בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

שליטה ואלוהות

amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
לפני 16 שנים • 6 במאי 2008

Re: שליטה ואלוהות

kamor כתב/ה:
קראתי לפני כמה ימים מאמר בנושא שליטה ואלוהות.

הטענה היא שאקט השליטה נתפס בעיני הנשלט ממש כחוויה דתית.כלומר הסגידה,הציות וכן המוכנות לקבל עונשים נותן לשולטת מעמד של אלוהים ולא של מלכה/גבירה כפי שנהוג לחשוב.

לטענת הכותבת בתקופות שבו עבדות היתה קיימת בעולם זה התאפיין רק בצייתנות ולא סגידה והערצה או המוכנות להענש עלי די השליט וכמו כן לא היתה השתעבדות מרצון

האלמנטים של סגידה,הערצה עצומה והשתעבדות מרצון מאפיינים התייחסות של אדם דתי לאלוהיו.

מה דעתכם ?
האם היחס של נשלט לשולטת זה בעצם אקט דתי ?

* המאמר באנגלית והרעיון מנוסח שם טוב יותר, פשוט לא מצאתי אותו שוב, אז כתבתי מה שאני זוכר.

אלף- אני מאוד אשמח אם תוכל בכל זאת למצוא את המאמר, או לפחות את שם המאמר, כדי שאוכל לחפש. מעניין אותי לקרוא.
בית- למה דווקא פאמדום? אני מאוד מתחברת לנושא החוויה הדתית, דווקא מהפן של נשלטת לגבר.

לגבי הדת- אני חושבת שלמרות שבקונספט של הדת, אלוהים גבוה ונשגב יותר מכל אדם, דווקא העובדה שאנחנו לא מתקשרים איתו דרך חושינו, ולא ממש יכולים להוכיח שהוא קיים, מאפשרת לנו לעצב אותו כרצוננו. במובנים רבים, אנחנו בראנו את האל הדתי, ואנחנו שולטים באופן בו אנחנו כביכול תופסים אותו. למרות זאת, מדובר בחוויה מאוד טוטאלית ורגשית, שאדם דתי מאמין מעביר את עצמו. זה ממש "טריפ".

וגם בדס"מ הוא טריפ. לפחות בדס"מ כפי שאני תופסת אותו. אם אני נשלטת של אדון, נשלטת אמיתית שלו, אני עושה איזשהו סוויץ' במוח ששם אותי במצב פסיכולוגי מאוד מסויים מולו. אני חסרת מגננות, כל סימן קל ממנו שהוא לא לגמרי מרוצה ממני, יכול לאמלל אותי, מילה טובה יכולה לגרום לי לחוש ברקיע השביעי. לנשק לו את הרגליים, או כל אקט אחר של סגידה, יכול לגרום לי לחוש כאילו אני נוגעת בקדושה.
אני כאילו הולכת עם עצבים חשופים מולו, כאילו הייתי על שולחן הניתוחים, ואני בידיו לשבט או לחסד.

אני חושבת שחוויה כזאת לא יכולה להתקיים בדת, כי קודם כל- אין את הראיה הפיזית לקיומה של הישות שמשפיעה עלינו כל כך, ובנוסף, היא לא מעבירה לנו פידבקים משלה, שיכולים להשפיע על החוויה שלנו ועל התנהלותנו.

כך שהייתי אומרת שמבחינת עוצמות הרגש וההשפעה על ההתנהגות, דווקא בדס"מ יכול להשפיע על הנשלט/ת יותר מדת, אף כי ייתכן שלטווח קצר יותר, כי כאשר מערכת היחסים מסתיימת, מסתיימת איתה החוויה הדתית.
kamor​(נשלט)
לפני 16 שנים • 8 במאי 2008
kamor​(נשלט) • 8 במאי 2008
נקודה מעניינת בעקבות התגובות לנושא. יכול להיות ששולטים אינם יכולים להזדהות עם עניין החוויה הדתית מאחר והחוויה עבורם שונה לגמרי ?

בכל אופן , בעיני יש קשר , אבל זה יכול להתבטא רק ברמה גבוהה של שליטה. שליטה טוטלית שבה ההתמסרות היא ארוכת טווח ולא בסשן קצר.
כלומר , ככל שההתמסרות של הנשלט יותר גבוהה ככה גם דמותה של השולטת נתפס כמשהו עליון או אלוהי בעיני הנשלט.

אם הייתי שולט, להביא נשלטת למצב כזה של התמסרות והערצה נשמע לי מדהים בהחלט.
בקיצור.. AMY הייתי חוטף אותך icon_smile.gif

.
Madame T​(שולטת)
Madame T​(שולטת) • 8 במאי 2008
kamor כתב/ה:
נקודה מעניינת בעקבות התגובות לנושא. יכול להיות ששולטים אינם יכולים להזדהות עם עניין החוויה הדתית מאחר והחוויה עבורם שונה לגמרי ?

