בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הצורך בקו חם לקהילה

יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 13 שנים • 24 ביולי 2011
המלט, אני מסכימה עם מה שכתבת, ולכן -
מה המניעה בעצם שכל מי שרואה עצמו זמין למתן עצה יכתוב בפרופילו "אני בקו החם" או "אני כבר לא בקו החם" אם הוא רוצה להפסיק, ונעשה שרשור דביק של כל האנשים האלה.
למה צריך ועדת קבלה? למה צריך בכלל קורס?

אפשר ליצור שיתוף פעולה בין אנשים כאלה לבין המרכז, אבל זה כבר נושא אחר לגמרי.

השאלה שלי היא למה "קו חם" פנימי כזה בגלל דורש הקמה? הרי הוא יכול לקום מאליו ברגע שיקום אדם אחד ויגיד "בואו נקים קו חם. אני בפנים. כל מי שבפנים שיכתוב מה הוא מציע".
וזהו.
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}
המלט כתב/ה:
אפשר למלא עוד עמודים רבים בדיונים מרתקים על הצורך בקו חם לקהילה וכמספר המשתתפים, עושה רושם, מספר הדעות. אך בסופו של יום, כמו שכתב נועם שיזף בטיים אאוט האחרון: 'הפעולה היא המסר. כל הדיבורים שמסביב הם הטפל, לא העיקר. הפעולה במרחב הציבורי -- ... מדברת חזק יותר מכל סיסמה ומכל טור בעיתון', וכמובן, אם יורשה לי להוסיף, יותר מכל תגובה בפורום כלשהו.

לפיכך, נחיצותו של הקו החם נמדדת אך ורק על פי המידה בה הוא באמת עזר למישהו בפועל. מידיעה אישית אני יודע שהקו החם סייע לאנשים שפנו אליו בעבר. אני יודע שהאנשים שפנו אליו ידעו אל מי הם פונים, יכלו לבחור אל מי לפנות, (וזה מאד חשוב), ויותר מאשר חיפשו רופאים, פסיכולוגים ושאר בעלי מקצוע מוסמכים, חיפשו אוזן קשבת, בנאדם בשר ודם שמבין אותם מתוך המצוקה שנקלעו אליה במסגרת הבדסמ שלהם. ...

גם טיצ'ר, זאלו, אני ורבים אחרים עזרנו לאנשים רבים על ידי מתן אוזן קשבת. מה בעצם שונה הקו החם ממה שאנחנו עושים? גם במקרה שלנו, אנשים פנו וידעו אל מי הם פונים, בחרו אל מי לפנות ונעשתה פעולה במרחב הציבורי (במקרה שלנו הפרופיל האישי שמזמין אנשים לפנות). מה יתרונו הגדול של הקו החם, ולמה אתה מניח שראשיו ידעו לסנן את המתנדבים טוב יותר משידע לסנן אותם הפונה הפוטנציאלי? גם אני מצטרפת לשאלתה הנבונה של יולי: למה בכלל צריך קורס, מארגנים והגדרות גדולות?
פרחונית​(לא בעסק)
פרחונית​(לא בעסק) • 24 ביולי 2011
וידוי... פעם אני הייתי צריכה עזרה
ולא ידעתי למי לפנות
אז לא היו לי ממש חברים/ות בעולם הזה ולא ידעתי למי כדאי לפנות או על מי אני יכולה לסמוך עם הכאב שלי

והאדם שבחרתי לפנות אליו ברגעי המצוקה שלי היה האדם הלא נכון
זה לא שהוא ניצל אותי או משהו כזה
אבל ה"ייעוץ" שהוא נתן לי היה כזה שהכניס אותי עמוק יותר לתוך המצוקה
והוא עוד היה עם רקע כזה בפסיכולוגיה שגרם לי לחשוב שהוא "מבין" משהו

בדיעבד כשאני מביטה על הסיטואציה (המצוקה שלי, לא הייעוץ שלו),
אני רואה כל כך הרבה נורות אזהרה מהבהבות,
שברור לי שכל אדם אחר, מהאנשים שאני מכירה היום מהעולם הזה, ושעל דעתם אני סומכת,
היו אומרים לי את ההפך הגמור ממה שהוא אמר.
( אני יודעת שכולנו חכמים בדיעבד, אבל זה פשוט חד כתער... )

הנקודה שלי (אחרי המלל הארוך משהו הזה) הוא שכאשר אדם נמצא במצוקה,
אולי הוא לא יודע למי לפנות,
אולי אין לו סביבה תומכת,
ואולי כושר השיפוט הוא לא כזה שמאפשר לו להתחיל לחפש את האנשים שמציעים תמיכה ( מבין כל אלפי הפרופילים בכלוב )
אולי הוא לא קורא בלוגים ופורומים או מגיע לאירועים או "מעורה בקהילה"

אולי ברגעי המצוקה האלה,
הוא ירגיש טוב יותר לפנות למישהו מהעולם הזה, ושעבר קורס מקצועי של מרכזי סיוע.

