבורו להיות שלם הוא להיות שם עבורך, ובזמן אחר הוא לא יוכל לתת מעצמו יותר, או שיפנה את האנרגיות שלו לתחומים אחרים.
מה שנכון לתקופה מסויימת בחיים לא יהיה תקף בתקופה אחרת, ולא רק בגלל צד זה או אחר, אלא בגלל שניהם.

ואין לזה קשר לשאלה אם יהיה קשר רומנטי אם לאו.

שינוי בטיב היחסים בינכם?
בודאי, תמיד יש שינוי, כל הזמן אנחנו בתהליכי שינוי, והקשר הזה כמו כל דבר אחר יעבור שיניים, אם התחזקות, אם התרחקות, בלי קשר לדברים אחרים.

במבט לאחור אפשר יהיה אולי לגלות את התנודות האלו, אבל הן יהיו קיימות, תמיד.
Bent
לפני 19 שנים • 30 באוק׳ 2005

מורה דרך+ קשר רומנטי = בן זוג

Bent • 30 באוק׳ 2005
כמו שאני תופס את הנושא.

מורה דרך אשר מנהל קשר זוגי רומנטי עם הצד השני הופך לבן זוג.

קשר רומנטי מאפס את ההגדרה.

כדח להיות מנטור נדרש איזה שהוא ריחוק, בלי להכנס להכללות השלב הרומנטי יוצר מצב שבו למורה הדרך יש אינטרס ברור בדרך מסויימת, שם טובת הצד השני עלולה להיות מוסטת לטובת הפרט שלו/ה.

ההגדרות של הנושא מתומצתות מאוד יפה בלינק הבא:

http://castlerealm.com/library/masterjohn.shtml

BENT
Bent

Re: מורה דרך+ קשר רומנטי = בן זוג

Bent • 30 באוק׳ 2005
bent_wordsmith כתב/ה:
כמו שאני תופס את הנושא.

מורה דרך אשר מנהל קשר זוגי רומנטי עם הצד השני הופך לבן זוג.

קשר רומנטי מאפס את ההגדרה.

כדי להיות מנטור נדרש איזה שהוא ריחוק, בלי להכנס להכללות השלב הרומנטי יוצר מצב שבו למורה הדרך יש אינטרס ברור בדרך מסויימת, שם טובת הצד השני עלולה להיות מוסטת לטובת הפרט שלו/ה.

ההגדרות של הנושא מתומצתות מאוד יפה בלינק הבא:

http://castlerealm.com/library/masterjohn.shtml

BENT
_זילפה​(נשלטת)

Re: והנה אני שולח מלאך לפניך..

_זילפה​(נשלטת) • 30 באוק׳ 2005
*נגה* כתב/ה:

מה אם אותם דברים אמורים ונכונים בדיוק, אבל לא בקונטקסט הבדסמ''י ?
אלא, בחיי היומיום ?
האם גם אז הקשר, המבוסס בין היתר, על קירבה עמוקה , אמון ואהבה, נקייה ככל שתהיה, אך הדדית,
לא ייתכן, לדעתך, קשר זוגי או רומנטי בין מורי-דרך לתלמידיהם ?

אם מצאת מישהו שהחיבור שלך איתו כל כך עמוק, ושהוא כל כך מוערך על ידיך כמורה דרך, ועבור שניכם הקשר מתאים כקשר זוגי (לא רק מיני) אז יקירתי - מצאת זיווג מצויין.מה טוב יותר מקשר רגשי-רוחני עמוק בין בני זוג???

אבל לשלב ביחסים רגשיים-עמוקים קטע של פלירט - מין שטחי - רוב הסיכויים שהם יהרסו.

אין חכם כבעל ניסיון...
_זילפה​(נשלטת)

האם הכרתם מאסטר שהפך למורה רוחני - ידיד.

_זילפה​(נשלטת) • 30 באוק׳ 2005
האם זה אפשרי?
באיזה תנאים?

יש בעברי מספר בני זוג רומנטיים - מיניים שהפכו לידידי נפש שלי.
אך האם זה אפשרי גם ביחסים בדסמ"ים? האם זה קרה לכם?