Homelander(שולט) |
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
Re: תראו,
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
Homelander(שולט) • 9 באוק׳ 2009
יולי Yuli כתב/ה: JabberwockY כתב/ה: princeOFdream כתב/ה: ברור שכבר מזמן אבדה דרך-הארץ של בני-אדם, אבל גם זה משהו שצריך ללמוד לקחת בחשבון.
זה גם מה שהיית אומר אם מישהו היה מחליט לדבר בטלפון באמצע ערב הקראת שירה? נכון שצריך בריון להעיף את ההוא שפשוט חייב לדבר עכשיו בטלפון עם 'אחיו', אבל גם הקהל צריך וראוי שייכעס ויתמרמר, גם במהלך ההופעה וגם אחריה. ככה נוצרת נורמה. הקסם בסשנים פומביים הוא המשלב בין אינטימיות לפומביות; כשזה הולך, נשאר בקושי תחליף עלוב לסטריפטיז. זה בדיוק מה שרציתי לומר. לכל מקום יש את הנורמות שלו וזה אף פעם לא נעים כשמתעלמים מהן. ולא הרשמיות היא שמשנה. בהצגת תיאטרון לא מקובל לזרוק זבל על השחקנים, וגם בתיאטרון רחוב אינטראקטיבי המזמין את הצופים להצטרף לא מקובל לזרוק זבל על השחקנים. ועוד משהו: אני לקחתי בחשבון את כל מה שהייתי צריכה לקחת בחשבון ואת כל ההשלכות האפשריות לכך שאני עושה משהו במקום ציבורי. אז מה? זו הייתה חוויה מאד לא נעימה. באתי לספר לכם. למי אם לא לכם?... להיפך, הרשמיות פה היא העיקר- זה בדיוק העניין של הנורמה... תאטרון לפי הנורמה הוא אך ורק בידי השחקנים כל עוד הם לא מזמינים את הקהל להשתתף בו וגם אז בצורה מוגבלת ומבוקרת. מה לעשות, שכבר מזמן אין את הנורמה הזו בסשנים פומביים בחדרים הצדדיים במועדון? תאמיני לי שאם תעשי ניסוי, תראי שעל הבמה זה לא היה קורא- אולי היה איזה יצור נדיר שהיה מעז להתערב קצת יותר-מדי, אבל הוא גם היה מפסיק מהר מאד אם לא על-ידיכם ע"י הקהל. וכן, ברור שבאת לספר ושאם כבר לספר זה לספר לנו- אין כל טענות כנגד זה... אבל ציפית לא לקבל תגובות? זה כבר דומה לסיפור שאת מספרת. |
|
Homelander(שולט) |
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
Re: תראו,
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
Homelander(שולט) • 9 באוק׳ 2009
יולי Yuli כתב/ה: princeOFdream כתב/ה: JabberwockY כתב/ה: princeOFdream כתב/ה: ברור שכבר מזמן אבדה דרך-הארץ של בני-אדם, אבל גם זה משהו שצריך ללמוד לקחת בחשבון.
