סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

לחנוק עד עלפון

זאלופון​(שולט)
לפני 18 שנים • 18 בפבר׳ 2006

עוד תגובה לא פופולרית מצדי

זאלופון​(שולט) • 18 בפבר׳ 2006
התשובות לשאלות שאנו שואלים תלויות בהכרח במי שאותו אנו שואלים. שאלת רופא - קיבלת אזהרות. כי זה מה שהרופא יודע. הוא מבין אילו סכנות טמונות באיברי הגוף השונים ומה שעושים עמם, על זה הוא למד ואת זה הוא רואה, וזה מה שבו הוא ימתקד כשהנושא יעלה.

אבל מה אם היינו שואלים סטטיסטיקאי? נניח שהיה לנו אדם שחישב סטטיסטיקה של כמות המקרים בהם אחד מהתרחישים האיומים שעלו בשרשור הזה אמנם אירע מתוך כלל המקרים בהם בוצע אקט חניקה כלשהו (ואני לא מדבר על חניקה עד כדי עלפון)?
לא ידוע לי על סטטיסטיקאי כזה ודומני שהמחקר גם די מסובך לביצוע, אבל בלי המידע הזה, ערכו של המידע על הסכנות האפשריות קטן בהרבה. אם, לדוגמה, היינו מגלים שהסיכוי הסטטיסטי לאירוע מצער שכזה נמוך מהסיכוי להפגע בתאונת דרכים בעת שחוצים את הכביש, זה היה משנה מאד את התמונה.

אם התשובה תלויה בנשאל, פירושה תלוי בשואל. בשאלות רפואיות, רוב השואלים לא מצוידים בידע הנדרש כדי להבין לעומק את התשובה ולכן כשהם קוראים תשובות מקצועיות כמו אלו שניתנו פה, הם מפשטים אותן למשהו כמו "אסור, מסוכן, עושה בעיות" (זו לא ביקורת על אף אחד. גם אני עושה כך), מבלי באמת להבין על מה מדובר. ברובנו אנחנו אפילו לא מבינים על מה הנשאל מבסס את תשובתו.
באופן זה אנחנו מחמיצים ניואנסים שאולי הם חשובים. לדוגמה, דובר כאן על שינוי בגוון הפנים והשפתיים. שינוי כזה לא קורה בחניקה קלה, כך שסביר להניח שהמידע התייחס לחניקה אינטנסיבית וממושכת. מה לגבי שאר האזהרות? לאיזו מידת חניקה הן מתייחסות? האם לעוצמה בה לוחצים את הצוואר אין חשיבות ודין עוצמת צבת כדין לחיצה שחזקה בדיוק במידה שתעצור את האוויר ולא יותר מכך? האם משך החניקה אינו משנה לצורך הסיכונים ודין חניקה של חצי דקה כדין חניקה של שתי דקות?
את כל השאלות הללו אנו עשויים לפספס בגלל שה"אסור, מסוכן, עושה בעיות" מתקשר לחניקה באשר היא. יכול להיות שהתשובה להן היא שעוצמת ומשך החניקה לא רלוונטיים למידת הסיכון, אבל כמו בשאלה הסטטיסטית מלמעלה, ללא המידע הזה התשובה שלנו חלקית ביותר.
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני 18 שנים • 20 בפבר׳ 2006

המאמר של ג'י וייסמן מאד ברור

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 20 בפבר׳ 2006
המסקנה של המאמר, למי שלא טרח לקרוא - הסיכון מאד גדול, גם מנוסים מאד נפגעים בו, עדיף למצוא הנאה בתחומים בהם הסיכונים אינם מוות או נזק מוחי!
lain
לפני 18 שנים • 20 בפבר׳ 2006
lain • 20 בפבר׳ 2006
מודעת לסיכונים הללו לא מהיום
אבל זה יותר מידי טוב בשביל שאוותר על זה
יודעת את הגבולות שלי
ויודעת ,בעיקר כיום, עם מי לבצע את זה ועם מי לא.
כי יותר חשוב מה"איך לעשות זאת" הוא ה"עם מי לעשות זאת".

