huan |
לפני 17 שנים •
4 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
4 בדצמ׳ 2006
huan • 4 בדצמ׳ 2006
זאלו בו אני אגיד לך למה לדעתי כן צריך כללים,כן צריך ידע וכן צריך עוד הרבה דברים.
לא כי אני כל כך אוהב לקבוע אותם (למרות שהנדסה חברתית די מרתקת אותי) אלה כי יש יותר מידי אנשים הזקוקים להם ופעמים רבות בעקבות מחסור מידע,פנטזיה,טיפשות והשפעה של אנשים שכן רוצים לשלוטףכן רוצים לקבוע את הכללי והדבר היחיד אליו הם שואפים זה טובתם הם ולא משנה מי ניפגע בדרך. אנשים פאקינג נפגעים! עם כולם היו חכמים,לכולם היה מדיע ויכולת לגבש כללים לעצמם,עם כולם לא היו מופשאים מכמה גורויים הרוצים לנצל אחרים לטובתם וכו הייתי הראשון שצועק עזבו אתכם מכללים. אך המצב הוא אל כזה...ממש לא כזה...רחוק עד אין קיץ מלהיות כזה ולכן צריך לפי גישתי קווים מנחים והדרכה מסיבית לצורך גיבוש בסיס ידע והסברה (בשונה מקודקסי חוקים שהתפתחו בקהילות אחרות). בני אדם לא טובים באנרכיה..בסוףתמיד מישהו נהרג,נשד וניפגע.....ואנחנו כקהילה לא יכולים להתעלם מניסיון העבר. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
איימי_(נשלטת) • 6 בדצמ׳ 2006
זאלופון כתב/ה: אני מאמין שלהיותנו קבוצה, או תת תרבות, יש משקל קטן יחסית בהשוואה לסיבות שציינתי, אם כי יתכן שגם זה חלק מהעניין. כמובן, זו רק התרשמות אישית שלי, וזה יכול להיות רעיון טוב למחקר לכל אלו שמחליטים ללמוד את הגורילות ומפרסמים פה מדי פעם הודעות על כך שדרושים להם נבדקים/מרואיינים/פריקים של הטבע. ושלא תחשבי שלא שמתי לב להפרדת הפסקאות שעשית בציטוט דבריי על סמך מה אתה מאמין שלהיותנו קבוצה/ תת- תרבות, יש משקל קטן יחסית לסיבות שציינת? על כל פנים, לא ייתכן לנתח קבוצה כשלנו, המתאפיינת כקבוצת שוליים השנויה במחלוקת, ללא התייחסות לפסיכולוגיה חברתית ולדינמיקה קבוצתית. ופרדיגמה, הדרה וכו', ובא לציון גואל. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
ירוק עמוק כתב/ה: פרט לכללי הSSC כללים בנוסח של איך שפחה טובה צריכה להתנהג או איך דום טוב אמור לשלוט נראים לי מגוחכים ואני מסכים לניתוח של זאלו על מי שמנסה להפוך את עצמו לגורו קהילתי. המנוף לאגו ולהאדרה עצמית שזאלו הצביע עליהם מאוד ברוים אבל צריך דבר נוסף שג'ורג' ארוול הציג אותו יפה בספרו "חוות החיות". צריך עדר כבשים וכבשות שרוצים לאבד את החשיבה העצמית ויפעו ויסכימו לכל אותם כללים. בחברה רגילה פלורליסטית שבה כל אחד עושה מה שהוא רוצה כל עוד הוא לא פוגע בשני מי יכול לומר למישהו מה לעשות? חוץ מהחברה הדתית מי שואל אדם שני עם כמה נשים הוא מקיים סקס ולפי זה לא מקבל אותו לקהילה? אולי אני חדש בקהילה אבל איזה חוקים, חוץ מSSC, קיימים "בקהילה"? כשמקבלים מישהו כגורו, גם אם זאת אותה שפחה "טוטלית" שאם היא מתירה לא להיות טוטלית סימן שזה בסדר, הצורך הנפשי הוא של מי שמקבל אותה כגורו ולדעתי לא של הקהילה כולה. אני לא חושב שבקבוצת אנשים שמגדירים את עצמם ליברליים יותר מהחברה הכללית יהיה קל לקבוע חוקים וכללים. יתכן שקבוצה קטנה תרגיש בנוח לקבוע לעצמה כללים. דוגמה לכללים כאלה יכול להיות אימוץ של כללי GOR על תבנית לשפחה שעוברת כחפץ מאדון לשני, אין לה רכוש והרגש שמניע אותה הוא הרצון לרצות את האדון. במקרה כזה, אם הכללים נאכפים, הקבוצה דומה יותר לכת. איזה כללים וחוקים יש בקהילה הזאת? אולי אשכיל ואלמד על מה מדובר. "לא בשמיים היא" מדבר על הדת היהודית ועל האלוהים שמרשה ליהודים לפרש את הדת שהוא נתן לפי צרכיהם. אני מקווה שאין פה אנשים שחושבים שיוצרים פה את "דת הבדסמ". כן, יש פה מספיק אנשים שחושבים שיש "דת בדס"מ". אבל אני לא מדברת על כתות ברורות ההולכות אחרי גורו, דוגמת "כת האור". את אלו קל, יחסית, לזהות. אני מדברת על נורמות שהשתרשו בקהילה... למרות שתכל'ס, אי אפשר להגיד לאדם- אתה לא "מתקבל" כחלק מהקהילה, תמצא מין ניסיונות להוציא החוצה ולתחום "אנחנו" ו "הם" כל הזמן: אם אתה כך וכך וכך- אתה בדס"מי. ואם לא- אתה "וונילה קינקי." המילה "וונילי" הפכה פה לסוג של קללה, ולמרות שיש אנשים אידבידואליסטים שאומרים כביכול בגאווה- "אני וונילה- קינקי", עדיין מדובר במונח בעייתי. אולי עם הזמן תשים לב לכל אותן נורמות לא מדוברות. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
