צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

על נשות שטן ומכשפות(ערוך כמו שצריך)

נוריתE
לפני 16 שנים • 13 באוק׳ 2008

כחולה.

נוריתE • 13 באוק׳ 2008
את יכולה להתווכח עד שהגהינום יקפא
את מחפש לסתור אותי? לא כאן. ולא לגבי מה שכתבתי
כי אין לך במה ,בהתחשב במה שכתבתי ובמה שכתבתי בלבד.
אז תהני מהדיון עם עצמך

אני בחרתי להתייחס
לרדיפות המכשפות בימי הביניים
וזה מה שעשיתי בהתבסס על עובדות היסטוריות(את שלושת המחקרים שהבאתי בתגובה הקודמת שלי לך
שלפתי בגוגל, תוך כדי כתיבה לא השתמשתי בהם כשכתבתי, כי היה לי מספיק חומר מספרים
אבל הם תומכים במה שכתבתי.)

אם את רוצה לדון בכישוף ומכשפים ומכשפות של ימינו או אלו של טרם הרדיפות של הכנסיה
את מוזמנת לעשות עבודת רקע ולכתוב
כמו שאני עשיתי,זה לא קשור למה שכתבתי

אולי אם יהיה לי זמן וסובלנות אני אעשה גם את זה, אבל זה לא יסתור את מה שהבאתי
כי אלו נושאים שונים לגמרי.

עוד משהו?

כחולית כתב/ה:
"יש תרבויות באפריקה ודרום אמריקה
במיוחד
בהם מכבדים את העוסקים ועוסקות בכישוף. קרי השאמנים. אבל לא בזה דנתי."

לא התכוונתי לשאמאן שהוא בד"כ אחד בשבט או בכפר והוא מנהיג רוחני, דתי והרבה פעמים גם פוליטי וכמו שאמרתי, יכול להיות גבר או אישה, וגם לא לקוסמים שעושים כשפים טובים, אלא למכשפה של ממש שעושה כשפים שחורים.

ופעם, יחסית עד לא מזמן, אנשים באמת האמינו בשדים ובמכשפות.
אגב, גם בימים אלו יש הרבה אנשים שמאמינים שיש דבר כזה כשפים רעים וטובים וזה מזכיר לי גם את כל המקובלים למינהם וכל אלה שמרחיקים עין רעה או משיבים לך אהבה אבודה או מבריאים אותך באמצעות כל מיני מרקחות ופסוקים ואותיות וכו'.

היהדות גם מתייחסת בתורה מפורשות לדעתה נגד קוסמים, מכשפות, רואי עתידות וכו'. כמו שציינת, למשל.
והרי, אם זה היה קיים לפני הנצרות- למה אנחנו (או כל עם אחר) לא ביצענו צייד מכשפות? מה היה הטריגר לרדיפה הזו?

ונכון שלילית נוצרה כדי להסביר את אותם פערים בתנ"ך, אבל היא חלק ממיתולוגיה יהודית והיא כולל גם שדים ושטן ומלחמת טוב ברע.

כך שאת די לא התייחסת לזה שיש תרבויות ודתות נוספות שמכירות בקיומן של מכשפות, כך שאולי לעצם קיומן בתרבויות האלה יש סיבות אחרות למעט מה שציינת, כמו למשל מה שאני ציינתי.
ולמה דווקא נשים?...
מיתוסית​(שולטת)
לפני 16 שנים • 14 באוק׳ 2008
מיתוסית​(שולטת) • 14 באוק׳ 2008
מה את ישר מתלהמת?

בסך הכל רציתי להביא מידע אחר ששופך אולי אור חדש על התחום שכתבת עליו, מבלי להטיל ספק בו או לפחות בכולו.
זה חלק לגיטימי בדיון לרצות להעשיר אותו או לרצות לסתור חלקים ממנו, לא?
הרי לא את בעצמך אמרת שלא צריך לקבל כל מחקר כדברי אלוהים חיים?

