סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

PEER

פועה​(נשלטת)
לפני 13 שנים • 16 ביולי 2011

מאנצים

פועה​(נשלטת) • 16 ביולי 2011
דמי להזכירך שמתנהלים שני מאנצים אחד ירושלמי {שמנהל שד מדיח} והשני הצפונינ שמתנהל ע"י אנחנו לא מונעים מאף אחד לבוא אלה אדרבה שיבואו יש מספיק מקום לכולם אנחנו מקיימים את המפגשים הללו בשבילם בשביל אלו שעדין לא יודעים את מקומם ולא רוצים עדין להיחשף בקני מידה של מסיבה
לגבי המרכז שמישהו יקח את השרביט וינהל אי אפשר לבוא בטענות אלינו שצריכים לעשות אחד במרכז זה לא מאחריותנו כל אחד ואזרו ואף אנחנו משתדלים לבוא למאנצים של אחד של השני
אני בתור מנהלת המאנצים הצפונים מוכנה להרים את הכפפה ולעזור עד כמה שאפשר בהרמת מאנצ אבל גם לי יש את המאנצים של הצפונים לנהל והיינה אחד ביום רביעי הקרוב שכולם מוזמנים שתהיה בו הרצאה על מדיקל
דמי הבעיה זו העיינות של האנשים אני לא רוצים באמת לבוא נרשמים ואז ברגע האחרון מבטלים ואחרי זה רצים לרשום בפורומים שאין כלום.
השאלה תכלס עד כמה זה כדאי
פסיכו לוג​(שולט)
פסיכו לוג​(שולט) • 16 ביולי 2011
התרגום המקובל ל Peers הוא קבוצת השווים.
לעניות דעתי הסיבה שזה יעבוד בלונדון ולא פה, הוא מיעוט האוכלוסיה המתעניינת. כבר היה נסיון ל"ערבי פאב" בליין הספייס למשל ששימשו לפעמים גם להעברת שיעורים בנושאים שונים, וזה נפסק.
ממילא יש מפגשים רגילים, מאנצ'ים, פיקניקים וכו', קשה לי לראות איך יתפתח ביקוש רב שיחזיק מעמד די זמן.
זו לא ביקורת על עצם הרעיון שהוא ראוי בעיני, ושיהיה בהצלחה אם ינסו לבצע אותו.
MasterSoul

יוזמה ברוכה דמי

MasterSoul • 16 ביולי 2011
אכן יוזמה ברוכה,
הגיע הזמן לקיים מפגשי למידה והעברת ידע בין חברים באוירה נינוחה ומהנה.
אני מקווה שאחד ממארגני הליינים או בעלי המועדונים ירימו את הכפפה.
Red Leaf
Red Leaf • 16 ביולי 2011
מה שכן, צריך מועדון שגם יספק את התנאים הראויים(אם קשירות, שיהיה מרחב מספיק גדול באזור הספציפי שבו יתקיים המפגש, וגם תקרה מספיק חזקה עם התקן בטיחותי לתליות - אני בטוח שמנהלי ליינים ישמחו שיהיו תליות אצלם במועדון, שכן זה משהו שמושך את העין ומרכז אנשים בשל היחודיות והאקסטרימיות שבכך),
strong man
strong man • 16 ביולי 2011
inK JunKie כתב/ה:
אם יהיו חתיכים אני באה....icon_smile.gif

חוצפנית icon_lol.gif
nomorenomore
nomorenomore • 16 ביולי 2011
Red Leaf כתב/ה:
מה שכן, צריך מועדון שגם יספק את התנאים הראויים(אם קשירות, שיהיה מרחב מספיק גדול באזור הספציפי שבו יתקיים המפגש, וגם תקרה מספיק חזקה עם התקן בטיחותי לתליות - אני בטוח שמנהלי ליינים ישמחו שיהיו תליות אצלם במועדון, שכן זה משהו שמושך את העין ומרכז אנשים בשל היחודיות והאקסטרימיות שבכך),