זה גם מה שהיית אומר אם מישהו היה מחליט לדבר בטלפון באמצע ערב הקראת שירה? נכון שצריך בריון להעיף את ההוא שפשוט חייב לדבר עכשיו בטלפון עם 'אחיו', אבל גם הקהל צריך וראוי שייכעס ויתמרמר, גם במהלך ההופעה וגם אחריה. ככה נוצרת נורמה. הקסם בסשנים פומביים הוא המשלב בין אינטימיות לפומביות; כשזה הולך, נשאר בקושי תחליף עלוב לסטריפטיז. אבל מה לעשות כשכבר נוצרה נורמה והיא נורמה של מציצנות... התקשורת יצרה את הנורמה הזו כבר בכל העולם כמעט וכדי לשנות את זה צריך הרבה יותר מקומץ קהל ממורמר. ברור שלקהל הזכות להתמרמר, אבל מבחינה פרקטית- זה לא באמת יעזור ולכן האחריות העיקרית היא על המבצע בכל מה שהוא לוקח על עצמו לבצע. סבבה מציצנות, שיציצו כמה שבא להם, רק רבאק, אל תפריעו! איזו אחריות? מישהו דיבר על אחריות בכלל? אני בכלל האשמתי מישהו? ביקשתי לשנות משהו? היה לי קטע מבאס טילים. באתי לקטר בפורום. תנו אמפטיה, זונות אנחנו נותנים אמפטיה- אמפטיה רשמית |
|
קליבר(שולט) |
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
קליבר(שולט) • 9 באוק׳ 2009
זאלופון כתב/ה: מצד אחד אני מסכים עם המלט, אבל מצד שני אני חושב שהתמחור הגבוה של הטרייד-אוף הוא לא עניין הכרחי, אלא תוצר של בחירות התנהגותיות של הצופים, שבדיוק עליהן יולי מתרעמת. אפשר לצפות בלי לחדור למרחב של הזוג (פיזית או ווקאלית). אי אפשר לבחור קהל שינהג כך, אבל אפשר להתבאס מכך שקהל ברירת המחדל איננו כזה.
כשלעצמי תמיד חיבבתי פומביות, ואם כבר הגעתי למסיבת סוטים, היה לי ברור שאעשה שם סשן, כשהצופים הם חלק מהריגוש. רוב הזמן הם באמת היו וההנאה היתה הדדית, אבל אי אפשר להמלט גם מסוג הקהל שמציע לעזור לך להספינק, מעודד אותך ב"אחי, תרביץ יותר חזק", מפטיר "כלבה כזו הייתי רוצה", מברר אם הוא יכול ללקק את כפות הרגליים של הבחורה הקשורה או נדחק כל כך קרוב אליך עד שאין לך מקום להניף שוט. זה מפריע וזה חבל, וכנראה גם לא ייעלם. אבל להתמרמר אפשר, וגם להעזר באיש נחמד ומגודל שידאג לרסן קהל בעייתי (זה עבד לא רע בשבילנו). R u talking 2 me ? באמת שניסיתי לעזור להם ..הייתי שם כמו בשבילכם אבל האמת שהם היו הרבה ולמדו דבר או שניים מאז אותם ימים וגם לכולם יש פלאפונים וכל אחד מדליק אותם כדי לראות טוב יותר או שכולם צריכים פתאום להדליק סיגריה עם מצית שהלהבה 30 ס"מ ולוקח להם 45 שניות להדליק את הסיגריה .... |
|
מדויקת(לא בעסק){+-} |
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
על אקסהיביציוניזם והתחסדות
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
מדויקת(לא בעסק){+-} • 9 באוק׳ 2009
ראשית יולי, תראי איזה יופי של פוסט יצא לך.