או כמו שאמרת לי פעם: אם את רק רוצה להפגין ידע, סבבה, אבל אם את רוצה גם דיון, אז תני לאנשים להתבטא.
huan
huan • 14 באוק׳ 2008
באטרקאפ כמה הערות. עד כמה שידוע לי המכשפות לא היו קונספרציה של הכנסייה הקתולית. ההפך הוא הנכון - במשך שנים רבות עצם האמונה במכשפות וכישוף נחשבה כמעשה כפירה מכך קל להבין שהכנסיה עצמה לא האמינה ולא הרשתה לאחרים להאמין שיצור כמו מכשפה כלל יכולה להתקיים בעולם והכיצד ניתן לרדוף משהו בלתי קיים?

רדיפת המכשפות התחילה רק בימי הביניים העליונים ובאה דווקא מכיוונם של פשוטי העם (אז וגם היום ה"עמך" היה המון בור וברבארי שלא צריך יותר מידי הסברים תאולוגים בשביל למצוא שעירים לעזעזל). הכנסייה נכנסה לסיפור ללא רצון מיוחד ואחת ההוכחות החזקות לכך היא העובדה שאינקוויזיטורים פוריים וברבריים במיוחד הוקעו על ידי הכנסייה ולא פעם הואשמו הם עצמם בכפירה והועמדו למשפט בגין אכזריותם.
הכנסייה לא היתה צריכה להמציא "מכשפות" בשביל להלחם במתנגדיה ולהעצים את כוחה, היא עשתה את זה יפה מאוד גם בלי זה וקאטרים הם דוגמא מצויינת לכך.
שלא לדבר על כך שאותו ספר שהזכרת "פטשי המכשפות" הוכרז כלא חוקי על ידי הכניסה הקתולית ודרכי החקירה של מכשפות שלא הוגבלו בזמן, סוג העינוי ועוד היו מנוגדות לחלוטין לשיטה האינקוויזטורית הקלאסית אשר הבינה כי תחת עינוי מתמשך כל אדם עתיד להשבר ואי לכך הגבילה את השימוש בכך כאשר לכל האשמה הוגדרה סדרת עינויים מסויימת ולא יותר מכך.

שנאת הנשים וזוועות האינקוזציה בעולם הקדום בכלל ובימי הביניים בפרט הם עובדה, עם זאת צריך גם להיות מחובר לעובדות ולהבדיל בין תופעות שמוכתבות מלמעלה ובין כאלה שצומחות "מהעם" והעם הוא אשר מוסיף ומפתח אותם להנאתו שלו וצרכיו.
ובטח שלא לערבב את סיפורי הרדיפה באירופה לאילו שהתרחשו בארצות הברית - יש לזכור שארצות הברית היתה אז והינה היום מדינה שרובה מורכבת מנוצרים פרוטסנטניים והאינקווציה אף פעם לא היתה קיימת שם. כמו כן יש לזכור תמיד שהרדיפה בעולם החדש נפסקה הרבה אחרי אחרות ממשפטי המכשפות באירופה ולאחר שהאינקוזציה הפסיקה כבר מזמן להתעסקה בשטויות כאלה.
נוריתE
נוריתE • 14 באוק׳ 2008
חואן
יש כל מיני דעות
על סמך מה שאני קראתי בכל מיני מקורות כמו סיגן ועוד גם באינטרנט והכל דברים מתועדים ממרתפי הוותיקן והכנסיות ורשותות חילוניות ,הם היו ידועים בתעוד מדיוק)
חוצ מהקישורים שצרפתי כבר בנוסף (לא התכוונתי כל -כל להרחיב ולהעמיס אלא להביא את עיקרי הדברים)

