סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סאבספייס ורייפספייס

נוריתE
לפני 16 שנים • 6 בנוב׳ 2008
נוריתE • 6 בנוב׳ 2008
אתם ממש חייבים לנתח, כל דבר, אנאלוגית
עד מוות?
icon_rolleyes.gif
הספייסים, למרות שהיבננו כבר את הפעולה (אני לפחות קיצרתי כזה..)
הם דבר אישי ריגשי
ואת זה צריך אולי לנסות ולהבין?
אולי?
shuki boy​(נשלט)

מכבסות מילים

shuki boy​(נשלט) • 6 בנוב׳ 2008
נריסה ליבי איתך ותודה על העלאת הדיון, אבל יש לי ביקורת מסויימת, אני מקווה שתביני שזה ממש לא בה לבטל את מה שאמרת, להפך.

חיפשתי וחיפשתי, ולא מצאתי שום איזכור למושג Rape-Space. באינטרנט ניתן למצוא את המושג רק בחיפוש בעברית "רייפספייס", והוא מופיע בשירשורים מועטים שבהן את משתתפת, נריסה. זו המצאה ארצישראלית, אולי שלך. אולי רצית לתת לתחושות שלך שם.

אני באמת מנסה לא להיות שיפוטי, אבל מה שאת מתארת נשמע לי כמו חוויה זהה לאונס, לא מימוש של פנטזיית אונס, אלא אונס. כלומר כשאדם מנתק את עצמו ממה שקורה לו, דיסאסוציאציה - בזמן שמה שקורה לו נעשה ללא הסכמתו. יתכן מאד שהצד השני כלל לא מודע לחוסר ההסכמה הזה - אבל עדיין זה לא הופך את זה למשהו שונה מאונס.

זה גם משהו שאני הרגשתי, בהזדמנויות שונות, וכיום אני מבין בדיוק מה זה. ואין שום קשר לסאבספייס.

בסאבספייס, אדם כלכך מחובר, מפוקס, ונמצא בתוך מה שקורה לו, שהוא אולי נראה מנותק מהסביבה או מעצמו, אבל הוא בהחלט שם (ונהנה). זה לגמרי הפוך מאונס.

אשמח להבהרה מה ההבדל בין rape-space לבין אונס, ואם אין הבדל - למה להמציא מילה חדשה? ועוד מילה שדומה מידי לסאב-ספייס, שכולנו מכירים ואוהבים.

אני חושב שהמצאה של מילה נרדפת לאונס, לדיסאסוציאציה שבו, תעשה רק נזק לקהילה הבדס"מית בארץ. אני כבר רואה בעיני רוחי כל מיני דומים שמנסים לשכנע את הסאביות שלהם שrape-space זה משהו חיובי וחלק מבדס"מ, שפשוט יתרגלו לזה, הם יאנסו אותן, ואחר-כך יעשו להן אפטר-קייר. (מצד שני, אני חושב שכבר שמעתי את ראובן מדבר בזכות בעילה שלא בהסכמה... ככה שיש אנשים שלא צריכים מילים יפות כדי להצדיק אונס).
nerissa​(אחרת)

Re: מכבסות מילים

nerissa​(אחרת) • 6 בנוב׳ 2008
tranny boi כתב/ה:
נריסה ליבי איתך ותודה על העלאת הדיון, אבל יש לי ביקורת מסויימת, אני מקווה שתביני שזה ממש לא בה לבטל את מה שאמרת, להפך.

חיפשתי וחיפשתי, ולא מצאתי שום איזכור למושג Rape-Space. באינטרנט ניתן למצוא את המושג רק בחיפוש בעברית "רייפספייס", והוא מופיע בשירשורים מועטים שבהן את משתתפת, נריסה. זו המצאה ארצישראלית, אולי שלך. אולי רצית לתת לתחושות שלך שם.

אני באמת מנסה לא להיות שיפוטי, אבל מה שאת מתארת נשמע לי כמו חוויה זהה לאונס, לא מימוש של פנטזיית אונס, אלא אונס. כלומר כשאדם מנתק את עצמו ממה שקורה לו, דיסאסוציאציה - בזמן שמה שקורה לו נעשה ללא הסכמתו. יתכן מאד שהצד השני כלל לא מודע לחוסר ההסכמה הזה - אבל עדיין זה לא הופך את זה למשהו שונה מאונס.

זה גם משהו שאני הרגשתי, בהזדמנויות שונות, וכיום אני מבין בדיוק מה זה. ואין שום קשר לסאבספייס.