יש באחד ממועדוני הספייס מתקן לסספנשן, לא?
קינבה
קינבה • 16 ביולי 2011
הייתי רוצה להדגיש כמה אספקטים.
דבר ראשון כשאומרים מאנצ' אין כוונה ל PEER וגם לא למסיבה. מאנצ' הוא אירוע מגוון מאוד ובלשון העם הוא מפגש מסוג כלשהו ללא דרס קוד וללא מעמדות, בהם אנשים נפגשים, מדברים, בעיקר שותים ולא אוכלים (למרת שיש מאנצ'ים ספציפים בהם אוכלים). זה עוד דבר שקצת חסר בארץ, למשל בלונדון לכל אזור יש מאנצ' משלו. שם בדרך כלל המפגשים האלו הם בין השעות 19 עד 23 וברוב מוחלט של המקרים מתקיימים בפאב. בפאבים שם יש הרבה שתיה וגם אוכל אבל התרבות והמנטאליות שם היא שבד"כ שותים, ומעט מאוד אוכלים. אין שם שום הרצאות ושום סדנאות, יש רק פלטפורמה להכירות שאיננה מלחיצה. ותיקים וחדשים מגיעים למאנצ'ים ושם מכירים, שם מייצרים קשרים חברתיים.

ואריאציה על מאנצ' הוא קראנצ' שזה בד"כ דאנס-באר בו בעיקר שותים, רוקדים, ויש גם פעילויות בדסמיות קלות. אין דרסקוד אבל מאופי הקראנצ' (למשל בקאמדן) הלבוש המקובל נע בין ונילה לפטיש.

PEER לעומת סדנא או הרצאה:
סדנא זה בדרך כלל אירוע אליו מגיע מישהו מומחה בתחומו, מכאן הכוונה היא למישהו שהוא בוודאות מעל כולם, למשל מומחה שיבארי מיפן או רופא שמלמד מדיקל. מדובר במפורש במישהו שיש לו הוכחות, שהוא שנים רבות בתחום, ושההערכה אליו בלתי ניתנת לערעור. סדנאות כאלו הם בתשלום, המשתתפים משריינים מקום מראש, הם יודעים בדיוק מה נושאי הסדנא, מה ילמדו שם, מי ילמד, מספר המשתתפים מוגבל והתשלום בהתאם.

הרצאות מתקיימות בדרך כלל ב fetish fair (להלן LFF) שהוא בעצם שוק אלטרנטיבי (כמו גם LAM) בו מוכרים ציוד וביגוד במחירים הזולים משמעותית ממחירי השוק. כחלק מהאירוע מתקיימות הרצאות ופאנלים שם אנשים שבתחום מספר שנים לפחות משתפים את הקהל בלבטים שלהם. כל פעם מעלים נושאים אחרים למשל נשלטים מול מתחלפים, נשלטים של 24/7 מול סאבים וכדומה.

PEER הוא אירוע שונה לחלוטין, הוא לא סדנא ואינו הרצאה אלא סוג של מפגש בו כולם לומדים מכולם. כדרך הטבע מגיעים ל PEER גם אנשים שיודעים יותר כולל אנשים שמעבירים סדנאות אבל במסגרת האירוע אף אחד לא מקבל מעמד מיוחד אלא כולם באותה הרמה. מארגני ה PEER מכוונים את הדברים בגדול למשל פעם בשעתיים מבקשים מאחד המשתתפים להעביר "שיעור קבוצתי", אין חובה להשתתף בו וזה נועד רק כדי לכוון כיווני פעילות, או להדגיש נוהלי בטיחות, או לפתוח כיווני מחשבה נוספים, או להראות סגנונות נוספים. בכזה אירוע אפשר לבקש ללמוד אחד מהשני, לכל אחד סגנון שונה או ידע משלו וכך אנחנו לומדים אחד מהשני וכל אחד יכול לפתוח לעצמו את הסגנון הספציפי שלו.
אחד היתרונות הגדולים ב PEER הוא שזה אירוע נעים, בלי מעמדות, בלי שאיפות או ציפיות. זה לא סשן פומבי, אף אחד לא מנסה להוכיח משהו, זה אירוע חברי בו גם מכירים, גם שותים וגם לומדים. ובניגוד לסדנא הוא לא כופה סגנון ספציפי אלא פותח אפשרויות.

