שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

היחס לבטיחות וההתמודדות עם תאונות

נוריתE
לפני 17 שנים • 22 בפבר׳ 2007
נוריתE • 22 בפבר׳ 2007
כשאישה לא מרגישה טוב או פגועה היא צריכה לפנות לרופא, /בית חולים,
מישטרה..
כל מי שמוסמך ועוזר, בין אם היא סאבית פגועה או אחת מהיישוב,
מה שמפחיד נשים פה בקהילה זאת ה-"חשיפה"
אבל מה עדיף, לקבל עזרה ו או טיפול כמו שצריך עם המחיר הקטן שרופא ידע?
או כל בעל סמכות לשם כך,

או להשאר פגועה?

אף אדון אן לו הסמכה רפואית מסוג כל שהוא ואין לו הזכות
לעשות את המצוטט למעלה
, ואם יש לו הסמכה רפואית והיא מנצל אותה לרעה,זה גרוע יותר.
אם זה לא היה ברור עד כה

אני אעשה פראפרזה קטנה
"הבושה , הרגה את החתול".
קינבה
לפני 17 שנים • 22 בפבר׳ 2007
קינבה • 22 בפבר׳ 2007
אם לשולט יש ידע אז למה לא? זה רק יכול לעזור
וגם אם הוא מכיר מישהו מהסצנה בעל ידע, אז כל זמן שלא מדובר במקרה חירום, אין לדעתי שום מניעה מלפנות ראשית למישהו מהסצנה. ככה חוסכים בושות מיותרות.
נוריתE
לפני 17 שנים • 23 בפבר׳ 2007
נוריתE • 23 בפבר׳ 2007
Dr. Evil כתב/ה:
אם לשולט יש ידע אז למה לא? זה רק יכול לעזור
וגם אם הוא מכיר מישהו מהסצנה בעל ידע, אז כל זמן שלא מדובר במקרה חירום, אין לדעתי שום מניעה מלפנות ראשית למישהו מהסצנה. ככה חוסכים בושות מיותרות.

להזכיר לך שזה לא אתי, בלשון המעטה?
אסור לאדון לטפל רפואית בשיפחה שלו.

בעל ידע אחר מהקהילה שמוכן לטפל בשפחות
המממממ....
איכשהו לעולם לא אסמוך על דום שהוא מהסצנה לטפל בנפש או בגוף שלי
תמיד מחשש שמי מאיתנו יכנע ליצר.
קינבה
קינבה • 23 בפבר׳ 2007
אני לא מדבר על טיפול פסיכולוגי ארוך טווח או על אדון שיחליט לטפל בך בעזרת בדסמ!

אם למשל קרה שאחרי סשן כואב לך יותר מידי, או שאת מרגישה שקרה משהו שלא היה אמור לקרות... אם השולט שלך במקרה גם רופא אז סביר להניח שלא תגיעו לזה. ואם קרה והגעתם אז מה פשוט וקל יותר למשל מכך שהוא למשל ירשום לך אנטיביוקטיקה ובכך יחסוך לך "ועדה רפואית"?
כמובן שזה מטומטם לחלוטין שרופא יזהם פצע של שפחה כדי לרשום לה אנטיביוטיקה, אבל ככל שמדובר באירוע חד פעמי מה שנקרא - תאונה, אז למה לא?
על אותו עיקרון - אם קרה משהו ואת מכירה מישהו מהסצנה שהוא גם אח ואת ביחסים טובים איתו... לא יהיה הכי פשוט דבר ראשון להרים לו טלפון ולהתיעץ?

לא נראה לי שכל מי שתרימי לו טלפון ותתיעצי לגבי דבר שחלילה קרה לך ינסה לנצל אותך.

כמו כן 'הבינוניות' מרקיעה שחקים ורבים מאלו שפתחו אי פעם תרנגולת החליטו שיודעים איפה הכליות (לייד הפופיק נכון?), מה שאני אומר זה שיש הרבה קלישאות, רבים וטובים חושבים שיודעים בדיוק מה כן ומה לא, מה אסור ומה מותר, איפה מותר להצליף וכמה, איך תוקעים מחטים (לצערי רבים טוענים 'כמה שיותר מהר') ועוד. בקיצור - למעט אנשים יש ידע אמיתי וראייה רחבה של הדברים, הגיוני שתקבלי הרבה עיצות אחיתופל אבל אם יש מי שבאמת יודע ומכיר אז למה לא להיעזר בו, כמובן במידה והוא מסכים לעזור כידיד?
cai
cai
cai • 23 בפבר׳ 2007
ונגיד שיש מישהו מהקהילה שהוא רופא, אתם בקשרים טובים ואתה סומך עליו. הוא, בטוב ליבו, מוכן לעזור לאנשי הקהילה בכל פניה שקשורה לתחום הרפואי. יהיה אפילו פורום בו הוא יענה, או אתר אינטרנט, או כל דרך התקשרות אחרת. יופי.

