סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

זקוקה לספר טוב!

venus in our blood​(שולטת)
לפני 17 שנים • 24 באוג׳ 2007
venus in our blood​(שולטת) • 24 באוג׳ 2007
Aimee כתב/ה:
עוד ספר שאני רוצה לקרוא, נושא מעניין (על לסבית דתית): "שעשני כרצונו"/ יעל משאלי.

מומלץ בחום.
flowers2.gif
Anakin

בשבילך

Anakin • 24 באוג׳ 2007
תזכירי לי להביא לך משהו.
לא קשורה

כזה שמפספסים תחנות אוטובוס בגללו?

לא קשורה • 24 באוג׳ 2007

כזה שאת שמחה שיש בלגן בתור ועוד כמה דקות לקרוא?
כזה שהמילים שלו הולכות איתך גם כשאת משאירה אותו בבית?

לאחרונה, ולטעמי באיחור רציני, נתקלתי באחד כזה - אדון החצר / אגולף טריסטן.
חודשיים אחרי ועדיין כל ספר אחר נראה כל כך בנאלי...
(יום אחד אני עוד אקדיש לזה פוסט)
Mass production
Mass production • 24 באוג׳ 2007
שידוך הולם, ויקראם סת/ כלבים שחורים, איאן מקיואן/ רעש לבן - דון דלילו/ (וגם כמו שהוזכר) אדון החצר - טריסטו אגולף.
Mary Jane
Mary Jane • 24 באוג׳ 2007
עפיפונים \ רומן גארי
החיים כמשל \ פנחס שדה
פעמון הזכוכית\ סילביה פלאת'
העדרו המסנוור של האור\ טהאר בן ג'לון
Lost_Song

זה תלוי במון הטעם אישי..

Lost_Song • 24 באוג׳ 2007
אותי לדוגמא מרתק עד כדי טירוף סטפן קינג ...
"דברים שצריך"
"זה"
"העמדה"
"המשחקים של ג'ארלד"
"מיזרי"

הכל תלוי מה עושה לך את זה icon_smile.gif
Fritz The cat
Fritz The cat • 24 באוג׳ 2007
הקנוניה נגד אמריקה- פיליפ רות
לוקח אותך למנהרת זמן של הסטוריה פנטזיונרית אבל עם המון מחשבה.

ארץ אבות -רוברט האריס
עוד פנטזיה הסטרוית עלה חיים אחרי נצחון היטלר ..

סליחה שאני מערבב הסטוריה בפנטזיה אבל שניהם חביבים בעיניי.
godisafemale​(שולטת)

המלצתי: "שחר עלות התודעה" הרי בקשת ספר שלא ישאיר א

godisafemale​(שולטת) • 24 באוג׳ 2007
קארמה – מה זה בכלל ?
האם אפשר "לשחרר קארמה"? למה זה טוב?

פעמים רבות שמעתם את המילה "קארמה". לא ידעתם בדיוק מה זה, ואם הסבירו לכם אולי שאלתם עצמכם – למה כל כך חשוב המונח הזה. נכון? אה, לא? טוב, אז הנחנו כאן הנחה שמבוססת על נתונים סטטיסטיים.

יחד עם זאת, כדי להיות יסודיים, ברצוננו ל"סגור פערים", "לצמצם רווחים", כפי שאומרים בצבא, כדי שכולנו נהיה בעלי אותה הבנה בסיסית.

נתחיל עם פירוש השם:

מה זו קארמה? התשובה המלאה: "חוק הסיבה והתוצאה". תשובה זו היא בעצמה מקור לשאלות רבות. משחקי מלים שנוצרו מהשם "קארמה" מסבירים את המונח בצורה בהחלט משביעת רצון והולמת:
קארמה = קרה מה', ה' רקם, מקרמה, מרקם ה'.

ההסבר החזותי המתאים ביותר הינו זה המסביר את החוק בדרך הבאה:

שוו לעצמכם אגם מים. המים שקטים ועומדים. מישהו משליך לאגם אבן. האבן יוצרת סביבה אדוות, גלים, משנה את פני המים, ואחר כך גם את קרקעית האגם.
קולטים את התמונה? יפה מאוד! זה מראה שיש לכם יכולת ראיה אמיתית.

ועכשיו:
כל מעשה שלכם יוצר קארמה. בין אם "שלילית" ובין אם "חיובית". לכל דבר יש השפעה ויש לו תוצאות והשלכות – קרובות ומרחיקות לכת. פעמים רבות (בדרך כלל, למעשה, אם לא תמיד) אין אתם יודעים את תוצאות והשלכות מעשיכם ברובד העמוק והרחב.

