ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הצורך לשלוט - מהיכן הוא נובע?

כלבלב אנושי
לפני 15 שנים • 26 באוג׳ 2009

דיון מעניין

כלבלב אנושי • 26 באוג׳ 2009
זו שאלה המעסיקה אותי עוד משחר נעוריי.

כמו שנכתב לעיל,
וכפי שלמדתי בלימודיי הפיזיקה,
אין וואקום בטבע,
משמע - כאשר יש שני צדדים,
וצד אחד יותר פאסיבי,
באופן טבעי הצד השני יהיה דומיננטי יותר...

השאלה היא איך ממצב של דומיננטיות הופכים/ות לשולטים/ות...
כיצד ממצב של שליטה מנטאלית הופכים לשליטה פיזית...

האם כל שולט/ת מנטאלית יכול/ה להפוך לשולט/ת פיזי?
להשפיל, לאלף, להעניש...איני בטוח...

שהרי אין כמו לקבוע ולהוביל בא
צ'יטה​(שולט)
לפני 15 שנים • 3 בספט׳ 2009
צ'יטה​(שולט) • 3 בספט׳ 2009
רק על עצמי לדבר דעתי.

זה בעצם נורא פשוט, ככה אני רגיל, ככה נוח לי, ככה אני רוצה. אני פשוט כזה, שאוהב לשלוט במצב.
יש זמנים בחדר המיטות שאני אוהב גם להניח כתפיים ולהשלט. ולמה זה ? כי אני פשוט אוהב את זה.
Madame T​(שולטת)
לפני 13 שנים • 21 ביולי 2011
Madame T​(שולטת) • 21 ביולי 2011
נושא, שהעליתי בפורום לפני כשנתיים ואף קיבלתי בשעתו תגובות מענינות ומאירות עיניים. אשמח לקבל תגובות ותובנות נוספות בנדון. ברור שזהו ענין סובייקטיבי, לכל אחד דחף וצורך ומניעים משלו לשלוט, אך מענין אותי לשמוע איך זה 'עובד' אצל אחרים.
MasterKey​(שולט)
לפני 13 שנים • 22 ביולי 2011

כל החיים

MasterKey​(שולט) • 22 ביולי 2011
כל החיים מנסה למצא תשובה לשאלה שלך.

מניין זה בא?
האם מולד (כדוגמת הומו או לסבית)?
האם חלק מעיצוב האישיות בתקופת הילדות?

לא חושב, שניתן להגיע לתשובה ברורה. כנראה העיניין מורכב מידי לתשובות פשוטות.
the rain song
לפני 13 שנים • 23 ביולי 2011
the rain song • 23 ביולי 2011
משיחות עם שולטים ושולטות ראיתי שאצל חלק זה נובע מסיבות פחות "רומנטיות".
ילדותיות, אי יכולת להתמודד עם בן זוג בגובה העיניים, רגשי נחיתות / גדלות, יהירות, צורך (כמעט נואש) בתשומת לב וחיזוקים.
וכמובן - אגו בגודל מדינת טקסס.
מישהי סיפרה לי שמאז שהיא שולטת היא נפגשת עם גברים צעירים וחתיכים, כאלה שברור לה שלא היו שמים עליה בווניליות.
שולטים רבים שדיברתי איתם פנטזו בכלל על הצד הנשלט.
אני משערת שלא כולם כאלה - אבל לא חסריםicon_smile.gif
MasterKey​(שולט)
MasterKey​(שולט) • 23 ביולי 2011
the rain song כתב/ה:
ילדותיות, אי יכולת להתמודד עם בן זוג בגובה העיניים, רגשי נחיתות / גדלות, יהירות, צורך (כמעט נואש) בתשומת לב וחיזוקים.
מישהי סיפרה לי שמאז שהיא שולטת היא נפגשת עם גברים צעירים וחתיכים, כאלה שברור לה שלא היו שמים עליה בווניליות.

הכל נכון, אבל לא חושב ש T התכוונה ל"שולטים" מן הסוג הזה.
הצורך "לשלוט" על אחרים, כאשר אינך שולט על עצמך ועל חייך הוא קל להסבר icon_smile.gif
Madame T​(שולטת)
Madame T​(שולטת) • 23 ביולי 2011
MasterKey כתב/ה:
the rain song כתב/ה:

הכל נכון, אבל לא חושב ש T התכוונה ל"שולטים" מן הסוג הזה.
הצורך "לשלוט" על אחרים, כאשר אינך שולט על עצמך ועל חייך הוא קל להסבר icon_smile.gif

