amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
Re: מה זו התמסרות?
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 23 במאי 2011
אמן החושים כתב/ה: amy כתב/ה: מילון וואלה טוען שהתמסרות היא: "מסירות, דביקות, התמכרות, הקדשה, הקרבה; היכנעות, השתעבדות, התרפסות, ויתור, כניעה, קבלת מרות" חלק מהפירושים הם פסיביים וחלק אקטיביים. אשמח לקבל תובנות על העניין. לדעתי התשובה לשאלת-הנושא טמונה בעובדה שאם תשימי לב- אין כל פירוש שהוא פסיבי לחלוטין בפירושים הללו של וואלה אבל יש פירושים שמסמלים התנהלות פאסיבית יותר לאחר הויתור הראשוני. מסמלים חוסר שליטה. התמכרות, היכנעות, השתעבדות, ויתור, כניעה, קבלת מרות... |
|
נזמית לופתת |
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
נזמית לופתת • 23 במאי 2011
לפרשנותי, התמסרות היא להניח לכבלי המחשבה שלי, לשחרר את ההיגיון ולאפשר לנפשי להיוותר חשופה. היא אכן, אקטיבית ופאסיבית כאחד. אני חושבת שבהענקה יש יותר השלמה עם הרצון, בעוד בהתמסרות ישנו דיסוננס מסויים. בכל מקרה, הענקה היא לדעתי סוג נוסף של התמסרות.
|
|
Homelander(שולט) |
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
לפני 13 שנים •
23 במאי 2011
Homelander(שולט) • 23 במאי 2011
amy כתב/ה: אמן החושים כתב/ה: amy כתב/ה: מילון וואלה טוען שהתמסרות היא: "מסירות, דביקות, התמכרות, הקדשה, הקרבה; היכנעות, השתעבדות, התרפסות, ויתור, כניעה, קבלת מרות" חלק מהפירושים הם פסיביים וחלק אקטיביים. אשמח לקבל תובנות על העניין. לדעתי התשובה לשאלת-הנושא טמונה בעובדה שאם תשימי לב- אין כל פירוש שהוא פסיבי לחלוטין בפירושים הללו של וואלה אבל יש פירושים שמסמלים התנהלות פאסיבית יותר לאחר הויתור הראשוני. מסמלים חוסר שליטה. התמכרות, היכנעות, השתעבדות, ויתור, כניעה, קבלת מרות... כן, אבל כל הדברים האלה הם דברים שאת עושה- את אקטיבית כדי לקיים אותם. כל הרעיון בקיצור, התמסרות זו בדיוק האנטיתזה לקלישאה השחוקה על שליטה- לוקחים, לא מקבלים. את צריכה לפעול כדי להיות מתמסרת, לא להיות פסיבית ולקוות שתספגי את זה מאיפשהו, כי אחרת את רק איזו בובת-סמרטוטים שכוחות גדולים ממנה פועלים עליה. |
|
נוריתE |
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
נוריתE • 24 במאי 2011
amy כתב/ה: נוריתE כתב/ה: התמסרות
זה לתת כי את רוצה לתת זקוקה וצריכה את זה בשביל הנשמה שלך. זה לא אומר בשבילי,להתפשר זה לא אומר לוותר על הצרכים והרצונות שלך זה אומר שאת תשתפי בכל ותספרי ותפתחי לב נשמה וגוף אבל,כשתרגישי שאת עושה רק בשביל לרצות אותו ומשהו שמה לא עושה לך טוב את צריכה לעצור ולחשוב. התמסרות זה לא איבוד של עצמך כי אם תאבדי את עצמך אז לא יהיה לך מה לתת אז מה ההבדל בין זה לבין הענקה ונילית? זה נשמע אקטיבי לגמרי. ההבדל? הוא טמון בי אני,שפחה. |
|
נוריתE |
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
נוריתE • 24 במאי 2011
אמן החושים כתב/ה: amy כתב/ה: אמן החושים כתב/ה: amy כתב/ה: מילון וואלה טוען שהתמסרות היא: "מסירות, דביקות, התמכרות, הקדשה, הקרבה; היכנעות, השתעבדות, התרפסות, ויתור, כניעה, קבלת מרות" חלק מהפירושים הם פסיביים וחלק אקטיביים. אשמח לקבל תובנות על העניין. לדעתי התשובה לשאלת-הנושא טמונה בעובדה שאם תשימי לב- אין כל פירוש שהוא פסיבי לחלוטין בפירושים הללו של וואלה אבל יש פירושים שמסמלים התנהלות פאסיבית יותר לאחר הויתור הראשוני. מסמלים חוסר שליטה. התמכרות, היכנעות, השתעבדות, ויתור, כניעה, קבלת מרות... כן, אבל כל הדברים האלה הם דברים שאת עושה- את אקטיבית כדי לקיים אותם. כל הרעיון בקיצור, התמסרות זו בדיוק האנטיתזה לקלישאה השחוקה על שליטה- לוקחים, לא מקבלים. את צריכה לפעול כדי להיות מתמסרת, לא להיות פסיבית ולקוות שתספגי את זה מאיפשהו, כי אחרת את רק איזו בובת-סמרטוטים שכוחות גדולים ממנה פועלים עליה. והנה האמח''ש חיזק את הדברים שלי בדרך אחרת מי?ירצה?בובת סמרטוטים? |