חוסר הבנה מהותית של חוק הקארמה נשמעת פעמים רבות בביטוי "יש לי קשר קארמתי עם בן האדם הזה". טעות? לא בהכרח אבל חוסר הבנה. נסביר ברשותכם ונחדד:

היות וקארמה הינה תוצאה של מעשים, בחיים אלו ואחרים – "גלגולים", הרי כל אדם שאתם פוגשים בו וחווים איתו קשר כלשהו – באופן טבעי ומתבקש – נוצרת, או משתחררת קארמה ביניכם.

מובן מאליו כי עם בני זוג וחברים /ות קרובים יש לכם קשרים קארמתיים. עם כל אחד ואחד שיש לכם קשר חיובי או שלילי במיוחד – הרי שיש ביניכם קארמה משמעותית במיוחד.

קשרים קארמתיים נחווים בגלגולי חיים שונים באופנים שונים. מערכות יחסים שצריכות להיפתר היות ואינן תקינות, מתחלפות ונחוות בצורות ובאופנים שונים, בדרמות החיים.

לעתים, אם לאשה בן זוג שהקשר ביניהם בעייתי במיוחד, ולא בא לידי פתרונו במערכת יחסים טובה ותקינה – הרי שהאשה ובן זוגה יתגלגלו פעם נוספת ויחליפו תפקידים ביניהם, או, ישחזרו בדיוק את אותו קשר טעון שיפור ביניהם.

תפקידים משתנים. למה הכוונה?
הנשמה בוחרת לחוות עצמה פעם כגבר ופעם כאשה, לצורך ההבנה השלמה. יתכן והאשה תחזור בגוף של גבר והגבר יהיה בת הזוג. יתכן והגבר יחזור ויהיה הבן של אותה אישה, או יחזור כאב, או כאם, או כחברה קרובה. אופרת סבון משונה???

אכן, מחזות הנשמה מאוד משעשעים לצופים ביציע העליון, יש להודות.

הנשמה שלכם יצירתית במיוחד ודרמתית בצורה מדהימה. הנשמה יחד עם מדריכיה כותבת את סיפור החיים המומחז עוד בטרם הכנסה בגוף. ישנן צמתות בחיים שהוחלטו מראש ויש אליהן פתחי הזדמנויות. לעתים, הנשמה בגוף, דהיינו האדם, אינו חולף מבעד לחלון ההזדמנות שנקרה לפניו. בצומת הבאה, תינתן לו הזדמנות נוספת וביכולתו לבחור אם להיכנס פנימה, או לחלוף ליד. זה פירוש המשפט: "הכל צפוי – והרשות נתונה", למקרה שתהיתם לגביו. הרי לכאורה, יש בו סתירה, נכון?!

ובכן, לאור הסברנו, אתם יכולים לראות ולהבין, כי הוא מדויק לחלוטין. יש דברים שהנשמה שלכם החליטה כי תחוו, אך אתם בוחרים, כאן ועכשיו, אם לממש, או לדחות למועד מאוחר יותר, אולי - בחיים הבאים.

או. קי, אתם אומרים, אחרי שהבנתם מהי קארמה. אז איך משתחררים מקארמה? ואם אינני מכיר את כל האנשים שאיתם יש לי חובות קארמתיים? נאמר, שפגעתי בהם ,או שהם פגעו בי באופן כלשהו?
ואנו עונים: קודם בחירה בשחרור קארמה.
מה, זה כל כך פשוט? אתם תוהים. ואולי לא תהיתם, אלא קיבלתם את דברינו ללא תהיות. גם זה אפשרי.
"בקשו – וינתן לכם" זהו המסר של כל השליחים שלנו. תמיד עליכם להתמקד במהות הבקשה ואז לשחרר אותה באמונה אל הרוח. אנו, המדריכים שלכם, כבר נדאג שהדברים יתבצעו. זה קל? בוודאי. הכל קל כשאתם מבינים, ומכאן – חשיבות הידע וההבנה הרוחנית.

מהי הדרך, או מהן הדרכים לשחרר קארמה?

כוונה, כבר אמרנו. מלווה בהצהרה: "אני בוחר/ת לשחרר את הקארמה שלי בכל הגופים, כל הרבדים, כל המימדים, מעתה ועד עולם" .