מעבר לזה שזה יופי של פוסט, הוא גם אפשר לך לעשות גם את אפקט הגל השני, כמו ברעידת אדמה.. זה איפשר לך בעצם לספר לכולם בפרוטרוט מה היה שם, גם לאלה שהיו שם ופספסו, וגם לאלה שלא הגיעו לשם. אני חושבת שזה עושה שירות טוב לצורך שלך באקסהיביציוניזם, שהרי המציצנות עושה לך גירוי, וכאן את מאפשרת הצצה נוספת. יכול להיות שזה חלק מהסיבות ה"תת קרקעיות" לפוסט? עכשיו, זה נכון שאולי באירופה, או אנטארטיקה, או בערב שירה במועדון חברים מיוחס אנשים לא היו מתנהגים ככה, אבל בתוך עמנו אנחנו חיים, והתנהלותו אינה זרה לנו, או מפליאה אותנו. אני לא מדברת או שופטת את הנורמות הנהוגות ואת הצורך בשינויין. לא זה העניין בפוסט שלך. לא משנים נורמות על ידי עשיית מעשה שהוא טריגר, שסבירות התוצאה שלו ידועה מראש. משנים את זה בחינוך, בקביעת כללים ובאכיפתם. במצב הנתון, בו את עושה סשן ברמת אינטימיות וחשיפה גבוהה, שמייצר לך (ולו) ריגוש,( שאחרת הייתם עושים את זה בפרטיותכם), קשה לבוא ולהלין על זה שישנו תשלום, כמעט ידוע מראש, לערך המוסף הזה של סשן באיזור ציבורי. וכן, כוך באיזור ציבורי הוא איזור ציבורי. מה אני בעצם אומרת? אני אומרת את מה שחלק אומרים בחצי פה, וחלק אחר חושב בלב, כי הרי פוליטיקלי קורקט לגנות תופעה שכזו - בא לך לאכול דווקא סברס ולא תפוח? סבבה. רק תקחי בחשבון שיש לו קוצים... |
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 9 באוק׳ 2009
כמה רעל
אני לא מבינה, עשיתי משהו לא בסדר? ההידחפות הזאת שהייתה שם, זה נורמה? זה היה דבר נכון לעשות? הגיע לי? למה כמעט כל תגובה פה נוקטת נימה של - עשית בציבור, מגיע לך כל מה שהציבור עשה בתגובה? נו, באמת. יש דבר כזה - נימוס, דרך ארץ... לא? העיקר שאני לא בסדר. יא אללה אתכם. היו לי טענות למנהלים? היו לי טענות אליכם? היו לי בכלל טענות למישהו שאיכשהו קשור אליכם? תגידו לי, ברצינות. הפולשנות הזאת שתיארתי - יש כאן מישהו, מהכותבים בפורום, שמתנהג ככה בעצמו? |
|
Mentha |
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
פומביות
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
Mentha • 9 באוק׳ 2009
בסימטה בצד, בכוך במועדון, על הבמה, בחורשה, במסעדה, בקולנוע ובכל מקום שיש בו אנשים
מי שממשמש את רעהו צריך לקחת בחשבון שמישהו יכול להסתכל וגם להעיר הערות בחרתם להיות פומביים, קחו בחשבון את כל האפשרויות, זה שהייתם במועדון של הקהילה לא מחסן אתכם מתגובות ומבטים, מציצנות היא תכונה אנושית, יש שמסתפקים בה ויש כאלה שגם מחווים דעה. תמיד יש את האופציה לשנות לוקיישן, במקום לחשוב שאפשר לחנך את האנשים מסביב בבחינת היי אנחנו כאן מזדיינים להנאתנו ואתם תהיו ילדים טובים תסתכלו בנו (כי אנחנו אוהבים את זה) ואל תעירו הערות כי זה מוציא אותנו מהריכוז ואגב, אני מסכימה עם מי שכתב שאם זה היה על הבמה הייתם פחות סובלים מהתגובות, זה דבר ידוע שמה שלכאורה מוסתר מהעין מסקרן יותר ומטבע הדברים, גם יכול לעורר תגובות במי שזה הקיק שלו בברכת מישמוש נעים, בים, באוויר וביבשה |
|
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
בואנה!
