יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
Re: כיף לקרוא את התגבות
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 11 בספט׳ 2009
מובל כתב/ה: מעניין אם זאת הגישה כאשר מדובר בקשר הפוך של שליטה גברית באישה ?
כן, חד משמעית. מובל כתב/ה: שאלה אחת נותרה בעינה ולא זכתה להתייחסות והיא מתי השליטה (בדגש על שליטה נשית בגבר) מאבדת מתוקפה המוסרי מתי הכיף וההנאה הופכים לפגיעה ולנזק ,האם בכלל אפשר לשרטט קו כזה בכלל? מה הייתם עונים או מסבירים לגבר מתחיל בתחום השליטה הנשית , מעבר ללקרוא את אלפוני ולדבר עם אנשים מהקהילה כשהוא היה שואל מה לגיטימי ובריא דווקא הייתה התייחסות מפורשת מצד פאני היל. מה גם שהמאמרים הדביקים באלפוני עונים על השאלות האלה באופן כל כך מדוייק, שבאמת אין טעם לומר מחדש דברים שכבר נוסחו היטב והודבקו במקום בו תהיה אליהם גישה נוחה. אתה יכול לשים איזה דגשים שבא לך אבל התשובה היא אותה תשובה: כשנגרם נזק. והשאיפה היא לעצור קשרים הרסניים כשהם עוד בשלב הפוטנציאל בלבד. מהם הסימנים? שוב, השאלה הזו כבר נענתה היטב פעמים רבות. אי אפשר לשרטט קו קולקטיבי כי לכל אחד גבולות שונים ותפישה שונה של כל מיני דברים. בתכלס מה שהופך בדס"מ לגועל נפש אלה אותם הדברים שהורסים כל אינטרקציה אנושית אחרת: שקרים, מניפולציות, ניצול, חוסר התחשבות. זה נורא פשוט, בעצם. |
|
האמפרי |
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
האמפרי • 11 בספט׳ 2009
שלגי כתב/ה: אנדרפוט כתב/ה: היצור הכי מסוכן בבדסמ הוא הנשלט או הנשלטת, הם הרי נותנים את האישור לכל העניין, הם מקריבים את גופם על מזבח הריגוש. השולטת או השולט הם בסך הכל סוכן של רוע ולא הרוע עצמו. הרוע עצמו נמצא בתוך הנשלט, הרצון מונע הזימה להיות בקרבתה של פורענות, להיות הקורבן של אותה פורענות.
מתי מזוכיזם מתחיל להיות מסוכן? כשהריגוש המזוכיסטי הופך לאובססיה וגובר על ההגיון הבריא והשליטה העצמית. כשההרס העצמי הופך להיות חלק חיוני מאותו ריגוש, כשהקינק מפסיק להיות מכשיר לעינוג והאדם עצמו הופך להיות מכשיר בשירות הריגוש המיני. יש מעט מאוד עולמות שהם כל כך הפוכים ומתעתעים כמו עולם הבדסמ, מה שרואים הוא כלום ואין לעומת מה שרוחש ובוחש מתחת לפני השטח. וכך גם מה שנראה כסכנה - דום או דומית חסרי מצפון ואחריות - הוא לא באמת מה שמסוכן, הרי אפשר פשוט להתרחק מאנשים שהם רעים וחסרי התחשבות בזולת. ומה שנראה כשה תמים - המזוכיסט הרגיש ששם עצמו במצבים חשופים בהם הוא בוטח בטוב ליבם של אחרים - הוא בעצם מקור הפורענות ולכן גם הסכנה. ללא ספק, חומר למחשבה. הוא תמיד בא לי טוב האנטיטטנוס הזה. |
|
'ילד טוב' |
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
סליחה, מה היתה השאלה?
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
'ילד טוב' • 11 בספט׳ 2009
א. נראה לי שיש בשאלתך הנחה סמויה שקשר BDSMי הוא הרסני או מזיק.
דווקא מהבחינה הזו אין הבדל בין קשר BDSMי לכל קשר אחר. גם קשר רגיל רומנטי או אחר עלול להיות הרסני. האם גברים ויניליים לא מפסידים את כל רכושם לאשה וינילית, או נכנסים לכלא, או משתעבדים לה לכל חייהם בהסכם גירושים? האם אישה וינילית לא יכולה לההרס מבעלה הוינילי האלים? ב. קשר BDSM' עלול להיות הרסני גם עבור השולטת (לא עולות לי בראש כרגע דוגמאות). ג. מתי הקשר מפסיק להיות לגיטימי ? - כאשר הוא נעשה בניגוד לרצון החופשי אולי ? ד. מצב הרסני - תלוי איזה סגנון חיים אתה מנהל. אם אתה צריך לחזור לאשתך בסוף היום, גם שריטה קלה או שערה אחת שנדבקה אלייך עלולים להיות הרסניים (ראה סעיף א'). ה. באיזה שלב קשר כזה נחשב כלא תקין ? כבר מהשלב הראשון, כך יאמרו רבים. וזה תלוי בחברה ובתרבות שבה אנשים חיים. לדוגמא עבור האפגנים היחס לנשים והאופן בו הן מתלבשות נחשב לתקין. ו. תודה על השאלה, אבל למה אתה שואל? |
|
hun |
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
hun • 11 בספט׳ 2009
[quote="אנה דן
דווקא הייתה התייחסות מפורשת מצד פאני היל. מה גם שהמאמרים הדביקים באלפוני עונים על השאלות האלה באופן כל כך מדוייק, שבאמת אין טעם לומר מחדש דברים שכבר נוסחו היטב והודבקו במקום בו תהיה אליהם גישה נוחה. נהפוך הוא בהחלט יש טעם לבטא דיעות נוספות ולהרחיב את הדיון (מעבר לשאלה הדביקה מהו דומ\ית מסוכן ) ואני חושב שאני לא היחיד שסבור כך . בינתיים מתגבשת לה באיטיות משוועת התשובה לשלאה ששאלתי , אשתף בהמשך |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
Morticia • 11 בספט׳ 2009
מובל כתב/ה: [quote="אנה דן
דווקא הייתה התייחסות מפורשת מצד פאני היל. מה גם שהמאמרים הדביקים באלפוני עונים על השאלות האלה באופן כל כך מדוייק, שבאמת אין טעם לומר מחדש דברים שכבר נוסחו היטב והודבקו במקום בו תהיה אליהם גישה נוחה. נהפוך הוא בהחלט יש טעם לבטא דיעות נוספות ולהרחיב את הדיון (מעבר לשאלה הדביקה מהו דומ\ית מסוכן ) ואני חושב שאני לא היחיד שסבור כך . בינתיים מתגבשת לה באיטיות משוועת התשובה לשלאה ששאלתי , אשתף בהמשך מה הטעם לבטא דעות נוספות ולהרחיב את הדיון אם מטרתך בסופו של דבר היא לצמצם את דעת כולם לתשובה אחת? אני אישית משוכנעת ללא עוררין שהנזק יכול להיגרם מן הצד הנשלט לא פחות ושהאחריות לא פוסחת עליו רק בגלל שהוא אוהב לפנטז על עצמו לרגלי השוט שבת שלום |
|
hun |
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
לא מפרסם מודעת היכרות בפורום , בפירוש לא !
