סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

"גבר אמיתי" . . . ?

tch​(נשלט)
לפני 14 שנים • 27 בדצמ׳ 2009
tch​(נשלט) • 27 בדצמ׳ 2009
ליידי תמרה כתב/ה:
אין פה הגדרה אחת שמדברת אלי.

באופן עקרוני, אם מישהו ינסה להגדיר לי "אישה אמיתית" אני אגלגל אותו מכל המדרגות, ואני לא רואה סיבה לנהוג שונה בקשר להגדרת "גבר אמיתי". כל גבר הוא "גבר אמיתי", כולל ה-FTM שבהם, והם באים בהרבה צורות ואפיונים. להגדיר "גבר אמיתי" זה ליצור משבצת מאוד צרה, ואז כל השאר הם... מה בדיוק? גברים "מזויפים"? גברים "פגומים"? או אולי (השנוא עלי מכל) גברים "נשיים"?

להגדיר "גבריות" באופן צר זה עלבון לבריאה/אבולוציה/סוציאליזציה. אחד מהאיפיונים העיקריים של המין האנושי הוא גמישות אדירה בהתנהגות ובתכונות, יכולת הסתגלות והשתנות מטורפת, מרמת התאים והמח של האינדיבידואל ועד לרמת החברה.

המקסימום שאני מוכנה (לפעמים ובאופן חלקי בלבד) להגדיר זה "גבר שעושה לי את זה" או "גבר שאני מעריכה". בהיותי ביסקסואלית, גיליתי שההגדרות ל"גבר שעושה לי את זה" דומות מאוד ל"אשה שעושה לי את זה", התכונות שאני מחפשת הן די דומות. אני נמשכת למגוון אדיר של אפיונים פיזיים, אבל יש דברים שהם חובה בעיני: עיניים טובות, אינטיליגנציה, ידיים יפות, חיוך, הומור, מוסר, אחריות, יכולת טובה לחבק, מראה גוף שמשדר בריאות, תושיה, ריח גוף טוב, יכולת ורבאלית גבוהה. אני לא חושבת שיש ברשימה תכונות שהן יותר "נשיות" או יותר "גבריות".

את אישה אמיתית icon_lol.gif icon_lol.gif
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 14 שנים • 28 בדצמ׳ 2009

ובכל זאת

מצאתי את עצמי במספר הזדמנויות משתמשת בצירוף המילים הזה - "גבר אמיתי" - בשביל לתאר גבר שמוערך על ידי, או "לא גבר אמיתי" בשביל לתאר גבר שבו אני מזלזלת. אך בעקבות השאלה שלך התחלתי לחשוב על מה זה אומר בשבילי ומה יגרום לי לכנות כך גבר, והבנתי שהתכונות שמגדירות לי גבר אמיתי הן גם אותן התכונות שמגדירות לי אשה אמיתית, ובכלל, אדם אמיתי.

התכונות שיגרמו לי להעריך אדם הן אותן התכונות בגברים ובנשים. רק שאצל גברים, זה גם יוציא ממני את המילים האלה - "גבר אמיתי". למה דווקא ככה? כי זה ביטוי שגור, כי אני חיה בעולם הזה ומושפעת מאוצר המילים הקולקטיבי המטעה שלו.

אז מה זה, "גבר אמיתי", בשבילי? זה לא ההיפך מאשה. בכלל לא. זה ההיפך מ"גבר פגום". זה גבר שאני יכולה להעריך, שאני יכולה להגיד עליו שהוא בן אדם מוצלח, ראוי.

האם זה נכון, להשתמש במילים האלה? ומהו גבר פחדן ושקרן? מה, הוא עשוי מפלסטיק? גבר מעפן הוא לא גבר? אז מה הוא, צפרדע?

אבל כן, להיות זכר זה לא מספיק. פשוט, אנחנו פה בחברה שמשתמשת במילים האלה - "גבר", "אשה" - לא רק בתור תיאור מגדר, אלא בתור מחמאות. גבר טוב - גבר אמיתי. אשה טובה - אשה אמיתית. ככה, בתור מחמאה, או עלבון בגרסה ההפוכה. ומה הקריטריונים? לא יודעים. אין קריטריונים. סתם, בן אדם טוב, בן אדם אמיתי, כמו שהיינו רוצים שבני אדם יהיו.
ליידי תמרה​(שולטת)

Re: ובכל זאת

ליידי תמרה​(שולטת) • 28 בדצמ׳ 2009
יולי Yuli כתב/ה:
מצאתי את עצמי במספר הזדמנויות משתמשת בצירוף המילים הזה - "גבר אמיתי" - בשביל לתאר גבר שמוערך על ידי, או "לא גבר אמיתי" בשביל לתאר גבר שבו אני מזלזלת. אך בעקבות השאלה שלך התחלתי לחשוב על מה זה אומר בשבילי ומה יגרום לי לכנות כך גבר, והבנתי שהתכונות שמגדירות לי גבר אמיתי הן גם אותן התכונות שמגדירות לי אשה אמיתית, ובכלל, אדם אמיתי.

