סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

אוניברסיטת בר אילן

סטיית תקן
לפני 15 שנים • 17 בפבר׳ 2009
סטיית תקן • 17 בפבר׳ 2009
קחי בחשבון שבבר אילן יש מלא מבחנים ביהדות .
ומניסיון אין צורך להיות בהם פשוט ללמוד בעלפה את התשובות וזהו : )

אני מקווה שאת התואר השני אני אעשה שם
האמפרי
האמפרי • 17 בפבר׳ 2009
("הייתי פה קודם אבל גם ככה אני רק בשביל שאלה...")
זה רק אצלי שבכל פעם שאני נתקל בכותרת של הפוסט הזה
קופצת מולי מרגלית הר שפי במסנג'ר עם שיר חדש בלב ובליבה חומה ?

סליחה, כחולית, ובהצלחה.

תמשיכו.
נולי
נולי • 17 בפבר׳ 2009
תפסיקי כבר ללמוד כל כך הרבה
לכי לעבוד
Queeny​(מתחלפת){being}
לפני 15 שנים • 18 בפבר׳ 2009
Queeny​(מתחלפת){being} • 18 בפבר׳ 2009
האמפרי כתב/ה:

סליחה, כחולית, ובהצלחה.

תמשיכו.

מסיטה במודע את הדיון ממטרתו המקורית וצובעת ב*זית* כדי להבהיר שעומדת להכתב פה עמדה מיליטנטית:
בעיני, זה חשוך שמוסד אקדמי בישראל מכריח את התלמידים ללמוד לימודי יהדות. בעיני זה חשוך שיש פה מוסד אקדמי ציבורי שמכריח דברים כאלה.
לו היתה בר אילן אוניברסיטה פרטית (כמו ייל או הרווארד או כמו מכללות בישראל) - שיעשו מה שבא להם ויציבו איזה קריטריון שהם רוצים.
אבל מכיוון שהאוניברסיטה הזו, כמו המוסדות האקדמיים הציבוריים האחרים, ממומנת בין השאר מכספי ציבור ומיסיו, אני לא חושבת שלקריטריון הזה כתנאי להשלמת תואר יש מקום.

להלן שני דיסקליימרים:
1. הכותבת למדה תלמוד מספר שנים מרצון חילוני חופשי. אין באמור משהו כנגד לימודי דת או הדת עצמה.
2. אין בכתוב משהו כנגד הדברים המתרחשים ספציפית בחוגים מסוימים או כנגד מרצים וחלילה סטודנטים.
מאיה​(נשלטת)
מאיה​(נשלטת) • 18 בפבר׳ 2009
Queeny כתב/ה:
האמפרי כתב/ה:

סליחה, כחולית, ובהצלחה.

תמשיכו.

מסיטה במודע את הדיון ממטרתו המקורית וצובעת ב*זית* כדי להבהיר שעומדת להכתב פה עמדה מיליטנטית:
בעיני, זה חשוך שמוסד אקדמי בישראל מכריח את התלמידים ללמוד לימודי יהדות. בעיני זה חשוך שיש פה מוסד אקדמי ציבורי שמכריח דברים כאלה.
לו היתה בר אילן אוניברסיטה פרטית (כמו ייל או הרווארד או כמו מכללות בישראל) - שיעשו מה שבא להם ויציבו איזה קריטריון שהם רוצים.
אבל מכיוון שהאוניברסיטה הזו, כמו המוסדות האקדמיים הציבוריים האחרים, ממומנת בין השאר מכספי ציבור ומיסיו, אני לא חושבת שלקריטריון הזה כתנאי להשלמת תואר יש מקום.

להלן שני דיסקליימרים:
1. הכותבת למדה תלמוד מספר שנים מרצון חילוני חופשי. אין באמור משהו כנגד לימודי דת או הדת עצמה.
2. אין בכתוב משהו כנגד הדברים המתרחשים ספציפית בחוגים מסוימים או כנגד מרצים וחלילה סטודנטים.

האוניברסיטאות , לצערנו אולי , הן מוסד ציבורי רק בחלקן ואולי בחלק המזערי , אני לא בדיוק זוכרת את חלוקת הסבסוד. כל האוניברסיטאות מתקיימות מתרומות , קרנות , תוכניות שונות של מימון חוץ מדיניות. בר אילן ברובה מתקיימת מתרומות מאנשי הדת בארץ ובחו"ל. במדינת ישראל , לא רואה למה אוניברסיטה אחת מכולן לא יכולה להיות בעלת צוויון מעט דתי שהדבר הדתי היחיד בה זה 5-7 קורסי יהדות לתואר שגם עליהם אפשר לוותר אם את מצהירה על אתאיסטיות או מאמינה בדת אחרת. לא חייבים ללמוד שם , זו לא אוניברסיטה היחידה , זו לא האוניברסיטה היחידה באזור וגם לא מוסד היחיד.