לפני 15 שנים •
11 בספט׳ 2009
hun • 11 בספט׳ 2009
ילד טוב : תודה על השתתפותך , העלת נקודה מעניינת קשרים רגילים טומנים בחובם סכנה שיכולה להתפרש כשליטה ופגיעה על ידי אחד הצדדים ,ולנו נראית מוכרת מן ההיבט של עולם השליטה ומאבקי הכוח הקיימים גם בקשרים ונילים . ייתכן שזה טמון בפרשנות ובמשמעות שאנו מעניקים לתופעות בחיינו .
אני מציע לך לקרוא שנית את מה שכתבתי ,שאלתי שאלה ברורה וקונקרטית , תודה . |
|
אנדרפוט |
לפני 15 שנים •
13 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
13 בספט׳ 2009
אנדרפוט • 13 בספט׳ 2009
האמפרי, אני רק עושה את זה בשביל להרעיד אותך ממרבצך. במציאות הטוקבקיסטית של ימינו כל שנינה לא תסולא בפז.
חבל שאין פה דיונים על המצב בשטחים הכבושים, יש לי הרבה אנטיטטנוס גם בנושא דנן. |
|
האמפרי |
לפני 15 שנים •
14 בספט׳ 2009
לפני 15 שנים •
14 בספט׳ 2009
האמפרי • 14 בספט׳ 2009
אנדרפוט כתב/ה: האמפרי, אני רק עושה את זה בשביל להרעיד אותך ממרבצך. במציאות הטוקבקיסטית של ימינו כל שנינה לא תסולא בפז.
חבל שאין פה דיונים על המצב בשטחים הכבושים, יש לי הרבה אנטיטטנוס גם בנושא דנן. אין לי ספק שיש לך אחרת זה אומר שאני מחליד ואני מחליד שלא. |
|
מדויקת(לא בעסק){+-} |
לפני 15 שנים •
15 בספט׳ 2009
זה באמת מסוכן
לפני 15 שנים •
15 בספט׳ 2009
מדויקת(לא בעסק){+-} • 15 בספט׳ 2009
כשזה מחליד, ואתה לא על אנטי-טטנוס.
אני רק לא מבינה דבר אחד - יש כאן כמעט אקסיומה שנשלט חלש משולט. למה? מדובר בצרכים. יחסי כוחות יש בכל קשר. בכלל, עדיף שתתחילו לעשות יוגה. |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 15 שנים •
15 בספט׳ 2009
Re: זה באמת מסוכן
לפני 15 שנים •
15 בספט׳ 2009
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 15 בספט׳ 2009
מדויקת כתב/ה: כשזה מחליד, ואתה לא על אנטי-טטנוס.
אני רק לא מבינה דבר אחד - יש כאן כמעט אקסיומה שנשלט חלש משולט. למה? מדובר בצרכים. יחסי כוחות יש בכל קשר. בכלל, עדיף שתתחילו לעשות יוגה. באמת? יש אקסיומה? וואלה, אני לא מעודכנת. כנראה שאני לא מבקרת מספיק בפורום. לא מדובר בהנחה כללית המתייחסת לכל תחומי החיים. מדברים פה על אינטרקציה מאד מסויימת: אדם א' בוחר להעביר שליטה לאדם ב'. אדם ב' מחליט ליטול לידיו שליטה באדם א'. אין זה משנה אם מדובר בשליטה ע"י מתן הוראות, קבלת שירות, או כפיה פיזית (כלומר, מראיתה). העיקר הוא שמדובר בהעברה מודעת של שליטה מאדם אחד לשני. במסגרת זו (ואין זה משנה אם המשתתפים בוחרים להימצא בה עשר דקות או שלוש שנים רצופות) ל"שולט" יש יותר שליטה על הסיטואציה מאשר ל"נשלט". לא בגלל שהוא אינהרנטית חזק יותר, אלא כי זו מהות האינטרקציה ששני אנשים אלה בחרו להימצא בה. ובתור זה שיש יותר כח בידיו, יש לו פוטנציאל גבוה יותר ליצור נזק. ולכן קל יותר למביט מן הצד לתפוס את ה"נשלט" כקורבן פוטנציאלי. סבבה? |
|