התכונות שיגרמו לי להעריך אדם הן אותן התכונות בגברים ובנשים. רק שאצל גברים, זה גם יוציא ממני את המילים האלה - "גבר אמיתי". למה דווקא ככה? כי זה ביטוי שגור, כי אני חיה בעולם הזה ומושפעת מאוצר המילים הקולקטיבי המטעה שלו.

אז מה זה, "גבר אמיתי", בשבילי? זה לא ההיפך מאשה. בכלל לא. זה ההיפך מ"גבר פגום". זה גבר שאני יכולה להעריך, שאני יכולה להגיד עליו שהוא בן אדם מוצלח, ראוי.

האם זה נכון, להשתמש במילים האלה? ומהו גבר פחדן ושקרן? מה, הוא עשוי מפלסטיק? גבר מעפן הוא לא גבר? אז מה הוא, צפרדע?

אבל כן, להיות זכר זה לא מספיק. פשוט, אנחנו פה בחברה שמשתמשת במילים האלה - "גבר", "אשה" - לא רק בתור תיאור מגדר, אלא בתור מחמאות. גבר טוב - גבר אמיתי. אשה טובה - אשה אמיתית. ככה, בתור מחמאה, או עלבון בגרסה ההפוכה. ומה הקריטריונים? לא יודעים. אין קריטריונים. סתם, בן אדם טוב, בן אדם אמיתי, כמו שהיינו רוצים שבני אדם יהיו.

נראה לי שבשביל זה היידיש המציאה את "א-מענטש!"
ואני חייבת להודות שברוח שיבושי השפה המגדרית הפוליטיים שלי, אני לפעמים משתמשת ב"מענטשית".

ולשאר - תודה, וסליחה שהרסתי את השרשור icon_smile.gif
Bloody

Re: ובכל זאת

Bloody • 28 בדצמ׳ 2009
ליידי תמרה כתב/ה:
יולי Yuli כתב/ה:

נראה לי שבשביל זה היידיש המציאה את "א-מענטש!"
ואני חייבת להודות שברוח שיבושי השפה המגדרית הפוליטיים שלי, אני לפעמים משתמשת ב"מענטשית".

ולשאר - תודה, וסליחה שהרסתי את השרשור icon_smile.gif

על בחור - "גבר גבר". לפעמים גם על בחורה, "גבר גבר" icon_razz.gif
המלט

תהיה גבר

המלט • 28 בדצמ׳ 2009
'גבר אמיתי' הינו מושג חברתי, שככפה על זכרים פעוטים וחסרי ישע על ידי אבות ואימהות, גברים ונשים שחיים סביבם ויודעים מהו 'גבר אמיתי'. אילו סימון דה-בובואר היתה גבר, היה המשפט האלמותי שלה מ'המין האחר' בוודאי נכתב כך: גבר לא נולד גבר; הוא נעשה גבר. אבל סימון היפה היא אשה והשאר הינו היסטוריה.

החברה המערבית קבעה, בשינויים קלים, את המסמרות הבאים בענין הגבר האמיתי: (חלקים נרחבים נלקחו כלשונם מ Askmen.com)

* גבר אמיתי לא בוכה, לא נאנח, לא מתלונן, לא חולה ולא צריך ללכת לרופא בכל פעם שהוא
מתעטש. גבר אמיתי מקבל החלטות משמעותיות בזמן אמיתי ומתמודד עם ההשלכות. גבר אמיתי
מקבל אחריות למעשיו ולדברים שהוא אומר. אם החיים הם כלבה, הוא נותן להם סטירה וממשיך
הלאה.

* גבר אמיתי הוא מאצ'ו; גבר אמיתי הוא קשוח; גבר אמיתי לא מראה רגשות. גבר אמיתי הוא עמוד
השידרה של המשפחה ואין לו זמן להיות חלש. אם אתה מפחד מעכבישים, אתה לא גבר אמיתי.