בסאבספייס, אדם כלכך מחובר, מפוקס, ונמצא בתוך מה שקורה לו, שהוא אולי נראה מנותק מהסביבה או מעצמו, אבל הוא בהחלט שם (ונהנה). זה לגמרי הפוך מאונס.

אשמח להבהרה מה ההבדל בין rape-space לבין אונס, ואם אין הבדל - למה להמציא מילה חדשה? ועוד מילה שדומה מידי לסאב-ספייס, שכולנו מכירים ואוהבים.

אני חושב שהמצאה של מילה נרדפת לאונס, לדיסאסוציאציה שבו, תעשה רק נזק לקהילה הבדס"מית בארץ. אני כבר רואה בעיני רוחי כל מיני דומים שמנסים לשכנע את הסאביות שלהם שrape-space זה משהו חיובי וחלק מבדס"מ, שפשוט יתרגלו לזה, הם יאנסו אותן, ואחר-כך יעשו להן אפטר-קייר. (מצד שני, אני חושב שכבר שמעתי את ראובן מדבר בזכות בעילה שלא בהסכמה... ככה שיש אנשים שלא צריכים מילים יפות כדי להצדיק אונס).

אני לא המצאתי את המילה הזו, טרייני. זה לא מושג שלי אלא הרבה יותר ותיק ממני.

אני מבינה את הקושי עם ההקשר לאונס, הוא בא רק בגלל תחושות הניתוק הדומות.

אני אשנה זאת ואקרא לזה לא במושגים שאני מכירה אלא מושגים אחרים, נוחים יותר "לעיכול".

"ספייס טוב" ו"ספייס רע" או אם תרצו "ניתוק מסיטואציה" לעומת "חיבור לסיטואציה".

אתם מתעכבים על מינוח והפוסט מכוון למשהו אחר. להבדלים שיש בין שני הסוגים, לתגובות השונות, ליכולת זיהוי או אבחון של שולט את הנשלטת במצב אחד או שני.

אני יכולה רק לתאר את התחושות מתוך שני סוגי הספייס'ס - הרע והטוב.
לספר איך מרגיש כשמתחברים עמוק למה שקורה כי מגיעים לנקודה האולטימטיבית של שחרור שליטה עצמי, או שנמצאים בנקודה ההפוכה. בנקודת ניתוק כשלוקחים שליטה מוחלטת על הנפש ומנתקים אותה מהסיטואציה.

מקווה שהסברתי טוב יותר עכשיו icon_smile.gif
נוריתE
נוריתE • 6 בנוב׳ 2008
נריסה, הדבר היחידי החיובי (בלשון מסוייגת) שאני יכולה לראות ב רייפספייס הזה
זאת אולי היכולת להתנתק מסיטואציה ממש לא טובה,
יכולת שנובעת למעשה מחוסר ברירה ואלי גם חוסר אונים
אצל כאלו שנאנסות באמת וברוטליות אכזרית
אבל כאן במקום שבו אנחנו אמורים להיות מרצון מהסכמה ובגלל שטוב לנו ככה(ובכולם אפשר להוסיף מרכאות)
אין מקום וגם לא הצדקה לסיטואציה הזאת
מקום שלא טוב לנו בו אנחנו צריכות להתרחק ממנו
לקום וללכת לשים סוף במקום לתת לזה להתמשך ולהתנתק בספייס הזה

אני לא מסכימה עם ההשוואות שלך ואני גם לא מסכימה למה שהיגבת כאן למעלה
שהניתוק הזה של מה שהיגדרת כרייפספייס(וכמה שאני נאלצת לחזור על המינוח הזה הצמרמורות בגייווי רק הולכות ומתגברות כי הייתי שם אבל אני, לא חוזרת ולא אחזור ל"סיבוב שני" ואצלי היתה בכלל סיטואציה שממש לא רוצה לחוות שכזאת שוב)
אני אחזור, הניתוק הזה שאת מגדירה כספייס מנותק מסיטואציה לא טובה, הוא לא סימן לחוזק ושליטה עצמית
ממש לא
בקטע של הסאבספייס , ההחלטה אם להתנתק או שלא היא הסופו של דבר לא בידינו כי הכימיה של המוח לוקחת שליטה
אבל אנחנו מודעים לזה שרמת כאב מסויימת תפעיל את הטריגר הזה ובשבילנו זה טוב,הכאב הוא אמצאי ולא מטרה
את רוצה ומחפשת דווקא ההפך מזה,ואת המילה ההפך אני כן שמה במרכאות כפולות ומכופלות פה, לקחת שליטה על הסיטואציה שבה את מתנתקת להתנתק מתוך מודעות מלאה
(די ערכתי מספיק כי כמה שאכתוב יותר אני רק יותר..לא משנה נעזוב)
אבל להכנס מרצון ובמכוון לסיטואציה שמאלצת אותך "לקחת שליטה" על העיניינים ולסוגר סוויץ במוח להרחיק את הנפש שלך בדיעה ובכוונה ממה שקורה לגוף שלך
במקום לשים לזה קץ במקום,זה לא דבר טוב לחזור עליו שוב ושוב
מה גם שבן הזוג אין לו שום מושג על מה שהולך לך במוח
כי אם היה לו מושג אני מאמינה שהיה שם לזה קץ במיידי
ואם הוא כן יודע מה קורה שמה בתוכך ולא מפסיק זה גרוע עוד יותר מהשליטה העצמית המדומה הזאת
אולי זה איזהשהו חלק ממהגדרה שלך על מאזוכיזם ,אין לי מושג ולא על זה אמתח ביקורת
אבל באלהים שיש גבול גם לזה.