אגב,
לא רואה קשר בין בדס"מ לחנק בכלל
נהניתי מזה הרבה לפני שידעתי מהו סאב/דום ספייס, או אפילו שיש לזה שם.

אבל תודה לך נריסה ולכל השאר על התזכורת.
המלט
לפני 18 שנים • 21 בפבר׳ 2006

Re: המאמר של ג'י וייסמן מאד ברור

המלט • 21 בפבר׳ 2006
Dan_Kap כתב/ה:
המסקנה של המאמר, למי שלא טרח לקרוא - הסיכון מאד גדול, גם מנוסים מאד נפגעים בו, עדיף למצוא הנאה בתחומים בהם הסיכונים אינם מוות או נזק מוחי!

בהחלט. המאמר מאד ברור -- ובכלל רצוי להקשיב למי שיודע על מה הוא מדבר.
Bent
לפני 18 שנים • 21 בפבר׳ 2006

לפעמים, אפשר לחטוא לבטיחות.

Bent • 21 בפבר׳ 2006
דן קאפ מצטט כאורים ותומים את גיי ויצמן ומאמר שהוא כתב.

הבעיה היא המסקנה שאותה הוא מוציא מהנושא.

אז כדי להסיר כול ספק, גיי מעביר את הקורס הבא:

10. Erotic Asphyxiation

Suggested time: 60 to 75 minutes

The various forms of erotic asphyxiation, more commonly known in the BDSM community as breath control play, are among the very most controversial of practices, and are banned in many play spaces. Unlike many other BDSM-related practices, erotic asphyxiation holds a risk of sudden death. What is breath control play? Who does it? Why? How? What is the risk model and how does it differ from the risk model of other BDSM-related practices? Are there meaningful precautions that can be taken? What are the legal aspects? Jay Wiseman, author of “Dungeon Emergencies and Supplies” is an attorney, a former director of training for an ambulance service, and a former instructor in advanced cardiac life support with an extensive knowledge of cardiopulmonary physiology. He currently does expert witness work in homicide prosecutions where breath control play may have been involved. Come here what he has to say about this very controversial topic.

המסקנה שלי מכול הכתוב, זה על תעשה בלי ידע.

אמת אוניברסלית.

BENT
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני 18 שנים • 13 במרץ 2006

הבהרות מג'יי וייסמן על משחקי חניקה - Breath Play

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 13 במרץ 2006
בתשובה לשאלה שלי על השינוי לכאורה בעמדות של ג'יי וייסמן ש-Bent Wordsmith הצביע עליו מתוך תיאור הקורס, הנה ההבהרה מהו מודל הסיכון שעליו הוא מדבר.

ג'יי וייסמן (Jay Wiseman) מחלק סיכונים לשני סוגים -
icon_exclaim.gif ניתנים להשפעה - אלו סיכונים שמהרגע שהם מתחילים להתרחש, ניתן לנקוט פעולות יזומות כדי לעצור או להפוך את השפעתם.
למשל - כשמתגלה תחושה של "נמלים מטיילות על העור" במהלך סשן קשירות, זה סימן של פגיעה אפשרית בעצבים. כל עוד לא חלה מעיכה של עצב, אפשר להתיר את הבחלים, להקל את הלחץ על האזור או לשנות תנוחה - ונזק בלתי הפיך יכול להימנע.

icon_exclaim.gif בלתי ניתנים להשפעה - אלו סיכונים שמהרגע שמתחילה להתרחש שרשרת אירועים, יש הסתברות נמוכה לעצור אותם.

ג'יי ווייסמן משייך משחקי חניקה לסוג השני - בגלל התופעות הפיזיולוגיות שהוא מתאר במאמר הישן שלו (ובקרוב אמור לצאת מאמר חדש, המוסיף את מודל הסיכונים הזה), שתוארו על ידי חברתי המלומדה כאן ובמאמרים באתר בדסמ גרמני.

הדוגמה שהוא השתמש בה כדי להסביר משחקי חניקה היתה - אתה לא יכול לגרום לרולטה רוסית להיות בטוחה יותר על ידי משיכה איטית יותר בהדק.

