שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

על מחקר ואתיקה

מיתוסית​(שולטת)
לפני 17 שנים • 29 בדצמ׳ 2006
מיתוסית​(שולטת) • 29 בדצמ׳ 2006
אני בשנה ב' ויש זמן עד אז icon_smile.gif
זהו,ה אמת שאני נרתעתי כי אני רואה שחדשות לבקרים אנשים פה מנסים לעשות מחקרים אבל האמת שהם כולם ונילים ואיש לא מכיר אותם. אני לפחות מבפנים ודי מוכרת אז אני מקווה שתהיה אצלי היענות גדולה יותר..

אבל דיה צרה בשעתה...
icon_biggrin.gif

מה את לומדת?
סופגניה
סופגניה • 29 בדצמ׳ 2006
לקחתי כמה משניים. היו לנו כמה קורסים בסטטיסטיקה עם מחקרים.
המרצים שלי היו מאוד קשים וקודם דרשו שאוכיח שההתפלגות היא נורמלית למרות חוק המספרים הגדולים וכל השאר. היינו צריכים גם לבנות מדגמים טובים ולהראות שהם אקראיים.
הכל תלוי במרצה שנופלים עליו ויש מרצים לא מחמירים אבל דיה לצרה בשעתה אצלך.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 29 בדצמ׳ 2006
אבל במה התואר שלך?

נכון שצריך להוכיח שההתפלגות נורמלית אבל לא תמיד ידוע לך שהיא נורמלית ואז את צריכה לחשוב אומדן באוכ' ואפשר להסתפק ב-N=30 (במדעי החברה לפחות).

ושוב, גם לגבי הקראיות- מה שקורה בשטח זה לא מה שקורה בתיאוריה...

את שנה א' או שזהו, גמרתם? כי את כל זה ואיך לבנות מחקר והכל לומדים בשנה שניה לרוב -"שיטות מחקר".

איכס, למה אני מדברת על סטטיסטיקה? icon_mad.gif
דובדבן

חבל

דובדבן • 29 בדצמ׳ 2006
הלוואי אחת כזו היתה נופלת עליי. הייתי עונה לה ארוכות על כל מה שתרצה. בסוף היתה הולכת מה זה מאוכזת: "אין פה כל שוני. היא נשמעת ונילית. וחושבת ונילית".
פסיכו לוג​(שולט)
פסיכו לוג​(שולט) • 29 בדצמ׳ 2006
חחח דובדבן...
כחולית, זו פנטזיה נעימה. אבל הסיכוי לפרסם משהו בכתב עת? icon_lol.gif
ה B.A. היחידים שראיתי מתנוססים על מחקרים הופיעו רק אחרי השם של הדוקטור שביצע את המחקר. הם היו על תקן עוזרי מחקר כנראה. אגב, ישנם הרבה מאמרים על פרופילים. המסקנה בכולם הינה "סאדו-מזוכיסטים אינם מהווים קבוצה הומוגנית דיה ע"מ לאפשר אבחון מיוחד".
נוריתE
נוריתE • 29 בדצמ׳ 2006
על מה אתן מדברות???
Dolfi

תאמינו לי

Dolfi • 29 בדצמ׳ 2006
אל תאמינו לאף אחד!

אותה אחת, סביר להניח, או לכל הפחות שליחים למזימתה השערורייתית, שאלה אותי מה שלומי לפני כמה ימים - עין בלתי מזויינת הייתה מפרשת את שאלתה כברכת שלום תמימה, אך לי ברור שהיא עושה עבודת מחקר שמטרתה להציג מדגם לשלומם של גולשי הצ'אט בימים אלו. מין הראוי היה להזדהות בשמה האמיתי ולציין את מטרת השאלה, כמובן שלא עניתי.
סופגניה
סופגניה • 29 בדצמ׳ 2006
Buttercupe כתב/ה:
על מה אתן מדברות???

כחולית חושבת על מחקר באוניברסיטה על הבדסמ.
כחולית, אחד המשניים שלי הוא סטטיסטיקה. נעזוב את השאר.
לא עשיתי סמינריון, רק עבודה לסיום הקורס ואני ממשיכה ללמוד. כדי להוכיח שמשתנה מקרי מתפלג נורמלית דרשו מאיתנו "הוכחות" כי בניגוד למשתנים מקריים כמו תוחלת, פונקציות על תוחלות ועוד כמה התפלגויות שהופכות לנורמליות גאוסיות לפי חוק המספרים הגדולים בסטטיסטיקה לא כל דבר מתפלג נורמלית.
המחקר שלך הוא על עמדות ובמחקרים כאלה חשוב איך לבחור את המדגם וכמעט תמיד מבקשים אקראיות אבל אם כולם בוחרים לפי מה שהם מוצאים את לא צריכה להיות שונה מכולם. icon_smile.gif
המרצים שלי הם סטטיסטיקאים במקצועם וזאת הבעיה. icon_sad.gif

דולפינה. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
teacher​(שולט)
לפני 17 שנים • 31 בדצמ׳ 2006

כחולית

teacher​(שולט) • 31 בדצמ׳ 2006
המקרה שלך מיוחד יותר, כי את מעורבת בקהילה.
את לא איזה חוקר שהחליט לבדוק משהו והוא חיצוני לקהילה.

אני חושב שאנשים ימנעו מלהשיב על שאלות אינטימיות על חייהם, דווקא
מהסיבה שהם מכירים אותך ואת אותם. הרבה יותר נוח להיות איזה מספר בבסטטיסטיקה
ולענות על הכל, מאשר לדעת שלשם שלהם מוצמדים גם פנים, היסטוריה והכי חשוב - עתיד.
מיתוסית​(שולטת)
לפני 17 שנים • 31 בדצמ׳ 2006
מיתוסית​(שולטת) • 31 בדצמ׳ 2006
בכל מקרה, כל מחקר הוא אנונימי. אני אולי אדע מי הם, אבללא אף אחד אחר.
יש יתרונות ויש חסרונות להיכרות עם חוקר. יש כאלה שירגישו נוח עם אדם שהם מכירים, גם אם באופן שטחי ביותר ויש אנשים שמעדיפים מישהו שהם לא מכירים בכלל ולא יראו אף פעם חמש דקות אחרי שהריאיון יסתיים...