היום בלילה אתה נפגש עם הבחורה שלך, וקצת הגזמת בזיונים כנראה והיא מדממת. או שהיא התיישבה עליך בפתאומיות ושברה לך את האף. השעה 3 בלילה, מה תעשה? תכתוב הודעה בפורום בתקווה שהרופא הזה שאתה סומך עליו בדיוק ער, ויחסוך לך את הפדיחה?

לא. תפנה למיון.
קינבה
קינבה • 23 בפבר׳ 2007
ברור קאי זה מקרה חירום.
אבל מה אם נגיד משהו כואב לך קצת יותר מידי וזה נמשך יום ועוד יום ואת שוקלת לפנות לרופא אבל מתפדחת ואת חושבת שזה יסתדר מעצמו אבל את לא בטוחה ומודאגת?
כל זה תרתי משמע כשהנשלטת מלאה סימנים כחולים וכואב לה לשבת והחשש מתגובת הרופא וההתפדחות והחשש המוצדק מכך שהוא ידווח לגורמי רווחה...

אולי הקו החם יכול להכנס גם לכאן?

וכל זמן שלא... מבושה אפשר גם למות אז אל תמותו מבושה.
cai
cai
לפני 17 שנים • 24 בפבר׳ 2007
cai • 24 בפבר׳ 2007
מי שאוהב סימנים כחולים- שיהיה מספיק אחראי לגוף שלו ויפנה לרופא במקרה הצורך. כשמדובר בבריאות, פדיחה זה לא תרוץ.
במקרה הזה הקו החם לא יוכל לעזור, לדעתי, כי לא מאבחנים דרך הטלפון. זה יהיה חוסר אחראיות אפילו גדול יותר. הרי אתה לא רוצה עצות אחיטופל, כפי שהגדרת אותן, לאיזה שטף דם פנימי, נכון?
קינבה
קינבה • 24 בפבר׳ 2007
cai כתב/ה:
מי שאוהב סימנים כחולים- שיהיה מספיק אחראי לגוף שלו ויפנה לרופא במקרה הצורך. כשמדובר בבריאות, פדיחה זה לא תרוץ.
במקרה הזה הקו החם לא יוכל לעזור, לדעתי, כי לא מאבחנים דרך הטלפון. זה יהיה חוסר אחראיות אפילו גדול יותר. הרי אתה לא רוצה עצות אחיטופל, כפי שהגדרת אותן, לאיזה שטף דם פנימי, נכון?

להגיד - "אסור להתבייש" זה קל, אבל כאשר מגיעה שעת האמת זה מאוד קשה ואנשים מעדיפים לסבול כמה ימים עד שבלית ברירה מגיעים לטיפול, ואז לפעמים הנזק גדול יותר.

נראה אותך למשל מגיעה לפרוקטולוג עם מלפפון שתקוע בתחת כבר יומיים ולא מצליח לצאת... ותחשבי על זה ברצינות לרגע (למרות שאת לא נוהגת לשבת על מלפפונים). זה יהיה מעניין - "שלום דוקטור החבר שלי נתן לי הוראה לשבת על מלפפון ובגלל שאני שפחה שלו אז עשיתי את זה עם הרבה KY אבל בלי ששמתי לב הוא נכנס עמוק מידי ונתקע בפנים ועכשיו אני לא יכולה להוציא אותו, יומיים אני בעצירות וניסיתי בכל הכח לעשות קקי כולל חוקנים ובליעת שמן פראפרין אבל זה עדיין בפנים ואני לא מצליחה להוציא אותו החוצה....".
אני יודע שהגזמתי, ועדיין.

אני לא מכיר את הקו החם ולא קשור אליו, אבל אם יש למשל מצב למישהו שמכיר את המטריה של הבדסמ, מקבל דרך קופת חולים, מוכן לקבל אנשים מכאן ולקבוע להם תור באופן מיידי (למשל אם יגידו את מילת הקוד "דן הפנה אותי") ומוכן לקבל אותם בלי לשאול שאלות... הרי שזה יהיה אידיאלי!
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}

כשזה מקרה חירום

Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 24 בפבר׳ 2007
cai כתב/ה:
ונגיד שיש מישהו מהקהילה שהוא רופא, אתם בקשרים טובים ואתה סומך עליו. הוא, בטוב ליבו, מוכן לעזור לאנשי הקהילה בכל פניה שקשורה לתחום הרפואי. יהיה אפילו פורום בו הוא יענה, או אתר אינטרנט, או כל דרך התקשרות אחרת. יופי.

