שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

בעיית הדיור - ניתוח הבעיה, סיבותיה והצעת פתרון

יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 13 שנים • 3 בספט׳ 2011
המדינה רוצה לעשות קופה? אתה מקשיב לעצמך?
"המדינה" היא לא בן אדם שיכול להנות בעצמו מהקופה שלו. "המדינה" זה הדבר הזה שבתוכו אנחנו חיים.
הממשלה אמורה לנהל את המדינה, אנחנו לא מרוצים מאיך שהיא עושה את זה, אבל "הממשלה" היא לא משהו סטטי שמרוויח משהו לעצמו. מדובר בהרבה אנשים *מתחלפים*. אף ראש ממשלה לא *רוצה* שיהיה פה רע למישהו. אין פה דיקטטורים! יש פה הרבה ניהול כושל, יש קומבינות, יש מלא פגמים גדולים - אבל מה שאין - זו קונספירציה. צאו מזה, אין קונספירציה. לא מאד רומנטי, אבל יוטב לכולנו כשנצא מהלך הרוח המהפכני הזה שמצטלם נורא טוב, ונתחיל לנסות באמת להתמצא במה שקורה פה. לא לקרוא את הכותרות בעיתונים ולחזור עליהן כמו כבשים, אלא להתעניין במה שקורה בכנסת ולעקוב באופן רציף אחר התנהלות של ממשלות, ולגבש דעה שמבוססת על עובדות ולא על סיסמאות.

ולעניין הכבשים: http://video.google.com/videoplay?docid=-9153412213802919416
צעצוע פלסטי​(נשלט)
לפני 13 שנים • 6 בספט׳ 2011

חושב שיש כאן קצת בורות

צעצוע פלסטי​(נשלט) • 6 בספט׳ 2011
מדינת הרווחה איננה המצאה נוצרית, אם כבר הקפיטליזם הינה המצאה נוצרית שהתחילה עוד בימי הרומאים כאשר אלה אימצו את הנצרות לחיכם ואפשרו לכנסייה תפקיד דימיננטי בכלכלה, לראיה האמריקאים שהינה המדינה הכי דתית בעולם (כן כן שמעתם נכון) הינם גם המדינה הכי קפיטליסטית בעולם, שימו לב אבל שזה בא במחיר כבד, אחוזי פערים חברתיים הכי גבוהים בעולם וכך גם הפשע, למרות היותה "מדינת חוק"

מדינת רווחה הוא כינוי למכלול המנגנונים שמפעילה המדינה שמטרתם חלוקה-מחדש של המשאבים בחברה. מנגנונים אלו אוספים משאבים מהאזרחים - בעיקר בצורת מסים, אך לעתים גם בצורות אחרות - ומחלקים אותם מחדש באופנים הנתפסים כצודקים יותר. מנגנונים נפוצים של חלוקה מחדש הם מערכות חינוך ובריאות ציבוריות, קצבאות כספיות לצרכים שונים, דיור ציבורי ועוד.

מי שאומר שמדינת רווחה היא מה שקורה עכשיו ביוון או ספרד, פשוט במקרה הטוב מטעה.
מה שקרה ביוון למשל היה קשור לזה שמדינה שלמה התנהלה כמו הנהוג אצלינו בכפרי המיעוטים שזה אומר מחיר למוצר/שירות עם חשבונית ומחיר (נמוך) בלי חשבונית....תבחר....לצערינו רוב היוונים בחרו באופציה השנייה ויש גבול לכמה אפשר לרמות את השיטה....בסוף הכל קורס.

יש אנשים בארץ, בעיקר אנשי כלכלה שבחיים שלהם לא היו ולו במפעל אחד אפילו....ומטיפים לנו מה צריך לעשות כדי לטפל ב"כשלים" של השוק החופשי....מה שהם לא מבינים שזה לא קשור לשוק הפרטי....יש פה בעיה של בריחת המדינה מאחריות בסיסית כמו בנושא הדיור והשארת התחום לרחמים של השוק הפרטי....הגרמנים למשל חוקקו חוקים שאומרים שלכל אדם מגיל מסויים זכאי לקורת גג בסיסית של 50 מ"ר....ואני עם כל הכבוד אני לא רואה שגרמניה מתמוטטת על ימין ועל שמאל.