שלב נוסף: סליחה. תהליך של סליחה חיוני כדי לשחרר פגיעות, טראומות, דפוסי התנהגות מהעבר. עליכם לסלוח לעצמכם וגם לכל מי שפגע בכם. אינכם צריכים ל ה ר ג י ש באמת את הסליחה, אלא קודם כל לבחור לסלוח. להתכוון לכך. התהליך הינו קודם כל מנטאלי – בראש שלכם, ורק אחר כך מחלחל אל הרגש.
(* על חשיבות תהליך הסליחה – כשחרור – מומלץ הפרק בספר "שחר עלות התודעה")

(וכן הספר החדש: "שער להתקדשות - יצירה מודעת")

תרפיית שחזור גלגולים – שיטת טיפול תרפיסטית חוויתית במיוחד ומומלצת לשחרור קארמה ולשינוי הדפוסים המתוכנתים בתת המודע. מאפשרת גישה ישירה אל מקור החוויה שטבעה את "דפוס ההתנהגות" הבעייתי, ריפוי ושינוי. (מומלץ הנושא: "שחזור גלגולים" ).

עבודה עם "מלאכי הקארמה" – מומלץ סיפרה של דיאן שטיין, "אנו המלאכים – ריפוי העבר", הווה והעתיד בעזרת אדוני הקארמה,הוצאת אור – עם. בספר מנחה המחברת את הקוראים לקרוא בעצמם למלאכים האחראים על שחרור הקארמה, דרכי הפניה אליהם, סוגי הבקשות בצורה מדוייקת ועוד.

קואן יין – קואן יין הינה מאסטר מואר היושבת ב"מועצת הקארמה" ואחראית על הקרן השישית, של החמלה. במזרח הרחוק היא ידועה כאלת החמלה והרחמים. סידרת תרגילים לריפוי מועצם מטעמה תוקשרו בשנות ה- 80 ומטרתם: ריפוי כוכב לכת ארץ, שחרור הקארמה, ריפוי אישי, הכנה להתעלות. התרגול נעשה במשך 11 יום, כאשר לאחר תום התירגול ישנה אפשרות כי המתרגל יקבל חניכה ישירה מהישות המוארת קואן יין להיות למאסטר.
ההתחברות נעשית לאנרגיית אל עליון בורא היקום. זוהי אנרגיה רכה ועוצמתית ביותר. המתרגלים מדווחים על תחושת קדושה, רוגע, אהבה ללא תנאי, ועוד.
יש המקבלים משימות לטובת הכלל. המשימה שאני קיבלתי, תוך כדי מדיטציה עם סימנים מופלאים לאמיתות המסר, קשורה לשחרור קארמה כולל של המין האנושי, והיא מופיעה בספר, שכתבתי בתקשור ישיר ובהשראת ישויות אור ואהבה:
"שער להתקדשות - יצירה מודעת"
למען האמת, המשימה נראתה לי מעט "גדולה" עלי אבל קיבלתי תזכורת ממדריכי כי אני, וכמוני כל אדם הקורא כעת את המאמר, איננו האוטוביוגרפיה הידועה לנו מחיים אלו, אלא הוויה שלנו נרחבת הרבה יותר.

לאחר שקיבלתי את המשימה בקשתי מספר סימנים וכל פעם קיבלתי ונשארתי פעורת פה ומשתאה. למשל, בקשתי שתוך שלושה ימים מיום המסר, אפגוש או אשמע את השמות: אדם, חווה. ביומיום אין לי קשר לאנשים בעלי שמות אלו. תוך שעה, בערך, מישהי נגעה בי מאחור וקראה בשמי. היתה זו אשה בשם..כמובן: חווה, אותה לא פגשתי כמה שנים. לאחר כשעתיים הלכתי עם בני לרופא השיניים שלו, עבור הגשר. חיכינו בחדר ההמתנה כאשר לפתע קוראת האסיסטנטית: "אדם! אדם! אדם!" שלוש פעמים..שמו של אדם תוך כשלוש שעות מעת שביקשתי לשמוע שם זה. נער בשם זה קם ונכנס לרופא. אדם וחוה תוך כשלוש שעות!!!! האם זה "מקרה"???? חה חה חה, כבר אינני חושבת שיש כזה דבר "מקריות", אלא מפרשת כל דבר כצירופי "מקרים", כקריאות של הרוח לשים לב למתחולל.
היו לי סימנים נוספים, ולמדתי להקשיב ולא להתעלם מהמסרים.

החיים הופכים להיות מאוד עשירים ומרתקים כאשר שמים לב לסימני דרך, צירופי מקרים, פלאים שמתרחשים.

