שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

יום שישי ה13

Uranus
לפני 17 שנים • 15 ביולי 2007
Uranus • 15 ביולי 2007
נוגה כתב/ה:
אוראנוס,

אני יודעת באופן חלקי. אשמח אם תאיר את עיניי.

(דוגמא אחת :
בספר דברים, פרק ו', פסוקים ד-ה נכתב : ''שמע ישראל, ה' אלוהינו, ה' אחד. ואהבת את ה' אלוהיך , בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך. והיו הדברים האלה, אשר אנכי מצוך היום- על לבבך. ושננתם לבניך, ודיברת בם, בשבתך בביתך ובלכתך בדרך ''

הפירוש הוא : כאשר יעקב עמד לעבור מן העולם , הוא קרא לבניו והשביע אותם להאמין באל האחד-
שמו של יעקב הוא ישראל, והפסוק הוא בעצם שבועת הבנים ''שמע יעקב- האל שלנו הוא אחד ''

תפיסת האחדות הינה אחד הדברים החשובים ביותר, עפ'י המקורות,שאדם יכול להבין ולחוות בחייו.
כל הבריאה כולה, עפ'י תפיסה זו, היא , למעשה, דבר אחד \ גוף אחד המשכפל את עצמו לאינספור צורות קיום.
חוקי הגיאומטריה,הפיסיקה , המתימטיקה והביולוגיה מוכיחים את קיומה של אחדות זו. לפי התפיסה הזו, כל הבריאה כולה מתקיימת ע''מ שאותו אחד יחווה את הקיום עצמו והחווייה העילאית של אותו אחד היא אהבה. כל הבריאה כולה מתגלמת במילה אהבה.- המילה מורכבת מהאות א' ומהאות ב', כלומר האחד מפצל את עצמו לשניים, מפני שאחד לעולם לא יוכל לחוות את עצמו, כיוון שהוא חסר נק' יחס נוספת.
עפ'י תפיסה זו, זוהי בעצם הסיבה לתהליך הרבייה של כל יצור חי- ברגע ההפרייה התא הראשון מפצל את עצמו ל2.
דבר זה יוצר יחס משולש של : '' בורא, ברוא ובריאה '', מכאן בא ציווי האלוהי- הבורא, המבקש שיאהבו אותו 3 פעמים( ''בכל לבבך, ובכל נפשך ובכל מאודך'' ).
ערכה המספרי של המילה אהבה = 13, כלומר= 3 שהוא 1 ו-1 שהוא 3 )

אני מכיר דוגמא הרבה יותר קלילה:

אלוהים = אחד = א + ח + ד = 1 + 8 + 4 = 13

אבל אני בטוח שאפשר להגיע ל-13 מעוד הרבה כיוונים...
ואני עוד יותר בטוח שיש מספיק משתמטים שמקדישים את מיטב זמנם במלאכת קודש זו ...
selfbeat.gif
טמונה במסגרת
לפני 17 שנים • 15 ביולי 2007

י"ג מי יודע ....

טמונה במסגרת • 15 ביולי 2007
סתם כי בא לי להגיב...
icon_cool.gif

לישראל המספר שלושה עשר הוא מספר בעל חשיבות עליונה ונזכר בתחומים שונים, כגון: י"ג מידות שהתורה נדרשת בהן, י"ג מידות הרחמים, בן י"ג למצוות, י"ג העיקרים לשיטת הרמב"ם, ועוד.

רק אהבה (13) מביאה אהבה (13)

flowers2.gif