לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

תליה באמצעות חבלים

kasandra​(מתחלפת){jegularis}
לפני 14 שנים • 8 בספט׳ 2010
kasandra​(מתחלפת){jegularis} • 8 בספט׳ 2010
כחולית כתב/ה:
teacher כתב/ה:
שגיאה נפוצה אחת היא הקשרים שיושבים בדיוק על עמוד השידרה ולוחצים.
דברים אחרים שיכולים לגרום לכאב רובם קשורים באמת בחלוקת המשקל.
שימוש בחבל דק מדי לתליה, מעט מדי ליפופים, כריכת החבל דווקא במקומות שלחץ עליהם מכאיב (כמו באזור המפרקים, אזורים של גידים בולטים, אזורים של עצם הקרובה לעור וכו'..) קשרים שמתהדקים עם הזמן והמתח גם הם עלולים לגרום לכאבים, חבלים אלסטיים מדי גם הם לא טובים לעניין.

כחולית, אני חושב שהבנת העקרונות עדיפה על למידת מקרים ותגובות, תנוחות, דקות וכל שאר הפרמטרים, כי באמת יש הרבה והקומבינציות אינסופיות.

HAVE FUN

כן, אבל שוב, איפה אני יכולה למצוא מידע על זה? סירטונים? מאמרים? הסברים? מאיפה מתחילים?
כל הבעיות שכתבת לא הייתי נופלת בהן, כי הן די קשורים בהפעלת שכל ישר, בדיוק כמו שבקשירה רגילה אשאיר מרווח בין החבל למפרק היד, לא אקשור סביב המרפק או הברך כך שיפעיל לחץ, אוודא שהנקשר לא מרגיש נמלולים ושצבע העור שלו לא השתנה וכו' וכו'...
האם, למשל, הקשרים, יש מעין חוקיות מסויימת לגבי הימצאותם וכמותם על הגוף, או שמא זה תלוי בגודל גופו ומשקלו של הנקשר? האם יש שיטות נוחות לאישה להרים גבר באוויר ללא מנוף? איך יודעים לאילו נקודות בקשירת הגוף לחבר חבלים שאותם מחברים לתקרה/ענף? משהו קבוע או תלוי בקשירה עצמה או באדם הנקשר? וכו' וכו'...

TV- כן, עזרת מאוד. אני כבר עכשיו מתכננת איזה סוג של תליה לעשות לך icon_twisted.gif