ראשית, תודה על כל התגובות הקודמות וגם על אלו שהתווספו כעת. ואכן צדקת מאסטרקי, שלא התכוונתי ל'שולטים' מהסוג הנ"ל, אם כי גם הם קיימים מן הסתם. נראה לי, שיולי וג'ינג'ר הביעו הרבה ממה שמבחינתי מביא לרצון ולצורך לשלוט, אך כמובן מעניין לשמוע גם צדדים או היבטים אחרים לגבי המשיכה והצורך בשליטה באחרים.
kasandra​(מתחלפת){jegularis}
kasandra​(מתחלפת){jegularis} • 23 ביולי 2011
אני באופן אישי חושבת שזה תהליך מסוים של התגבשות והבשלה עצמיים.
אני אסביר,אני כמובן מאוד מסכימה עם מה שאמרה יולי, וגם חלק ממה שאמרה השוטרת.
אני חושבת שהצורך בלהיות אקטיבי (ואני בכוונה קוראת לזה יותר אקטיבי ולא בהכרח במילה של שולט\ת) בסיטואציה נוצר בנו כחלק מהתגבשות האישיות שלנו בילדות.
אנחנו חיים הריי מתוך ניסוים יומיומיים קטנים ומרובים בחיינו ,וכחלק מזה מתפתחת בנו החשיבה והתודעה העצמית שלנו.
העניין הוא האם יש לנו צורך לחשיבה תודעתית ועצמית חופשית יהיה לנו חשוב לממש אותה בפעולות מסוימות בחיי היום יום וגם בחיינו הבוגרים.לכן זה ירגיש לנו שאנו צריכים לייצר מציאות שאנו חפצים בה והיא נראית לנו כנכונה ומאוזנת.
יחד עם זאת אם החשיבה שלנו לא מחייבת חופש יצירה ומחשבה אינדיבידואליים, לרבים מאיתנו אין בעיה עם מה שכבר קיים וישנו, אפשר פשוט רק לתחזק את הקיים ולחיות בתוכו, וכאן לא ממש נישאף לזה שהחיים יתנהלו בפורמט מסוים שחשוב לנו ,אלה פשוט נזרום.

אני באופן אישי מעדיפה את השילוב באישיות, בין האלסטיות הנפשית שיודעת מתיי צריך לקחת ולכוון ומתיי להרפות ולשחרר, בעיניי זה פורמט הרבה יותר נכון אמיתי ומפותח של שליטה גם זוגית וגם בינאישית בחיי היום יום.

אני בכוונה לא מעמיקה יותר מדיי בצד הפסיכולוגי של למה ואיך מגיעים ללהיות כך או אחרת , גם כי לכול אחד את הדרך שלו וגם כי זה מביא אותנו ישר להכרזות כוללניות.
כמו שאני גם לא חושבת ששליטה והצורך בה הם עניין של העדפה מינית כזאת או אחרת (בעיניי בדסם הוא סהך דרך ציורית להגיש את הדברים האלו).

אני באופן אישי בלי קשר להעדפות המיניות מעדיפה לחיות בתוך מציאות של חשיבה עצמית קבלת החלטות ויצירה של המציאות שאני רוצה לחיות בה ,ואני הרבה יותר טובה בלהיות אקטיבית ודומיננטית מאשר פסיבית וזורמת.לי יש לזה הסבר ארוך של למה יצאתי כך ,שכמובן קשור בילדות ובחיים שזכיתי לקבל.
גם לי יש צורך חזק בדואליות ובגמישות היום יומית עם האנשים שמולי.
לי גם אין שום ספק לגביי זה שסביר להניח שיכלתי לצאת לגמריי אחרת אם נניח הייתי זוכה לקבל ילדות שונה, אך כמו כולנו אני כנראה אף פעם לא אדע מה זה בדיוק האחרת הזה.
Cauchy{Venus Blue}
Cauchy{Venus Blue} • 23 ביולי 2011
שיר הגשם ענתה יפה מאד.

ה"צורך" לשלוט נובע מהרצון להשלט - אם אתה מטפל באחרים, סימן שיום אחד מישהו יטפל בך. כמובן שמי ש"מטפל" באחרים בצורה לא הוגנת רק מעמיק את החור הזה בתוכו ולא סוגר אותו.

ה"צורך" להשלט נובע מהרצון לשלוט - היכולת להתמודד עם כל מצב שייפול עליך, אין שליטה גדולה מזה.

ובנימה זו, אצל רבים מהאנשים השליטה היא דרך להתחמק ממערכת יחסים בריאה מתוך הפחד להכשל בכזו. מערכת יחסים שמראש בנויה באופן קלוקל, לא יכולה להפתיע לרעה.