TRUEBITCH |
לפני 14 שנים •
1 בנוב׳ 2010
לפני 14 שנים •
1 בנוב׳ 2010
TRUEBITCH • 1 בנוב׳ 2010
נוריתE כתב/ה: וויטשי
ההדגשות הלכאורה רבות שלי שלא מדובר בעמי ותמי או בהארי פוטר או בכלל בשימוש מעשי במאגיה אלא במשהו פנימי נפשי נועדו להבהיר ל לא מבינים, ועדיין יהיו אנשים שיגחכו ויעברו דף. ואני,גם, לא באתי לדון בטיבו של הכותב המקורי אני רק פתחתי תיאוריה בסיסית שלו ולא קבעתי או נסתי לקבוע שום "עובדות חיים" או השלכות לגבי אחרים מאמינים או שלא. מכשפות קבלו על עצמן כוח אדיר,שיכול להזיק כמו להיטיב הוויקאן בא לעשות רק טוב לאנשים שעוסקים בו ולאנשים שלא גם,עם הכוח באה אחריות ומחויבות וכל נשות ואנשי הוקיאן מחוייבים ל להשתמש בו רק לטובה. עד כאן. מכאן לאלגוריה לבידיס''מ ולכוח הדומיננטי שבו ,ה-סאדיזם הנקודה החשובה שלי באמת ,היא הביטוי של הסאדיסט העצמי שבתוך המאזוכיסט אז אפשר להתווכח עך מחרתיים על דברים טריוויאלים כמו האלגוריה שלי או להתמרכז בכוונה שמאחוריה מעבר לזה את שלי אמרתי ולאנשים נותר לקבל או להכחיש ואפילו לגחך אם ירצו ____________________________ זאת התיאוריה שלך ואם את באמת רוצה לפתח שיחה על סדיזם פנימי ומזוכיזם, יש הרבה מה לבחון ולהגיד בנושא אבל מכאן לקשר את זה לוויקאנים זו דרך ארוכה מאוד. מלבד שאני לא יודעתאיפה קראת שוויקאנים קיבלו כוח כזה או אחרוהם מחוייבים להשתמש בו רק לטוב. אבל נו מילא לא בא לי להיכנס לזה יותר. זה כמו מבוי סתום ואם זה תרצי ואם לא יהיו אנשים רבים שיקחו את הנושא הזה ברצינות ויהיו אנשים שבשבילם זה הארי פוטר. אין לי כוח לשיחה הזאת יותר. אני אמרתי את שלי. |
|
נוריתE |
לפני 14 שנים •
1 בנוב׳ 2010
שאומר? "בשם ליל כל הקדושים הקדוש"?
לפני 14 שנים •
1 בנוב׳ 2010
נוריתE • 1 בנוב׳ 2010
Witchy כתב/ה: פייה כתב/ה: Witchy כתב/ה: אני מכירה ויודעת במה מדובר הבנאדם והתיאוריה והאדם עצמו אפילו לא מחשיב את עצמו (כעוסק בבדסמ בכלל לא) ,כמיסטיקן או מכשף או אפילו וויקאני שברוב המקרים צריך לזה חניכה,אלא כתחביב מכאן שהמידע שיש לו הוא אפילו לא אקדמי או מחקרי מוכח.
