|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
Re: שלושה תרגילים בשליטה מנטאלית
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
kashmir(לא בעסק) • 27 בינו׳ 2009
► ראובן כתב/ה: cashmere יקרה,
ראשית סליחה על שרשמתי את כינוייך לא כפי שרשמת אותו את, פשוט המילה (והסוודר) יקרים ללבי ולא, זה אינו תרגיל בשליטה מנטאלית : ) לענייננו: שליטה מנטאלית היא הדבר החשוב והעיקרי מבחינת דיאלוג השליטה, משום שבסופו של דבר הגוף הינו שלוחה של הנפש, במובן מסוים. יתרה מאזת - שליטה מנטאלית יכולה להביא לעונג רב, שהינו שונה בתכלית מהעונג המושג משליטה פיזית. להלן שלושה תרגילים בשליטה מנטאלית בסיסית, שאני מוצא שהם נחמדים, בעלי תועלת ולא קשים להקנייה: 1) קידוד: המשמעות היא התנייה של הנשלט/ת לפעולה מסויימת על פי קוד מוסכם (אות, סיפרה או מילה). הדבר גם שימושי, במיוחד במצבים ציבוריים ופומביים, כאשר השולט רוצה לתת הוראה לנשלטת מבלי להלבין את פניה. דוגמא: אם את והשולט שלך יחד אצל חברים, ואת מדברת על משהו שאינו לרוחו, הוא פשוט יכול לומר ''ארבע'' ואת תביני כי הוא מבקש ממך להפסיק לדבר - כל זאת מבלי שאף אחד מהנוכחים האחרים מודע לשליטה הזורמת ביניכם. את פשוט תסיימי את המשפט ותחדלי לדבר. כמובן שניתן לקודד הוראות רבות, בהתאמה להעדפות השולט. 2) freeze: כאשר נאמרת המילה הזו, את פשוט קופאת בתנוחה או במקום בו את נמצאת, לכל מטרה וצורך שהשולט יראה לנכון. 3) יצירת זהות משנית: סוג של סכיזופרניה מרצון שעיקרו טיפוח זהות נוספת אצל הנשלטת, במטרה לאפשר לה לפעול בחופשיות או ללא רגשות אשמה, כאשר היא פועלת מתוך זהות זו. דבר זה מצריך הסבר נוסף אולם אני מניח כי העקרון ברור. כמובן שניתן להגיע בשליטה מנטאלית להישגים רבים (ולבידור לא רע בכלל) - פרחה הלומדת לפתור תשבצי הגיון; זייפנית מלידה הלומדת לשיר בקול נקי וצלול ועד כהנה וכהנה כיד הדמיון הטובה על השולט. כמובן שגם אישה יצירתית תוכל לתרום לתהליך השליטה המנטאלית, שהוא עיקר דיאלוג השליטה, במיוחד במערכות יחסים ממושכות ומשמעותיות. מקווה שהארתי את עינייך ולו במעט, ראובן דבר ראשון הניק שלי הוא ע"ש השיר של לד זפלין והם מאייתים אותו kashmir . גם חבל הארץ ההוא על גבול הודו מאויית כך אם אינני טועה. ולא, אין זה נסיון לשליטה מלמטה ןלענייננו, הדוגמאות שנתת טובות ויפות אך אני לא מצליחה לראות את עצמי לעולם משתתקת בחברת אנשים בגלל קוד. גם לא קופאת במקום סתם כך וגם זהות אחת מספיקה לי די והותר תודה רבה. אין בתשובתי נסיון לזלזל חס וחלילה. פשוט הקטע הזה משעשע אותי. אני לא מצליחה באמת להתחבר אליו. את תשובתה של natti אהבתי ולו בגלל הלגיטימציה. כי הרושם המתקבל הוא ששליטה ללא שליטה מנטאלית היא לא "הדבר האמיתי" . אמנם ביני ובין אדוני יש הרבה חילוקי דיעות בעניין וכמובן שאני זו שמתפשרת רוב הזמן אבל הציות שלי לא מגיע עם האהבה והמסירות שדיברו פה עליהם. הוא ציות ללא עוררין כלפי חוץ ושעשוע בלב. |
|
|
|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
אומן החושים(שולט) • 27 בינו׳ 2009
► kashmir כתב/ה: והאמת היא שבשורה תחתונה עשיתי מה שרציתי.