האינקווזיציה עסקה בדמוניזציה של נשים והמציאה למעשה את כל העיניין הזה של המכשפות
כמו שהן הגדירו אותן לצורך הרדיפה (מה שכבר כתבתי)
האנקוזיציה רישמית נוסדה ב1478 אבל
העיניין תפס תאוצה בחסות הכנסיה הקתולית אל תוך המאות ה 15 וה 16 17
כשתמיד הם השתמשו בכל הכתבים בנושא שפרטתי,כולל "קורנס המכשפות" ששימשו גם לצורך המישפטים בסיילם,בסיילם הם אמנם היו פוריטנים, דת שפרשה מהאנגליקנים באנגליה והחשיבה עצמה ליותר "קדושה" ומחמירה אבל זה לא מנע מהם ללכת למקורות העתיקים(כולל ספר שמות) כדי לתפוס ולתלות את הנאשמות וכמו שאמרתי 15 מתוך ה 19 ניתלו היו נשים .

היו רדיפות לא מסודרות עוד לפני זה כן ,כולן בחסות הכנסיה הקתולית
כל מי שרצה להאשים גבר או אישה לרוב, בכישוף עשה א זה בכנסיה והמשפטים, גם,נערכו בכנסיה רק שאז לפני עידן האינק' היו גוררים אותן קשורות לסוסים בכל העיר או המחוז ותולים אתן אחר כך האינקזיצ' החליטה על שרפות כי לדבריהם, הוידוי הציל את הנשמה והשרפה נועדה כדי להראות להם מה גורלם בגהנום, וידוי אצל האינק' לא הציל ממוות לעומת כופרים" רגילים" שלעיתים אחרי הוידוי היו מגרשים אותם או שמים אותם בכלא לכל חייהם.(ראה מיקרה הטמפלרים)

אבל עד שהאינקווציה לא "התלבשה" עליהן בצורה מאורגנת,לא נוצר הדימוי של משתפות פעולה עם השטן והטיסות על מטאטא בלילות וכל העיניין של הגדרות בספרים שניכתבו בהזמנת האינקוזיטורים ולא היו כללים "ברורים" בזיהוי וחקירה
האינקווציה נוצרה כדי לחפש ולהשמיד כופרים, בצורה מאורגנת ויסודית, הם חיפשו בתוך הנצרות ולא מחוצה לה, לא יהודים ולא מוסלמים ,אלא כאלו שהכריזו על עצמם כנוצרים אבל לא האמינו בסיפור של ישוע שהוא יסוד הכנסיה והנצרות ,או לפחות כאלו שנאמר עליהם שהם לא "מאמינים"
(כפי שציינתי אלה- ים, לא היה כאן חלק במישוואה)
המכשפות הואשמו בשיתוף פעולה עם השטן השטן הוא האנטי כרייסט,(ישוע) שפרושו כפירה
והם התמקדו על נשים מכל הסיבות כשכבר פירטתי
זה הכל
וגל ההיסטריה ההמונית נמשך עד שהכנסיה הקתולית שמה לזה קץ במאה ה17 שבה התחיל כביכול עידן המדע הנאור.
huan
huan • 14 באוק׳ 2008
ציטוט: האינקווזיציה עסקה בדמוניזציה של נשים והמציאה למעשה את כל העיניין הזה של המכשפות
כמו שהן הגדירו אותן לצורך הרדיפה (מה שכבר כתבתי)

שוב, לעניות דעתי מדובר בתאורית קונספרציה כאשר האמת פשוטה בהרבה. אותה יש לחפש לא בין עודי הקטדרות אלה בתוך בקתות האכרים. ציד המכשפות לא היה זהה בהקיפו בכל אירופה הקתולית אלה היו אזורים גאוגרפיים שבהם בוצע החלק הארי של הרדיפות (למשל גארמניה) ואזורים אחרים שכמעט ולא "נפגעו". במידה וזו היתה מדניות שבאה מלמעלה דיפרנצאציה כזאת לא היתה אמורה להתקיים לעומת זאת העובדה שהאמונה במכשפות צמחה מלמטה מסבירה זאת (בנוסף לעדויות רבות אחרות אליהם כתבתי) בצורה מושלמת.
לאינקוזציה היו מדריכים למינהם אשר הסיברו מה מותר להם לעשות, מה לא וכו. אינקויזיטורים שחשבו שהמטרה דיהנו "לחימה בכפירה" מצדיקה כל אמצעי וחרגו מהקודים המקובלים הוקעו על ידי הכנסייה והועמדו הם עצמם למשפט. יש להבדיל בין הפופלרזציה של האיקנווזציה לבין מעלליה בפועל - בסופו של דבר היא היתה מוסד משפטי (שלא פעם נוצל לרעה על ידי הממסד החילוני) אך היא לא היתה אוסף של פאנטים עיוורים או לכל הפחות ניסתה שלא להיות.

