רפאל |
לפני 13 שנים •
11 בדצמ׳ 2010
לפני 13 שנים •
11 בדצמ׳ 2010
רפאל • 11 בדצמ׳ 2010
מבחינה מעשית המילה "מזוכיזם" משמשת כדי להורות על הנאה מכאב או על הנאה מהשפלה כאחד.
אבל אני בהחלט מבין את המניע שמאחורי השאלה הפותחת. הרבה פעמים אנחנו חושבים באמצעות מילים, וכאשר קבוצה של נטיות מקבלת שם אחד, אנחנו נוטים לחשוב שהן זהות במהותן. אבל רק מפני שהנאה מהשפלה והנאה מכאב קיבלו בלשוננו את אותה המילה, אין פירושו של דבר כי מדובר בנטיות זהות במהותן. להפך, אני חושב שהן שונות מאוד. זה לא נדיר למצוא נשים שמחפשות כאב, אבל נרתעות מהשפלה; או להפך, נשים שמחפשות השפלה אבל נרתעות מכאב. יש יתרון בלשון עשירה ומפותחת, שמאפשרת לך לנתח את עולמך הנפשי, ולבטא אותו, בצורה מדויקת. וצריך לזכור שלשון הסטיות לא פותחה על-ידי חובבי הסטיות שחיפשו מימוש עצמי, או על-ידי בוני אתרי הכרויות, כי אם על-ידי אנשים שראו את הסטיות באור מגונה. |
|
נוריתE |
לפני 13 שנים •
11 בדצמ׳ 2010
לפני 13 שנים •
11 בדצמ׳ 2010
נוריתE • 11 בדצמ׳ 2010
קודם כל וראשית
אני תמיד אומרת שאין כזה דבר "השפלה" זאת אומרת יש , אבל בקונספט תואם ז''א אם דבר עושה לך טוב אז הוא לא משפיל אותך ואם דבר משפיל אותך ועושה לך רע סימן שהוא לא טוב לך לא ככה? ולמה לנו לרצות או לבקש, שיעשו לנו דברים שלא עושים לנו טוב פיזיים או נפשיים? רק כי אנחנו ככה וככה? לא. והלאה לאלו שנהנות, מזה קוראים מזוכיסטית מנטלית ומאזוכיזם שגם נהנים ממנו,הוא דבר טוב. פשוט מאוד. |
|
Happily Married(אחרת) |
לפני 13 שנים •
12 בדצמ׳ 2010
תודה על התשובות
לפני 13 שנים •
12 בדצמ׳ 2010
Happily Married(אחרת) • 12 בדצמ׳ 2010
תמיד חשבתי שמזוכיסטית זה ההיפך מסדיסט.
כלומר, סדיסט הוא גם אחד שאוהב להשפיל? סתם לא מתחבר לי... |
|
נוריתE |
לפני 13 שנים •
13 בדצמ׳ 2010
Re: תודה על התשובות
לפני 13 שנים •
13 בדצמ׳ 2010
נוריתE • 13 בדצמ׳ 2010
nympho כתב/ה: תמיד חשבתי שמזוכיסטית זה ההיפך מסדיסט.
כלומר, סדיסט הוא גם אחד שאוהב להשפיל? סתם לא מתחבר לי... סאדיזם כמו מאזוכיזם מתבטא גם בצורה פיזית וגם נפשית/מנטלית. שתיהם "משלימות"אחד את השני,גוף ונשמה כמו שכל מאזוכיסט זקוק לסאדיסט וההפך כדי לקבל את הצרכים שלהם |
|
שוסי |
לפני 13 שנים •
14 בדצמ׳ 2010
לפני 13 שנים •
14 בדצמ׳ 2010
שוסי • 14 בדצמ׳ 2010
השפלה היא כאב .
|
|
lori{ע_מ} |
לפני 13 שנים •
19 בדצמ׳ 2010
לפני 13 שנים •
19 בדצמ׳ 2010
lori{ע_מ} • 19 בדצמ׳ 2010
לא מסכימה (חלקית) עם אחת התגובות מעליי.
אני חושבת שאצלי ובטוחה שגם אצל אחרות לא כל ההשפלות עושות טוב. הרבה מאוד השפלות שחוויתי ועודני חווה זורקות אותי למקום מאוד קשה ולא הכי טוב. מקום שמצריך התמודדות לא פשוטה עם מי שאני, עם הצרכים שלי (ושלו) ולא פעם אני תוהה איך זה שאני לא "נהנית" ועדיין רוצה וצריכה עוד ועוד. זה קונפליקט שלא נפתר עדיין. אני חושבת שיש בנו כבני אדם המון צרכים חייתיים ולא תמיד הם צריכים להכנס למסגרות ושבלונות שנקבעו מראש. לא חושבת שתמיד נהנים ממזוכיזם (סוג של אוקסימורן נכתב פה, לא?), אצל חלקנו מזוכיזם עונה על צורך מסוים. ואם אמשיך באותו קו השפלה עונה גם על צורך בכאב נפשי. מזוכיזם בהחלט. |
|
Happily Married(אחרת) |
לפני 13 שנים •
20 בדצמ׳ 2010
נשמע שאת מסכימה
לפני 13 שנים •
20 בדצמ׳ 2010
Happily Married(אחרת) • 20 בדצמ׳ 2010
גרייס כתב/ה: ...השפלה עונה גם על צורך בכאב נפשי. מזוכיזם בהחלט. אני מבינה שאת כן מסכימה, שמזוכיזם קשור גם לכאב וגם להשפלה. שאין שתי מילים שונות לתאר את שני סוגי הכאב האלה... |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 13 שנים •
20 בדצמ׳ 2010
Re: שאלה על הגדרה
לפני 13 שנים •
20 בדצמ׳ 2010
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 20 בדצמ׳ 2010
nympho כתב/ה: מזוכיסטית היא אחת שנהנית מכאב,
איך נקראת אחת שנהנית מהשפלה? ואיך נקראת זו שנהנית משניהם גם יחד? (השאלה רצינית, אגב. אני לא מתכוונת להגדרה כמו שפחה/כלבה/זונה וכו') סאבית או שפחה |
|
נוריתE |
לפני 13 שנים •
20 בדצמ׳ 2010
לפני 13 שנים •
20 בדצמ׳ 2010
נוריתE • 20 בדצמ׳ 2010
זונת סושי כתב/ה: השפלה היא כאב .
נוריתE כתב/ה: קודם כל וראשית
אני תמיד אומרת שאין כזה דבר "השפלה" זאת אומרת יש , אבל בקונספט תואם ז''א אם דבר עושה לך טוב אז הוא לא משפיל אותך. ואם דבר משפיל אותך ועושה לך רע סימן שהוא לא טוב לך ובאמת משפיל בקונטקסט לא טוב לא ככה? ולמה לנו לתת ולהניח או לרצות או לבקש, שיעשו לנו דברים שלא עושים לנו טוב פיזיים או נפשיים? רק כי אנחנו מוגדרות ככה וככה? לא. |
|