שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

לא מוכנעת- מתמסרת

IvoryDom
לפני 16 שנים • 12 במרץ 2008

Re: הבל הבלים

IvoryDom • 12 במרץ 2008
amy כתב/ה:
IvoryDom כתב/ה:
amy כתב/ה:
IvoryDom כתב/ה:
amy כתב/ה:
IvoryDom כתב/ה:
אולי הכל הבל הבלים עד שמגיעה האהבה

רק אז מתחילה רכבת ההרים

צודק. כשאוהבים באמת, או יותר נכון- כשמאוהבים, קשה לפעול בצורה שכלתנית.

אולי זה מזל שלא כל מערכת יחסים בדס"מית מבוססת על התאהבות...

בעיני זה לא מזל אלא עצב גדול.

אבל כנראה שגם חרמנות בדידות ושאר בישין ומריעין צריך להשביע.

לא קשור. חייבים להיות מאוהבים כדי לקיים מערכת יחסים בדס"מית עמוקה ומשמעותית? אני גורסת שלא.

את יכולה לגרוס
ולא חייבים שום דבר לקיים מערכת יחסים למעט החלטה שנמצאים בה.
בעיני
ביזבוז זמן ולכן עצב גדול.
השאלה, למה להיות במערכת יחסים בדס"מית או לא אם לא אוהבים או מאוהבים לפחות.

לא תמיד ולא לכולם דחוף להתאהב. אם אני פוגשת מישהו שמתאים להעדפות שלי בבדס"מ, ונראה לי כמו בן אדם ראוי, שיוכל לשלוט בי, מדוע לא להכנס איתו למערכת שליטה? אולי אהבה תבוא בהמשך. אולי אפילו התאהבות. אבל אני לא חושבת שאלו הן חיוניות על מנת להפיק תועלת וסיפוק מהמערכת- עבור שני הצדדים.

ותודה על רשותך לגריסתי icon_wink.gif

אינטרסנטיות ופרגמטיות מעולם לא היו הצד החזק שלי בקשרים.
מעדיף קשרים שמבוססים על האהבה.
אבל חושב שבלי אהבה לא באמת מתקיימת שום שליטה אלא רק הצגת אינטרסים.
אדון שי​(שולט)
אדון שי​(שולט) • 12 במרץ 2008
אני מתייחס אל קשרים של שליטה כאל קשר שאולי ניתן להשוות אותו לקשר עם החברה ( במובן של ידידה ) הכי טובה . ולמרות שבקשרים מהסוג הזה אין אהבה ( במובן הרומנטי ) קשרים אלה יכולים להיות משמעותיים ועמוקים ביותר . ויתכן שדווקא ההפרדה הזו מהרגש אהבה ( במובן הרומנטי ) מאפשרת לאותם הקשרים להיות יציבים יותר ולעיתים קרובות קשרים בריאים יותר מאשר קשר שמבוסס על אהבה .

לפי דעתי יש מספר דברים שחשוב והכרחי שיהיו בקשר של שליטה ואהבה זה לא אחד מהם .
הדברים החשובים הם : ביטחון , אמון , כבוד , ואיכפתיות .
למרות שמרכיבים אלה מרכיבים גם קשרים שמבוססים על אהבה ( רומנטית ) אותם המרכיבים יכולים להתקיים גם בקשרים שלא מבוססים על רגש כמו אהבה (רומנטית ) .

בנוסף , אני גם לא רואה את עולם השליטה כפעילות מינית גריידא . אלא כפעילות אינטלקטואלית שהפן הפיסי / מיני מהווה רק חלק קטן מהפעילות הכללית .
לפי דעתי ומנסיוני אפשר לקיים קשרים מאוד מספקים של שליטה מבלי לערב את הרגש הספציפי " אהבה רומנטית " . אבל מן הסתם מתקיים בכאלה קשרים רגש אחר , שקצת יותר מורכב להסביר במילים . אך הוא מושתת על אותם הנדבכים שהזכרתי .
ביטחון , אמון , כבוד , ואיכפתיות .
ורק על מנת להדגיש ולבאר . מדובר על הדדיות . תכונות או תחושות אלו חייבות להתקיים בקרב 2 הצדדים שנוטלים חלק בקשר .

לסיכום :
כל אחד ואחת יכול לבחור את הקשר שמתאים לו , לאופי שלו , ולצרכים שלו . ואין צורך למדוד את הדברים מתוך פריזמה צרה של אותו אינדיבידואל . ובטח לא לפסול ( בצורה כזו או אחרת ) קשרים כאלה או אחרים שאנשים אחרים מקיימים או שואפים אליהם .

ולכן , אם השאלה היא האם אפשר לקיים קשר עמוק מספק ומשמעותי של שליטה ללא אהבה אז התשובה מן הסתם היא כן ! ( מנסיון ) .

ואם השאלה היא האם כל קשרי השליטה צריכים להיות לא מבוססים על אהבה התשובה היא לא !

כל אחד יכול וצריך לבחור בקשרים שמתאימים לו . ואין רגש כזה או אחר מעיד על עומק הקשר או הסיפוק שניתן להפיק מהקשר .
שלגי
שלגי • 12 במרץ 2008
כשזה קורה לי יש שילוב של שני הדברים:
הצורך שלי הוא להתמסר,להתמסר עד כלות (פלצני פלצני, אני יודעת),
וזה קורה לי רק עם אנשים שאני מרגישה שאני חייבת להכנע להם,
שאין דרך אחרת. הכניעה במקום הזה היא ממש כורח -אין אופציות נוספות.
אם התחושה הזו אינה מתקיימת זה לא מחזיק מים (לפחות עד היום).