אפרופו הפרוטסנטים לא היו מתבישים להסתמך בכל מסמך מפוקפק בכדי להצדיק את צדקתם - כולל כאלה כמו פטיש המכשפות שהוצאו לחוק על ידי הכנסיה הקתולית הרשמית. להאשים את הכנסיה הקתולית ברדיפת המכשפות בעולם החדש דומה מאוד לניסיון להאשים את דרווין בנאציזם ותורות הגזע האחרות - שכן אל אף שנעשה שימוש בפרגמנטים מתורתו להצדקת תורות אלו, לא לכך התכוון המשורר.
shuki boy​(נשלט)

Re: על נשות שטן ומכשפות(ערוך כמו שצריך)

shuki boy​(נשלט) • 14 באוק׳ 2008
Buttercup כתב/ה:

כל דבר רע שקרה לאדם כלשהוא, נחשב כתוצאה מהקללה שלהן,ראו אותן מדברות לעצמן "בלשונות בלתי מובנות" עושות דברים "משונים ביער" (הנשים המרפאות שאספו צמחים) מדברות על חיות, גברים חלמו עליהן בלילה...
כמובן, ה"קרי לילה" הזרע הגברי שהוצא לשווא,מקור הכוח הגברי, ואיך אם לא, מכשפה באה אלי בלילה וקיימה איתי יחסי מין...
היא ריפאה מישהו עם שיקוי צמחים ומלמלה "מילים בלתי מובנות"(לטינית לרוב, שרק המעמד העליון והכמורה הכירו ברגיל)
היא נתנה למישהו שיקוי והוא מת..
הרפואה ה"מקובלת" אז, היתה בידי גברים, נזירים לרוב, ש"ריפאו" בעזרת גללים של חיות,אפר חיות שרוף, סיד,ועוד דברים שכאלו וכמובן, המון תפילות, ומי שמת, סימן שלא התפלל מספיק או קרוביו לא היו ממש מאמינים אמיתים. אי לכך הרי ש
אם אשה ריפאה אדם בעזרת שיקוי צמחי הרי שהשטן שוכן לצידה לבטח..
מה שהן עשו היה לא בסדר,ככה או ככה.

עוד "אינדקציה ברורה", להיות האשה מכשפה, פרט ל"עיסוקה" כמיילדת אולי או כמרפאה בצמחים או נקודת חן על גופה , קרובה רצוי לאיזור הערווה או החזה,וכל השאר שמניתי למעלה, היתה פשוטה מאוד, הטבלתה במיים, מיים נחשבו לקדושים ודוחי רוע, היה "כיסא" מיוחד ועליו הן הושבו הנחשדות בלעייל, ו"ניטבלו"
...

לא יודע אם זה קשור לגמרי, אבל בגלל רדיפת מכשפות, הרבה ידע לגבי רפואה בצמחים אבד, כמו גם שיטות אחרות של ריפוי. בכל מקרה, כיום הרבה מרפואת נשים נמצאת בידיים גבריות, גניקולוגים גברים, רופאים מיילדים, וחוקי מדינה (במדינות מסויימות) המגבילים הפלות וכדומה. ולכן אני משתדל לתמוך בגניקולוגיות שהן נשים . מצטער, עד כמה שגברים הם סימפטים ונחמדים אני בהחלט חושב שרפואת נשים צריכה לחזור ולהיות בידיים של נשים. לפחות היום לא קוראים להן מכשפות. icon_smile.gif