לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הגדרות, הגדרות...

IN YOUR MIND
לפני 13 שנים • 2 באוק׳ 2011

נו שויין...

IN YOUR MIND • 2 באוק׳ 2011
שמעי רוח-חופשייה,

למה שלא נהייה מנומסים?
סאד -היה סופר ופילוסוף. הוא היה ליברטין, שכתב בבית הכלא בצרפת.
מאזוך היה אף הוא סופר, ומרצה לספרות באוניברסיטה באוסטריה.
כל הפנטזיות הללו נרשמו ונולדו, קודם כל בתור יצירות של ספרות ופילוסופיה.
וגם של אמנות ויזואלית.
כך כל תחום הב.ד.ס.מ בא לעולם -

קודם כל בסיפורים, ורעיונות , כלומר במילים, ובציורים...ורק אז בחוויה.

יכולתי להמשיך בעוד המון דוגמאות.
אבל חבל על הזמן של כולנו, לא?.
לא מעניין אותך? - אז לא.
אבל זאת המציאות.
IN YOUR MIND

נ.ב -

נ.ב -

אני בפירוש לא חושב שמישהי פה העלתה את השאלה כדי לכבול את עצמה בתוך הגדרה. היא העלתה את השאלה, כדי להבין את עצמה...
walking dead
walking dead • 2 באוק׳ 2011
לא רק שיש לך בעיה בהבנת הנקרא, אתה ממשיך לחטוא בניסיון לתייג אנשים על פי השקפת עולמך הצרה כעולם נמלה. וכשאתה טועה ובגדול (כמו למשל במקרה שלי, מאחר ואני עוסקת בין יתר תחביביי בציור ריאליסטי המושפע מאוד מהבדס"מ) זה כבר מצחיק עד דמעות.

להכניס לדיון בהגדרות שהובאו ספציפית בשרשור זה את דה סאד, את הקשר הבל יינתק לאומנות ולספרות משול בעיניי לדיון בנושא פריחת החצבים בצפון בעת שיחות השלום עם הרשות הפלסטינית.

נ.ב
לא התייחסתי לנ.ב שלך כי ראיתי אותו רק אחרי ששלחתי את התגובה שלי. עמך הסליחה.
IN YOUR MIND

מה יהיה?

ציטוט - "איזו היסחפות המאה - איך הגעת לפילוסופיה ואומנות מדיון בהגדרות בדס"מיות? "
שאלת - אז עניתי.

* הרי השרשור הפך לדיון בעצם ההצדקה שיש לשימוש במילים, ובצורך שיש ( או שאין ) בחשיבה על החוויה ( וחשיבה היא תמיד בעזרת מילים, והגדרות כלשהן, וגם ציורים ), ושל הטעם בדיבור עליה וכו'.
אני שמח ( בלי טיפת ציניות ) שאת עוסקת בין-שאר תחביבייך בציור ראליסטי וכו'... אבל איך לעזאזל נהיינו אישיים פה? icon_question.gif
בלוסום​(לא בעסק)

תגובה קולקטיבית

בלוסום​(לא בעסק) • 2 באוק׳ 2011
עם כל הכבוד, ויש כבוד -

יש אנשים שלא צריכים הגדרות - אני *כן*.

יש אנשים שלא צריכים מילים ומילים לא משפיעות עליהן כהוא זה - עלי *כן*, מאוד!

לכן פתחתי את השרשור הזה.

אני צריכה לדעת איפה אני עומדת ביחס להגדרות האלה. למה? ככה. כי לי זה חשוב. לי זה משמעותי. בלעדי זה החוויה שלי לא שלמה.

תגידו מה שתגידו, לי זה לא משנה, כל מה שבקשתי הן תשובות להגדרות...

ועוד משהו - אין לכם מושג כמה ישמח אותי לראות אתכם נמנעים מלהכנס לוכוח והשמצות icon_smile.gif (בלי טיפת ציניות, באמת)
walking dead
walking dead • 2 באוק׳ 2011
גורת חתולים סוררת, מצד אחד את זקוקה להגדרות שזה הכי לגיטימי בעולם (לרגע לא זלזלתי בזה) אבל מצד שני כשטיצ'ר הביא לך את ההגדרה הקיימת ראית בעצמך שהיא כללית מאוד והיא לא מכילה בתוכה נושאים שכן מעניינים אותך אישית ורלוונטיים לגבייך כמו הדיון בגבולות.
כולנו זקוקים להגדרות ברמה מסוימת, אבל לעולם לא נראה לי שנמצא הגדרה שלמה אחת שמתאימה בדיוק לנו. כי כל אחד מאיתנו שונה, עולם ומלואו. אז אולי ההגדרה לא נועדה להיות התשובה אלא רק מורה דרך בתהליך. ושוב, זו דעתי.
שיר כאב​(שולטת){סוליקר}
יתכן והתשובה היא לא "מה את" אלא "מה את *יותר*".
גם אדם שמאד מתחבר לתבניות והגדרות, לא תמיד ימצא הגדרה צרה התואמת אותו במדויק.
IN YOUR MIND