אני לא מזלזלת בתמיכה שנותנים אנשים ותיקים מהתחום.
זה מבורך בעיניי.
אבל הדברים לא נוגדים אחד את השני.

ובנוסף לזה,
אני חושבת שאחד היתרונות הגדולים של הקו החם, יכול להיות הנסיון שייצבר בו.
וזה מה שיאפשר למי שיעמוד בראשו לסנן את המתנדבים בצורה טובה.
( ובכוונה אני לא משתמשת בהשוואה יחסית לפונה הפוטנציאלי.
למרות שבמקרה שלי, זה לגמרי נכון. לחלוטין לא ידעתי לעשות את הבחירה הנכונה, וזה עלה לי בהרבה כאב. )

והנסיון הזה יוכל לעבור הלאה, בהנחה שאנשים ימשיכו להתנדב לאייש את הקו החם וגם לנהל אותו.
amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
אני נעזרתי בקו החם, יותר מפעם אחת. תמיד פניתי לאותו אדם, שבטחתי בו באופן מוחלט. הוא לא ייעץ, הוא לא שפט. הוא רק הקשיב והכיל עד אין קץ, בזמן בו לא היה אף אחד אחר שיעשה זאת. הוא עשה את זה כי אני שייכת לקהילה הזאת, כמוהו, וכי חשוב לו לתת לתת יד לחברי הקהילה. הוא מעולם לא ביקש כל תמורה, ואני אהיה אסירת תודה לו לנצח. אני לא יודעת אם הייתי מרגישה כל כך בנוח לפנות אליו לולא ידעתי שהוא חלק מהקו החם, ואני לא יודעת אם היה כך מקדיש לי מזמנו וליבו, אם לא במסגרת הקו החם. אז אני חושבת שטוב שיהיה קו חם. אני לא חושבת שחייבים להיות בו אנשי מקצוע. מעולם לא שאלתי את אותו אדם להכשרתו הפסיכולוגית. לדעתי קוי היסוד צריכים להיות פשוט הקשבה, הכלה,אמפטיה וחוסר שיפוטיות, מתוך אמונה שהאדם יכול לבחור את דרכו ושהבדס"מ של אחד הוא לא הבדס"מ של אחר. זה לא קל לשתוק, בטח שלא כשחיים בביצה הזאת, אבל זה לדעתי הדבר הנכון ביותר, ואולי הדרך היחידה בה קו הפועל מתוך הקהילה יוכל להצליח.
המלט
המלט • 24 ביולי 2011
Black Lotus כתב/ה:
המלט כתב/ה:
אפשר למלא עוד עמודים רבים בדיונים מרתקים על הצורך בקו חם לקהילה וכמספר המשתתפים, עושה רושם, מספר הדעות. אך בסופו של יום, כמו שכתב נועם שיזף בטיים אאוט האחרון: 'הפעולה היא המסר. כל הדיבורים שמסביב הם הטפל, לא העיקר. הפעולה במרחב הציבורי -- ... מדברת חזק יותר מכל סיסמה ומכל טור בעיתון', וכמובן, אם יורשה לי להוסיף, יותר מכל תגובה בפורום כלשהו.

לפיכך, נחיצותו של הקו החם נמדדת אך ורק על פי המידה בה הוא באמת עזר למישהו בפועל. מידיעה אישית אני יודע שהקו החם סייע לאנשים שפנו אליו בעבר. אני יודע שהאנשים שפנו אליו ידעו אל מי הם פונים, יכלו לבחור אל מי לפנות, (וזה מאד חשוב), ויותר מאשר חיפשו רופאים, פסיכולוגים ושאר בעלי מקצוע מוסמכים, חיפשו אוזן קשבת, בנאדם בשר ודם שמבין אותם מתוך המצוקה שנקלעו אליה במסגרת הבדסמ שלהם. ...

