לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

כואב, משפיל - אך לא BDSM, גלעד ללא שליט.

זעקה אילמת​(נשלטת)
לפני 15 שנים • 16 במרץ 2009
זעקה אילמת​(נשלטת) • 16 במרץ 2009
אני חושבת שאסור ליצור פה אנרציה שתביא עוד מוות כשמנגד טובת היחיד.
אני לא מתחברת לאמירה הפופוליסטית של להשיבו " בכל מחיר". המחיר הנדרש לא
היה משולם ע"י שום מדינה ריבונית אחרת. קל לנבוח כבולדוגים על ממשלתנו
האימפוטנטית ולצאת בדקלרציות שאינה עושה מאומה. אבל האמת היא שלא אתם
ולא אני ממש יודעים מה התרחש מאחורי הקלעים בין מושכי החוטים.
הממשלה פשוט לא מוכנה לקחת אחריות על מפלי ניאגרה של דם ברחובותינו –
דה פאקטו, זו משמעות המילה "מחיר". (איזה ראש ממשלה לא היה רוצה לזכות בתהילת
השבתו של גלעד?).

מנגד, המוסריות, העובדה שלא חסרים כוחות רשע שבלאו הכי "יזכו" בבתולו על חשבונינו.
מנגד- העובדה שישראל כבר שחררה בעבר 200 אסירים, 2 עם דם על הידיים(מחווה לאבו מאזן), מדוע לא עבור חיי אדם משלנו- גלעד שליט?

אה וחואן? כן, אני רוצה, ממש ממש רוצה. רוצה הפי אנד כמו באגדות. מותר לי? כך אני כשאני סחה על פי אמוציות. כך כולנו. ברם, הבוטם ליין הוא ששחרור גלעד אינו עניין של "רוצים או לא רוצים" אלא באם אפשר או לא.

מה שבטוח, כרגע נראה כי המדיניות הישראלית היא אחלה כותרת למצעד האיוולת.
אני מבלבלת אתכם? גם אותי. לא רוצה להיות בנעליים של אלו שיחרצו גורל.

האמפרי, את ברק היו צריכים להזיז מזמן, מאז יציאתנו מלבנון, היו רחמנים כלפיו ורק הפלולה הוזזה.

(אוף דה רקורד ולא שזה ממש משנה..
כל נושא חלוקת הקטגוריות בפורום לא מובן לי.
"קיום אלוהים " שייך לכללי, "פורים" שייך..
ופוסט זה הועבר ל-לא קשור. אז זהו, שזה הכי
קשור, קשור לכל אחד מאיתנו בכל רגע נתון ובכל מקום.)
האמפרי
האמפרי • 16 במרץ 2009
זעקה אילמת כתב/ה:
האמפרי, את ברק היו צריכים להזיז מזמן, מאז יציאתנו מלבנון, היו רחמנים כלפיו ורק הפלולה הוזזה.

מסכים איתך אם כי אני לא משוכנע שהסיבות לכך ביננו דומות.

ואת האדיוטיזם של לבנות בית יהודי/ "מרכז יהודי רוחני" (עאלק) דווקא
כאן הצלחת להבין?
Domino​(שולט)

חייב להתערב

Domino​(שולט) • 16 במרץ 2009
שלום לכולם
אני לא נוטה לקשקש בפורומים אבל חייב להתערב בנושא הזה שכמו שנאמר הוא הנושא החם היום במדינה.

מודה שלא קראתי את כל ההודעות פה אבל אני מניח שלא נאמרה הגישה שלי בצורה בוטה כמו שהולך להגיד אותה.

צריך לשחרר בכל מחיר את גלעד שליט , בכל מחיר צבאי גם בכשלון של מחיר כזה.

אסור לשחרר את גלעד שליט במחיר אזרחי קרי שחרור אסירים.
כי בעצם במצב כזה , אנחנו מחליפים את החיים שלו בחיים של אזרחים אחרים שימותו בעתיד וזה יכול להיות מהמשפחה של כל אחד מאיתנו.
לצערי התקשורת לא מדברת על הפן הזה ולכן מטה את דעת הקהל במדינה ובעצם מרמה את האנשים בסטטיסטיקה המוכחת של חזרת חלק מהמחבלים למעגל הטרור וההרג.