זה תמיד תלוי בגודלו של הנקשר וביכולות הפיזיות שלו ,תחשבי שכדיי לקשור בנאדם במשקל 80 קילו תמיד צריך יותר חבל וקשרים מאשר מישהו במשקל 50 קילו ופיזית אם את מרימה אותו לא בעזרת מעוף זה יותר מורכב וקשה .
חלוקת העומס בתליה שלו מורכבת יותר וגם לו להיות תלוי אם עשו זאת לא לגרמיי נכון קשה יותר כי משקלו שלו לוחץ יותר ומפריע לזרימת הדם המלאה .
כול מה שנאמר מקודם בנושא של קשרים שלא ישבו על עמוד השדרה או לצורך העניין בצואר ומאחוריי הגולגולת.לא ישירות על מפרק שמחבר ,לא על פניי עצמות בולטות במבנה ישירות נכון לחלוטין.
לכן חשוב לדעת לחלק את העומס בין האזורים המותרים (למשל בין שניי צידיי המפרק וכך זה מוריד מהעומס הישיר על המפרק) ולדאוג למספר קשירות מספיק מאוזן בין שניי הצדדים כדיי שצד אחד לא ימשוך יותר מהשני (במיוחד בתליה ,ועוד יותר קריטי אם היא אסימנטרית).
הנקודות הבסיסיות לאיזון הקשירה הם דיי אחידות לכולם ,אך כמובן לכול אחד צריך לקחת בחשבון את המגבלות והיכולות הפיזיות שלו,לכן עדיף להתחיל בקשירות בסיסיות ומאוזנות ולאט ובהדרגתיות להתקדם לדברים יותר מופרעים תוך כדיי לימוד גבולות ומגבלות הדדיות,וכמובן לתרגל קשירה טובה על הקרקע לפניי שתולים מישהו באוויר .
בעניין תליה שהיא לא במנוף ישנם שניי אמצעיים בסיסיים
הראשון וו לתליה ,רצוי עגול לגמרי ומקובע היטב למה שתולים עליו .
זה מאפשר לתלות את הבנאדם כך שכול הקשרים מתרכזים לוו אחד , תיקחי רק בחשבון שאם את תולה על זה מישהו/י אז את צריכה לדעת למשוך אותו היטב מהצד השני כדיי להעלות אותו לאוויר ,וזה מצריך איזון גוף ומיומנות מסוימת .
השני זה קורת עץ בדרך כלל (לא נתקלתי בקורה איכותית מחומר אחר) שבה ניתן לחלק את הקשרים למספר נקודות ובדרך כלל גם קל יותר לשמור על גוף מאוזן.
החבלים הכי טובים לעניות דעתי לכול הסיפור הזה הם חבלי כותנה עבה או קנבס שניהם צריכים להיות בעובי טוב לפחות של אצבע או שתיים ,כך הם גם חזקים ,נעימים לגוף ונוחים לעבודה איתם .
בעניין מאיפה לומדים ואיך ,יש באינטרנט אתר של זוג לדעתי אמריקאי שמעביר על זה סדנאות בעניני קשירות על כול גוניהם ,חלקן בחינם וחלקם בתשלום ,כשהמחשב שלי יחזור מהתיקון אני אחפש לך את הקישור (רצוי שתזכירי לי בפרטי כי זה יקח כמה ימים ) וחוץ מזה אני בטוחה שיש עוד מידע צריך פשוט לחפור קצת באינטרנט זה הכול.
שנה טובה וקשירות מרתקות ומענגות
icon_biggrin.gif icon_lol.gif
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 8 בספט׳ 2010
אנאקין, לא משנה מה אני, זה לא אומר שאי אפשר לעשות בינתיים דברים שנהנים מהם icon_smile.gif

קסנדרה, תודה על התגובה המאוד מפורטת icon_smile.gif איך את בתור אישה מרימה גבר ללא מנוף?

לגבי קורת העץ- את מצמידה אותה לתקרה ואז קודחת לתוכה טבעות מתכת או שהיא תלויה במרווח באוויר ואז היא לאורך כל התקרה וכורכת את החבל מעליה וקושרת את החבלים סביבה?
אגב, לדעתי מוט ברזל או פלדה אמור להיות חזק יותר וטוב יותר למטרה הזו, לא?

למה כולם כותבים על עצמות ומפרקים ואף אחד לא מזהיר מפני קשרים על עורקים ראשיים?

נתת לי כמה עיצות חשובות. את בעצם אומרת שעדיף לעשות הרבה קשרים במרווחים פחות או יותר שווים כדי לחלק את העומס בצורה טובה. את בעצם ממליצה לחלוקה שווה של הקשרים (למשל במנח שכיבה) מהבטן ומהגב, או דווקא קשרים בצדי הגוף ושיהיו סימטריים ימין-שמאל?

מה השיטה הכי טובה להוריד את האדם הקשור?

ועוד כמה דברים- שמעתי טובות על החבלים שהמלצת עליהם. אפשר להשיג אותם בארץ? איפה? באיזה אורכי חבל את משתמשת?
מה זה חבל בעובי אצבע? השתמשי במ"מ. האצבע שלי ושל X לא באותו עובי icon_smile.gif
בד"כ כשתולים מישהו על חבל, את מחשבת מרווח ביטחון כך שכל הקונסטרוקציה תחזיק מאות ק"ג יותר, אז לפי מה שאני מבינה, אין הרבה הבדל בין 60 ל90 ק"ג של אדם.