והכותבת הינה אדם חילוני icon_smile.gif
כחולית , בהצלחה.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 18 בפבר׳ 2009
נולי, בשביל לעבוד- צריך ללמוד.
וחוצמזה, סיימתי לפני חצי שנה תואר ראשון ואני לא בדיוק עושה איתו יותר מידי. עובדת בעבודה במינימום שלא קשורה למה שלמדתי. במצב של היום אי אפשר להתפנק, ואני צריכה לתכנן את העתיד שלי ולתת לעצמי כמה שיותר כלים והזדמנויות שיעזרו לי במציאת עבודה, ולא מה שבא ליד- אלא מה שאוהבת ומתאים לי.

מאיה- הבעיה היא שלא כל מסלול נמצא בכל אוניברסיטה ולכן לא תמיד אפשר ללמוד בכל אוני', הגם שיש שיקולים אחרים כמו מיקום ועבודה קיימת וכדומה.
בנוסף, זה לא משנה כמה האוני' האלה מסובסדות מהמדינה- ברגע שהן מסובסדות, הן ציבוריות ולא פרטיות ולפיכך עומדות בפיקוח מסויים ולכן זה מרגיז שהן באמת מתנות את קבלת התואר בקורסים ביהדות ועוד כאלה שהם רבים (להערכתי לפחות 12 נק'). מי שהוא דתי ורוצה מסלול מיוחד- אדרבה, אשמח אם יתקיים דבר כזה. יחד עם זאת, אני לא רואה יותר מידי מסלולים ללימוד הנצרות או האיסלאם, וכאלה לא חסרים סטודנטים, או כאלה המתעניינים בתרבותם ודתם.אגב, הבנתי שאם אני מצהירה שאני בת דת אחרת, אז יש לי פטור, אבל זה נכון גם אם אני מצהירה שאני אתאיסטית? בטוח??

קוויני- מסכימה עם כל מילה.
lady inBlack
lady inBlack • 18 בפבר׳ 2009
כחולית כתב/ה:
נולי, בשביל לעבוד- צריך ללמוד.
וחוצמזה, סיימתי לפני חצי שנה תואר ראשון ואני לא בדיוק עושה איתו יותר מידי. עובדת בעבודה במינימום שלא קשורה למה שלמדתי. במצב של היום אי אפשר להתפנק, ואני צריכה לתכנן את העתיד שלי ולתת לעצמי כמה שיותר כלים והזדמנויות שיעזרו לי במציאת עבודה, ולא מה שבא ליד- אלא מה שאוהבת ומתאים לי.

מאיה- הבעיה היא שלא כל מסלול נמצא בכל אוניברסיטה ולכן לא תמיד אפשר ללמוד בכל אוני', הגם שיש שיקולים אחרים כמו מיקום ועבודה קיימת וכדומה.
בנוסף, זה לא משנה כמה האוני' האלה מסובסדות מהמדינה- ברגע שהן מסובסדות, הן ציבוריות ולא פרטיות ולפיכך עומדות בפיקוח מסויים ולכן זה מרגיז שהן באמת מתנות את קבלת התואר בקורסים ביהדות ועוד כאלה שהם רבים (להערכתי לפחות 12 נק'). מי שהוא דתי ורוצה מסלול מיוחד- אדרבה, אשמח אם יתקיים דבר כזה. יחד עם זאת, אני לא רואה יותר מידי מסלולים ללימוד הנצרות או האיסלאם, וכאלה לא חסרים סטודנטים, או כאלה המתעניינים בתרבותם ודתם.אגב, הבנתי שאם אני מצהירה שאני בת דת אחרת, אז יש לי פטור, אבל זה נכון גם אם אני מצהירה שאני אתאיסטית? בטוח??

קוויני- מסכימה עם כל מילה.

למיטב ידיעתי בעל דת מיעוט שמוכיח שהינו כזה, למשל; נצרות, מקבל פטור חלקי ולא מלא תלוי בדרישות המוסד האקדמי שבו הוא לומד והדרישות לקבלת התואר.
מי שמצהיר על עצמו כאתאיסט לא מקבל פטור.
גם במכללות רבות הדרישות בלימודי יהדות הן בגדר חובה, תלוי בתחום.
סטיית תקן
סטיית תקן • 18 בפבר׳ 2009
מה רע בללמוד קצת יהדות?

לדעת קצת על ההיסטוריה שלנו מהתקופה הישנה
מיתוסית​(שולטת)
לפני 15 שנים • 19 בפבר׳ 2009
מיתוסית​(שולטת) • 19 בפבר׳ 2009
זו בעיה אם זה לא תחום הלימוד הראשי שלך וכופים עליך ולא נותנים לך לבחור.
אין לי בעיה עם 2 ואפילו 3 קורסים כל התואר (קורס יהדות בשנה זה די והותר), אבל לא 6-7.
סטיית תקן
לפני 15 שנים • 19 בפבר׳ 2009
סטיית תקן • 19 בפבר׳ 2009
6-7 קורסים זה באסה את צודקת
אבל אני מבטיח שהקורסים האלה יעלו לך את הממוצע

אני עשיתי ביהדות גם קורסים והציון הכי נמוך זה 90

רוב המרצים לא בודקים שמות וזה עוד יתרון