אם מישהו רוצה שניהיה ארה"ב....בבקשה, סעו לארה"ב....אבל אנחנו לעולם לא היינו כמו באמריקה וגם אנחנו פשוט לא יכולים להרשות לעצמינו להיות אמריקה.

חייבים שהמדינה תיקח אחריות וזה יקרה רק אם נשנה את השיטה ונחזור להיות מדינה סוציאל דמוקרטית, ולמי שחושש....אז יש לי חדשות נפלאות....עשירים ככורח יש גם במדינת סוציאל דמוקרטיות....תבדקו בשוודיה, נורווגיה, הולנד וכד'...

ובלי קשר אך עם הרבה השראה....מציע לכם לראות קטעים נפלאים של חומר למחשבה מאת גון סטוארט...

http://www.flix.co.il/tapuz/v/watch-3953279-.html?v=13874

http://www.thedailyshow.com/watch/tue-april-21-2009/the-stockholm-syndrome-pt--1
המלט
המלט • 6 בספט׳ 2011
[quote="יולי Yuli"]המדינה רוצה לעשות קופה? אתה מקשיב לעצמך?
"המדינה" היא לא בן אדם שיכול להנות בעצמו מהקופה שלו. "המדינה" זה הדבר הזה שבתוכו אנחנו חיים.
הממשלה אמורה לנהל את המדינה, אנחנו לא מרוצים מאיך שהיא עושה את זה, אבל "הממשלה" היא לא משהו סטטי שמרוויח משהו לעצמו. מדובר בהרבה אנשים *מתחלפים*. אף ראש ממשלה לא *רוצה* שיהיה פה רע למישהו. אין פה דיקטטורים! יש פה הרבה ניהול כושל, יש קומבינות, יש מלא פגמים גדולים - אבל מה שאין - זו קונספירציה. צאו מזה, אין קונספירציה. לא מאד רומנטי, אבל יוטב לכולנו כשנצא מהלך הרוח המהפכני הזה שמצטלם נורא טוב, ונתחיל לנסות באמת להתמצא במה שקורה פה. לא לקרוא את הכותרות בעיתונים ולחזור עליהן כמו כבשים, אלא להתעניין במה שקורה בכנסת ולעקוב באופן רציף אחר התנהלות של ממשלות, ולגבש דעה שמבוססת על עובדות ולא על סיסמאות.