ספייס טוב לעומת ספייס רע?
ספייס במהותו אמור להיות טוב
לתת לעצמך להכנס לסיטואציות שנותנות לך את האפשרות להתנתק במודע?
לשם מה? בשביל :"שליטה עצמית"? צ'
לא, לא קונה את זה. איבוד שליטה מודע כדי לתפוס שליטה?וזה הכוח?

הכוח האמיתי הוא , במודע ,לקחת שליטה על החיים שלך ולהחליט מה רע ומה טוב בשבילך
ולקום וללכת כשלא טוב לך
אבל אם את מרגישה שלהתנתק באמצא סיטואציה ולהסתגר בתוך המוח שלך בעוד בנאדם עושה בגוף שלך מה שבא לו בעוד שאת מתנתקת ומפקירה את גופך בידיו
בכדי לתפוס שליטה על עצמך ובטח שעליו, כי האדיוט חושב שהוא נותן לך את הסשן של חייך ואת בכלל לא שם,עוד נקודה להוסיף למיתוס הזה של "שליטה מלמטה"
וכל זה זאת סיטואציה חיובית? אז בסדר.שחחרי את עצמך.

מתי תבינו שעצם זה שאנחנו נותנות להם מרצון ובמודע ובהסכמה את מה שהם רוצים וצריכים
זאת השליטה האמיתית על החיים שלנו?זאת ההחלטה האמיתית וזה הכוח.להיות בשליטה עצמית מודעת לאורך כל הדרך ולהנות מזה ולמצות את זה עד הסוף .
nerissa​(אחרת)
לפני 16 שנים • 7 בנוב׳ 2008
nerissa​(אחרת) • 7 בנוב׳ 2008
נורית,

ספייס רע משמעו ספייס רע. לא חיובי, לא מחפשת בו דברים חיוביים, לא חושבת שהוא חיובי - הוא לא צריך להיות בכלל.
זו הסיבה שהעלתי בכלל את הפוסט הזה.
כדי לזהות אותו ולהימנע ממנו.גם מהצד הנשלט וגם מהצד השולט.

איפה ראית שכתבתי שספייס רע הוא חיובי?
להיפך!

את יודעת, בפורום אחר מישהו כתב משהו בסגנון "אצל השנשלטות שלי דווקא היו תגובות חיוביות לסייפס רע. למרות שהן התנתקו והיה להן ספייס רע, אחר כך שכששאלתי אותן דווקא היה להן טוב עם הספייס הרע.." icon_eek.gif

זה נראה לו טבעי לגמרי שאישה יוצאת ממפגש איתו בתחושה הנוראית הזו כי "היא אמרה"!
הוא יצא ידי חובה ושאל. מה שקרה אחר כך - זב"שה.

או הערות "משועשעות" כמו "אם היא מתנתקת כי לא טוב לה, סטירה אחת והיא חוזרת!"

זה מצמרר אותי הרבה יותר מאשר להשתמש במינוח כזה או אחר..
shuki boy​(נשלט)
shuki boy​(נשלט) • 7 בנוב׳ 2008
נריסה, אני חושש שמישהו (דגש על מישהו, ולא מישהי) המציא את המילה הזו כדי להכשיר אונס. אולי אפילו לא בכוונה תחילה, אלא בגלל שהיה לו קשה להתמודד עם המחשבה שאולי הוא אחראי בשוגג למצב זהה לאונס, והעדיף להכניס את זה תחת מטריית הבדס"מ.

