היילני |
לפני 14 שנים •
25 ביוני 2010
עדכון
לפני 14 שנים •
25 ביוני 2010
היילני • 25 ביוני 2010
המצעד בחיפה היה מהמם!
זו היתה הפעם הראשונה שלי במצעד בחיפה, וכנראה שכשיוצאות מהקונצנזוס (ת"א) המצעד הופך פחות מסיבתי ומרגיש הרבה יותר מחאתי, פוליטי וחשוב. הצעידה ארכה כעשרים דקות לאורך רח' יפה נוף, ומשם הגענו לגן האם שם התקיימה עצרת. צעדתי עם דגל הבדס"מ ועם מדבקה של מרצ : ) בגן האם היתה במה עם מנחה, נואמים ובין לבין הופעות של דארגיסטיות. יו"ר הפורום החיפאי, עמותה לזכויות הלהט"ב שמארגנת את המצעד בחיפה כל שנה, טען שזה המצעד עם מס' המשתתפים/ות הרב ביותר עד כה. נאמו ח"כ ניצן הורוביץ, חברת מועצה בעיריית חיפה מטעם חד"ש, ראש העיר, טרנסג'נדר פעיל בפורום החיפאי, מנחת קב' הנשים בפורום החיפאי, יו"ר הבית הפתוח בירושלים, בחור צעיר שנפגע בפיגוע השנאה שאירע ב'ברנוער' לפני שנה והיה ידיד קרוב של ליז טרובישי שנרצחה בפיגוע ואני כנציגה ביסקסואלית, בדס"מית פמיניסטית. לא בסדר הזה. פגשתי בעצרת מס' נשות ואנשי בדס"מ שלא הכרתי קודם לכן. חלקן רשומות גם כאן. זכיתי לתשואות ולתמיכה מקרב המשתתפים/ות בעצרת, והיה כיף לקבל תגובות כאלה, במיוחד לאור ההתנגדות או חוסר התגובה כאן. להלן הדברים שנאמרו: אז את מעדיפה גברים או נשים? מה, אתם הבדס"מיים, אתם מרביצים לאנשים? אלו רק שתיים משאלות/הערות בהן אני נתקלת תדיר כביסקסואלית בדס"מית. אני משוגעת או לכל הפחות סוטה. אני לא סגורה על עצמי, או שבעצם אני לסבית. עדיף לי להיות עם גבר בקשר חם ואוהב, בלי השטויות הבדס"מיות האלה, כי זה יציב ומאוזן. מתי כבר אתעשת על עצמי? זו הפעם הראשונה שלי במצעד כאן בחיפה. כבוד לי להשתתף בו וקריטי לי להשמיע את קולם של אלו המושתקים. בעיקר אלו הלא מובנים. אני ביסקסואלית, בדס"מית ופמיניסטית גאה. שלושת התיאורים הללו חשובים, בגלל כמות הדיכוי והדעות הקדומות האופפות את כולם, ומשום שהשילוב בין שלושתם נראה לרוב כסתירה. זו לא סתירה. גם בקהילת הלהט"ב כמו בקהילה ההטרוסקסואלית, ביסקסואליות או פאנסקסואליות היא בלתי מובנית, בלתי מתקבלת ומושתקת. טוענות שאני לא סגורה על עצמי, שאני לא יודעת מה אני רוצה, שלבטח יש לי העדפה ברורה, שביסקסואליות מותירה מקום לפרצה. אני בת 29, עם שק חוויות כבד ומעניין, אני יודעת היטב מי אני ומה אני רוצה. כביקסואלית, אני אוהבת גברים ונשים, למרות שאני מכירה בקיומם של מגדרים נוספים; זו לא חלוקה לאחוזים. האוריינטציה המינית שלי היא הוליסטית ושלמה, בין אם אני אוהבת גבר ובין אם אני אוהבת אישה. כמו כן, אני בדס"מית ורואה בזה חלק מהזהות האישית והפוליטית שלי. הבדס"מ נמצא עמוק, עמוק בארון וזוכה לגינוי, להכפשה ולהשתקה הן בקרב הלהט"בים והן בקרב התרבות ההטרונורמטיבית. המיניות שלי ושל בדס"מים אחרים אינה פתולוגית, ורק ע"י קיום שיח פתוח, קשוב, סובלני וביקורתי נוכל לשנות דעות קדומות רווחות. בדס"מ, נעשה מתוך רצון והסכמה ובבטחה, וכאשר הוא נעשה בין שני אנשים אוהבים, הוא אוהב, ומדהים, ולמרות הפרקטיקה שלו, הוא אינו אלים. ישנם להט"בים רבים שנמצאים בארון לגבי הבדס"מ. גם אקטיביסטיים מסוימים אינם נינוחים לגבי הבדס"מ שלהם. בדס"מ יכול להיות פמיניסטי, כמו שאני יכולה לאהוב גבר ועדיין להיות ביסקסואלית ולהירתם למאבק. קהילת הלהט"ב מעלה על נס מאבקים כמו הזכות להורות ולמשפחה והמלחמה באיידס, ומבלי לפקפק בחשיבות המאבקים הללו, ייצוג נשי הולם, ייצוג לקשת רחבה