זאת שהייתה(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
5 באוק׳ 2007
לפני 17 שנים •
5 באוק׳ 2007
זאת שהייתה(לא בעסק) • 5 באוק׳ 2007
Tien כתב/ה: בחלומות באמת אין גבולות... לפעמים זה רע.
קראתי פעם על שיטה שמאמנת אנשים לשלוט במה שקורה להם בחלום ואז למשל הם יכולים להחליט בחלום שמתחשק להם לעוף ולשלוט בזה.. לא יודעת עד כמה זה אמין יש שרואים את החוויה הזאת כחלום המשקף זיכרון קדום מן הימים שבהם , על פי דרווין , היו אבותינו הקדמונים ציפורים. הפסיכיאטריה רואה בהמראה בחלום צורה של דה- פרסונליזציה. במונחים על חושיים - התופעה נקראית "היטל כוכבי" ( astral projection). וזהו מצב שבו רוחו של החולם עוזבת את הגוף ועפה לה לחופשי חסרת משקל - יש שאומרים שמטרת המסע הזה הוא לשם ריפוי..... א. |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
5 באוק׳ 2007
לפני 17 שנים •
5 באוק׳ 2007
מיתוסית(שולטת) • 5 באוק׳ 2007
IO moon
מאיפה הוצאת את השעה המוזרה הזאת? השעה לא באמת משנה. משערים שהחלומות נחלמים בזמן שלב ה-REM שמתרחש במקצבים קבועים, כל שעה וחצי. זה לא משנה בכלל אם החלום נחלם במחזור הראשון, השני או השלישי של הלילה (למעט הנטייה שלנו לזכור טוב יותר חלומות סמוך לשעת הקימה שזה מן הסתם במחזורים האחרונים). בנוסף, ישנן תיאוריות רבות לגבי טיבם של החלומות ואף אחת מהן לא הוכחה. יש תיאוריה שגורסת שזה עיבוד של המידע משעות היום. יש תיאוריה שגורסת שהחלומות הם הפתח לתת מודע שלנו ולעיבוד משאלות כמוסות לא ממומשות (התיאוריות של פרויד ועל כך שבעצם מדובר בסמלים שמשום מה כמעט תמיד מסתכמים אצלו במין וכו'). יש תיאוריה שגורסת שאין שום משמעות לחלימה, שבסך הכל מה שקורה זה שישנם מעגלי מוח רבים בגזע המוח שמפציצים את הקורטקס בסיגנלים חשמליים באופן רנדומלי והקורטקס פשוט מתאמץ ליצור משמעות כלשהי לכל הסיגנלים האלה (תיאוריה חדשה יחסית). אחת התמיכות בגרסה האחרונה היא שאירועים חיצוניים עשויים בחלק ניכר מהמקרים להופיע ם בחלום. נגיד אתה חלום על נפילה ומתעורר ומוצא את עצמך על השטיח, מישהו משפריץ עליך מים ואתה חולם שאתה במפל, צלצול טלפון במציאות נכנס לחלום וכו'. Tien- אמין מאוד. קוראים לזה "חלומות צלולים" וישנם אתרים רבים באינטרנט שמסבירים איך לעשות את זה לפי "תוכנית עבודה מסודרת". כל העניין הוא בעצם לחלום ולהיות מודע לכך שאתה חולם. נערכו ניסויים שהוכיחו שיש אנשים שמודעים לכך שהם חולמים. איימי אותי עניין משהו אחר בחלום שלך. אנשים דיברו פה על בדיקת גבולות. על זה שמדובר לכאורה בחוויה שלא היית רוצה להתנסות בה חיים. המעניין הוא שאפילו בחלום היתה לך חסימה מסויימת ולא נתת ליצרים שלך ולרצונות הכמוסים שלך דרור ועדיין היית תמיד בשליטה, גם במצב של חוסר שליטה לכאורה. מצד אחד חסרת אונים, קשורה, מונעים ממך אוכל, את שפחה ולא בת זוג, גאג בפה, מושפלת... מצד שני: "הוא אמר לה קודם שאם זה יהיה לה יותר מדי, שתטלטל בה במסיביות, והוא ישחרר אותה." והוא אכן משחרר. בסופו של דבר זה רק... משחק. כתבת: "וחוץ מזה- הבן אדם שאני, לא מתאים לו לרצות ולהסכים לכל דרך החיים הזאת. היה לי ברור בחלום שאני רק שפחה של בועז, לא בת זוג. שהוא בקושי מתייחס אלי כאל בת אדם. " הוא התייחס אלייך הכי בתור בנאדם שאפשר, זה האבסורד שכנראה לא שמת לב אליו. אפילו בחלום הלכאורה קיצוני שלך, את לא באמת שירתת אותו אלא התרחשה כאן סימביוזה מסויימת כמו ביחסי שליטה רגילים של תן- וקח. הייתה לך מילת ביטחון (סוג של). היה לך אדון אכפתי שהתחשב בגבולות שלך ורצה להרחיב אותם בהסכמתך המלאה תוך כדי זה שהוא "לוקח את הזמן". דבר נוסף: לא היית בטוחה אם זו את או לא או סוג אחר של "את". היית שם ולא היית שם. צופה ומשתתפת. כאילו שלא ידעת לבחור צד שאיתו תהיי שלמה. המעניין הוא, שאפילו בחלום שלך את חוסמת את עצמך בצורה מסויימת. האינסטינקטים הבריאים שלך פועלים גם בחלום. אני חושבת שהוא דווקא משקף את האני האמיתי שלך ואין פה שום דבר מפליא או נסתר: את רוצה להרגיש מצד אחד שפחה טוטאלית ומצד שני אדון שתוכלי לבטוח בו ושידאג ויטפל בך. |
|
Mooooon |
לפני 17 שנים •
5 באוק׳ 2007
לפני 17 שנים •
5 באוק׳ 2007
Mooooon • 5 באוק׳ 2007
כחולית
תודה על ההסבר המלומד. אני מכיר אותו ומסכים עם רובו. לשעה שציינתי אין כל קשר עם מחזורי החלימה. לצערי אני לא יכול לפרט יותר. |
|