ועוד לא קיבלתי תשובה לחישוב הזמן שאפשר להשאיר את האדם קשור?
Anakin
Anakin • 8 בספט׳ 2010
אז זוכרת שאני מאוד גמיש... ? icon_biggrin.gif
כחולית כתב/ה:
אנאקין, לא משנה מה אני, זה לא אומר שאי אפשר לעשות בינתיים דברים שנהנים מהם icon_smile.gif

קסנדרה, תודה על התגובה המאוד מפורטת icon_smile.gif איך את בתור אישה מרימה גבר ללא מנוף?

לגבי קורת העץ- את מצמידה אותה לתקרה ואז קודחת לתוכה טבעות מתכת או שהיא תלויה במרווח באוויר ואז היא לאורך כל התקרה וכורכת את החבל מעליה וקושרת את החבלים סביבה?
אגב, לדעתי מוט ברזל או פלדה אמור להיות חזק יותר וטוב יותר למטרה הזו, לא?

למה כולם כותבים על עצמות ומפרקים ואף אחד לא מזהיר מפני קשרים על עורקים ראשיים?

נתת לי כמה עיצות חשובות. את בעצם אומרת שעדיף לעשות הרבה קשרים במרווחים פחות או יותר שווים כדי לחלק את העומס בצורה טובה. את בעצם ממליצה לחלוקה שווה של הקשרים (למשל במנח שכיבה) מהבטן ומהגב, או דווקא קשרים בצדי הגוף ושיהיו סימטריים ימין-שמאל?

מה השיטה הכי טובה להוריד את האדם הקשור?

ועוד כמה דברים- שמעתי טובות על החבלים שהמלצת עליהם. אפשר להשיג אותם בארץ? איפה? באיזה אורכי חבל את משתמשת?
מה זה חבל בעובי אצבע? השתמשי במ"מ. האצבע שלי ושל X לא באותו עובי icon_smile.gif
בד"כ כשתולים מישהו על חבל, את מחשבת מרווח ביטחון כך שכל הקונסטרוקציה תחזיק מאות ק"ג יותר, אז לפי מה שאני מבינה, אין הרבה הבדל בין 60 ל90 ק"ג של אדם.

ועוד לא קיבלתי תשובה לחישוב הזמן שאפשר להשאיר את האדם קשור?

קורת עץ הכי טובה היא אחת שהיא פשוט חלק מהמבנה(בבתים שיש להם עליית גג בדרך כלל אם בנו אותם ביצירתיות וקלאסיקה טובה יש קורת עץ שהיא חלק מהמבנה וזה הכי טוב)
אפשר לעשות קידוחים וכו ולאתר קורה ממתכת או כול דבר אחר רק לזה צריך באמת להבין מה עושים,איפה ואיך קודחים ,ובמיוחד לחבר אותה כך שהיא לא תקרוס כי אחרת זה סכנת חיים של ממש .
כך שאחת שהיא חלק מהמבנה או לפחות מחוברת היטב לקיר או תקרה יצוקה מחומר חזק (ולא גבסים למיניהם)הכי טובה לטובת העניין.

אם מדבור משהו בסגנון של מה שהזכרתי לך אפשר להשליך את החבלים ישירות דרכה או לחבר בעזרתם וו תליה הכל עניין של מה ואיך והכי חשוב שיהייה חזק ויציב מעל הכול.

חבלים מהסוג של קנבס או כותנה טובה אפשר להשיג בכול חנות חבלים טובה ,ולא ריקושט או למטייל היא לא אחת כזאת icon_smile.gif יש חנויות טובות בתל אביב ,בירושליים ואני בטוחה שבעוד מקומות פשוט לא יודעת להגיד פרטנית.
עובי החבלים רצוי בין קוטר של 1 ס"מ -1.5 ס"מ ועד לגבול שבו נוח לקשור את הקשירה הרצויה כך שהיא אכן תחזיק יציב.