* גבר אמיתי מבחין בין עיקר לטפל. גבר אמיתי לא מבזבז זמן על שטויות. כן -- יש לו תחביבים --
אבל חייבת להיות להם מטרה. כמו למשל כדורגל. גבר אמיתי מתמקד בעוצמה, כסף ומשפחה. הוא
לא מתמקד בסקס. סקס מגיע כתוצאה מכך שיש לך עוצמה, כסף ורעייה חוקית (ואם היא לא
מספקת אותך, יש מספיק נשים אחרות; במיוחד כשאתה עשיר ובעמדת כוח)

* גבר אמיתי לא מרכל. הוא לא מקשקש במסנג'ר עם בנות. הוא לא מדסקס דברים שהוא לא מבין
בהם ולא מדבר על אנשים שלא הכיר או לא פגש.

* מילה של גבר אמיתי היא מילה. כשהוא מבטיח -- הוא מקיים. גבר אמיתי מעדיף למות ולא לשבור
את המילה שלו. גבר אמיתי מבין שהמילים שלו חזקות כמו הפעולות שלו, וצריך לקחת אותן
כפשוטן. זו הסיבה לכך שגבר אמיתי שוקל מילים.

* גבר אמיתי לא נראה כמו אישה. שיערו אינו ארוך, אין לו פירסינג, והוא לא מגלח את שיער החזה
שלו. לגבר אמיתי יש לפחות שלוש חליפות שעולות כמו חדר מלא בנערות ליווי. גבר אמיתי לובש
חליפה לפחות פעם בחודש. גבר שלא יודע לקשור עניבה חייב להחזיר מייד את הביצים שלו למי
שנתן לו אותן.

* הסלון של גבר אמיתי מסודר. אין חתיכות פיצה על השולחן, תחתונים על מדפי הספרים,
וחשבונות שצריך לשלם מתחת לכוסות הבירה שלו.
====================================================================

אל תזלזלו ברשימה הפלקטית הזו. מאות מיליוני גברים בעולם המערבי נולדים לתוך המודל הגברי
הזה ומכלים את ימיהם בנסיון להיות אחד כזה. אבל אני אומר:

גבר אמיתי לא מפחד לקבל סטירה מאישה. במיוחד אם זה מביא לו זיקפה אימתנית.
אלון-סאב​(נשלט)

Re: תהיה גבר

אלון-סאב​(נשלט) • 28 בדצמ׳ 2009
המלט כתב/ה:
'גבר אמיתי' הינו מושג חברתי, שככפה על זכרים פעוטים וחסרי ישע על ידי אבות ואימהות, גברים ונשים שחיים סביבם ויודעים מהו 'גבר אמיתי'. אילו סימון דה-בובואר היתה גבר, היה המשפט האלמותי שלה מ'המין האחר' בוודאי נכתב כך: גבר לא נולד גבר; הוא נעשה גבר. אבל סימון היפה היא אשה והשאר הינו היסטוריה.

החברה המערבית קבעה, בשינויים קלים, את המסמרות הבאים בענין הגבר האמיתי: (חלקים נרחבים נלקחו כלשונם מ Askmen.com)

* גבר אמיתי לא בוכה, לא נאנח, לא מתלונן, לא חולה ולא צריך ללכת לרופא בכל פעם שהוא
מתעטש. גבר אמיתי מקבל החלטות משמעותיות בזמן אמיתי ומתמודד עם ההשלכות. גבר אמיתי
מקבל אחריות למעשיו ולדברים שהוא אומר. אם החיים הם כלבה, הוא נותן להם סטירה וממשיך
הלאה.

* גבר אמיתי הוא מאצ'ו; גבר אמיתי הוא קשוח; גבר אמיתי לא מראה רגשות. גבר אמיתי הוא עמוד
השידרה של המשפחה ואין לו זמן להיות חלש. אם אתה מפחד מעכבישים, אתה לא גבר אמיתי.

* גבר אמיתי מבחין בין עיקר לטפל. גבר אמיתי לא מבזבז זמן על שטויות. כן -- יש לו תחביבים --
אבל חייבת להיות להם מטרה. כמו למשל כדורגל. גבר אמיתי מתמקד בעוצמה, כסף ומשפחה. הוא
לא מתמקד בסקס. סקס מגיע כתוצאה מכך שיש לך עוצמה, כסף ורעייה חוקית (ואם היא לא
מספקת אותך, יש מספיק נשים אחרות; במיוחד כשאתה עשיר ובעמדת כוח)

* גבר אמיתי לא מרכל. הוא לא מקשקש במסנג'ר עם בנות. הוא לא מדסקס דברים שהוא לא מבין
בהם ולא מדבר על אנשים שלא הכיר או לא פגש.

