סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מוות כתאונת חניקה והתאבדות של החונק

Red Leaf
לפני 13 שנים • 13 בספט׳ 2011
Red Leaf • 13 בספט׳ 2011
רק כדי להבהיר משהו -- חניקות, אם נעשות נכון(ולא יד על הפה ועל האף, אלא חניקות אמיתיות) הן מאוד מסוכנות.
בתור אחד עם שכן חווה את זה משני הצדדים, לעיתים באופן תחרותי, כשהמטרה לא הייתה ריגוש מיני, אלא ניצחון והכנעה - אני יכול להבטיח שחניקה זה דבר מאוד מסוכן. 10 שניות יותר מדי, עלולות לגרום לנזק בלתי הפיך, פטאלי.
רוב החניקות היותר מעניינות, לא נלמדות בספורט תחרותי - מהסיבה הפשוטה שרובן ככללן, אסורות לשימוש על פי תקנות כאלו ואחרות(חלקן לדוגמא משלבות יד פתוחה כנגד הגרון, לחיצות וסגירה על כלי דם באופן שהוא מסוכן יותר מחניקות דם סטנדרטיות וכדומה), ובטח ובטח שאין מקומן במיטה.
הבעיה היא מורכבת - שכן אין ממש הסברים של איך לחנוק בצורה בטיחותית, טיפים לחניקה וכדומה - פשוט כי אין זה בטיחותי, ולכל היותר ניתן למזהר את הסיכון(שגבוה גם ככה). מאידך,לו היה מידע זמין, נגיש וברור - זה היה עלול רק להגדיל את מספר התאונות, שכן מידע פומבי נותן מעין לגיטימציה לניסיונות.

על רגל אחת:
אסור חניקות דם, בשום אופן. אין כל דרך לדעת מה קורה לצד השני, ומספר התאונות בסוג חניקה הזה גבוהות מאין שיעור -- פשוט כי לא ניתן לאבחן ולדעת מה קורה.
חניקות אוויר: בלי לחיצה חזקה מדי על הגרגרת. החניקה צריכה להתבצע על החלק העליון של הצוואר - ולכל היותר, תמיד סופרים בראש עד 5, בודקים מה קורה עם הצד השני, ואז ממשיכים -וגם עם זה לא יותר מדי. מניסיון שלי, יש אנשים שנופלים עוד קודם, וגרוע מכך - לפעמים, אין כל דרך לדעת מה קורה עם הצד השני, וגם אם בטוחים שהצד השני בהכרה - אין זה תמיד כך.

אני מודע לזה שבקהילה הזו, אגו היא מילת המפתח - ולכן תמיד יש מי שיצא חוצץ כנגד, כי זה עושה אותו מגניב. ולכן, עזבו אתכם מהרובד הרפואי והתיאורטי, בואו ניגש לרובד הפרקטי.
שאלתי מספר מדריכים, כל אחד עם מינימום 22 שנים על המזרון. כולם באופן גורף אמרו לי שחניקות זה דבר מאוד מסוכן, שקל מאוד לעשות טעויות שם, ושיותר גרוע מזה -- גם הוותיקים ביותר, טועים. תאמינו לי, לאנשים האלה יש הרבה יותר ידע פרקטי ב"לחנוק", ולהכאיב מרוב האנשים פה בקהילה, ויתרה מכך - אני לא אתפלא אם חלק מהם פה בקהילה.

לסיכום: חניקות זה דבר מאוד מסוכן, ומרגש כאחד. אין זה ממקומי לבוא ולהגיד מה אסור ומה מותר, אבל ראבק אנשים - אם אתם מסכנים חיי אדם, לפחות אל תיתממו, חניקות זה דבר מסוכן, לא ודאי, עם אחוזי פאשלות מאוד גבוהים. על אחת כמה וכמה חניקות עם חבל, כאשר לא ניתן אפילו להרגיש את אשר קורה לצד השני, באופן פיזי.
הדורבנים​(נשלט)
הדורבנים​(נשלט) • 13 בספט׳ 2011
סתם הערה: חניקות עם שקית ניילון יותר מסוכנות מחניקות סתם, כיון שבחניקות סתם הנחנק מרגיש את המועקה במצבו, וזה מדד לא רע. עם ניילון הנחנק נושם "רגיל" ולא מרגיש מועקה, ולא מרגיש את כמות החמצן יורדת לאט, זה כמו לבשל צפרדע.
פעם, שהייתי ילד קטן, ראיתי אנשים נושמים הליום ומדברים כמו מיקי מאוס, ונורא פחדתי לנסות את זה בעצמי, כי פחדתי להכניס משהו שהוא לא חמצן לריאות ולהחנק. כשגדלתי, ועשיתי את זה מספר פעמים, הבנתי עד כמה הפחד הזה מוצדק...
חניקות נעימות icon_smile.gif
TV_Eye​(שולט)
TV_Eye​(שולט) • 13 בספט׳ 2011
Mary Jane כתב/ה:
Red Leaf כתב/ה:
...