היות ולפחות באינטרנט ראיתי שאת זו שמתשמשת בזה, אני ממליץ לך לפנות לאותם אנשים ותיקים בעברך, או איש ותיק, שממנו שמעת על זה, ולשאול את השאלה הפשוטה הזו:
מה ההבדל בין חוויה של אונס לבין חוויה של RAPE ספייס? אם אין הבדל - והסאב חווה בדיוק אותו דבר - מאיפה הגיעה המילה הנרדפת הזו? ולמה?
מישלי

תגובות...

מישלי • 7 בנוב׳ 2008
לנריסה - התחברתי לתאורים שלך בנוגע לשני סוגי הספייס.
גם אצלי זה דומה...
החוויות שונות לחלוטין, אך יש בינהן איזה קשר.

לראובן - שוב אני מוצאת את עצמי קוראת את תגובתך,
וחושבת שאתה מסקרן ומפחיד כאחד...

שבת שלום לכולם
מיש
אנימה
אנימה • 7 בנוב׳ 2008
יש לזה שם- "דיסוציאציה"

להרוג את הנפש ולהשתמש בגוף.
זה ניתוק הנפש מהגוף בארוע טראומתי. הוא יכול להופיע במצב של אונס, או במצב
של התעללות חוזרת ונשנית, בעיקר בילדות. זו יכולת שמתפתחת עם הזמן.
זה לגמרי לא סאבספייס.

דום פרניון- אכן צדקת, המנגנון הזה הוא הכרחי לנשים שעובדות בזנות.
יש על זה פרק מאוד גדול בספר שיצא לא מזמן בשם "מופקרות" של ענת גור.
אלעד(שולט)
לפני 16 שנים • 8 בנוב׳ 2008
אלעד(שולט) • 8 בנוב׳ 2008
האמת שגם אני לא ממש נתקלתי במושג ריפספייס כמונח שגור ולדעתי זו המצאה מקומית.

לדעתי את יותר מדברת פשוט על ההבדל בין ספייס רע לספייס טוב.
ואולי יש מקום להוציא את מושגי האונס מהמשוואה כי הם סט אחר של מושגים תחושות ואמוציות.
ספייס רע, הוא לא בהכרח אונס, הוא פשוט תקלה בכניסה לתהליך שמשבש את ההנאה וגורם לניתוק תחושתי ורצון לסיים את התהליך.

אני חושב שלאדון לא מנוסה או לזוג חדש יחסית בזמן סשן יהיה קשה מאוד להבדיל ביניהם.
כל שולט עשוי להתקשות בקריאת מחשבות של סאבית אלא עם הוא עם נשלטת שהוא מכיר אותה פרק זמן רב ויש להם קשר ארוך והדוק.

הרבה מהתגובות של הספייס הרע והספייס הטוב מתורגמות חיצונית בצורה זהה, בעיקר אצל אלו שנוטות טבעית בסשנים להסתגר פנימה ולהתכווץ.
יש את אלו שמצחקקות, שמדברות ומקניטות, או מאוד פעילות פיזית, תזזיתיות והיפר-אקטיביות ואז אם רואים בהן התכנסות ניתן לחשוד שמשהו רע עובר עליהן.
אבל נשלטת שתמיד שקטה ומאובנת יהיה די קשה לשולט לזהות שהלך המחשבה שלה שונה מהרגיל. ושוב מצד שני בן זוג ותיק עשוי למצוא ניואנסים קטנים.

בכל מקרה לא הייתי משווה בנשימה אחת ספייס רע עם אונס.
זה יותר כמו ארוחה לא מוצלחת במיוחד במסעדה אהובה וקבועה...
(אתה מתאכזב אבל עדיין תבוא שבוע הבא בתקווה שישתפר)
מקבי​(מתחלף)
לפני 16 שנים • 8 בנוב׳ 2008
מקבי​(מתחלף) • 8 בנוב׳ 2008
הלם-קרב. תגובת-קרב. תסמונות ותגובות פוסט-טראומטיות.

זה הכל. ככה המוח מתמודד עם זה, לעיתים, כשההלם המנטאלי גדול מדי. בדרך-כלל, זה חוזר, או שזה פשוט נטבע באישיות שלנו ומשנה אותנו לחלוטין, כך שלא ניתן לקרוא לזה כבר 'הלם' משום סוג, אלא פשוט... שינוי. וכך האדם נראה אחרי אונס, תאונת-דרכים או לחימה, שלא נדע מצרות.