לעצם העניין - -

לעצם העניין -
אכן - מילים יכולות ליצור חוויה, או לתת לה צורה מסויימת.
השאלה על ההבדל בין נישלטת ושפחה, היא בערך כמו השאלה על ההבדל בין נישלט ועבד ( בכפוף להבדלים שיש בין שליטה-גברית ושליטה-נשית )
מאזוך למשל אהב לחשוב על עצמו כמו על עבד. והוא היה מנסח חוזים ( חוזים ממש, כמו עם וונדה, מ"ונוס בפרווה" . שהיו חוזים של שיעבוד , שיעבוד מוחלט, של הנפש והגוף . שוב - אלה היו חוזים של שיעבוד. הוא היה בעצם מכתיב להן את הסצנה שהוא רוצה לחיות, וכיון שהיה גבר כריזמאטי מאד, היה מדליק אותן על הקטע וכו' . ( בנגוד לסאד, מאזוך אכן ניסה לחיות את הפנטזיות שלו. סאד רק הזה אותן ).
בכל אופן - השאלה היא מאד אישית, ונוגעת לעולם הפנטזמטי שלך.
אם אני זוכר נכון, המילה "כלבה" למשל באה לך לא טוב ( יחד עם כל משחק התפקידים שכרוך בה ). אולי גם המילה "שפחה".... אני לא יודע....זה קטע מאד אישי...
המילים נשלט/ת הן רק המילים הכלליות ביותר שמשמשות לתאור המקום בחוויה שאת רוצה להיות בו, וככאלה אין בהן שום התחייבות על תסריט כזה או אחר.
מקווה שעזרתי לך במשהו...
IN YOUR MIND

נ.ב - -

נ.ב -
גורונת -
את חוזה השיעבוד המלא שמאזוך ניסח, ואז שיכנע את וונדה לחתום עליו, ולהתחייב לחיות אותו, תוכלי למצוא במהדורה האנגלית של הסיפור, .באחרית הדבר. הוא נשמר בשלמותו. החוזה מדהים לגמרי בטוטאליות שלו...
( " אבל איך זה נגמר בסוף, כולם יודעים..." icon_biggrin.gif ... למי שלא יודע, אז "האליל היווני" נו... שוד-ושבר... )
בלוסום​(לא בעסק)

Re: לעצם העניין - -

בלוסום​(לא בעסק) • 2 באוק׳ 2011
[quote="IN YOUR MIND"]לעצם העניין -
אכן - מילים יכולות ליצור חוויה, או לתת לה צורה מסויימת.
השאלה על ההבדל בין נישלטת ושפחה, היא בערך כמו השאלה על ההבדל בין נישלט ועבד ( בכפוף להבדלים שיש בין שליטה-גברית ושליטה-נשית )
מאזוך למשל אהב לחשוב על עצמו כמו על עבד. והוא היה מנסח חוזים ( חוזים ממש, כמו עם וונדה, מ"ונוס בפרווה" . שהיו חוזים של שיעבוד , שיעבוד מוחלט, של הנפש והגוף . שוב - אלה היו חוזים של שיעבוד. הוא היה בעצם מכתיב להן את הסצנה שהוא רוצה לחיות, וכיון שהיה גבר כריזמאטי מאד, היה מדליק אותן על הקטע וכו' . ( בנגוד לסאד, מאזוך אכן ניסה לחיות את הפנטזיות שלו. סאד רק הזה אותן ).
בכל אופן - השאלה היא מאד אישית, ונוגעת לעולם הפנטזיות שלך.
אם אני זוכר נכון, המילה "כ**ה" למשל באה לך לא טוב ( יחד עם כל משחק התפקידים שכרוך בה ). אולי גם המילה "שפחה".... אני לא יודע....זה קטע מאד אישי...
המילים נשלט/ת הן רק המילים הכלליות ביותר שמשמשות לתאור המקום בחוויה שאת רוצה להיות בו, וככאלה אין בהן שום התחייבות על תסריט כזה או אחר.
מקווה שעזרתי לך במשהו...[/quote]

דווקא המילה שפחה באה לי בסיידר גמור... לא הסמנטיקה היא הבעיה פה אלא התוכן. אני פשוט לא אתמסר ללא גבולות. זה פשוט לא יקרה. הפגיעות שסבלתי בילדותי צילקו אותי כל כך קשה, שהמצב הזה לא יתאפשר יותר. אבל בפועל, אני יכולה להגיע לדרגות התמסרות מאוד גבוהות, ולתת את עצמי בקשר גם בלי הגבלת זמן, כך שמבחינת ההגדרה בקינקיפדיה אני עם קווים שפחתיים חזקים מאוד.. סקרן אותי לדעת עד כמה, כי הבעיה שלי היא דווקא עם היותי...נשלטת.. (: הפתעה הפתעה.. אני חושבת שההתמסרות שלי היא ברמה גבוהה מאוד, אך לעולם לא תנתן ללא גבולות.. לכן הבלבול.