ולעניין הכבשים: http://video.google.com/videoplay?docid=-9153412213802919416[/

הו, הנאיביות.
המדינה ועוד איך רוצה, וגם *יודעת* לעשות קופה. ואם כבר להפריח סיסמאות, אז הביטוי "המדינה זה הדבר הזה שבתוכו אנו חיים" זה אם כל הסיסמאות, ואם כבר להתחיל לנסות באמת להתמצא במה שקורה פה, אז בואי באמת ננסה לבחון את אופי פעילותה הכלכלית של הממשלה במדינה הכי ריכוזית במזרח התיכון, ואז נראה האם טענות הטקסט-בוק שלך, שנראות כאילו לקוחות מספר אזרחות במימון ממשלתי, מחזיקות מים.
"הממשלה היא לא משהו "סטטי" שמרוויח משהו לעצמו" – בוודאי שכן. הממשלה היא שחקן בשוק ההון. הממשלה, דרך שר האוצר שלה, משתתפת באופן פעיל בעסקאות בהיקף ענק.  הממשלה קונה ומוכרת מט"ח. הממשלה היא ספקית וצרכנית הפרוייקטים העסקיים הגדולה ביותר בארץ.  נכון, ב*תיאוריה*, רווחים  או הפסדים של פעילותה הכלכלית של מדינת ישראל, המתבצעת דרך הזרוע המבצעת שלה שהיא הממשלה – צריכים להיות רווחים והפסדים של הציבור, משום שהמימון לפעילותה הכלכלית של הממשלה נשען במידה רבה על מסים. מצד שני, במשק כל כך קטן וכל כך ריכוזי כמו שלנו, זו תמימות שגובלת באטימות מוחלטת לחשוב שהממשלה זה גוף של אנשים מתחלפים, חפים מאינטרסים כלשהם למעט האינטרס העליון של לדאוג לאזרחים. קבלי דוגמה: נוחי דנקנר, האלפא-טייקון הישראלי, נוהג למנות לתפקיד מפתח עובדים ממשלתיים בתחום הפיננסי לשעבר. אייל סולגניק – חשב ראשי לשעבר של הרשות לניירות ערך ישראליים ו CFO נוכחי ב איי-די-בי, ושי טלמון – חשב כללי לשעבר, כעת מנכ"ל של כלל ביטוח. סולקניק וטלמון היו פקידים ממשלתיים שהיו מעורבים אישית בעסקאות רחבות היקף של איי-די-בי. גם אם לא נרמז להם בשום צורה ואופן שהם עתידים לקבל משרה נוחה ונחשקת בטייקון-לנד, לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהסימביוטיקה בין הון לשלטון היא כל כך מושרשת כאן, עד כי המשפטים התיאורטיים עד כדי חינניות שלך כבר מזמן לא תקפים כאן. מעניין לקרוא בנושא זה את סקירתו של שוקי-שדה בדה-מרקר של אתמול, על מי ומי בדיוק פקד את החתונה של דנקנר ג'וניור לאחרונה. כמה פקידים ממשלתיים? כמה מקבלי החלטות בבנקים שחלקם בבעלות ממשלתית? כמה מאלה יעבדו אחר כך בשביל דנקנר? כמה מאלה עובדים כבר עכשיו?
״להסתמך על עובדות״? לא ראיתי שהסתמכת על שום עובדה. לא יולי; לא מדובר כאן בתיאוריות קונספירציות הזויות. מדובר בעובדות, שגם אם אינן רומנטיות במיוחד – הן עדיין מאד מאד עצובות. הממשלה אכן עושה קופה על גב כולנו. הכסף – גוש ענק של כסף – עף מתוך כיסנו ומעל ראשנו לכיוון הממשלה, המשלמת אותו למי שזכה במכרזים שלה לפרויקטים הנחשקים בנדל"ן, תקשורת ותעשייה. לחשוב שאף גרם מהכסף הזה לא נתקע בדרך זו הזיה רומנטית בפני עצמה. את יכולה לדקלם ספרי אזרחות של בית ספר עד מחר בבוקר, אבל מעולם לא נלקח כסף רב כל כך, מרבים כל כך, והועבר למעטים כל כך.
הדורבנים​(נשלט)
הדורבנים​(נשלט) • 6 בספט׳ 2011
[quote="המלט"]
יולי Yuli כתב/ה:

ולעניין הכבשים: http://video.google.com/videoplay?docid=-9153412213802919416[/

הו, הנאיביות.
המדינה ועוד איך רוצה, וגם *יודעת* לעשות קופה. ואם כבר להפריח סיסמאות, אז הביטוי "המדינה זה הדבר הזה שבתוכו אנו חיים" זה אם כל הסיסמאות, ואם כבר להתחיל לנסות באמת להתמצא במה שקורה פה, אז בואי באמת ננסה לבחון את אופי פעילותה הכלכלית של הממשלה במדינה הכי ריכוזית במזרח התיכון, ואז נראה האם טענות הטקסט-בוק שלך, שנראות כאילו לקוחות מספר אזרחות במימון ממשלתי, מחזיקות מים.
"הממשלה היא לא משהו "סטטי" שמרוויח משהו לעצמו" – בוודאי שכן. הממשלה היא שחקן בשוק ההון. הממשלה, דרך שר האוצר שלה, משתתפת באופן פעיל בעסקאות בהיקף ענק.  הממשלה קונה ומוכרת מט"ח. הממשלה היא ספקית וצרכנית הפרוייקטים העסקיים הגדולה ביותר בארץ.  נכון, ב*תיאוריה*, רווחים  או הפסדים של פעילותה הכלכלית של מדינת ישראל, המתבצעת דרך הזרוע המבצעת שלה שהיא הממשלה – צריכים להיות רווחים והפסדים של הציבור, משום שהמימון לפעילותה הכלכלית של הממשלה נשען במידה רבה על מסים. מצד שני, במשק כל כך קטן וכל כך ריכוזי כמו שלנו, זו תמימות שגובלת באטימות מוחלטת לחשוב שהממשלה זה גוף של אנשים מתחלפים, חפים מאינטרסים כלשהם למעט האינטרס העליון של לדאוג לאזרחים. קבלי דוגמה: נוחי דנקנר, האלפא-טייקון הישראלי, נוהג למנות לתפקיד מפתח עובדים ממשלתיים בתחום הפיננסי לשעבר. אייל סולגניק – חשב ראשי לשעבר של הרשות לניירות ערך ישראליים ו CFO נוכחי ב איי-די-בי, ושי טלמון – חשב כללי לשעבר, כעת מנכ"ל של כלל ביטוח. סולקניק וטלמון היו פקידים ממשלתיים שהיו מעורבים אישית בעסקאות רחבות היקף של איי-די-בי. גם אם לא נרמז להם בשום צורה ואופן שהם עתידים לקבל משרה נוחה ונחשקת בטייקון-לנד, לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהסימביוטיקה בין הון לשלטון היא כל כך מושרשת כאן, עד כי המשפטים התיאורטיים עד כדי חינניות שלך כבר מזמן לא תקפים כאן. מעניין לקרוא בנושא זה את סקירתו של שוקי-שדה בדה-מרקר של אתמול, על מי ומי בדיוק פקד את החתונה של דנקנר ג'וניור לאחרונה. כמה פקידים ממשלתיים? כמה מקבלי החלטות בבנקים שחלקם בבעלות ממשלתית? כמה מאלה יעבדו אחר כך בשביל דנקנר? כמה מאלה עובדים כבר עכשיו?
״להסתמך על עובדות״? לא ראיתי שהסתמכת על שום עובדה. לא יולי; לא מדובר כאן בתיאוריות קונספירציות הזויות. מדובר בעובדות, שגם אם אינן רומנטיות במיוחד – הן עדיין מאד מאד עצובות. הממשלה אכן עושה קופה על גב כולנו. הכסף – גוש ענק של כסף – עף מתוך כיסנו ומעל ראשנו לכיוון הממשלה, המשלמת אותו למי שזכה במכרזים שלה לפרויקטים הנחשקים בנדל"ן, תקשורת ותעשייה. לחשוב שאף גרם מהכסף הזה לא נתקע בדרך זו הזיה רומנטית בפני עצמה. את יכולה לדקלם ספרי אזרחות של בית ספר עד מחר בבוקר, אבל מעולם לא נלקח כסף רב כל כך, מרבים כל כך, והועבר למעטים כל כך.