בעניין של איך מרימים מישהו מאוד גדול באוויר ישנן לזה גם טכניקות ,והאמת היא שאני לא מרימה אנשים שהם מעל 80 קג ,לא במנוף פשוט כי לא יצא לי ולא ממש עניין אותי לנסות ,כאלה שהם מתחת לזה אני פשוט ניתלת תליה חופשית מהידיים בצד השני של אוסף החבלים ובדרך כלל אחריי כמה משיכות טובות זה מספיק עם ה 60 וקצת קילו שלי (אני בטוחה שיש לזה עוד פטנטים וטכניקות אבל זה כבר צריך לברר )
חשוב מאוד לזכור לא לשכוח לקבע את כול זה היטב מאוד לאחר שהורם באוויר .

בעניין הזמנים לתליה בגדול זה בין רבע שעה לעד ארבעים דקות ,ושימי לב שזה מאוד אינדוידואלי ויחסי לבנאדם ולטיב הקשירה .
יש כאלה שיכולים לעבד הכרה אחריי עשר דקות בלבד ,וזה עניין של איך הם בנויים ובעד כמה הם נקשרו נכון בהתחשב לבריאותם , ויש כאלה שיכולים להיות תלוים גם שעה וזה יהייה להם בסדר ,כך שכאן אני ממליצה על להתחיל לאט וללמוד להכיר את המגבלות והגוף של השני.
אם התליה היא עם ראש הפוך כלפיי הקרקע לא יותר מעשרים דקות ,מסוכן למוח וכול מה שמתרחש בו.

בנוסף לכך השכלה רפואית בסיסית בעיניי היא חובה וזה הבנת אנטומיה בסיסית ,עניני תפקוד לב,מבנה עורקים ונימים בגוף ,ואיך מצבו הבריאותי של הנשלט בכלל מתפקד במצבים שכאלו .
כול זה ניתן ללמוד בכול אטלאס רפואי בסיסי מגראנט ועד לנטר .

תחשבי שיש אנשים שיש להם בעיות בתפקוד הלב ולחץ דם עוד מלפניי כך ,כך שתליה מורכבת ומסובכת בטוח לא מומלצת במיוחד ,אלה אם כן את באמת מבינה בעניין.

אני כמו בהכל ממליצה להתחיל באיזי ובהדרגתיות בלי לתות קודם כול להנות מקשירות בסיסיות ומורכבות על הקרקע , אחריי זה תליה חלקית או קשירה למוט עם הרבה חלקית מהקרקע ומשם לראות איך הגוף מגיב ,איך הולך ולהתקדם בהדרגתיות הלאה .
להכין שיעורים בעניין בריאות חובה ,ולרכוש ידע בסיסי רפואי חובה ,כמו גם עבור ביצוע מדיקל .
אחריי הכול מי שממול מפקיד בידייך את גופו ונפשו ,ואם כוח גדול מגיע אחראיות עצומה כך שלא לקחת זאת בפשטות האופיינית למדינת ישראל ,כי לא אם הוא יפול לא באמת יהייה הכול בסדר ,תאמיני לי .
teacher​(שולט)
teacher​(שולט) • 8 בספט׳ 2010
בעניין המנוף, גם לי כבר אין עניין במנופים חשמליים וכננות,
ישנן שיטות מאוד פשוטות ליצור ''מנוף'' להרמה נוחה על ידי גלגלות, העניין הוא שזו מיומנות שלוקח קצת זמן לרכוש אבל אין פה שום דבר יותר מדי מתוחכם. יורדי הים עושים את זה שנים על גבי שנים.
ויש את העניין של הכסף - גלגלות שעומדות בתקן בטיחות הן ממש יקרות. (זה לא בדיוק גלגלות של כביסה...)

