גוזל הברזל |
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
גוזל הברזל • 8 במאי 2008
תודה על ההצעות והתגובות
בינתיים כבר מצאתי משהו, לפחות זמני, בעצמי (לא משהו שנכתב פה אגב, אבל היא הייתה מרוצה וזה מה שחשוב). אהבתי חלק מהרעיונות אשמח לשמוע עוד. |
|
יואב39 |
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
יואב39 • 8 במאי 2008
לדעתי, 'גבירתי' מתאים לחלוטין, לא גרוטסקי או מאולץ ואף מתאים לעולם הונילי.
|
|
cai |
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
cai • 8 במאי 2008
אוזיריס
|
|
ונילון(לא בעסק) |
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
ונילון(לא בעסק) • 8 במאי 2008
גבירתי לדעתי היא מילה מצוינת. בתנך הגבירה/מלכה היא האשה בעל המעמד הכוחני הגבוה ביותר.
למרות שלא הייתה לה שליטה ישירה על הממלכה, לגבירה בהחלט היה שליטה על המלך(איזבל כדוגמא)... cai גם נתנה כיוון מצוין - אלות שהן למעשה יישות נשית כל יכולה המסוגלת לשלוט בכל דבר שתרצה. שיטוט קצר הביא כמה דוגמאות שמאוד אהבתי - -הוול (Aeval), ליידי של המיניות בין הקלטים של אירלנד. היא ערכה בית משפט לילי כדי לקבוע אם בעלים סיפקו את צרכיהן המיניים של נשותיהם, או לא, כפי שטענו הנשים. -טפנט (Tefnut), "אלה מצרית של גשמים, נוזלי גוף ורוק". הדבר היחיד לדעתי שיכול להפריע זה שגם מלכה וגבירה וגם אלה מייצגות שולטות כבעל כורחן. זה מתקבל כמובן מאילו שהן ישלטו. אם כבר מחפשים כינוי אחר, אז אולי כדאי למצוא כינוי שיתאר את השולטת שבחרה בטובתה בשולט. .... גאד, יש לי יותר מדי זמן פנוי |
|
זיקית |
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
:)
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
זיקית • 8 במאי 2008
אלוהים שלי.
(או במקור - בוז'ה מוי). זה צריך להיות משהו אמיתי, נכון. ואנדר - "נשמאמי" ?! התקלקלת בניכר. |
|
Madame T(שולטת) |
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
Madame T(שולטת) • 8 במאי 2008
יואב39 כתב/ה: לדעתי, 'גבירתי' מתאים לחלוטין, לא גרוטסקי או מאולץ ואף מתאים לעולם הונילי.
אני בהחלט מתחברת לפנייה זו - 'גבירתי'. נשמעת לי ענינית, ברורה ומתאימה בקשר שבין שולטת לנשלט. יש בה כבוד ,נימוס, ביטוי לשליטה ובלי יותר מדי הצטעצעויות |
|
אנדרפוט |
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
לפני 16 שנים •
8 במאי 2008
אנדרפוט • 8 במאי 2008
ככה אני קורא לחברה שלי כשנמאס לי ממותק. למדתי את זה מצפייה בפרקים חוזרים של האלופה.
כמו שאת רואה אני יורד עם זיקה. |
|
גוזל הברזל |
לפני 16 שנים •
9 במאי 2008
אם כבר אלות עתיקות...
לפני 16 שנים •
9 במאי 2008
גוזל הברזל • 9 במאי 2008
האלה ענת - ''(בהטיות שונות של השורש המצרי ע.נ.ת: ענתית, ענית, ענתי) אלת המלחמה, הציד והפריון של המזרח התיכון העתיק, ממסופוטמיה ועד כנען ומצרים העתיקה. מתוארת כנערה בתולה יפה, עזת נפש ובעלת תושיה... כונתה גם "בתולת" משום שהיא אלה אוטונומית וראשונית שאין עליה עול גבר...
כוח ההרס העצום שלה מופנה לעזרת כוח החיים של האל בעל ולהצלתו מידי אויביו האלים ובני האדם כאחד. כך היא תולה את כפות ידיהם של אויביו על חגורתה ומשחקת בראשיהם כבכדורים והיא מבוססת עד ברכיה בדם האוייבים וצווארה במעי הלוחמים, כאשר כבדה תפוח מצחוק וליבה מלא שמחה... מעניין שאף שנראה שענת הייתה אלה חזקה ודומיננטית, בתנ"ך אין כלל התייחסות לה או לפולחנה.'' http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A0%D7%AA מה לעשות, לא מתחבר ל''גבירתי''. נשמע יותר מדי כמו: ''רק היום בשקל, גיברת!'' |
|
Madame T(שולטת) |
לפני 16 שנים •
9 במאי 2008
Re: אם כבר אלות עתיקות...
לפני 16 שנים •
9 במאי 2008
Madame T(שולטת) • 9 במאי 2008
devnull כתב/ה: האלה ענת - ''(בהטיות שונות של השורש המצרי ע.נ.ת: ענתית, ענית, ענתי) אלת המלחמה, הציד והפריון של המזרח התיכון העתיק, ממסופוטמיה ועד כנען ומצרים העתיקה. מתוארת כנערה בתולה יפה, עזת נפש ובעלת תושיה... כונתה גם "בתולת" משום שהיא אלה אוטונומית וראשונית שאין עליה עול גבר...
כוח ההרס העצום שלה מופנה לעזרת כוח החיים של האל בעל ולהצלתו מידי אויביו האלים ובני האדם כאחד. כך היא תולה את כפות ידיהם של אויביו על חגורתה ומשחקת בראשיהם כבכדורים והיא מבוססת עד ברכיה בדם האוייבים וצווארה במעי הלוחמים, כאשר כבדה תפוח מצחוק וליבה מלא שמחה... מעניין שאף שנראה שענת הייתה אלה חזקה ודומיננטית, בתנ"ך אין כלל התייחסות לה או לפולחנה.'' http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A0%D7%AA מה לעשות, לא מתחבר ל''גבירתי''. נשמע יותר מדי כמו: ''רק היום בשקל, גיברת!'' בסופו של דבר מה שחשוב הוא טיב הקשר שבין השולטת לנשלט. הכינוי בו הוא מכנה אותה הרבה פחות חשוב, לדעתי, וצריך להיות משהו שמתאים ומקובל על שני הצדדים ומסמל כי הנשלט מכבד את השולטת שלו ורואה אותה בתור שכזו... |
|
morgause(מתחלפת){מ} |
לפני 16 שנים •
10 במאי 2008
לפני 16 שנים •
10 במאי 2008
morgause(מתחלפת){מ} • 10 במאי 2008
תקרא לה מיליידי...
בכל אופן, אני מסכימה עם אוזיריס. לדעתי כשמעריכים ומעריצים מישהו אהוב, השם שלו הופך להיות מיוחד מאוד. (ואגב, גם אני חשבתי על ענת, לא לגנוב לי!!!) |
|