אני חושב שלא הבנת את כוונת של יולי המלט, ואני מסכים איתה לגמרי. כמו שהיא אמרה, יש הרבה ניהול כושל, קומבינות ופגמים גדולים.
הייתי אומר שנתת דוגמאות לכאלה, אבל גם בזה אני לא בטוח - האם זה באמת רע שהממשלה מנהלת פרוייקטים ביחד עם אנשים עשירים בנושא נדל"ן? אם זה לא תחת פיקוח מתמיד אז כן,זאת בעייה - למשל מקרה אפל/שרון האי היווני, שכל השמאלנים נורא שכחו, כי אסור היה לנשום נגד ההתנתקות.. אבל באופן כללי פרוייקטים כאלו יכולים להועיל לכולם, גם עם זה לא מצטלם טוב להגיד את זה, כפי שיולי ציינה.. עדיף לצרוח "מהפכה!" "הון ושלטון!!". זה תמיד כיף.

אני חושב שיש עושק במדינה - של מעמד הביינים. לוקחים מאיתנו הרבה, ונותנים מעט מדי. אני, כמו יולי, לא חושב שיש קוספירציה ויושבים בממשלה ובאוצר אנשים מפוטמים ומזיעים בחדרים חשוכים וחושבים איך לגנוב ממני. אני חושב שיש עושק ברור, והוא נובע מאינרציה פשוטה. לעשירים יש יותר כוח, למעמד הביניים לא היה עד עכשיו שום כוח, אין לו עורכי דין מבריקים וכו', אז היה נוח לכולם לסחוב בלי אפילו לשים לב. אפילו עם כוונות טובות. איך אמר סטנלי פישר: הופתענו. בחייך, אתה באמת רואה את סטנלי פישר יושב מזיע בחדר חשוך ומחייך לעצמו?

לכן המחאה חשובה מאין כמוה, גם אם היא לא מציעה פתרונות, והיא רק צעקנית ומצטלמת טוב. לבטל את האינרציה הזאת. להשיב את הכסף לעם.
דורון גונן
דורון גונן • 6 בספט׳ 2011
יולי Yuli כתב/ה:

ולעניין הכבשים: http://video.google.com/videoplay?docid=-9153412213802919416

מצטער, התגובה היחידה שזה שווה זה: "לא שווה תגובה" (פשוט אין לי חשק להפריך כל-כך הרבה שגיאות. סליחה.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 13 שנים • 7 בספט׳ 2011
המלט, אולי לא שמת לב אבל בסך הכל אמרתי משהו כללי בלי להיכנס לדוגמאות, ואמרתי אותו על האופן שהדיון הציבורי מתבצע, על האופן שבו אנשים זורקים סיסמאות. לא הצגתי פה את משתנתי הפוליטית. אם הייתי עושה את זה, היית רואה שדעתי לא רחוקה מדעתך.