ולפן האישי והכואב של העניין , כל מי שהיה בצבא יודע שצריך לעצור חטיפה גם במחיר הרג של החטוף מכיוון שזה מה שזה גורם.
כולנו הינו (ועדיין חיילים) המסכנים את חייהם ואיך אומרים אנחנו גפרורים שאפשר לשרוף.

גלעד שליט הוא עוד חייל ונהרגים כל יום חיילים ואנשי כוחות הביטחון (ואני לא מדבר על תאונות הדרכים).
גלעד שליט נחטף כחייל שלא ירה כדור אחד מנשקו בשעת פעולת טרור והלך ללא התנגדות או כבול עם חוטפיו.
אני אישית , לא שם עליו.

אבל זה רק אני icon_smile.gif

שבוע טוב.
האמפרי

Re: חייב להתערב

האמפרי • 16 במרץ 2009
Domino כתב/ה:
אסור לשחרר את גלעד שליט במחיר אזרחי קרי שחרור אסירים.
כי בעצם במצב כזה , אנחנו מחליפים את החיים שלו בחיים של אזרחים אחרים שימותו בעתיד

מאיפה אתה יודע?

Domino כתב/ה:

גלעד שליט נחטף כחייל שלא ירה כדור אחד מנשקו בשעת פעולת טרור והלך ללא התנגדות או כבול עם חוטפיו.
אני אישית , לא שם עליו.

אבל מצד שני - עזוב.
זעקה אילמת​(נשלטת)
האמפרי כתב/ה:
זעקה אילמת כתב/ה:

מסכים איתך אם כי אני לא משוכנע שהסיבות לכך ביננו דומות.

ואת האדיוטיזם של לבנות בית יהודי/ "מרכז יהודי רוחני" (עאלק) דווקא
כאן הצלחת להבין?

ממ.. אני אמורה לענות: " כי זו הארץ שהובטחה לאבי, איציק, קובי ולמוישה במעמד החוויתי האישי שלו בהר סיני? "
ולוותר על "קודש הקודשים" – שם לפי האגדה אברהמל'ה אבינו עקד את בנו? ועל אבן השתייה – משם החלה בריאת העולם על פי אותה אגדה- תנכית?
"רבותיי ההיסטוריה חוזרת" – ולא , לא חשקה נפשי שאיזה קלגס יחליט שעליי להיות הס בין בתור סבון.
ברם, הייתי מעדיפה את ארץ המקלט שלי ממ.. נגיד ב.. שוויץ?
אני לא בטוחה מה באמת משאיר את רובנו פה, אימת הגלות או אהבת הארץ?

היה מי שאמר שזו השפלה נוראה להביא את הנשמה להיות נמשלת ע"י הגיאוגרפיה.
זעקה אילמת​(נשלטת)

Re: חייב להתערב

Domino כתב/ה:

צריך לשחרר בכל מחיר את גלעד שליט , בכל מחיר צבאי גם בכשלון של מחיר כזה.

הסיכון הוא עצום, זה לא יקרה. רצועת עזה צפופה כעצים בג'ונגל- כח המחלץ יחשף טרם יגיע אל היעד. כמובן גם קיים הסכון של תמונה חוזרת של נחשון וקסמן- גלעד יהרג בחילוץ.(במידה והוא חי).

לצערי התקשורת לא מדברת על הפן הזה ולכן מטה את דעת הקהל במדינה ובעצם מרמה את האנשים בסטטיסטיקה המוכחת של חזרת חלק מהמחבלים למעגל הטרור וההרג.

אני מסכימה שהתקשורת מטעה ומתסיסה. מתסיסה בהצהרותיה שהממשלה אינה עושה דיה. בנוסף, מי אומר שגלעד בכלל חי? אלו ספוקלציות של התקשורת, אין שום הוכחה לכך שהוא עדיין עימנו. וכמו בסרטים לתקשורת עדיף להעביר מסר שהוא חי, פה מתחיל האקשן האמיתי שלהם.