ובקשר לסוגיית האהבה שהתפתחה כאן:
עבורי קשר משמעותי של שליטה יכול להתקיים רק מהמקום
של אהבה, שכן שליטה הינה הדרך היחידה לאינטימיות אמיתית מבחינתי
ואינטימיות של ממש (לטעמי כמובן) יכולה להתפתח רק במקום של אהבה.
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
שלגי כתב/ה:

שלגי, אני חושבת שאני מבינה למה את מתכוונת עם אנשים שחייבים להכנע להם... יכול להיות שזה שילוב של כריזמטיות שלהם, עם משיכה מינית אדירה? הנה משהו שכתבתי פעם, שאולי דומה למה שאת חשה:

http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=21933

העניין הוא, שעצם העובדה שאני חשה כך מולם, עדיין לא אומרת שקשר שליטה, או קשר זוגי בינינו, יהיה מוצלח.

אני, בלי קשר, משתדלת להתרחק מהאנשים האלו כמו מאש, אלף- כי אני חושבת שקשר צריך להתבסס הרבה על שכל והיגיון בריא. בית- במידה והקשר לא יוכל להצליח, או שהאדם אינו פנוי לי מבחינה כלשהי, ל א להתרחק תהיה הזמנה מצידי לפגיעה.

לגבי האהבה- האם מה שאמרת פירושו שקשר של שליטה חייב להתחיל עבורך ממקום של זוגיות ונילית, או ונילית- קינקית?
שלגי
שלגי • 12 במרץ 2008
amy כתב/ה:
שלגי כתב/ה:

שלגי, אני חושבת שאני מבינה למה את מתכוונת עם אנשים שחייבים להכנע להם... יכול להיות שזה שילוב של כריזמטיות שלהם, עם משיכה מינית אדירה? הנה משהו שכתבתי פעם, שאולי דומה למה שאת חשה:

http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=21933

העניין הוא, שעצם העובדה שאני חשה כך מולם, עדיין לא אומרת שקשר שליטה, או קשר זוגי בינינו, יהיה מוצלח.

אני, בלי קשר, משתדלת להתרחק מהאנשים האלו כמו מאש, אלף- כי אני חושבת שקשר צריך להתבסס הרבה על שכל והיגיון בריא. בית- במידה והקשר לא יוכל להצליח, או שהאדם אינו פנוי לי מבחינה כלשהי, ל א להתרחק תהיה הזמנה מצידי לפגיעה.

לגבי האהבה- האם מה שאמרת פירושו שקשר של שליטה חייב להתחיל עבורך ממקום של זוגיות ונילית, או ונילית- קינקית?

לא מבינה בונילה או ונילה קינק - אני מדברת על קשרים שהם קשרי שליטה.
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
כן שלגי, אבל הבנתי ממך שאת לא יכולה להתמסר ללא אהבה. אבל לוקח זמן לפתח אהבה, לא? מה עושים עד אז? איזה קשר מתקיים?
שלגי
שלגי • 12 במרץ 2008
amy כתב/ה:
כן שלגי, אבל הבנתי ממך שאת לא יכולה להתמסר ללא אהבה. אבל לוקח זמן לפתח אהבה, לא? מה עושים עד אז? איזה קשר מתקיים?

קשר משמעותי הוא קשר שנבנה לאורך זמן, כך גם האהבה.
את ה"פרפרים בבטן" או ההתאהבות מרגישים די מהר, כמו גם את הצורך הזה להכנע ולהתמסר
והמערכת נבנת בד בבד.
זה לא אומר שלא עושים כלום עד לרגע שבו זה הופך ל"זה" icon_cool.gif
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
שלגי כתב/ה:
amy כתב/ה:

והמערכת נבנת בד בבד.

הבנתי... את מבדילה בין קשר שליטה שטחי, למשמעותי, או לפחות משהו בסגנון (סליחה אם התנסחותי עילגת כאן).

יכול להיות שאת צודקת.

אני, לעומת זאת, לא חושבת שקשר של שליטה חייב להתחיל עם פרפרים בבטן (למרות שנחמד מאוד אם יש), וחושבת שניתן להגיע לעומקים גם ללא אהבה, למרות שסביר שאהבה תתפתח עם הזמן.
שלגי
שלגי • 12 במרץ 2008
amy כתב/ה:
שלגי כתב/ה:
amy כתב/ה:

והמערכת נבנת בד בבד.

הבנתי... את מבדילה בין קשר שליטה שטחי, למשמעותי, או לפחות משהו בסגנון (סליחה אם התנסחותי עילגת כאן).

יכול להיות שאת צודקת.

אני, לעומת זאת, לא חושבת שקשר של שליטה חייב להתחיל עם פרפרים בבטן (למרות שנחמד מאוד אם יש), וחושבת שניתן להגיע לעומקים גם ללא אהבה, למרות שסביר שאהבה תתפתח עם הזמן.

זה כבר עניין אינדבידואלי לחלוטין, לך מתאים דבר אחד ולי אחר, אין כל סתירה בין השניים.