בכל אופן , בעיני יש קשר , אבל זה יכול להתבטא רק ברמה גבוהה של שליטה. שליטה טוטלית שבה ההתמסרות היא ארוכת טווח ולא בסשן קצר.
כלומר , ככל שההתמסרות של הנשלט יותר גבוהה ככה גם דמותה של השולטת נתפס כמשהו עליון או אלוהי בעיני הנשלט.

.

קאמורי, טוב לראות אותך כאן icon_smile.gif ובאשר לשאלה הנכבדה שהעלית, אני מסכימה שהחוויה בעיני כשולטת שונה לגמרי וקשה לי לראות בה חוויה 'דתית', לפחות מהזוית שלי. אין לי ספק, שתחושה של התמסרות וראיית השולטת כ'אלוהית' יכולה לבוא רק מתוך קשר של התמסרות ארוך טווח ומעמיק, ובוודאי שלא מסשנים בודדים פה ושם. ככל שהעבד יותר מתמסר ונכנע לשולטת כך אולי החוויה יותר 'דתית' אם ניקח את ההשוואה שהעלית, ומבחינת השולטת אין ספק שלהביא נשלט למצב כזה של התמסרות והערצה יכול להיות דבר מדהים לגמרי, אם כי כמובן טומן בחובו אחריות רבה כלפי הנשלט.
ליידי מדונה
ליידי מדונה • 8 במאי 2008
kamor כתב/ה:

.

אני חושבת שאי אפשר לדבר על "שולטות" או על "נשלטים" כקבוצה הומוגנית.
כתבת על "שליטה טוטלית" ו"התמסרות שדמותה של השולטת נתפסת כמשהו עליון ואלוהי".

מבחינתי רצון כזה של נשלט פוסל את הנשלט לקשר זוגי כי אני רואה את המחיר שאני כשולטת אצטרך לשלם בקשר עם גבר שלא מבין שאני אישה ואדם.

אני מניחה שיש שולטות שאוהבות את הרעיון שיראו בהן משהו עליון ואלוהי והנשלט שמחפש חוויה טוטלית ודתית ימצא את השולטות שמוכנות לספק לו את החוויה הטוטלית.

נפגשתי עם כמה נשלטים שביקשו את החוויה הטוטלית ויחסי שליטה של 24/7 והסברתי שלא תהיה התאמה ביני ובינם.

ניפגשת עם נשלטים שקיימו קשר קרוב, כאשר השולטת נתפסה כמשהו עליון ואלוהי, או שהקשר היה ארוך טווח אבל מורכב מסשנים בודדים?
אנדרפוט
אנדרפוט • 8 במאי 2008
ברוב המקרים השולטת נתפשת כאלוהית משום שאלוהים הוא דבר רחוק, פנטסטי ושאינו סובל מטחורים - הוא אינו אנושי. לנשלטים קל יותר לתחזק פנטזיה ארוטית עם יצור בלתי אנושי שתמיד מקרין אימאז' חזק ויופי קריר ומרוחק, הבעיה מתחילה כאשר רוצים למסד את הקשר ואז עלולות לצוץ בעיות משום שזה לא קל להחזיק פוזה אלוהית לטווח ארוך - הרגליים כואבות מהעקבים, הנפש דורשת קצת קירבה ועולה צורך עז לעלות על פיז'מה ולנוח קצת. האינטימיות היא האויבת של האלוהות, ברגע שיש לך קירבה אינטימית עם אלוהים הוא כבר לא אלוהים וזה אולי המילכוד-22 של תפיסת האישה השולטת כאלוהית, מלכוד שמחייב פשרה והתפשרות.
kamor​(נשלט)
לפני 16 שנים • 9 במאי 2008
kamor​(נשלט) • 9 במאי 2008
אנדרפוט כתב/ה:
ברוב המקרים השולטת נתפשת כאלוהית משום שאלוהים הוא דבר רחוק, פנטסטי ושאינו סובל מטחורים - הוא אינו אנושי. לנשלטים קל יותר לתחזק פנטזיה ארוטית עם יצור בלתי אנושי שתמיד מקרין אימאז' חזק ויופי קריר ומרוחק, הבעיה מתחילה כאשר רוצים למסד את הקשר ואז עלולות לצוץ בעיות משום שזה לא קל להחזיק פוזה אלוהית לטווח ארוך - הרגליים כואבות מהעקבים, הנפש דורשת קצת קירבה ועולה צורך עז לעלות על פיז'מה ולנוח קצת. האינטימיות היא האויבת של האלוהות, ברגע שיש לך קירבה אינטימית עם אלוהים הוא כבר לא אלוהים וזה אולי המילכוד-22 של תפיסת האישה השולטת כאלוהית, מלכוד שמחייב פשרה והתפשרות.

אני לא מסכים איתך.
תפיסת השולטת כאלוהית אינה קשורה "למושלמות" שלה. כלומר,גם אם צמח לה חצ'קון בישבן או שהיא חולה בצהבת חלילה אין זה משנה את התייחסות כלפיה ברגע שזה מגיע לרמת התמסרות כזאת.