ראיתי בתגובות שיש כאלו החושבים בגדול, אני מעדיף לחשוב בקטן: קודם כל להתחיל להריץ את זה, אנשים יבואו ויהנו וירצו לבוא שוב, הם יספרו לחבריהם שיבואו גם, ואז ככל שהדבר יתפתח וככל שהמארגנים יבינו את הצרכים הספציפים של הקהילה בישראל כך נוכל להתפתח. ההתפתחות יכולה להתבטא במגוון (למשל נושא שונה לכל ערב), בפאנלים שיתקימו בחלק מהערב, ובאקסטרימיזציה של פעילויות כמו למשל אם מתחילים בשיבארי להתקדם לשיבארי מורכב ולסספנשן. או אם מתחילים במחטים להתקדם לפעילות מחטים מורכבת יותר. וכמובן שעם הזמן ולאור הביקוש יהיה ניתן לארגן סדנאות.

מי מהמארגנים מרים את הכפפה? סה"כ יש כאן אנשים קבועים שמארגנים מסיבות ואירועים לקהילה.
אני בביקור בישראל ומוכן לסייע בחבלי הלידה של ה PEER הישראלי בהתנדבות וללא שום תמורה. אני עוזב את המדינה בקרוב ואשמח לדעת שבזמן שהותי כאן הצלחתי לעזור קצת ובעצם "לייבא" לישראל את מה שלדעתי חסר בה.

ועוד משהו קטן לסיום, ככל שתגיבו כאן ותכתבו במפורש שאם יהיה PEER אתם תשתתפו, אני בטוח שאחד מהמארגנים ירים את הכפפה ויריץ את העניין. אז לעבודה!
בלוסום​(לא בעסק)

מתקנת את פועה ומוסיפה:

בלוסום​(לא בעסק) • 16 ביולי 2011
pua כתב/ה:
דמי להזכירך שמתנהלים שני מאנצים אחד ירושלמי {שמנהל שד מדיח} והשני הצפונינ שמתנהל ע"י

ויש את המנאנצ'גל שמנוהל על ידי, ובנוסף מאנצ' אזור המרכז שבניהולה של לילי וון שטאפ - כך שיש מספיק מענה למאנצ'ים בקהילה.
נולי
נולי • 16 ביולי 2011
יש פה איזה חוסר מודעות להבדלים בכמות האנשים ולאופי האוכלוסיה.
תניחו לנו לחיות בלבנט עם הפראות המזרחית כמו שטוב לנו. מי שנורא חשוב לו שיעבר מפה.
רק תלונות. בחיי.

(ואל תגידו לי לקום ולעשות.אני יותר מתרמתי את חלקי.)
N
פועה​(נשלטת)

Re: מתקנת את פועה ומוסיפה:

פועה​(נשלטת) • 16 ביולי 2011
persephone 1 כתב/ה:
pua כתב/ה:
דמי להזכירך שמתנהלים שני מאנצים אחד ירושלמי {שמנהל שד מדיח} והשני הצפונינ שמתנהל ע"י

ויש את המנאנצ'גל שמנוהל על ידי, ובנוסף מאנצ' אזור המרכז שבניהולה של לילי וון שטאפ - כך שיש מספיק מענה למאנצ'ים בקהילה.

פרסונפונה אני אבחר להתעלם ממה שרשמת