seelinewoman |
לפני 15 שנים •
30 ביולי 2009
לפני 15 שנים •
30 ביולי 2009
seelinewoman • 30 ביולי 2009
אמוץ כתב/ה: morgause כתב/ה: ציטוט: אם זאת אני תומך גדול בפגיעה מידתית בזכויות אדם מעט פחות בסיסיות של ההורים, כמו למשל הזכות להשריץ ילדים ללא הבחנה ולשעבד אותם לטובת צרכייהם האגוצנטריים של ההורים.זאת באמצעות רשיון הורות ונקיטת האמצעים המתאימים.
עקרונית, יכול להיות מצוין. אבל איך אפשר לעשות את זה במציאות, פרקטית? בדיוק כמו בשאלת המאגר הביומטרי והפיקוח על האינטרנט, ברור שהפקת הרשיונות תעשה בידיי בני אדם, שיכולים להיות מושחתים וטיפשים בעצמם, ורק להזיק. מה גם שהרקורד של הרוצח הבן זונה הזה הוא רקורד ששואף לשלמות. מהנדס איש צבא וזה נראה אבא "מושלם" . המזג שלו רגוע ללא עבר פלילי בחור עם פנים יפות שממש מערפלות שמאחוריהן עומד אדם אכזר. דרך אגב בכותרת היה צריך לרשום גם את הודיה קדם. צודק. גם הודיה מקומה אתנו. ולטיעונך הצודק אומר רק שאם אביה של הודיה היה מוצא להורג, יש סיכוי שנעה ורוז היו עדיין אתנו. אתגרו אותי, רק חסכו ממני את התואר דמגוגית, בבקשה. אף אחד מאתנו לא נביא. אני מדברת על סיכוי גדול שהוא יותר מהסיכוי שנתנו להן המנוולים שרצחו. |
|
huan |
לפני 15 שנים •
30 ביולי 2009
לפני 15 שנים •
30 ביולי 2009
huan • 30 ביולי 2009
ציטוט: צודק. גם הודיה מקומה אתנו.
ולטיעונך הצודק אומר רק שאם אביה של הודיה היה מוצא להורג, יש סיכוי שנעה ורוז היו עדיין אתנו. אתגרו אותי, רק חסכו ממני את התואר דמגוגית, בבקשה. אף אחד מאתנו לא נביא. אני מדברת על סיכוי גדול שהוא יותר מהסיכוי שנתנו להן המנוולים שרצחו. ברצינות? אל אף שבשירשור אחר הביאו לך טענות מבוססות מחקר שעונש מוות איננו גורם הרתעה יעיל במיוחד? אין זה עניין של דמוגוגיה אלה פשוט התעלמות מהידע הקיים לטובת דעה רגשנית ובלתי מבוססת שלא תביא כל תועלת (אפשר גם שכולנו נתחיל לשמור שבת..אולי כך נמנע את הרצח הבא). רוז לא היתה נרצחת אילו לא היו נותנים לאותה משפחה להוליד אותה, אחרים לא היו נרצחים או עוברים התעללות אילו להורים היתה ניתנת אלטרנטיבה. אלטרנטיבה בדמות חינוך וטיפול ולא בדמות ענישה. אם אדם חירש ידע כי יוצא להורג עם לא ישמע צלילים זה לא מה שיגרום לו להתחיל לשמוע - מכשיר שמיעה הרבה יותר יעיל. עבור הורים שחושבים שהילד שלהם "עושה להם דווקא" ומתעלל בהם בכוונה והם לא יודעים שתינוק זקוק למעט יותר מבקבוק חלב - ענישה לא תגרום להם פתאום ללמוד את הדברים האלה. לעיתים קיים סיכוי גדול כי גם חינוך וטיפול לא יועילו ויש לבחון אלטרנטיבה מניעתית אחרת. אלטרנטיבה שתוצא לפועל על ידי בני אדם שעושים לפעמים טעויות. אותם בני אדם השופטים אנשים בבית משפט, מוצאים רשיונות לכלי הרג (מכוניות ועוד), קובעים אילו חומרים יכנסו או לא יכנסו לגופנו ועוד. החלטות שכל יום משפיעות על גורלם של מלארדי אנשים, החלטות שלעיתים הורגות או גורמות נזק בטעות או בזדון. ואל פי כן החלטות שמבוצעות כי האלטרנטיבות ברובן היו גרועות בהרבה. עד שיפותחו כלים מושלמים וחפים מטעויות אלינו להעדיף את ה"רוע הקטן": פגיעה באדם אחד למניעת פגיעה גדולה בהרבה באדם אחר. החלטות שיבוצעו על ידי האנשים המתאימים ביותר. בעלי הידע וכישורים המבוססים והעדכניים ביותר. החלטות שלא יופקדו בידי אנשים החושבים ש"מהנדס" ובטח ובטח ש"איש צבא" ו"העדר עבר פלילים" הם המתכון לאבא מושלם. |
|