אולי בגלל גילי ואולי זה עניין של אופי אבל חינוך מחדש ושליטה מנטאלית נראים לי יומרנות עצומה. אתייחס לשתי הנק' הנ"ל ולאחר-מכן אחבר את זה ככל האפשר להתייחסותי לנושא עצמו הקשורה בדרך כלשהי לדבריו של ראובן היקר: ראשית, אם בשורה התחתונה עשית מה שרצית, אזי שקיימות כמה שורות עליונות ברורות ביותר- א. שבסופו של דבר העדפה שלך היא לעשות בעצם מה שאת רוצה ואז אני מוכרח לציין שאיני רואה כל צורך בשבילך באדון, כי זה כמו כוסות רוח למת. ב. יכול גם להיות שאינך מחפשת אדון למשהו שמעבר לשליטה הפיזית; האם זה עושה אותך פחות שפחה? זה כבר תלוי בך ובכל אלו שירצו לנהל איתך מערכת-יחסים של שליטה. ייתכן בהחלט שאת מתחברת דווקא לכאב ומזוכיזם ואין ל שום זיקה לצייתנות. רק את תוכלי להעיד על עצמך בנידון. ג. (וכאן אנו כבר מתחילים להתחבר לנק' הבאה) כפי שכבר ראו כאן רבים מלפנים, בשבילי גיל זהו כלל לא מדד ואיני חושב שזה שאת מבוגרת או צעירה יותר משפיע על האם את רוצה לעשות מה שאת רוצה, או שאת באמת רוצה לתת את ההחלטה הזו לאדם אחר. אני מאמין שאופי הינו הגורם המשפיע היחידי בנושאים אלו מה שבעצם אומר שיכול להיות שאת מעדיפה לעשות מה שאת רוצה או משום שזהו אופייך, או משום שהאופי של אדונך לא מספיק ראוי בעינייך לצייתנות. שנית, תשובתי לתהייתך (מלבד הערת הנ"ל לגבי אופי), היא שBDSM כולו בפני עצמו הוא יומרנות עצומה. על כל רבדיו, הBDSM נוגע באישיות, לא נוגע, בועט! בכל רמה בין אם זה נשאר ברמה של הנאה מינית מכאב והכאבה בלבד וכל ברמה של שליטה מנטאלית נטו ללא עזרים של מגע בין הנשלט לשליט- כל הדברי הללו ומה שבניהם מהווים משחק מוקצן בנימי הארישיות שלנו על רגשותינו, מחשבותינו, תחושותינו וכו'. אנשים שבוחרים לחולל בתחום הזה מראש מחשיבים עצמם כאנשים המסוגלים להתעסק בדרכים קיצוניות בבני-אדם (וזה נכון לגבי שני צדי המתרס- השולטים והנשלטים גם-יחד).וקצרה היריעה מלהרחיב בנושא זה. ולבסוף, באשר לשאלה הראשונית, כקודמי אנסה לדבר גם על השכל וגם על הלב... אני מאמין שבתור בני-אדם, כפי שמחקרים רבים הסיקו שאינטיליגנציה מורכבת לא רק מIQ משמע השכל, אלא גם גורמים אחרים (כמו אינטילגנציה רגשית, אינטיליגנציה יצירתית ועוד שלא אפרט כאן) ואצל כל אחד קיימות האינטיליגנציות השדומיננטיות מאחרות (שהרי לכן, ניתן לגעת בכל אחד מאיתנו בצורה שונה- כל אחד קל לו ללמוד בדרך אחרת וכ"ב); כך גם בצדדים של השליט או הנשלט יש אצל כל אחד מאיתנו צד יותר דומיננטי. בהרחבה- יש את אלו שנטייתם היא יותר לנשלטות ואת אלו שנטייתם יותר לשליטה. בכל מקרה שהוא, אני מאמין ששני הצדדים ברמה זו או אחרת קיימים אצל כולם (לא סתם אנשים בוחרים להאמין ולסגוד לדברים גדולים מהם כביכול- לפי תפיסתם; ולא לשוא אנשים מחפשים הנהגה ברמה זו או אחרת). אי לכך ובהתאם לזאת אני לפי דעתי כל אחד נהנה מסוגל להתחבר לשליטה מנטאלית (או רגשית)- זו או אחרת. כי ציות נטו להוראות רק משום שהן ניתנו ע"י אדם בעל סמכות (בין אם אנו נתנו לו אותה או לווא) ולא משום שהתחושות שלנו גורמות לנו לציית להוראותיו, מראה על משהו חסר בסיס תלוי אישיות ובעל בסיס סמלי בלבד- "זה האדון, אז אני צריכה לציית" ובני-אדם מורכבים מזה. מקווה שעזרתי |
|
|
|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
למה כוסות רוח למת ??
אדון זה כיף אני אוהבת להיות כלי לשימושו ולשימוש אחרים, לפי רצונו. פשוט, לכי לשם...לכי לכאן... תסתמי עכשיו....תרגעי ומייד!....תחשבי כך או אחרת....אל תאונני..כן תאוננני...תגמרי...אל תגמרי.... - לא עובד עלי. לא עושה לי את זה.. אני עושה את זה. הוא נורא אוהב את זה. אני אוהבת שהוא מרוצה. אבל לי לא נגרם שום כלום מהציות הזה גם אין בי שום צורך להגיד את הדברים האלו לאחרים. |
|
|
|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
מה ז"א לא עושה לך כלום?
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
אומן החושים(שולט) • 27 בינו׳ 2009
לדבריך- את אוהבת שהוא מרוצה.
