סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שובניסט ?

Evil Bitch​(נשלטת)
לפני 17 שנים • 2 בספט׳ 2007
Evil Bitch​(נשלטת) • 2 בספט׳ 2007
אמממ.....לפי דעתי היהדות היא דת מאוד שיוויונית במובנים שיצא לי לחקור , ומאוד אוהבת נשים ומוקירה את עשייתן , הפרשנים הם אלו המלבישים לה פרשנויות שגויות.
ואכן ,נשים נוטות לפרש דברים בצורה שונה מגברים ואין בזה כל רע כי דת שלא נותנת למאמינים שלה גברים ונשים כאחד מקום הזדהות עם האל/ה שלה מחסירה מקור הזדהות ותפקיד מעשי של אחד המינים ואינה יכולה להתקיים בהרמוניה.

לדעתי הצנעת הנשים והקטנתן באה אך ורק להגן על הגבר מחולשתו הגדולה מכל - אישה
אותי אישית הדברים הללו מקוממים ומחמיאים לי כאחד , כי כל שיש את הצורך להתנגד לנשים סימן שהכח שלהן וההשפעה שלהן גובר.
המלט
לפני 17 שנים • 2 בספט׳ 2007
המלט • 2 בספט׳ 2007
Evil Bitch כתב/ה:
אמממ.....לפי דעתי היהדות היא דת מאוד שיוויונית במובנים שיצא לי לחקור , ומאוד אוהבת נשים ומוקירה את עשייתן , הפרשנים הם אלו המלבישים לה פרשנויות שגויות.

....

לדעתי הצנעת הנשים והקטנתן באה אך ורק להגן על הגבר מחולשתו הגדולה מכל - אישה
אותי אישית הדברים הללו מקוממים ומחמיאים לי כאחד , כי כל שיש את הצורך להתנגד לנשים סימן שהכח שלהן וההשפעה שלהן גובר.

הפיסקה החותמת את דברייך גם היא פרשנות -- גם אם חיננית -- ל'הצנעת הנשים והקטנתן'.
במבנים חברתיים אין שום דבר שניתן להסביר אותו כ'אך ורק'. בכל מבנה חברתי מאז ומעולם פעלו
הרבה כוחות; יותר מדי כוחות מכדי שיהיה אפשר להסביר את הקודים החברתיים על ידי כח או
גורם עיקרי אחד. יתכן מאד שאחד הכוחות הפועלים הוא מה שציינת; כח אחר, הרבה יותר גלוי -
הוא השלטון המעשי של הגבר בחיי היום-יום בכמעט כל תחומי החיים שמשפיעים ישירות על חיי
כולם. גורם נוסף שאפשר להעלות על הדעת הוא נסיון הגנה אינסטינקטיבי, שלא לומר פרימיטיבי,
על התא המשפחתי המקודש כל כך במסורת היהודית, על ידי הצנעה של האשה והאדרת ערכים
כמו "כבודה של בת מלך פנימה" וכיוצא באלו. והדברים ידועים.