גם טיצ'ר, זאלו, אני ורבים אחרים עזרנו לאנשים רבים על ידי מתן אוזן קשבת. מה בעצם שונה הקו החם ממה שאנחנו עושים? גם במקרה שלנו, אנשים פנו וידעו אל מי הם פונים, בחרו אל מי לפנות ונעשתה פעולה במרחב הציבורי (במקרה שלנו הפרופיל האישי שמזמין אנשים לפנות). מה יתרונו הגדול של הקו החם, ולמה אתה מניח שראשיו ידעו לסנן את המתנדבים טוב יותר משידע לסנן אותם הפונה הפוטנציאלי? גם אני מצטרפת לשאלתה הנבונה של יולי: למה בכלל צריך קורס, מארגנים והגדרות גדולות?

כאמור, אני תומך בכל פעולה במרחב הציבורי. להבדיל מהקו החם, עליו ידעתי, לא ידעתי שאת ואחרים מזמינים אנשים לפנות אליהם, מה שמוכיח שהפעולה שלך אמנם התרחשה במרחב הציבורי, אבל היא לא היתה מספיק ציבורית, משום שהיא תלויה בכך שאנשים יקראו את הפרופיל שלך. אני מקווה שאת רואה את ההבדל בין זה לבין הכרזה פומבית בפורום פומבי על קו חם.

באשר לשאלות שלך ושל יולי: אני לא הכתובת. אני מניח שיש להפנותן למי שמארגן את הקורסים האלה.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
המלט, הייתה לי טעות בניסוח.
אחרי שאמרתי שאני מסכימה אתך, התכוונתי לומר שעל סמך ההסכמה הזו אני שואלת כך וכך, והשאלות מופנות באופן כללי לפורום.
icon_smile.gif

איימי ופרחונית - זה הרי בדיוק מה שאני אומרת.
שיהיה שרשור דביק באיזה פורום פה שבו כל מי שזמין יציין את עצמו.
שמי שעבר קורס של מרכז סיוע יציין את זה.
אם כי כמו שפרחונית הראתה בדוגמת הפסיכולוג ההוא, קורס כזה או אחר הוא לא ערובה לתמיכה יעילה.

הנה: "אני בקו החם". אז הנה, אני בקו החם. לא הייתי צריכה שאף אחד יקבל אותי.

פרחונית, אני לא מאמינה שאם האיש הזה היה מופיע ברשימה כלשהי זה היה משנה משהו. כמו שכתבתי קודם: אנשים, תסמכו על גופים מוכרים ומוסמכים על ידי ציבור רחב שחותם על הסמכותיו בשמו האמיתי. תסמכו על חברים טובים שלכם, תסמכו על המשפחה, על אנשים שאתם מכירים אישית ומכבדים את דעתם.
עכשיו את יודעת שעשית טעות כשסמכת עליו. אבל האם ועדת קבלה כלובית הייתה יכולה להגן עלייך מטעות כזאת? הרי גם חברי הועדה יכולים לטעות.
פרחונית​(לא בעסק)
לפני 13 שנים • 25 ביולי 2011
פרחונית​(לא בעסק) • 25 ביולי 2011
יולי Yuli כתב/ה:
פרחונית, אני לא מאמינה שאם האיש הזה היה מופיע ברשימה כלשהי זה היה משנה משהו. כמו שכתבתי קודם: אנשים, תסמכו על גופים מוכרים ומוסמכים על ידי ציבור רחב שחותם על הסמכותיו בשמו האמיתי. תסמכו על חברים טובים שלכם, תסמכו על המשפחה, על אנשים שאתם מכירים אישית ומכבדים את דעתם.
עכשיו את יודעת שעשית טעות כשסמכת עליו. אבל האם ועדת קבלה כלובית הייתה יכולה להגן עלייך מטעות כזאת? הרי גם חברי הועדה יכולים לטעות.

ספציפית לגבי מה שסיפרתי, הוא לא פסיכולוג אלא רק עם רקע מסויים בתחום.

ומעבר לכך, קשה לי לחשוב אובייקטיבית לאחור,
אבל לדעתי "הייעוץ שלו" היה משהו בין חוסר סבלנות,
שיפוט לקוי מצידו לגבי הסיטואציה והפוטנציאל לנזק עבורי,
ואולי גם אינטרס מוסווה לשמור לעצמו נקודות זכות אצלי בעתיד.

אבל במקרה הזה, אני חושבת שסינון של אדם אובייקטיבי בעל ניסיון במרכזי סיוע,
היה מעיף אותו לכל הרוחות.

אז נכון, סביר להניח שאי אפשר להצליח בסינון במאה אחוז, אבל בכל מקרה אין שיטה שהיא מושלמת.
גם ותיקי הכלוב הם אנושיים.