לא יודעת איך הייתי מגיבה לו הייתי בנעליו. יתכן וקפא.
תמיד אמרתי לעצמי שבאם אותקף מינית אדע לעשות את הדבר הנכון. אלחם, אשתולל ואצליח. ברגע האמת, כשנטפל אלי גבר במעלית, כשחשתי את קירות המעלית סוגרים עליי ואת חוסר האונים- קפאתי.
למזלי זה הסתיים ללא טראומות פה בת"א. עבור גלעד- זה הסתיים בעזה.

ליבי איתו.

מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 16 במרץ 2009
מעניין אותי לדעת מתי הפכנו מאומה ספארטנית, פלמ"חניקית, חזקה, איתנה ובלתי-מתפשרת, לאומת יבבנים, רכלנים, מאוננים וחסרי עמוד-שדרה. אפשר לעשות על זה תזה. מתי הפכה ישראל ממדינת היהודים אשר קמה לתחיה כמו עוף-החול מאפר השואה, מלאה ברוח-לחימה ובניה, למדינה שעיקר אזרחיה וראשיה הם צופי-האח-הגדול-הישרדות-לשחרר-את-הילד-שליט-רק-שיהיה-פה-שקט-כבר-איה-איה-זה-כואב? לי אין תשובה. למישהו יש?

ליבי עם גלעד שליט (במידה והוא חי, מה שלא סביר) ובעיקר עם משפחתו - אך הם רק משפחה אחת. הם אינם חשובים יותר ממאות המשפחות שעשויות (וקרוב לוודאי) שתיפגענה כתוצאה ישירה מהמסחרה האומללה הזאת - שחרור חייל אחד תמורת מאות ואלפי מחבלים. יהיו לכך שני אפקטים ישירים שאני מצליח לראות:

1) מחבלים משוחררים - עושים ומתכננים פיגועים בהם ייהרגו עשרות ואולי מאות אזרחים חפים-מפשע לאורך השנים.

2) עידוד חטיפות נוספות - ישראל היא אומה מסכנה וחלשה אשר נשלטת על-ידי תקשורת רגשנית וציבור קולני ובכיין, ומשתלם מאוד לחטוף להם חיילים ואזרחים. עדיף אפילו על-פני להרוג אותם.

לדעתי, ישנם שלושה כיוונים אפשריים לתקרית חטיפה מהסוג הזה:

1) להכריז על החייל כחלל. סוף סיפור.

2) לנסות לשחררו באמצעים צבאיים, יהיו אלה אשר יהיו. גם במחיר של כשלון המבצע - רק לא להראות וויתור.

והצעד המועדף עליי:

3) סנקציות חמורות עד בלתי-אנושיות. למשל, נהוג לשחרר מחבלים ושאר חארות כל חג מוסלמי (עיד-אל-אמו, מה שזה לא יהיה). במקום לשחרר אותם, לשים אותם בחדר, ולומר "היי, שיחררנו אותם, הם כבר ממש בחוץ, רק תנו לנו את החייל שלנו בחזרה ותקבלו אותם". לא עובד? סבבה. נבנה עוד חדר כזה.

זאת ההתחלה. אפשר גם להפציץ ולהפגיז ללא הכרה, מכל הבא ליד (וגם מה שצריך שתי משאיות אלפא כדי להזיז אותו), להוציא להורג מחבלים ולשלוח חתיכות שלהם למשפחות... ומי שיש לו עוד רעיונות, מוזמן להציע.

אבל זה? הפסטי-גלעדשליט הזה שנהיה פה? גועל-נפש. עוד נאכל מרורים רבים בגללו.
בלוסום​(לא בעסק)

** אתה כל כך צודק, פשוט מקפיצה! **

בלוסום​(לא בעסק) • 16 במרץ 2009
מקבי כתב/ה:
מעניין אותי לדעת מתי הפכנו מאומה ספארטנית, פלמ"חניקית, חזקה, איתנה ובלתי-מתפשרת, לאומת יבבנים, רכלנים, מאוננים וחסרי עמוד-שדרה. אפשר לעשות על זה תזה. מתי הפכה ישראל ממדינת היהודים אשר קמה לתחיה כמו עוף-החול מאפר השואה, מלאה ברוח-לחימה ובניה, למדינה שעיקר אזרחיה וראשיה הם צופי-האח-הגדול-הישרדות-לשחרר-את-הילד-שליט-רק-שיהיה-פה-שקט-כבר-איה-איה-זה-כואב? לי אין תשובה. למישהו יש?