חברים: הנה, מה שהמלט כתב יותר מתקרב למשהו שאפשר להגיב לו.

המלט: אני מקבלת את מה שכתבת על שוק ההון וכו', ואין לי התנגדות עקרונית להמשיך אתך את הדיון וכמו שאתה יודע אני גם תמיד נכונה להשתכנע, אם הטיעונים שלך טובים משלי.
מה שמרתיע אותי הוא שבין השורות פחות או יותר קראת לי פוסטמה. שמע, אני מכבדת את דעתך, וגם אם אתווכח איתה אמשיך לכבד אותה. כביכול ענית לי בצורה מסודרת והגיונית, וזה יכול היה להיות נהדר, אבל כשתיבלת את זה עם ההנחה שאני מדקלמת ספרי אזרחות מבלי להפעיל שמץ מחשבה עצמאית, זה היה די מעליב. אני מעדיפה שתחשוב שכל הדעות שלי לא נכונות, מאשר שתניח שהן בכלל לא דעות אלא סתם אוסף ציטוטים שאני בקושי מבינה את פשרו.
אם הניסוח שלי היה נשמע קצת כלקוח מתוך ספר לימוד כלשהו הרי זה רק כי ניסיתי לקצר ולסכם.
אם אתה רוצה לשמוע מה אני חושבת על כל מה שכתבת - בכיף. אם רק רצית להבהיר לי שאין לי מושג על מה אני מדברת - גם זה בסדר. חבל לי שלא הנחת מראש שלא זה המצב, אבל בסך הכל הבהרה כזו, לו נדרשה, הייתה לטובתי, אז אני אניח שהתכוונת להטיב ועל כך תודה.
המלט
לפני 13 שנים • 7 בספט׳ 2011
המלט • 7 בספט׳ 2011
יולי יקירתי,
במידה שאדם מודד מודדין לו. קראתי לך פוסטמה כתגובה ישירה לדרך בה בחרת להגיב לדורון גונן. איני מכיר את דורון גונן, מעולם לא ראיתיו או שוחחתי עמו. אני מניח שגם את לא מכירה אותו, מעולם לא ראית אותו או שוחחת עמו. למרות זאת, פנית אליו בהתנשאות כזו שגרמה לי להתעצבן. קודם כל, בראשית דברייך שאלת אותו אם הוא מקשיב לעצמו. אחר כך הסברת לו מה זה מדינה ומה היא אמורה לנהל. על הדרך, לא בין השורות כי אם על גבי השורות עצמן – שייכת אותו לאלה שהם ב"מצב רוח מהפכני שמצטלם טוב", שהוא "קורא כותרות בעיתונים וחוזר עליהן כמו כבשים", ושהוא מגבש דיעה שמבוססת על סיסמאות ולא על עובדות. אילו אני דורון גונן, גם אני לא הייתי חושב שמה שכתבת שווה תגובה. אבל אני לא דורון גונן, אני חם-מזג והתנשאות כזו מעלה לי את הסעיף. כמובן שיכולה היית לנקוט סגנון שונה בביקורתך על הטענה הספציפית של דורון גונן שהמדינה עושה קופה. אבל בחרת במה שבחרת, ועל כך הגבתי במישרין. מילא, אם היה איזשהו תוכן ממשי בדברייך פרט למילות ההשתלחות הנ"ל; אבל אפילו זה לא היה. אז נכון, יכולתי לבחור בסגנון אחר, אבל היי – גם את יכולת לבחור בסגנון אחר. זה נפלא שאת מרגישה מאד נוח בכלוב, אבל זו אף פעם לא סיבה להשתלח באנשים אחרים, ובמיוחד לא באנשים שעל פניו נראה שיש להם קצת יותר נסיון וידע ממך בכל מיני תחומים.

ו-כן, חלק מהדברים שאת כותבת מעניינים אותי ואשמח לקיים שיחה או דיון.