בניגוד למכשף שרכש את השכלתו באקדמיה ויש לו בסיס מדעי מוכח? עושים את זה באוניברסיטת הארי פוטר? את מערבבת בין שני דברים. חזרתי לגבי גם דבריה של נורית שאני לא מאמינה ואין דבר כזה כמו אקדמיה למכשפים או הארי פוטר לצורך העניין . כן ניתן ללמוד היסטוריה ופולקלור ומדעי הרוח והחברה באוניברסיטה, עד כמה שידוע לי. ישנם אנשים שמחליטים לעשות תזה וגם אנשים בתואר ראשון יכולים לבחון מקרה כזה או או אחר על בסיס מידע אקדמי בתחום. כשאדם לא עבר חניכה כוויקאן או למד מיסטיקה ולא מחשיבאת עצמו כמכשף ואף לא ערך מחקרים בנושא שזה לא משהו שהוא מובן מאליו באקדמיה, אני לא רואה שום סיבה להביא את דבריו כרציונליים וקבילים בשטח. מכשפונת את חוזרת ומתרכזת בנושא כותב המאמר הקצר שזה בכלל לא רלוונטי לא לעניין העיניין עצמו רדו מזה,בבקשה.צאי מיזה?די אני לא ידועת אם קראת את מה שכתבתי בהמשך כי כל כך התמקדת ב"כותב"ההוא אותו את כנראה ממש לא אוהבת הבננו. הפואנטה שלי,היא מה שאני כתבתי ובניתי שלב אחרי שלב בהמשך בלי כבר קשר לא למאמר ולא ל-כותב (די מספיק ) המאמר היה רק קרש קפיצה הכישוף והוויקאן לצורך זה,הם כלי הם לא נועדו לדיון בפני עצמם. לא מענין אותי,אפילו לחקור אם יש קשר או קורלציה כל שהם,ביון סאדו לכישוף ו-וויקאן לא אכפת לי אם מכשפים ומכשפות מרבים לעסוק בסאדו או שלא או האם לשפחות "מותר" לעסוק בכישוף לא ולא, או האם באמת כישוף מתחבר/דומה/תואם לסאדו או כל וורסיה אחרת של זה.. ולא לזה שאפתי ולא זה,העיניין, לוקח לי זמן לבנות דברים הכשף,בהקשר זה, הוא רק אלגוריה-כלי,בלבד שהבאתי מתוך העולם הפנימי שלי שמורכב כמו אצל כולנו מהרבה דברים התנסויות ואמונות דתיות גם במיקרה זה ,חלק ממערך האמונות שלי,הם עולם הוויקאן ועולם הניסתר שמרכיבים חלק מהעולם הרוחני שלי,שאצלי מתחברים עם היותי,שפחה ואדם . אני הרי לא מתיימרת לכתוב פה מאמר אקדמאי וגם לא להביא תזה וגם לא לערוך מחקר אנתרופלוגי/פסיכולוגי בנושא הוויקאן VS סאדו וגם לא לרמוז שכל מי שעוסק בסאדו מחויב להיות וויקאני או ההפך, לא אם תקראי מה שאני,כתבתי ,בנוגע לסדיסט שבתוך המאזוכיסט תביני שבניתי משהו שלב אחרי שלב ורק השתמשתי בוויקאן כאלגוריה] בלבד בתור כלי ולא כמטרה בפני עצמה עצמת הכשף אל מול עצמת היצר המאזוכסיטי, חזרתי ו הסברתי דיי(כואב לי כבר) הנקודה, המסקנה האישית אליה הגעתי מכוונת לעיניין הזה,של הסאדיסט הפנימי שבתוך המאזוכיסט זה שבעצם משתמש בשולט ככלי,למימוש צרכיו זה אולי שמע כרעיון איום ,מפי נשלטת וזה גם קצת אולי מסקנה מזעזעת,שקיים בתכי אלמנט סאדיסטי שנהנה מכאבי עצמי אבל לי זה נשמע הגיוני כי גם בעולמנו אנו, איך בעצם,אני מממשת את הנטיות המאזוכיסטיות שלי? אם לא באמצאות היותי,נישלטת זה משהו שניתן לדיון וויכוח,אבל זאת מסקנה אישית לא שום נסיון לקביעת דעה כוללנית ומכללת לגבי אף נישלט או נשלטת אחרת, כל אחד יגיע למסקנות משלו..זו עוד נקודת השקפה. ואם תצליחי לכמה רגעים להתעלם מכותב המאמר והמאמר עצמו שבכלל,לא רלוונטי לעיניין העיניין ומהתהליך שבו השתמשתי כדי להבין את זה שכלל גם את הוויקאן ככלי אז אולי תוכלי להבין _____________________________________ |
|