במשך הזמן גיליתי שאפשר גם להשתמש בקשרים שונים במקום גלגלות ולייצר מנופים מאוד פשוטים כך שלהרים כל אחד בכל צורה זו בכלל לא בעיה ולא צריך להזיע.
teacher כתב/ה:
בעניין המנוף, גם לי כבר אין עניין במנופים חשמליים וכננות,
ישנן שיטות מאוד פשוטות ליצור ''מנוף'' להרמה נוחה על ידי גלגלות, העניין הוא שזו מיומנות שלוקח קצת זמן לרכוש אבל אין פה שום דבר יותר מדי מתוחכם. יורדי הים עושים את זה שנים על גבי שנים.
ויש את העניין של הכסף - גלגלות שעומדות בתקן בטיחות הן ממש יקרות. (זה לא בדיוק גלגלות של כביסה...)

במשך הזמן גיליתי שאפשר גם להשתמש בקשרים שונים במקום גלגלות ולייצר מנופים מאוד פשוטים כך שלהרים כל אחד בכל צורה זו בכלל לא בעיה ולא צריך להזיע.

אני מסכימה ,ודרך אגב אפשר לקחת כמה גלגלות סבירות לא בהכרח נורא יקרות ויותר בינוניות ולחלק ביניהן את המשקל ,כי בדרך כלל גלגלת אחת רצינית עולה פי כמה מכמה בינוניות וממוצעות .
אם תולים מישהו שהוא במשקל לא מעבר ל 20- 10 קילו הפרש ממך אפשר גם פשוט להיתלות ולמשוך זאת מהצד השני של הוו תליה זה עובד דיי טוב ,קצת כושר עוד לא הרג אף אחד icon_biggrin.gif
מעבר זה כבר מיומנות בסיסית שנרכשת עם ניסיון ותעוזה icon_lol.gif
מיתוסית​(שולטת)
לפני 14 שנים • 9 בספט׳ 2010
מיתוסית​(שולטת) • 9 בספט׳ 2010
קסנדרה, תודה רבה על כל המידע המרתק, הוא מועיל לי מאוד icon_razz.gif

טיצ'ר, יש לך איזה קישור או תמונות להדגים את השיטה של ההרמה עם הקשירות במקום עם הגלגלת?
teacher​(שולט)
לפני 14 שנים • 24 בספט׳ 2010
teacher​(שולט) • 24 בספט׳ 2010
דווקא בעניין הזה אין לי קישורים או תמונות.
במהלך השנים יצא שתיעדתי / לימדתי בעיקר חומר בסיסי.
לרוב זה גם מה שמעניין את אלה שבאים ללמוד. (תמיד היתה סדנה למתקדמים בקנה, אבל עוד לא הגעתי לזה)

לגבי תחליפי גלגלות, הכל עובד על אותם שני עקרונות:
1. שימוש בלולאות חבלים כעוגן לחבל שמושחל דרכם (לולאות שנוצרות מקשרים)
2. שימוש בעיקרון הפיזיקלי של חלוקת המשקל - צירפתי קישור מאוד אינפורמטיבי!
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%9C%D7%92%D7%9C%D7%AA

החסרונות המרכזיים הם:
1. החיכוך בין שני חבלים הוא גדול משמעותית מהחיכוך של הגלגלת (זו הסיבה שהמציאו אותה מלכתחילה)
2. הקשרים והקפלים בחבל תמיד יחלישו את חוזקו וייצרו נקודת כשל אפשרית לקריעה. אני אומר את זה בהסתייגות כי לרוב אנחנו לא מגיעים אפילו קרוב לנקודה הזו.

בקרוב אקיים הופעה קצרה ב'מקסים'. לא חשבתי לעשות דווקא את זה שם אך יתכן שאשלב את האלמנט הזה במופע לשם הדגמה.