רצסיבי(נשלט) |
לפני 18 שנים •
23 באוג׳ 2006
לפני 18 שנים •
23 באוג׳ 2006
רצסיבי(נשלט) • 23 באוג׳ 2006
Queencie כתב/ה: רצסיבי כתב/ה: Queencie כתב/ה: אתה כותב מדהים, מרתק ומעורר מחשבה עם כל משפט. אהבתי מאוד.
אהבתי את הספין של הטרילוגיה הזו, ציות למת, ציות לחפץ, ציות לנשלט אחר, והתארגנות לתוך סדר יום שיכול היה להמשך לנצח לוליא המעטפה השניה. אלא שסיומו של הסיפור כאילו לא מסתדר עם דמותו של המספר, זה שציית למקרר בהוראתו של המת לוקח החלטה בעצמו? לציית לאחר? להפר הוראתו של אדונו המת (ושל המטבע שהטיל)? כמעט חשתי מאוכזבת מאנושיותו... ) אז.... עכשיו, בשש אחרי המלחמה תגלה לנו - מה היה במעטפה השלישית? אני אחכה עוד הרבה זמן ??? א. תודה. ב. לגבי הסיום - כולנו אנושיים, קשה להיות העבד המושלם, וזה נכון גם בכלל אבל בייחוד כשאין לך אדון או מלכה לצידך, והכל נעשה בעצם על ידך. אני מתא לעצמי שמצב כזה הוא מאוד מתסכל עבור עבד, ובייחוד-בייחוד כאשר על הכף עומדת מטלה שמשעותה היא לא לציית יותר לעולם לאף אחד אחר מלבד אדונך המת, שכבר לא יצווה עליך לעולם. ג. המעטפה השלישית? קשה לי לגלות דברים שלא ידועים לי עצמי. בכל מקרה, אולי יהיה עוד פרק, ואולי יהיה בפרק הזה משהו על המכתב האחרון ההוא שתוכנו לא נודע. ואולי התוכן שלו בכלל לא חשוב. לא, לא מוצא שום סיבה שתחכי הרבה זמן. כבר התחלתי לעבוד על ההמשך... |
|