ריפוי נשמה – אני מתבוננת בפניו של האדם היושב מולי ורואה, באופן פיסי כיצד פניו משתנות לנגד עיני. אני מבקשת לראות את הגלגול הרלוונטי עבורו בחיים אלו. במקביל, אני מקבלת בתקשור מידע על סיפור החיים שלו. אני חשה האם יש טראומה מגלגול זה שיש לשחרר, או שמא הגלגול נמסר רק כפיסת מידע שבאה לעורר משהו אצל האדם. אם אני מרגישה שתבנית החשיבה והאנרגיה מהגלגול "תקועה" – נעשית פעולה של ריפוי הנשמה. ביחד עם האדם שמולי אני שולחת אנרגית ריפוי לדמות מהגלגול. האדם שמולי, בדרך כלל רואה שינוי כלשהו, או חש משא יורד מעל כתפיו. לפעמים, הדבר בא לידי ביטוי בהקלה בנשימה. אם יש צורך לחלץ רסיס נשמה - הדבר נעשה וכן שחרור תבניות קארמתיות שליליות.

טיפול זה מתאים לאנשים שלא מתאימה להם החוויה הישרה והעבודה הפנימית הקשורה בתרפיית שחזור גלגולים. לבני האדם גלגולים רבים, ולמעשה, הם כמו שכבות של בצל ויש לקלף גלגולים רבים. לעתים, אפשר להתמקד בגלגולים הרלוונטיים ודרכם יעשה השחרור. טכניקה זו דומה ל"איסוף רסיסי נשמה", שיטת עבודה שמאנית הגורסת, כי כאשר קורית לנו טראומה, משתחרר מאיתנו חלקיק, או "רסיס נשמה" ואובד. השבת כל החלקים האבודים – מחזקת אותנו ומאפשרת לנו לשוב ולהיות שלמים וברפואה שלמה. בשיטת טיפול זו יש ואני קוראת ישירות למלאכי הקארמה ו/או לקואן יין שיסיעו בתהליך שחרור הקארמה.

רייקי שלב 3 – רייקי הינה דרך רוחנית שבה נלמד שימוש לצורכי ריפוי באנרגיית אור ואהבה. בשלב השלישי נלמד הסמל הקארמתי, סמל המאסטר, שבאמצעותו אנו משחררים לעצמנו את הקארמה. סמל זה טוב בשילוב עם עבודת מודעות והצהרת כוונות.

השתל הנייטראלי – קריון, ישויות אור בשירות המגנטי האחראיות על שינוי הצירים המגנטיים של כוכב לכת ארץ, מספר על "השתל הנייטראלי". שתל זה מושתל אצל בני אדם שמבקשים אותו לשחרור הקארמה שלהם. מומלצים ספריו של לי קרול, המתקשר עם קריון. הבנתי האישית מנחה אותי להאמין, כי אין די רק בבקשה לשתל ויש לקחת אחריות אישית לשחרור הקארמה. עזרה תמיד טוב לבקש, אך העשייה היא שלנו.

הדרך אל האושר, השלמות, האחדות קשורה – בשחרור הקארמה, שהינה תוצאה של חוסר באהבה. התרופה הגדולה ביותר הינה: אהבה ללא תנאי.
נאפשר לעצמנו לקבל את כל מי שאנו, כל מי שהיינו, והיינו כבר בתפקיד של "קורבנות" ו"מקרבנים", "שולטים" ו"עבדים" – והכל לצורך הפקת הדרמות היקומיות המשובחות שהן הפקות הנשמות שלנו.

אם בחרתם לשחרר את הקארמה ולהמשיך להתפתח בסולם האבולוציוני הטבעי של האור – ברוכים תהיו ומסע נעים.
אם בחרתם להיצמד לתבניות הקארמתיות ולחוות פעם אחר פעם אחר פעם את סיפורי חייכם – גם כן ברוכים תהיו.
אתם מוערכים ונאהבים כך או כך. ובחירותיכם מכובדות על ידי הרוח.

באהבה רבה,

(לא אני חיברתי את המאמר- שכחתי את האתר ממנו דליתי את ההסבר הזה, אך הוא משקף נאמנה את השקפתי)
Queeny​(מתחלפת){being}

המלצה

Queeny​(מתחלפת){being} • 24 באוג׳ 2007
איזון עדין / רוהינטון מיסטרי.

עבה כמו הארי פוטר אבל יותר מרגש, יותר מתוחכם, יותר מעמיק, יותר ריאליסטי.
ארבע דמויות נפגשות בהודו של המאה העשרים, זו שמלאה תקווה ואינה נותנת תקווה.
סוחט דמעות ומלא רגש, אבל לא קיטש.
עוד ממליצים על הספר:
http://www.tworead.com/izun.html

ומקום לחיפושים נוספים הוא
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=276
daniel222
daniel222 • 24 באוג׳ 2007
"האמן והמרגריטה" וגם "לב כלב" של מיכאיל בולגקוב
פשוט יצירות מופת
    התגובה האהובה בשרשור