שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

השתתפות במחקר

*מנגינה*{התווים שלו}
לפני 15 שנים • 5 במאי 2009

מנסיון

עם כל הרצון לתת בך אמון שאת אכן עורכת מחקר ומחפשת לראיין אנשים
אי אפשר להתכחש לכך שקיים החשד של יצר מציצנות ותו לא.
במיוחד לאור העובדה שאת רוצה לערוך ראיון פנים מול פנים ולא דרך אמצעי ניסתר יותר.
בדרך זו של פניה סתמית לא תשיגי מרואיינים.
או שתפרטי יותר אודות המחקר ואודות המרואיינים שאת מחפשת
או שתמצאי דרכים אחרות להשיג את מבוקשך.
גם בעבודה שלי אני עורכת כמה מחקרים ובגלל הרצון לשמור על חשאיות מצאתי דרכים פרטיות להשיג נחקרים ללא הפומביות הזו שלא הייתי משיגה בה דבר.
בהצלחה לך.
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ}
לפני 15 שנים • 6 במאי 2009
Dan_Kap​(שולט){f,yt,D,תכ} • 6 במאי 2009
ונילו כתב/ה:
טוב תראו, כול פעם שנפתח פה שרשור של סטודנט כזה או אחר, התגובה הראשונה היא תמיד אותו דבר, "הפנייה שלך לא מכובדת" או "לך/לכי תקראי פוסטים של קודמים שניסו ולא הצליחו", "אני לא מכבד/ת מחקר במדעי החברה" וכיוצא בזאת.

אני חייב לומר לכם שהתגובות האוטומטיות האלה מאוסות ונמאסו.
לא רק דיסציפלינות כמו הרפואה, הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה מתעניינות באנשים שעושים בדסמ, יש עוד לא מעט דיסציפלינות בעולם האקדמי שיסתקרנו.
...

דן-קאפ, עם כול הכבוד (ובחיי שיש) אם אתה לא רוצה להתשתתף במחקר אז סבבה, אבל חלס עם התגובה האוטומטית הזאת והפנייה לפוסט המעצבן ההוא עם סטנדרט מחקר של אוניברסיטה בארה"ב, לצערינו זה לא הסטדנרט בישראל (לפחות לא עד לדוקטוראט).

חוץ מזה, תחשבו על זה שכמו שכול מי שפה פוחד להזדהות (ולכן השימוש בניקים, טשטוש פנים בתמונות וכן הלאה), לעיתים גם סטודנט "נורמטיבי", או יותר נכון ונילי, חושש לזהותו ולא רוצה לפרסם את שמו ופרטיו המזהים בראש חוצות הכלוב כך שזה ישאר ברחבי האינטרנט לדיראון עולם. חוץ מזה יש גם תחרות מסוימת באקדמיה, חקור צעיר לא ירצה למהר ולפרסם את כול פרטי מחקרו באינטרנט, שהרי אם מישהו יעשה לו פלגיאט לכול רעיונותיו הוא ישאר בבעיה (ובפלגיאט הכוונה היא לא לגניבה ספרותית אלא בהשאלה גניבה של הרעיונות ותיזות המחקר).

בשורה התחתונה, כול מה שאני מנסה לומר זה שנכון היה יותר נחמד אם הסטודנטים יכתבו קצת יותר, אבל בדרך כלל מדובר על סטודנטים לתואר ראשון (מקסימום שני), חסרי ניסיון וחסרי הדרכה הולמת. אבל הם מנסים ככול יכולתם.

למיימו, אני מצטרף למה שכחולית כתבה ומוסיף שהיה ראוי אילו היית עושה קצת מחקר רקע באתר, ורואה את התגובות הקודמות להצעות כמו שלך וכך היית יודעת לשפר את הפנייה. אולי כדאי בכלל לעשות קצת יותר מחקר כדי להכיר את הנפשות הפועלות כאן ומי מוכן להיחשף יותר ומי לא ולשקול פנייה אישית עם פרטיך לאותם אנשים בנוסף לפוסט כללי. מחקר זה עבודה קשה, אף אחד לא יעשה את זה במקומך, וצריך להשקיע קצת שעות עבודה וקריאה גם באתרים כמו הכלוב. אחרי שתצליחי ליצור קשר עם אדם אחד או שניים, כדאי שתשקלי ברצינות את שיטת "כדור השלג" להכיר אנשים נוספים.

בלי שום קשר לשיטת המחקר, איכותנית, כמותית או תצפית אנתרופולגית, אינני רואה שום סיבה שאדם הזקוק למשתתפים במחקר שלה/ו לא יסבירו מה מטרת המחקר, מיהי/ו המרצה שלהם ומהו המוסד שבשמו הם פועלים.

הרי כל אלו כתובים על דף המטלה שלהם בקורס.

בעיני, זה רף רצינות מינימלי כדי שאתייחס לפניה להשתתף במחקר.
לדעתי, זו גם מסננת ראשונית בין מציצנים במסווה של מחקר לבין מצב שבו ניתן להרים טלפון ולברר עם המרצה אם אכן יש מטלה שכזו.

אני גם מאמין שפניות שמכבדות את האוכלוסיה הנחקרת, כמו אלו שאני מצטט, זוכות להיענות נרחבת יותר...
רפאל
לפני 15 שנים • 6 במאי 2009
רפאל • 6 במאי 2009
אני מסכים עם דן-קאפ.

הצגה קצרה של המחקר היא מתבקשת. זה לא ממש סיפור, וגם סביר להניח שבאופן כזה הפניה תהיה מזמינה יותר (למי שרוצה לקחת חלק בתעשיית המחקרים על נטיות מיניות).
Gentlewhip​(שולט)
לפני 15 שנים • 27 ביוני 2009

זה טוב למי

Gentlewhip​(שולט) • 27 ביוני 2009
עם כל הכבוד למחקרים המלומדים
אנחנו כאן לא כשפני נסיון ,לכן גם אם המחקר אמין מכובד וראוי
ראוי לכל חוקר לחפש את נחקריו במקום אחר ולא כאן
אם המחקר לא באמת עוזר לנו אינני רואה סיבה לשתוף פעולה
לקקני 1
לפני 15 שנים • 12 ביולי 2009

אשמח להשתתף

לקקני 1 • 12 ביולי 2009
אשמח להשתתף במחקר,את יכולה לשלוח לי הודעה.