שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

הסלמה בשליטה

devotion​(מתחלפת)
לפני 16 שנים • 3 בדצמ׳ 2007
devotion​(מתחלפת) • 3 בדצמ׳ 2007
ללא גבולות כתב/ה:
לא, לא קרה לי .
האמת היא שקרה הפוך.
אומנם ככל שאוהבים יותר מישהו מתעצם הצורך להכאיב לו
אבל גם הצורך לשמור עליו.

והצורך הבסיסי שלי הוא קודם כל לשמור ב7 עיניים שהנשלט(בטח ובטח כשזה הגבר שאני אוהבת ) בסדר , פיזית ונפשית.

בדיוק כך. {וזה נועד גם לשולטים שבחבורה!}
נוריתE
נוריתE • 3 בדצמ׳ 2007
שני הניסויים האלו, מכות חשמל וסוהרים אסירים,(המקורים)
נערכו בשנות השבעים בארצות הברית ,נידמה לי שהזכירו ,לא זוכרת את השם של החוקרים,
אבל המסקנות היו ברורות, נותנים לבנאדם כוח ביד, הוא ישתמש בו ברוב המיקרים וגם לרעה,בלא מעטים מהם,לא צריך שום נטיה סוציופטית או פסיכופטית, מוקדמת,
היה את הסיפור של הכלא בעירק?איך קראו לו? שחיילים אמריקאים רגילים נורמליים, התעללו בעצירים בצורה שלא תאמן ,וזה היה "רק בכדי" להוציא מהם מידע.
שפיץ רציני
שפיץ רציני • 3 בדצמ׳ 2007
נילי ונילי כתב/ה:
מסקנות-
1. כוח משחית. נקודה. גם אם אתה לא במעגל הישיר שלו, אי אפשר לברוח מההשפעה המשחיתה.
2. בחורות צדקניות שמעבירות ביקורת מוסרית הן הן שיצילו בסוף את העולם.

מסקנה - כוח ושחיתות זה טוב ליהודים!
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 3 בדצמ׳ 2007
הניסוי של זימברדו והניסוי של מיליגרם שונים בתכלית והמסקנות שלהם שונות בתכלית...
אצל זימברדו רצו לראות איך כוח משפיע על אנשים ובנוסף רצו לבדוק בעיקר מה גורם לאלימות בכלא- האישיות של האסירים והסוהרים או גורמים אחרים. זו הסיבה שלקחו סטודנטים- כדי לנטרל את גורם העבריינות שבעבר אף היו השערות שהוא ביולוגי/מולד.

הניסוי של מילגרם רצה לבדוק כמה רחוק אנשים הולכים עם ציות לדמויות סמכותיות (אם כבר, זה מתאים יותר לנשלטים שהולכים בצורה עיוורת אחרי השולטים ולא לשולטים).
הרציונל שבעטיו מרבית הנחקרים המשיכו לחשמל את השחקנים למרות שהם חוו כאב חזק מאוד ואף ידעו שהם עשויים לגרום למותם, היה שהם לא אחראים לזה. אפשר להשוות את זה ל"פקודה בלתי חוקית" בצבא, בכך שישנם אנשים תחת ממשל או צבא שיעשו דברים שאינם עומדים בקנה אחד עם המוסר שלהם מתוך מחשבה ש"זה מה שאמרו לי לעשות, ואם אמרו לי אז: 1)הם יודעים יותר טוב ממני. 2)הם אמרו לי ואני רק ביצעתי פקודות ולכן אני לא אחראי".

לגבי השאלה שבפתיח- לי זה לא קרה icon_smile.gif
Gentlewhip​(שולט)
לפני 16 שנים • 4 בדצמ׳ 2007
Gentlewhip​(שולט) • 4 בדצמ׳ 2007
Brave Dwarf כתב/ה:
יש אפשרות לעיין בנושא שבפתיח?
מקורות? לינק? משהו?
אודה.

אנסה למצוא את המקור ולהביא לך אגב היה על זה גם סרט שהוקרן בכבלים