אני חושבת שיש מקום וצורך ממשי בקו החם.
כי לא כולם מעורים במה שקורה בכלוב,
אדם שנמצא במצוקה לא בהכרח נמצא במצב שמאפשר לו בחירה נכונה בין שלל כינויים המוצגים לו ואולי האפשרות בחירה בסוג של מרכז סיוע מקלה,
ואולי יש צורך בסוג של ליווי שאיש הקהילה שאליו פנו לא בהכרח ירצה לעשות.
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}
פרחונית כתב/ה:
...

אבל במקרה הזה, אני חושבת שסינון של אדם אובייקטיבי בעל ניסיון במרכזי סיוע,
היה מעיף אותו לכל הרוחות.

אז נכון, סביר להניח שאי אפשר להצליח בסינון במאה אחוז, אבל בכל מקרה אין שיטה שהיא מושלמת.
גם ותיקי הכלוב הם אנושיים.

אני חושבת שיש מקום וצורך ממשי בקו החם.
כי לא כולם מעורים במה שקורה בכלוב,
אדם שנמצא במצוקה לא בהכרח נמצא במצב שמאפשר לו בחירה נכונה בין שלל כינויים המוצגים לו ואולי האפשרות בחירה בסוג של מרכז סיוע מקלה,
ואולי יש צורך בסוג של ליווי שאיש הקהילה שאליו פנו לא בהכרח ירצה לעשות.

מכיוון שהקהילה קטנה ולמרבית החברים בה (ובמיוחד לותיקים המעורבים) יש דעה מוצקה לפחות על 1/3 מהפעילים בה, אני לא מאמינה שניתן לבצע סינון אובייקטיבי. תמיד ינתנו הנחות לחברים, גם אם לא מגיע להם, ויפסלו אנשים טובים באמת רק כי הם לא מיישרים קו עם המסנן. למעשה, כפי שראינו בשרשור המקורי בנושא, יש אנשים טובים שלא יטרחו לפנות מלכתחילה רק משום שהם לא מאמינים במי שעומד בראשו.

אני מאמינה שאם איש הקהילה אליו פנו לעזרה לא ירצה או לא יוכל לתת ליווי מסוים, הוא יאמר זאת לפונה, ויחפש מחליף שכן מוכן, לא בהכרח מתוך הקו החם. אישית, על סמך ההתרשמות שלי ממה שכתבו באתר הזה ובבלוגיו מספר אנשים שהיו חלק מהקו החם לאורך השנים, אני יכולה לומר לך שאני סומכת פחות על חברי הקו החם הללו, מאשר על חברים שלי ואנשים מרכזיים בקהילה שהפגינו שיקולי דעת נכונים ושפיות לאורך השנים, ולכן סביר להניח שלא הייתי מפנה אל חברי הקו החם, למעט Dan_Kap, אנשים שמחפשים עזרה.

המלט כתב/ה:
.כאמור, אני תומך בכל פעולה במרחב הציבורי. להבדיל מהקו החם, עליו ידעתי, לא ידעתי שאת ואחרים מזמינים אנשים לפנות אליהם, מה שמוכיח שהפעולה שלך אמנם התרחשה במרחב הציבורי, אבל היא לא היתה מספיק ציבורית, משום שהיא תלויה בכך שאנשים יקראו את הפרופיל שלך. אני מקווה שאת רואה את ההבדל בין זה לבין הכרזה פומבית בפורום פומבי על קו חם.

את זה ניתן לפתור ללא קורס, מיונים ומשחקי אגו - מספיק שרשור דביק שבו אנשים שמוכנים לשמש אוזן קשבת יוסיפו את שמם. ואגב, ההודעה על הקו החם וחבריו לא היתה כלל בדביק במשך תקופות ארוכות, ומי שלא חפש באלפוני לא ידע על קיומו. אז אמנם היתה הכרזה פומבית, אבל היא היתה פחות נגישה מהפרופיל שלי, למי שגולש מדי יום באתר.
*מנגינה*{התווים שלו}