* מילה של גבר אמיתי היא מילה. כשהוא מבטיח -- הוא מקיים. גבר אמיתי מעדיף למות ולא לשבור
את המילה שלו. גבר אמיתי מבין שהמילים שלו חזקות כמו הפעולות שלו, וצריך לקחת אותן
כפשוטן. זו הסיבה לכך שגבר אמיתי שוקל מילים.

* גבר אמיתי לא נראה כמו אישה. שיערו אינו ארוך, אין לו פירסינג, והוא לא מגלח את שיער החזה
שלו. לגבר אמיתי יש לפחות שלוש חליפות שעולות כמו חדר מלא בנערות ליווי. גבר אמיתי לובש
חליפה לפחות פעם בחודש. גבר שלא יודע לקשור עניבה חייב להחזיר מייד את הביצים שלו למי
שנתן לו אותן.

* הסלון של גבר אמיתי מסודר. אין חתיכות פיצה על השולחן, תחתונים על מדפי הספרים,
וחשבונות שצריך לשלם מתחת לכוסות הבירה שלו.
====================================================================

אל תזלזלו ברשימה הפלקטית הזו. מאות מיליוני גברים בעולם המערבי נולדים לתוך המודל הגברי
הזה ומכלים את ימיהם בנסיון להיות אחד כזה. אבל אני אומר:

גבר אמיתי לא מפחד לקבל סטירה מאישה. במיוחד אם זה מביא לו זיקפה אימתנית.

מילים כדורבנות.
תודה רבה על ההשקעה.
מתגובה זו והלאה - השרשור חיי וקיים. :"-)
ותודה לכל המגיבים והמגיבות.
Victoria Frances​(שולטת)
לפני 14 שנים • 29 בדצמ׳ 2009
Victoria Frances​(שולטת) • 29 בדצמ׳ 2009
Morticia כתב/ה:
ועל זה נאמר:

אם יש לזה זין ושתי ביצים, כבר נמצא איך לעשות ממנו צעצוע...

icon_wink.gif

לא יכולתי לנסח טוב יותר icon_smile.gif
הדורבנים​(נשלט)
הדורבנים​(נשלט) • 29 בדצמ׳ 2009
ההודעה של המלט גרמה לי לחשוב על עצמי. ואפילו לא הבנתי למה בהתחלה.

ואז הבנתי: אבא שלי כזה. לגמרי, מהנקודה הראשונה עד האחרונה. ואני לא.
ומה שמפתיעה בכל העניין היא שלוות הנפש בה אני מקבל את המשפט הנ"ל. ויש הרבה דברים אחרים שהיו לו ויש לו בחיים ואין לי, ולמרות שאני לגמרי שלם עם החיים שלי כואב לי עליהם. אבל על הרשימה הזו לא. אני לא אלבש עניבה, אלא רק כדי "להתחפש", ואני לא קשוח, ואני תמיד מראה רגשות.

בלי קשר, מעניין גם שאין ברשימה של המלט את המילה "הומור", ולא "יצירתיות". אולי כי היא פלקטית כדבריו, אבל אול יש משהו מעבר לזה - איך שהוא ההגדרה החברתית של "גבר אמיתי" קצת אפילו שוללת פלפליות, שוללת מיוחדות, ושוללת יצירתיות או בכלל יציאה מקופסא. אולי כי חברה יכולה להגדיר כנורמה רק משהו.. משעמם?
Bloody
Bloody • 29 בדצמ׳ 2009
האמת היא שאם היו שואלים אותי להגדרה, הייתי הולך דווקא על ההגדרה של קיפלינג,
http://www.kipling.org.uk/poems_if.htm
אבל אני חושב שהמילה man בסוף אצלו מתייחסת לבן אדם באשר הוא, ולאו דווקא לזכר נושא פין בין רגליו.

את ההגדרה שהמלט הביא מAskmen.com תמיד ראיתי כסטירה, כמו את האתר באופן כללי. מישהו באמת מתייחס לזה אחרת? icon_eek.gif
המלט
המלט • 29 בדצמ׳ 2009
Bloody כתב/ה:
האמת היא שאם היו שואלים אותי להגדרה, הייתי הולך דווקא על ההגדרה של קיפלינג,
http://www.kipling.org.uk/poems_if.htm
אבל אני חושב שהמילה man בסוף אצלו מתייחסת לבן אדם באשר הוא, ולאו דווקא לזכר נושא פין בין רגליו.

את ההגדרה שהמלט הביא מAskmen.com תמיד ראיתי כסטירה, כמו את האתר באופן כללי. מישהו באמת מתייחס לזה אחרת? icon_eek.gif

אני מקוה מאד שלא....