של זהויות, מחקר אקדמי ופעילויות קהילתיות בנושאי בי/פאנסקסואליות ובדס"מ – אלה לא חשובים פחות. גם בקהילת הלהט"ב ישנה הגמוניה ואת אלה הנדחקים לשוליים. כבדס"מית, ביסקסואלית ופמיניסטית אני קוראת לכל מי שמזדהה עם לפחות אחת מהכותרות הללו לדרוש את הנראות וההכרה הראויים לו ולהאבק בדיכוי, באפליה ובהשתקה להם הן ביסקסואלים והן בדס"מיים שותפים. יש להכיר בייחודיות ההווייה הביסקסואלית ובייחודיות ההוויה הבדס"מית. כאן מתחיל השינוי – בהודאה, בדיבור. תודה לפורום החיפאי על ארגון האירוע הזה. תודה לאורי שמילוביץ, יו"ר הפורום, שהזמין אותי. אורי אינו ביסקסואל ואינו בדס"מי; סתם, הוא רוצה לתת לאנשים שונים את האפשרות לבטא את עצמם. ________________________________________________________________________ חברים/ות חיפאיים/ות, צר לי שלא הזדמן לי לראות אתכם או לבקר אתכן. עם תום המצעד, נאלצתי לנסוע ישירות חזרה לת"א. אבל אני מתכננת ביקור נוסף בקרוב. תמונות מהמצעד יהיה ניתן לראות בפייסבוק ההו כה קונצנזואלי. |
|
TV_Eye(שולט) |
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
TV_Eye(שולט) • 26 ביוני 2010
בקרוב!!!!!!!!!!!
מצעד הגאווה בפתח תקווה מצעד הגאווה ברחובות מצעד גאווה במרום גולן מצעד הגאווה בירוחם מצעד הגאווה בשוכנת התקווה וביולי לכל המשפחה מצעד הגאווה על הקרח, מופע ספקטקל של מצעד הגאווה לכל המשפחה לא לפספס!!!!!!! |
|
היילני |
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
היילני • 26 ביוני 2010
טי.וי, דרלינג, אחר כך אל תעלב כשאכתוב לך שהבדיחות שלך אינן מורות על שנינות או על חכמה יתרה.
המצעד בערים ה"גדולות", מלבד ת"א, כמו ירושלים וחיפה נערך כבר מס' שנים. השנה, למען האמת, קמה יוזמת "גאווה בשכונה" שארגנה מצעדים גם בערים פחות בולטות כמו ראשל"צ וגבעתיים, וכן בשכונות בת"א שאינן "ראשיות". המטרה תחת היוזמה הזו היא שגאווה היא נחלתם של כולם ואינה מוגבלת לאיזורים מסוימים בלבד. |
|
TV_Eye(שולט) |
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
אם זו הגישה, את לא תקבלי את הכרטיס השני חינם, שרציתי לתת לך לספקטקל של הקיץ
!!!!!!!מצעד הגאווה על הקרח!!!!!!! |
|
היילני |
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
היילני • 26 ביוני 2010
TV_Eye כתב/ה: אם זו הגישה, את לא תקבלי את הכרטיס השני חינם, שרציתי לתת לך לספקטקל של הקיץ
!!!!!!!מצעד הגאווה על הקרח!!!!!!! פחחח, תעשו אייקון על הקרח! אני עם האייקון הקהילתי. |
|
TV_Eye(שולט) |
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
היילני כתב/ה: TV_Eye כתב/ה: אם זו הגישה, את לא תקבלי את הכרטיס השני חינם, שרציתי לתת לך לספקטקל של הקיץ
!!!!!!!מצעד הגאווה על הקרח!!!!!!! פחחח, תעשו אייקון על הקרח! אני עם האייקון הקהילתי. |
|
TRUEBITCH |
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
:)
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
TRUEBITCH • 26 ביוני 2010
היה מעולה, האנשים האווירה והאנרגיות המדהימות ההופעות היו מגניבות והמוזיקה
היה ממש כיף לפגוש אותך שם והנאום היה מרטיט את מוזמנת לבוא לבקר בצפון בלי שום קשר למצעד |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
הם יוצאים מהארון
לפני 14 שנים •
26 ביוני 2010
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 26 ביוני 2010
אנשי האייקון יוצאים מהארון...
|
|