בהמשך לתגובתה של לוטוס

*מנגינה*{התווים שלו} • 25 ביולי 2011
לפני 4 שנים בערך, הגעתי במקרה לכלוב.
הייתי חמה חושקת ומלאת פנטזיות בנושא השליטה ועד לרגע גילוי " הכלוב", לא ידעתי שקיים עולם מופלא שכזה.
המקום היפנט אותי ונשאבתי לגמרי לתוכו.
לא ידעתי איך מתנהל האתר, לא הכרתי אף חבר, לא היה לי מושג מה מהותו של שולט ועל היותי מוגדרת כנשלטת.
הייתי טרף קל לכל חבר המחכה בפינה לצוד נשלטת תמימה שכמוני ולפזר לה את מיטב המילים המעידות עליו כשולט ראוי ומיוחד.
אחרי כמה ימי עיון באתר, גיליתי את טי'צר.
כשקראתי תגובות שלו ונחשפתי מעט לפעילות שלו באתר ( שאז היתה אינסטנסיבית יותר), הרגשתי שזה האדם המתאים שיוכל לעזור לי להתאקלם.
לא היה שום קו חם רשמי, פשוט פניתי אליו .
הגבר המדהים הזה, נאות מיד לשוחח איתי ולהדריך אותי בנבכי עולם השליטה והאתר.
בסבלנות אין קץ, בחביבות וברוגע, היה תמיד פתוח להקשיב לי ולענות על שאלותי.
מעולם לא קבע בעבורי מה צריך לעשות, אבל פתח בפני את כל האפשרויות וכיוון אותי לקבל את ההחלטה הנכונה.
דרכו הכרתי גם את זאלופון המקסים.
גם הוא, עד היום אפילו, מאיר לי פנים ומהווה אוזן קשבת לכל בעיותי.
זכיתי להכיר שני חברים נפלאים שבזכותם למדתי המון על הבדסמ ודרך ההתנהלות בו.
בתקופת חברותי הראשונה אחד השולטים, ניסה לצוד אותי כנשלטת שלו. בדרכו הפתלתלה שלח לי מילים מתקתקות ובהיותי חדשה ותמימה, כמעט נפלתי לקשר שליטה איתו.
למזלי סיפרתי לחברי על הקשר המתרקם.
דרך שיחות איתם , הבנתי שאותו אדון אינו השולט האידאלי שהוא מנסה לצייר בפני ויש כאלו שאפילו מייחסים לו מסוכנות.
הבנתי שהם הצילו אותי מציפורני הטרף שלו.

לדעתי, אין צורך בקו חם רשמי.
למה להכנס למערך מסורבל של ראיונות קבלה וסינון חברים? כל זה גוזל זמן וכוחות מיותרים.
מעבר לכך ישנם חברים שלא ירצו להיות שותפים בקו החם הרשמי ודוקא הם יכולים לתת תמיכה ועיצות יעילות וחבל לפספס אותם.
מסכימה עם הרעיון שעלה, לפתוח פורום תמיכה שבו יועלו המלצות על חברים שראוי וכדאי לפנות אליהם. ( זאת כמובן לאחר הסכמתם).
הפניות יכולות להיות בפרטי ולאלו שאינם מנויים ניתן לתאם דרך הצ'ט, יצירת קשר אחרת.
יש כאן מספיק אנשים טובים , בעלי נסיון, שיודעים להיות קשובים וגם לתת הכוונה במידת הצורך
מנסיון, כדאי ושווה להעזר בהם.
ממני
תודה אישית לטי'צר וזאלופון המדהימים. אם הם יסכימו אני הראשונה שאמליץ עליהם. icon_redface.gif
רפאל
רפאל • 25 ביולי 2011
המלט,
אפשר לקרוא להתפטרותו של משה קצב, גם כאשר עצם קיומו של מוסד הנשיאות מיותר בעיניך. באופן אישי אין לדעתי צורך בקו חם, אבל אני לא רואה ברעיון דבר מושחת שפסול מעיקרו. אנשים בהחלט מעלים טיעונים של טעם בזכות הרעיון (למרות שבינתיים אני לא מקבל אותם). מאחר שהשקפת העולם שלי היא דמוקרטית ולא טוטליטרית, איני פורש בפורום תוכניות פעולה טוטליטריות שמדברת על הכל או כלום. ברור לי שאנשים יכולים לחלוק על דעתי, ולכן אני רואה טעם בטענה מהסוג "גם אם אתם רוצים קו חם, שימו לב את מי אתם מעמידים בראשו". כמו כן, מאחר שהדיון בעצם נחיצותו של קו חם הוא מופשט לחלוטין, והוא לא התעורר לחיים באופן עצמאי אלא כתגובה ליוזמה הקונקרטית של השליטה, אני חושב שהשאלה אם ראוי שהשליטה תנהל קו כזה אקטואלית יותר מהשאלה המופשטת אם צריך קו (שמלבד השליטה אף אחד לא באמת מתכוון להקים אותו).