זאלופון כתב/ה: ירוק עמוק כתב/ה: זאלופון כתב/ה: אני מאמין שלהיותנו קבוצה, או תת תרבות, יש משקל קטן יחסית בהשוואה לסיבות שציינתי, אם כי יתכן שגם זה חלק מהעניין. זאלו, לא התייחסת לכללים היחידים שקיימים בבדסמ ומונעים את הפיכת הנושא לתת תרבות שחורגת מהנורמות בחברה הכללית, כלומר תת תרבות עבריינית. הכללים היחידים שאני מכיר הם הSSC ופרט להם כתבתי שאשמח להשכיל ולשמוע מה הכללים המחייבים של הגורו מטעם עצמם. הרחבתי קצת בהודעה הקודמת. גם לגבי SSC אין קונצנזוס. ראשית, לאף אחד לא באמת ברור מה זה "שפוי". מה זה אומר ומי קובע? שנית, מה מוגדר "בטוח"? הרי בטחון של 100 אחוז אין, בשום דבר בחיים. איזו דרגה של בטחון נדרשת? יש תשובות שונות לשאלה הזו. רק לגבי ההסכמה ההדדית, כמדומני, יש קונצנזוס (אם כי גם כאן יש מחלוקות בשאלה מתי ההסכמה תקפה ומתי לא), וזה באמת מה שמבדיל בדסמ מפשעים כגון תקיפה או אונס. אני לא רואה בזה כלל מיוחד שקיים בבדסמ אלא החלת כלל שקיים בחברה באופן כללי גם עלינו. עקב אי ההסכמות, יש שמעדיפים את המונח RACK על פני SSC. ב RACK יש יותר דגש על ההסכמה ההדדית, הדרישה לשפיות נעלמת והבטחון מוגדר באופן פחות אבסולוטי. לגורואים מטעם עצמם יש לא מעט כללים, והם משתנים מגורו לגורו. עם חלק מהכללים אני עשוי להסכים ועם חלק לא, אבל מה שהופך אותם ל"גורואים" היא ההתעקשות ש"רק כך עושים" (או לא עושים), וש"כך זה בדסמ נכון/אמיתי". נראה לי שמי שמבצע מעבר זריז על הפורומים יוכל למצוא לא מעט דוגמאות לכללים שכאלה. אולי הדרך הטובה ביותר היא דווקא להריץ חיפוש על מילים כמו "ספר כללים" או "ספר חוקים", כי בדרך כלל בתגובה לכלל שכזה יקום מישהו ויאמר שאין ספר חוקים/כללים בבדסמ. זאלופון מאוד חכם. רק שאלה- מה זה RACK? כן, SSC- מושג שנשמע טוב על פני השטח, אבל בעייתי ביותר. |
|
huan |
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
huan • 6 בדצמ׳ 2006
RACK זה יענו רק בהסכמה...בלי הבטוח והשפוי...היה שירשור שלם של ויכוחים בנושא.
ואיימי את צודקת לגמרי....בין עם זאלו רוצה/ רואה את זה או לא כקבות שוליים מסויימת יש פה כללי התנהגות מסויימים,נורמות מסויימות ומה לא שהעובר עליהם יוכתר מיידית כ"לא אמיתי" או"ונילי" יש לציין שבחברת שוליים כמו שלנו הנורמות והחוקים נוקשים פעמים רבות אף יותר מעולם הונילה שנחנו כל כך אוהבים לרדת עליו....אני אישית לא מסכים עם חלק גדול מהנורמות וכללי ההתנהגות מנסה להשפיע ולא להתעלם מעצם קיומם. |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
huan כתב/ה: RACK זה יענו רק בהסכמה...בלי הבטוח והשפוי...היה שירשור שלם של ויכוחים בנושא.
ואיימי את צודקת לגמרי....בין עם זאלו רוצה/ רואה את זה או לא כקבות שוליים מסויימת יש פה כללי התנהגות מסויימים,נורמות מסויימות ומה לא שהעובר עליהם יוכתר מיידית כ"לא אמיתי" או"ונילי" יש לציין שבחברת שוליים כמו שלנו הנורמות והחוקים נוקשים פעמים רבות אף יותר מעולם הונילה שנחנו כל כך אוהבים לרדת עליו....אני אישית לא מסכים עם חלק גדול מהנורמות וכללי ההתנהגות מנסה להשפיע ולא להתעלם מעצם קיומם. קודם כל, כל משפט שמתחיל ב "איימי את צודקת לגמרי", מוצא חן בעיני לגבי ה- RACK הזה, מה זה, כאילו המילה "רק" בעברית? אין כאן ראשי תיבות? ואיפה השירשור בנושא? |
|
huan |
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
huan • 6 בדצמ׳ 2006
לחפור שירשורים בניגוד ללכתוב שירשורים לא ממש נכלל ברשימת התחביבים שלי
|
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
6 בדצמ׳ 2006
huan כתב/ה: לחפור שירשורים בניגוד ללכתוב שירשורים לא ממש נכלל ברשימת התחביבים שלי
אה... גם לא בשלי |
|