וכדי לסבר את האוזן - ג'יי וייסמן מסייע כעת במשפט של אדם שעומד למשפט באשמת רצח של אשתו, לאחר שנמצאה מתה עם סימני חניקה בביתם.

הפיזיולוגיה של בני אדם לא השתנתה - משחקי חניקה היו וימשיכו להיות פעילות שבה כרוך סיכון של נזק מוחי ומוות לצד אחד ותביעה פלילית לצד השני, בהסתברות גבוהה.

הטמנת הראש בחול או משפטי "לי זה לא יקרה - עובדה שזה לא קרה עד עכשיו" לא יעזרו להקטין את הסיכון הזה.
זאלופון​(שולט)

Re: הבהרות מג'יי וייסמן על משחקי חניקה - Breath Play

זאלופון​(שולט) • 13 במרץ 2006
Dan_Kap כתב/ה:
הפיזיולוגיה של בני אדם לא השתנתה - משחקי חניקה היו וימשיכו להיות פעילות שבה כרוך סיכון של נזק מוחי ומוות לצד אחד ותביעה פלילית לצד השני, בהסתברות גבוהה.

ושוב אני שואל: איפה אפשר למצוא תימוכין להסתברות הגבוהה הזו? לא ראיתי במאמר של וייסמן שום דבר על הסתברות. הוא מזהיר מפני סיכונים אפשריים, באופן שלאדם נטול השכלה רפואית נשמע פשוט כ"יקרו דברים רעים עם שמות מסובכים", אך אינו אומר דבר לגבי הסיכוי שהדברים האיומים הללו יתרחשו.
קינבה
קינבה • 13 במרץ 2006
ברשותכם אשאל שאלה אחרת:
האם משחקי חניקה הם כורח שבלעדיהם תרגישו בחוסר משמעותי בחיי הבדסמ שלכם?
אם התשובה היא כן והפרטנר יודע את כל הסיכונים ומוכן בדיעה צלולה לקחת על עצמו את הסיכונים - תהנו.
אם התשובה היא לא, אז למה להסתכן סתם?

"אין שכל אין דאגות" - מי שלא קרא את תרגום המאמר (כן אותו מאמר שתרגמתי לפני שלוש שנים כשעוד קראו לי דמי) או את השירשור הזה פשוט לא יודע מה הסיכונים ולכן מרשה לעצמו להנות מהאקט ולסכן את שותפיו למעשה שלא ביודעין, אבל המצב שונה לחלוטין לגבי מי שכבר מודע לסכנות. "בעברי הפלילי" נהנתי מאוד ממשחקי חנק כשלא הייתי מודע לסכנות, מישהו אמר לי פעם - "זה מסוכן" בכלל בלי לדעת על מה הוא מדבר וכתוצאה מכך חקרתי וביררתי והבנתי עד כמה זה מסוכן, בגלל שאצלי משחקי חנק אינם כורח אלא עוד פטיש שאני יכול לעשות ויכול שלא לעשות אני מעדיף להמנע ממנו - זה מסוכן מידי לטעמי, והנאה דומה אני יכול להפיק באמצעים אחרים.

מי שבכל זאת מרגיש שחנק הוא הוא כוס התה שלו יכול לשקול שימוש במקום במניעת חמצן בעודף חמצן, גם לזה יש סיכונים אבל אלו סיכונים שהם בד"כ בשליטה למי שיש את הידע הנכון, הציוד שנזדקק לו הוא בלון או מכונת חמצן ומסכת חמצן.

חשוב לי להדגיש שאין בדברי על מנת להוות המלצה וכל שימוש שיעשה יהיה על אחריות המשתמש בלבד וכותב שירות אלו לא ישא בכל אחריות למעשה או/ו לתוצאותיו או/ו להשלכותיו. רק רופא ראשי להמליץ על העשרה בחמצן וכדאי להוועץ ברופא בכל הקשור לנושא הנדון.
וזה המקום לאזכר שלמרות הכינוי שלי אינני רופא ואינני רשע!