לא באתי לחנך אף אחד! כשכתבתי את מה שכתבתי, עשיתי את זה בהנחה שזה בכלל לא נוגע לאף אחד מהאנשים שהולכים לקרוא את זה! הרי מה שתיארתי זה לא מקרה אופייני, נכון? נכון?... |
|
מדויקת(לא בעסק){+-} |
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
מדויקת(לא בעסק){+-} • 9 באוק׳ 2009
יולי Yuli כתב/ה: כמה רעל
אני לא מבינה, עשיתי משהו לא בסדר? ההידחפות הזאת שהייתה שם, זה נורמה? זה היה דבר נכון לעשות? הגיע לי? למה כמעט כל תגובה פה נוקטת נימה של - עשית בציבור, מגיע לך כל מה שהציבור עשה בתגובה? נו, באמת. יש דבר כזה - נימוס, דרך ארץ... לא? העיקר שאני לא בסדר. יא אללה אתכם. היו לי טענות למנהלים? היו לי טענות אליכם? היו לי בכלל טענות למישהו שאיכשהו קשור אליכם? תגידו לי, ברצינות. הפולשנות הזאת שתיארתי - יש כאן מישהו, מהכותבים בפורום, שמתנהג ככה בעצמו? נו די, עזבי אותם. הכל מקנאה קטנוניות וצרות עין שלא הם עמדו שם וריירו עליהם והם עוד מסבירים את זה בנימה הצדקנית הזו... ובגדול, באמת עדיף סברס על תפוח. אז נעקצת מקוץ סורר. בקטנה. מה זה לעומת טעם הפרי, נכון? |
|
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
מדויקת כתב/ה: יולי Yuli כתב/ה: כמה רעל
אני לא מבינה, עשיתי משהו לא בסדר? ההידחפות הזאת שהייתה שם, זה נורמה? זה היה דבר נכון לעשות? הגיע לי? למה כמעט כל תגובה פה נוקטת נימה של - עשית בציבור, מגיע לך כל מה שהציבור עשה בתגובה? נו, באמת. יש דבר כזה - נימוס, דרך ארץ... לא? העיקר שאני לא בסדר. יא אללה אתכם. היו לי טענות למנהלים? היו לי טענות אליכם? היו לי בכלל טענות למישהו שאיכשהו קשור אליכם? תגידו לי, ברצינות. הפולשנות הזאת שתיארתי - יש כאן מישהו, מהכותבים בפורום, שמתנהג ככה בעצמו? נו די, עזבי אותם. הכל מקנאה קטנוניות וצרות עין שלא הם עמדו שם וריירו עליהם והם עוד מסבירים את זה בנימה הצדקנית הזו... ובגדול, באמת עדיף סברס על תפוח. אז נעקצת מקוץ סורר. בקטנה. מה זה לעומת טעם הפרי, נכון? את יודעת, אני לא בטוחה. אני לא חושבת שתגובות שליליות מצביעות בהכרח על צרות עין וכדומה. יכול להיות שאנשים פשוט מביעים את דעתם. ועכשיו אני מבולבלת. לא קראת לי מתחסדת כמה הודעות אחורה? |
|
aka BODYGUARD |
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
לפני 15 שנים •
9 באוק׳ 2009
aka BODYGUARD • 9 באוק׳ 2009
מדובר במקרה אופייני לחלוטין,יולי.
גם בימי המועדון המיתולוגי נצפו תופעות מכוערות כאלה וזה המחיר של הפומביות. בסיבוב הבא, אם וכאשר, השתמשו בעצת כבוד הרב זאלו ובפרק הזמן שאתם עוסקים במלאכת הקודש שחבר או שניים יהוו חומה אנושית. לגבי המלל שמגיע ויגיע לאוזנייך- נגד זה לא המציאו פטנט, למעט אטמי אוזניים לך... יש בפומביות טעם חמוץ מתוק, סוג של התגרות בדיסקרטיות של האינטימיות שבינך ובינו אולם כוך או במה- עדיין מדובר במועדון, באנשים, בבדסמיים/ונילים ובנימוס ודרך ארץ שאולי לוקים בחסר. אל לך לצפות ליותר. לצערי. זו אחת הסיבות שכמעט והפסקתי בעצמי לקיים סשנים פומביים. רק באחרון הוצע לי באדיבות לנוח ונשאלה רשותי להספינק את הלולי במקומי. תופעות מכוערות אבל זו הקהילה ואלה האנשים... את תצטרכי לעשות את שיקולייך לגביי האם הריגוש שווה את תחושת הגועל או שלא... סופ''ש נעים. |
|