|
עוֹלָם |
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
עוֹלָם • 24 במאי 2011
amy כתב/ה: המילה התמסרות, למיטב הבנתי באה מהמילה "מסירה". במהותה, היא מסמלת פאסיביות. כלומר- לאחר המסירה הראשונית את אמורה להיות פאסיבית. בהתמסרות שלי אין שום דבר פאסיבי, ולכן בעצם אני מנסה למצוא את ההבדל בין "מתמסרת" לבין "מעניקה". זה לא נורא קריטי לי, סתם עניין מעניין. מסכימה שזה נושא מעניין, בהחלט. תראי, התמסרות זה משהו שקורה לך. הענקה זה משהו שאת עושה. אבל שניהם לא קורים בלי שיש מושא להתמסרות/להענקה. בעייניי התמסרות זה דבר עמוק יותר מאשר הענקה. משהו שמונע מתשוקה פנימית בך. תחשבי רגע. את יכולה להעניק לאדונך את זמנך, את השליטה בתחומים מסויימים בחייך, אולי אפילו בהרבה תחומים. ובכל זאת, עד שאת לא מתמסרת, אין לה, להענקה הזו שלך, שום משמעות ארוכת טווח. |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 24 במאי 2011
kohinoorD כתב/ה: amy כתב/ה: המילה התמסרות, למיטב הבנתי באה מהמילה "מסירה". במהותה, היא מסמלת פאסיביות. כלומר- לאחר המסירה הראשונית את אמורה להיות פאסיבית. בהתמסרות שלי אין שום דבר פאסיבי, ולכן בעצם אני מנסה למצוא את ההבדל בין "מתמסרת" לבין "מעניקה". זה לא נורא קריטי לי, סתם עניין מעניין. מסכימה שזה נושא מעניין, בהחלט. תראי, התמסרות זה משהו שקורה לך. הענקה זה משהו שאת עושה. אבל שניהם לא קורים בלי שיש מושא להתמסרות/להענקה. בעייניי התמסרות זה דבר עמוק יותר מאשר הענקה. משהו שמונע מתשוקה פנימית בך. תחשבי רגע. את יכולה להעניק לאדונך את זמנך, את השליטה בתחומים מסויימים בחייך, אולי אפילו בהרבה תחומים. ובכל זאת, עד שאת לא מתמסרת, אין לה, להענקה הזו שלך, שום משמעות ארוכת טווח. כל כך לא מסכימה. אני מעניקה מתוך תשוקה פנימית. ולמה אין לכך משמעות ארוכת טווח? |
|
עוֹלָם |
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
עוֹלָם • 24 במאי 2011
amy כתב/ה: כל כך לא מסכימה. אני מעניקה מתוך תשוקה פנימית. ולמה אין לכך משמעות ארוכת טווח? זכותך לגמרי לא להסכים איתי וחלילה לרגע אני לא מזלזלת בהענקה שלך. יכול להיות שזה סתם עניין סמנטי, אבל אני בכל זאת רואה התמסרות כתהליך פנימי שהשפחה עוברת, וכך ההתמסרות שלה גם מעמיקה, ומאפשרת לה להעניק יותר/יותר טוב. התמסרות זה הזיק הזה בתחתית שככל שהוא מועצם, הקשר מועצם בין שפחה לאדונה. הענקה (לדעתי) זה מה שרואים על פני השטח. |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 24 במאי 2011
kohinoorD כתב/ה: amy כתב/ה: כל כך לא מסכימה. אני מעניקה מתוך תשוקה פנימית. ולמה אין לכך משמעות ארוכת טווח? זכותך לגמרי לא להסכים איתי וחלילה לרגע אני לא מזלזלת בהענקה שלך. יכול להיות שזה סתם עניין סמנטי, אבל אני בכל זאת רואה התמסרות כתהליך פנימי שהשפחה עוברת, וכך ההתמסרות שלה גם מעמיקה, ומאפשרת לה להעניק יותר/יותר טוב. התמסרות זה הזיק הזה בתחתית שככל שהוא מועצם, הקשר מועצם בין שפחה לאדונה. הענקה (לדעתי) זה מה שרואים על פני השטח. אז זהו, שזה ההבדל בין ההתמסרות לההענקה שאני לא מצליחה להבין. למה הכוונה בזיק הזה, מהו התהליך הפנימי, ומה ההבדל בין זה לוניל. |
|
A v(שולט) |
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
התמסרות..
לפני 13 שנים •
24 במאי 2011
A v(שולט) • 24 במאי 2011
היא בכלל לא פאסיבית,והיא הכי פסיבית.
והיא אקטיבית כל הזמן בכל רגע נתון,התמסרות היא מסירה שלך אותך להוא שמעלייך מולך לצידך. כך שהיא אקטיבית. הפאסיביות היא החלק שרצונו הופך לרצונך (במקרים מושלמים) והאמת אין לי בעיה אם היא כזו או כזו כל עוד היא באה ממקום נקי ואמיתי. Av
|
|