בדסמ וסמים לא הולכים ביחד - וזו עוד דוגמא שמאוששת את מה שרבים טוענים.

תלוי בסוג הסם ובהשפעתו על המשתמש, וכן בטיב הפעילות הבדסמ. בפעילות אקסטרימית או כזו המערבת סכנת חיים ודאי שיש להיות פיכח, אך רוב הפעילויות אינן כאלו. נראה לי שמבין הסמים הפופולרים צריכת קנאביס, אלכוהול וקוקאין באופן מדוד ומידתי לסיטואציה אינה מסוכנת, בייחוד אם מדובר באדם שמורגל בכך. אך כאמור הדבר תלוי בנסיבות.

לא! לא! לא!
מסוכנת! מסוכנת! מסוכנת!

יש כאן סכנה אמתית, במיוחד אם הצד הצורך הוא הצד השולט. בסשן גם לא "אקסטרים" אתה חייב להיות קשוב לגוף של הנשלט שלך ובעת הצורך להפעיל שיכול דעת.
הצד הנשלט עוד יכול בצורה מתונה להשתמש בסמים משני תפיסה אבל גם בגבול ההיגיון, ולא בסמים כגון קוק.
קוק גורם לנשלט להאמין ולחשוב שהוא יכול לספוג ולעשות דברים שלא בטוח שהגוף שלו באמת יכולים לעמוד בזה.

בקיצור, אם מסשנים לא מסניפים

(שיט, זה רק אני או שנשמעתי כמו דן קאפ עכשיו?)
שלגי
שלגי • 13 בספט׳ 2011
מעתה יקרא שמך: טיוי דן קאפ איי. 
nomorenomore
nomorenomore • 13 בספט׳ 2011
Red Leaf כתב/ה:

על רגל אחת:
אסור חניקות דם, בשום אופן.

מה זה חניקת דם ?
Mary Jane
Mary Jane • 13 בספט׳ 2011
TV_Eye (שולט) שלום.

הגבלתי את דבריי בכמה אופנים. אני לא מומחית אבל סתם כך, נאמר שמדובר בהנחת כפות רגליים על הפרצוף, זחילה משעשעת, הענקת מין אוראלי וכיו"ב, אני לא רואה למה להימנע מצריכת סמים מסוימים (לרבות אלכוהול, סם מסוכן למדי) במינונים מדודים אשר הולמים את הסיטואציה והנפשות הפועלות. לכך התכוונתי.
TV_Eye​(שולט)
Mary Jane כתב/ה:
TV_Eye (שולט) שלום.

הגבלתי את דבריי בכמה אופנים. אני לא מומחית אבל סתם כך, נאמר שמדובר בהנחת כפות רגליים על הפרצוף, זחילה משעשעת, הענקת מין אוראלי וכיו"ב, אני לא רואה למה להימנע מצריכת סמים מסוימים (לרבות אלכוהול, סם מסוכן למדי) במינונים מדודים אשר הולמים את הסיטואציה והנפשות הפועלות. לכך התכוונתי.

מרי ג'יין ( השלימי את החסר) שלום וברכה

הגבלת דבריך נעשו בצורה מעורפלת, כעת המקרים שציינת להל"ן מקובלים עלי (אם כי חלקם לא יודע כמה BDSMים הם).
אז אסייג את דברי ואומר, שכל פעילות שיש לה ולו את הפוטנצייל הקטן ביותר לנזק (אפילו קשירה למיטה אחת כמה וכמה הצלפות או הענקת כאב מכל סוג שהו) אסור שתהיה תחת השפעה של חומרים מערפלי חושים.

הנוסח הזה מקובל? icon_rolleyes.gif
Mary Jane
Mary Jane • 13 בספט׳ 2011
אם אתה מתכוון לכך שאסור להצליף באף אחד אחרי ג'וינט אז לא, אני לא מקבלת את דבריך icon_smile.gif

יש לבחון כל מקרה לגופו.
TV_Eye​(שולט)
באמת!?
אין לי בעיה עם סמים מבוססי קנביס, אבל אין ספק שהם לכל הפחות פוגעים ברמה כזו או אחרת בפעילות מטורית עדינה.
הצלפה חזקה שטיפה מתפספסת יכולה ליצור בעיה לא קטנה.
אותו דבר גם אלכוהול.

אני מקווה שאת מסכימה שאדם שהוריד ראש, או הוריד כמות נכבדות של אלכוהול, לא צריך לאחוז בהגה ?
אז למה שהדין יהיה אחרת על שוט ?