מה זה אומר שאת אוהבת שהוא מרוצה? האם זה אומר שזה ממלא אותך? מקנה לך שביעות-רצון? לוקח אותך למקומות של תחושות נעלות יותר? את מבינה, זה נתון לפרשנות... מה את חושבת שכל השפחות נהנות לחלוטין ממה שדורשים מהן? אני מכיר כ"כ הרבה מהן שאמרו שהן לא נהנות מעצם האקט- אלא מהעובדה שזה עושה לאדונן טוב; מה שדומה במיוחד למה שאת כותבת כאן. ומה נראה לך? שזה שאת מצייתת לאדונך כי זה עושה לו טוב ואת אוהבת שזה עושה לו טוב, זו לא שליטה רגשית\מנטאלית? תגידי לי שככה זה גם באהבה רגילה- אנשים מתפשרים כי זה עושה לבני-זוגם טוב... אומר לך שזו בדיוק הנק', BDSM ברמות רבות הוא כמו כל מע'-יחסים זוגית. לכן השאלה היא לאן את בוחרת לקחת את זה- לרמה של תבלין לחיי-המין או למע'-יחסים של ממש. זה כבר תלוי רק בך ובתפיסת עולמך. וקאשמיר זהו שיר נהדר, רק שאיני מבין למה בחרת דווקא בו ככינוי... |
|
|
|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
צ'יטה(שולט) • 27 בינו׳ 2009
|
|
|
|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
► צ'יטה כתב/ה: http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=16293
בקיצור אתה אומר לי שכבר דיברו על זה די והותר.... |
|
|
|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
Re: מה ז"א לא עושה לך כלום?
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
► princeOFdream כתב/ה: לדבריך- את אוהבת שהוא מרוצה.
מה זה אומר שאת אוהבת שהוא מרוצה? האם זה אומר שזה ממלא אותך? מקנה לך שביעות-רצון? לוקח אותך למקומות של תחושות נעלות יותר? את מבינה, זה נתון לפרשנות... מה את חושבת שכל השפחות נהנות לחלוטין ממה שדורשים מהן? אני מכיר כ"כ הרבה מהן שאמרו שהן לא נהנות מעצם האקט- אלא מהעובדה שזה עושה לאדונן טוב; מה שדומה במיוחד למה שאת כותבת כאן. ומה נראה לך? שזה שאת מצייתת לאדונך כי זה עושה לו טוב ואת אוהבת שזה עושה לו טוב, זו לא שליטה רגשית\מנטאלית? תגידי לי שככה זה גם באהבה רגילה- אנשים מתפשרים כי זה עושה לבני-זוגם טוב... אומר לך שזו בדיוק הנק', BDSM ברמות רבות הוא כמו כל מע'-יחסים זוגית. לכן השאלה היא לאן את בוחרת לקחת את זה- לרמה של תבלין לחיי-המין או למע'-יחסים של ממש. זה כבר תלוי רק בך ובתפיסת עולמך. וקאשמיר זהו שיר נהדר, רק שאיני מבין למה בחרת דווקא בו ככינוי... לאן שלא אחליט לקחת את זה זה תלוי גם בצד השני בינתיים - לא ממש ברור ואין סיבה מיוחדת לבחירת הניק. |
|
|
|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
זאלופון(שולט) • 27 בינו׳ 2009
אפשר להנות מבדס"מ בהרבה דרכים. יש סאביות שמה שעושה להן את זה הוא עצם הציות, ואדרבא: ככל שהן מצייתות למשהו שהן פחות מתחברות אליו, כך זה עושה להן את זה יותר.
לעומת זאת, יש סאביות שהריצוי כשלעצמו אינו משאת נפשן, אלא הן נהנות לרצות ולציית רק כשהאקטים עצמם מתאימים להן גם כן. שתי הגישות מצוינות לגמרי ושתיהן אמיתיות באותה מידה. לעומת זאת, לרדוף אחרי ציות לשם ציות ו"שליטה מנטאלית" בכל מחיר רק מפני ש"כך צריך" ולא מפני שמזה באמת נהנים - זה כבר חוטא בעיניי לאמת, לפחות לאמת הפנימית של מי שעושה זאת. בקיצור, מה שאמיתי זה מה שעושה לך טוב ומה שאת מתחברת אליו. |
|
|
|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
צ'יטה(שולט) • 27 בינו׳ 2009
► kashmir כתב/ה: ► צ'יטה כתב/ה: http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=16293
בקיצור אתה אומר לי שכבר דיברו על זה די והותר.... ממש לא, הטיעון הזה פאסה כבר מקדמא דנא. אבל משום מה נראה לי שאת חוטאת ביסודיות. היות ומה שדיברו עליו שם, הוא לגמרי לא פאסה. |
|
|
|
|
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
סרטים בנושא
לפני 17 שנים •
27 בינו׳ 2009
האדון רם(שולט) • 27 בינו׳ 2009
ראית את הסרט המזכירה?
או סיפורה של O אולי נדוש אבל ממומלץ. כמאמר המשורר.. גם אם אינך כבולה. והשוט לא מאיים .וסוד המרידה בינך ובין עצמך. אין רואה. אבל בלב מנצחת הבחירה לעשות רצון אדונך. ובמשפט אחד. "שליטה מעברלמקום זמן ונוכחות" |
|
|