ליבי עם גלעד שליט (במידה והוא חי, מה שלא סביר) ובעיקר עם משפחתו - אך הם רק משפחה אחת. הם אינם חשובים יותר ממאות המשפחות שעשויות (וקרוב לוודאי) שתיפגענה כתוצאה ישירה מהמסחרה האומללה הזאת - שחרור חייל אחד תמורת מאות ואלפי מחבלים. יהיו לכך שני אפקטים ישירים שאני מצליח לראות:

1) מחבלים משוחררים - עושים ומתכננים פיגועים בהם ייהרגו עשרות ואולי מאות אזרחים חפים-מפשע לאורך השנים.

2) עידוד חטיפות נוספות - ישראל היא אומה מסכנה וחלשה אשר נשלטת על-ידי תקשורת רגשנית וציבור קולני ובכיין, ומשתלם מאוד לחטוף להם חיילים ואזרחים. עדיף אפילו על-פני להרוג אותם.

לדעתי, ישנם שלושה כיוונים אפשריים לתקרית חטיפה מהסוג הזה:

1) להכריז על החייל כחלל. סוף סיפור.

2) לנסות לשחררו באמצעים צבאיים, יהיו אלה אשר יהיו. גם במחיר של כשלון המבצע - רק לא להראות וויתור.

והצעד המועדף עליי:

3) סנקציות חמורות עד בלתי-אנושיות. למשל, נהוג לשחרר מחבלים ושאר חארות כל חג מוסלמי (עיד-אל-אמו, מה שזה לא יהיה). במקום לשחרר אותם, לשים אותם בחדר, ולומר "היי, שיחררנו אותם, הם כבר ממש בחוץ, רק תנו לנו את החייל שלנו בחזרה ותקבלו אותם". לא עובד? סבבה. נבנה עוד חדר כזה.

זאת ההתחלה. אפשר גם להפציץ ולהפגיז ללא הכרה, מכל הבא ליד (וגם מה שצריך שתי משאיות אלפא כדי להזיז אותו), להוציא להורג מחבלים ולשלוח חתיכות שלהם למשפחות... ומי שיש לו עוד רעיונות, מוזמן להציע.

אבל זה? הפסטי-גלעדשליט הזה שנהיה פה? גועל-נפש. עוד נאכל מרורים רבים בגללו.
האמפרי
האמפרי • 16 במרץ 2009
מקבי כתב/ה:

ליבי עם גלעד שליט (במידה והוא חי, מה שלא סביר) ובעיקר עם משפחתו - אך הם רק משפחה אחת. הם אינם חשובים יותר ממאות המשפחות שעשויות (וקרוב לוודאי) שתיפגענה כתוצאה ישירה מהמסחרה האומללה הזאת

גם לך:
מ א י פ ה א ת ה י ו ד ע ?????

"ליבך" לא עם גלעד שליט ו/או משפחתו ודי עם העמדת הפנים המתמשכת
והאינסופית הזאת של "ליבנו עם המשפחות" או "תחילה, רפי, אני רוצה להשתתף
בצער המשפחות ולשלוח איחולי החלמה לפצועים".
העניין פשוט:
ישנו חייל שנשלח מטעם המדינה כי חויב לעשות כך ונלקח בשבי. המדינה
מחויבת להחזירו. אלפי אסירים עבור זה? מה לעשות. "בבריאות" לא משחקים
ומתחילים לפדות חסכונות. "רפואה מונעת" כדי שלא יחטפו חיילים בעתיד או קביעת
מחירון שבי על בסיס לוי יצחק זה אחר כך. כרגע מחזירים.
morgause​(מתחלפת){מ}
morgause​(מתחלפת){מ} • 16 במרץ 2009
ציטוט: המדינה מחויבת להחזירו

למה?
אני מבינה, כשזה אפשרי וסביר. אבל אם לא?