היום בלילה אתה נפגש עם הבחורה שלך, וקצת הגזמת בזיונים כנראה והיא מדממת. או שהיא התיישבה עליך בפתאומיות ושברה לך את האף. השעה 3 בלילה, מה תעשה? תכתוב הודעה בפורום בתקווה שהרופא הזה שאתה סומך עליו בדיוק ער, ויחסוך לך את הפדיחה?

לא. תפנה למיון.

כשזה מקרה חירום, עדיף להגיע למיון - תאמינו לי שהם ראו מקרים הרבה יותר מוזרים ממה שאתם חושבים שיביך אותם או אתכם (דוגמה קלה ניתן למצוא כאן http://www.well.com/~cynsa/newbutt.html )

למשל, שולט/ת סבירים אמורים לדעת של מכניסים לתחת שום חפץ שאיננו בנוי כך שלא "יישאב" פנימה על ידי השרירים הטבעתיים ומעבר להם, אלא רק חפצים כמו BUTT PLUG שבמויים להתמודד עם המבנה הפנימי של הרקטום (ראש דק יחסית להחדרה, שיפוע מתון ובהמשך "כתפיים צרות" שמאפשרות לשרירים הטבעתיים להירגע ולנוח - והכי חשוב - קצה מורחב שמיועד למנוע מצעצוע להיבלע פנימה).

גם נשלט/ת סבירים אמורים לדעת מהן הסכנות של החדרת חפצים ושאר ירקות לתחת - ולעמוד מול לחצים של מי שחסר.

אבל אם צעצוע או כל חפץ אחר "ברח" פנימה, ואתם לא יכולים להחזיר אותו - ככל שמקדימים להגיע לחדר המיון, אתם מקטינים את הסיכונים הגדולים (כגון ניתוח, זיהום, פגיעה בדופן המעי, אובדן שליטה בסוגרים.

המטרה של הצוות הקרפואי היא הבריאות של מי שנמצא במצב סיכון.
האמת "שיחקתי עם חבר/ה שלי וזה נתקע לנו" עדיפה על כל שקר שהוא - כי שקרים עלולים לגרום להם לחשוב שמשהו חמור יותר מוסתר מהם.

וכך גם במקרים של תאונות אחרות שדורשות סיוע חירום כמו אזיקי מתכת - שם למכבי אש יש הנחיה להזעיק משטרה לפני שהם חותכים אזיקים.
המטרה של השוטרים שמגיעים לאירוע הוא לוודא שמי שקשורים באזיקים נמצאים בצב תחת הסכמה, לא כל ההיסטוריה המינית שלכם.

[ ולמי שצריכים סיפורים הפוכים - בין האנשים שעוסקים ברפואה דחופה (כגון חדרי מיון) מסתובב סיפור על אדם שהגיע לחדר המיון לאחר שמיכל של דאודורנט נתקע בתוכו. הוא הגיע לאחר הרבה נסיונות חילוץ, כך שלאחר צילום רנטגן התבר שהמיכל כבר טיפס במעלה המעי הגס והדרך היחידה לחלצו היא בניתוח בהרדמה מלאה.
האיש חי, אך עם פגיעה בלתי הפיכה בסוגרים, אותם שרירים טבעתיים בכניסה של הרקטום... ]
קינבה
קינבה • 24 בפבר׳ 2007
אפשר בבקשה תגובה רשמית שת הקו החם בעניין:

אני לא מכיר את הקו החם ולא קשור אליו, אבל אם יש למשל מצב למישהו שמכיר את המטריה של הבדסמ, מקבל דרך קופת חולים, מוכן לקבל אנשים מכאן ולקבוע להם תור באופן מיידי (למשל אם יגידו את מילת הקוד "דן הפנה אותי") ומוכן לקבל אותם בלי לשאול שאלות... הרי שזה יהיה אידיאלי!

לא שאני לוחץ, אני מבין את כל הבעיתיות שעלולה להיות בזה אבל שווה לנסות כי לצערינו עלולה להיות להם הרבה עבודה (מקווה כמובן שלא).