לפני המון זמן העליתי נושא לגבי לבוש השולטת.
http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=13222

לא ממש עניין אותי מה כל אחד מעדיף, עניין אותי איך אנשים תופסים את השולטת.

חלק מהנשלטים הצהירו שבגדי עור זה חובה ביחסי שליטה והחלק השני הצהיר שהלבוש אינו משנה ומצידם שתלבש טריינינג ונעלי בית.

בקיצור, יש נשלטים שרוצים את האביזרים ונעלי העקב והם אלה שבעצם תיארת, כשהשולטת עם פיג'מה נגמר המשחק.

ויש נשלטים שלא רואים באביזרים תנאי לשליטה ושהשולטת עם פיז'מה זה אינו מוריד מערכה.
תפסית השולטת כאלוהית תתקיים כמובן בקבוצה הזו.

.
kamor​(נשלט)
לפני 16 שנים • 9 במאי 2008
kamor​(נשלט) • 9 במאי 2008
ליידי מדונה כתב/ה:
kamor כתב/ה:

.

אני חושבת שאי אפשר לדבר על "שולטות" או על "נשלטים" כקבוצה הומוגנית.
כתבת על "שליטה טוטלית" ו"התמסרות שדמותה של השולטת נתפסת כמשהו עליון ואלוהי".

מבחינתי רצון כזה של נשלט פוסל את הנשלט לקשר זוגי כי אני רואה את המחיר שאני כשולטת אצטרך לשלם בקשר עם גבר שלא מבין שאני אישה ואדם.

אני מניחה שיש שולטות שאוהבות את הרעיון שיראו בהן משהו עליון ואלוהי והנשלט שמחפש חוויה טוטלית ודתית ימצא את השולטות שמוכנות לספק לו את החוויה הטוטלית.

נפגשתי עם כמה נשלטים שביקשו את החוויה הטוטלית ויחסי שליטה של 24/7 והסברתי שלא תהיה התאמה ביני ובינם.

ניפגשת עם נשלטים שקיימו קשר קרוב, כאשר השולטת נתפסה כמשהו עליון ואלוהי, או שהקשר היה ארוך טווח אבל מורכב מסשנים בודדים?

נכון , אי אפשר להתיחס אליהם כקבוצה .אבל לשם הפשטות כן נתייחס.

אני אישית דווקא מאמין ש24/7 יכול להתקיים רק במערכת זוגית ולא רק בגלל העובדה שניתן לשמור על דיסקרטיות ללא צד שלישי כלשהו, אבל זה כבר נושא אחר.

למה את מתכוונת " אישה ואדם." ? , שיש לך חולשות ? שאינך חשה בטוב לפעמים ?
אם כן , אז לא כל כך הבנת למה התכוונתי. לא התכוונתי שאת צריכה להיות "מושלמת" או "חסרת פגמים". להיפך , יכול להיות לך מיליון פגמים ובכל זאת הנשלט יתייחס אליך כמשהו עליון.

לגבי שאלתך. רק ארוך טווח.

.
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
לפני 16 שנים • 10 במאי 2008
kamor כתב/ה:

תודה icon_cool.gif
ליידי מדונה
לפני 16 שנים • 10 במאי 2008
ליידי מדונה • 10 במאי 2008
kamor כתב/ה:

אי אפשר להתיחס אליהם כקבוצה .אבל לשם הפשטות כן נתייחס.

אני אישית דווקא מאמין ש24/7 יכול להתקיים רק במערכת זוגית ולא רק בגלל העובדה שניתן לשמור על דיסקרטיות ללא צד שלישי כלשהו, אבל זה כבר נושא אחר.

למה את מתכוונת " אישה ואדם." ? , שיש לך חולשות ? שאינך חשה בטוב לפעמים ?
אם כן , אז לא כל כך הבנת למה התכוונתי. לא התכוונתי שאת צריכה להיות "מושלמת" או "חסרת פגמים". להיפך , יכול להיות לך מיליון פגמים ובכל זאת הנשלט יתייחס אליך כמשהו עליון.

לגבי שאלתך. רק ארוך טווח.
.

כן, התכוונתי שיהיו ימים שאחלה בשפעת ויהיו ימים שארצה לבכות ואצטרך מישהו שינחם אותי. התכוונתי שהנשלט יזכור שאני אדם, ולא אלילה שתמיד בשליטה.

היו נשלטים שהפנטזיה שלהם ש24/7 אצווה עליהם ותמיד אהיה הקרה והשולטת.

24/7 שאתה התכוונת הוא לא ה24/7 שהם רצו. הם רצו פנטזיה מושלמת 24 שעות ביממה.

בקשר זוגי קשה לתחזק פנטזיה כזאת. קל לתחזק אותה בסשנים בודדים בשבוע.

אתה מדבר על קשר טבעי של העברת כוח תמידית, אבל לא על 24/7 של פנטזיה תמידית.

קשר כזה אפשרי.