nerissa(אחרת) |
לפני 20 שנים •
25 בנוב׳ 2003
לפני 20 שנים •
25 בנוב׳ 2003
nerissa(אחרת) • 25 בנוב׳ 2003
זאלופון כתב/ה: רשימה חלקית מאד ואקראית לחלוטין:
ג'ורג' אורוול - 1984 (גם חוות החיות מצוין, אבל פחות) דגלאס אדאמס - מדריך הטרמפיסט בגלקסיה ויקטור הוגו - הגיבן מנוטרדם (ספר מופלא באמת שהסרט של דיסני זימבר לו את הצורה לגמרי. רק צריך לזכור לקרוא מאד ברפרוף את מאה העמודים הראשונים) פול אוסטר - מוזיקת המקרה, מר ורטיגו, ארמון הירח אנטואן דה סנט אכזופרי - הנסיך הקטן (בנאלי, אני יודע, אבל מה לעשות שזה ספר מצוין) פוצ'ו - אני פחדן אני (מדהים כמה רגש אפשר לעורר דרך הומור קליל) יש לנו טעם דומה ורשימת ספרים דומה, זאלופון תוספת שלי אלו ספרי סטיפן קינג, רוג'ר זילאזני, קלנסי ועוד.. |
|
אנדרפוט |
לפני 20 שנים •
16 בדצמ׳ 2003
לפני 20 שנים •
16 בדצמ׳ 2003
אנדרפוט • 16 בדצמ׳ 2003
מלכוד 22 - העביר לי את הצבא וגם הסביר
נפשות מתות - גוגול החייל האמיץ שוויק - ירוסלב האשק גוגול - וולדימיר נבוקוב, הספר הכי טוב שלו איש עומד מאחורי אישה יושבת - חנוך לווין המצאת הבדידות - פול אוסטר חנויות קינמון - ברונו שולץ |
|
blackfeline |
לפני 20 שנים •
16 בדצמ׳ 2003
הממממ
לפני 20 שנים •
16 בדצמ׳ 2003
blackfeline • 16 בדצמ׳ 2003
חוץ מכל הספרים הרגילים...
קורוליין-ניל גיימן סדרת ספרי בלגאריאד ומלוריאן-דיוויד ולי אדינגס וספרי הילדים מולי החתול שהיה לי-סמית' לבד על המרבד-איזה בריטי אחד |
|
ים_yam(לא בעסק) |
לפני 20 שנים •
16 בדצמ׳ 2003
לפני 20 שנים •
16 בדצמ׳ 2003
ים_yam(לא בעסק) • 16 בדצמ׳ 2003
ובנוסף....
ספרי ילדותי: פוליאנה / אלינור ה. פוטר מר אל כאן אנה כל ספרי נארניה, אדית נסביט, או כל ספר אחר על קוסמים ומכשפות בטרם עידן הארי פוטר ספרי ד"ר סוס כמובן כל כתבי פוצ'ו - גם איה הג'ינג'ית, אריק מפוזריק ושאר יצירות המופת מלאות רגישות והומור. כתר הדרקון - אוריאל אופק (גם "חיית החושך" שלו ספר מקסים) כל סיפורי החיות המשעשעים של עודד בורלא ע.הלל על כל כתביו האחים גרים - מעשיות (האוסף המלא) ובטח יש עוד רבים וטובים שכרגע שכחתי (שמים לב שהייתי תולעת ספרים רצינית ) ולמבוגרים (שנשארו קצת ילדים בתוכם) כל ספרי יוסטיין גורדר ובעיקר "סוד הקלפים" האנטומיסט- פדריקו אנדהזי (ספר נחמד על גילוי הדגדגן) אל מלא רחמים - לירון פיין (מומלץ במיוחד!) ויש לו עוד ספרים בדרך ששווה לחכות עד שיצאו לאור בינתיים אפשר להתרשם מכישוריו באתרו www.lironfine.com וזהו בינתיים... קריאה מהנה!!! |
|
Moonchild'(לא בעסק) |
לפני 20 שנים •
17 בדצמ׳ 2003
לפני 20 שנים •
17 בדצמ׳ 2003
Moonchild'(לא בעסק) • 17 בדצמ׳ 2003
כל הספרים של אייזק אסימוב
666 מספר החיה-רוברט היינליין 1984 -ג'ורג' אורוול כה אמר זרתוסטרא-פרדריך ניטשה קץ הילדות-ארתור סי קלארק למות מבפנים-רוברט סילברברג ועוד הרבה ספרים טובים ומובחרים (במיוחד של הסופרים האלו). |
|
המלכה לירז(שולטת){כ} |
לפני 20 שנים •
17 בדצמ׳ 2003
העשרה הראשונים שבאים לראש:
לפני 20 שנים •
17 בדצמ׳ 2003
המלכה לירז(שולטת){כ} • 17 בדצמ׳ 2003
"לוליטה"-נאבוקוב, בזכות וירטואוזיות השפה ותהומות הרגש
"בעקבות הזמן האבוד"- פרוסט, עליו כתב ז'אן ז'נה: "פתחתי את הספר וקראתי את המשפט הראשון. הוא היה ארוך ויפה להפליא. סגרתי את הספר וחייכתי". "המדונה של הפרחים"-ז'אן ז'נה, בזכות החיבה לספרות בית-סוהר הכל- דוסטוייבסקי, בזכות ההתמכרות וההתעלות הכל-בוקובסקי, בזכות הביבים "אליסה בארץ הפלאות"-לואיס קארול, בזכות פטריות ההזיה על כר דשא מוריק ביום קיץ חמים "אדונית התבלינים", דיוואקרוני, בזכות ריחות התבלינים ודמעות הנשים בחנות קסומה "פעמון הזכוכית", "אריאל", "היומנים"- סילביה פלאת', בזכות האומץ למנות לעצמך ייעוד "ואלה תולדות"-אלזה מורנטה, בזכות ילד אפילפטי אחד הכל-האנס כריסטיאן אנדרסן, בזכות החמלה הצנועה |
|