מUחדת |
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
מUחדת • 28 בנוב׳ 2011
מישהו מכיר מרק/תבשיל נוזלי שניתן להכין בתנור וללא שימוש בכיריים כלל?
|
|
גולוסקלפרה(נשלט) |
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
Re: מרק בצל
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
גולוסקלפרה(נשלט) • 28 בנוב׳ 2011
נטלי כתב/ה: למישהו יש מתכון למרק בצל?
חומרים: 6 כוסות מים או מרק צח 8 בצלים 1 חבילת חמאה ענף טימין חצי כוס יין לבן יבש 2 עלי דפנה 3 כפות קמח מלח פלפל שחור (עדיף שלמים אבל גם טחון טוב) אופן ההכנה: - מחממים את החמאה יחד עם הטימין ועלי הדפנה - מוסיפים את הבצל לחמאה המחוממת ומטגנים עד להזהבה קלה - לאחר הזהבת הבצל לכווץ על אש קטנה (במשך כשעה) - לאחר שהבצל מכווץ מוסיפים יין, על אש גדולה עד לאידוי היין - מוסיפים קמח (לאט שלא יווצרו גושים) וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד אידוי הנוזלים - לאחר אידוי הנוזלים מוסיפים מים (או מרק צח) , להביא לרתיחה תוך ערבוב, ועל אש קטנה לבשל רבע שעה עד שעה לפי הטעם נ.ב. מרק צח הכוונה לציר עוף שבושל ארוכות וסונן. בשום פנים ואופן לא אבקת מרק (זה רעל טהור. טעים, אבל רעל ) |
|
גולוסקלפרה(נשלט) |
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
גולוסקלפרה(נשלט) • 28 בנוב׳ 2011
מUחדת כתב/ה: מישהו מכיר מרק/תבשיל נוזלי שניתן להכין בתנור וללא שימוש בכיריים כלל?
בגדול, כל דבר אפשר להכין גם בתנור אם הוא חזק מספיק, כלומר עובר את ה 250 מעלות. אבל זה מסורבל וגם צריך כלי מתאים. בכל מקרה עדיף משהו ששמים הכל בסיר ושוכחים ממנו לכמה שעות, טשולנט למשל. כנ"ל מרק צח. אם תרצי מתכון, אני פתוח לעסקת חליפין. אני לא מכיר מתכון מרק ייעודי לתנור, אבל אולי יפתיעו כאן... |
|
צלילה |
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
צלילה • 28 בנוב׳ 2011
אם למישהו יש המלצה למרק ירקות לא משמין במיוחד אשמח .
כמובן שאשמח למתכון שנוסה |
|
Dark halo(אחרת) |
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
Dark halo(אחרת) • 28 בנוב׳ 2011
לל''ג כתב/ה: אם למישהו יש המלצה למרק ירקות לא משמין במיוחד אשמח .
כמובן שאשמח למתכון שנוסה אמא שלי עושה מרק מעולה כזה מחר מבררת לך וכותבת |
|
נילי ונילי |
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
28 בנוב׳ 2011
נילי ונילי • 28 בנוב׳ 2011
שרשור מהמם. תודה!
|
|
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
יולי Yuli(לא בעסק){טדי} • 29 בנוב׳ 2011
תנור: הבעיה העיקרית זה ערבוב. כבר עדיף להכין משהו אחר. יש הרבה תבשילים שנותנים את העושר והחמימות של מרק, אבל יותר סמיכים. מה עם מיקרו? להכין מרק במיקרו דווקא אפשר. אגב גם בצל מטוגן אפשר להכין במיקרו
|
|
nomorenomore |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
nomorenomore • 29 בנוב׳ 2011
כ-ל המתכונים אדירים !
תודה. |
|
מUחדת |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
מUחדת • 29 בנוב׳ 2011
לא. אני ממש מתעקשת למצוא מתכון בלי כיריים ומיקרו. תנור. ולא חמין או תבשילי קדירה.
מ-ר-ק. חייב להיות משהו. תפסיקו להתנהג כמו חארות ותרימו טלפון לסבתא המרוקנית/ צ'רקסית/ לובית/ ניגרית שלכם וקודם כל בדקו אם הכל בסדר איתה- כי היא סבתא שלכם! אחר כך תחקרו וגלו את סודות המטבח המשפחתי. בטוח מסתתר איזה מתכון למרק פתיליה שניתן להמיר בתנור. תודה למפרע וד"ש לספתוש. |
|
walking dead |
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
לפני 12 שנים •
29 בנוב׳ 2011
walking dead • 29 בנוב׳ 2011
אני בטוחה שאם מכניסים לתנור קדרה עם נתחי בשר, מים (ציר מרק למתקדמים, מים עם אבקת מרק לעמחא שכמוני), בצל, סלרי, גזר, עגבניות מרוסקות, תפוחי אדמה והמון המון עשבי תיבול טריים כמו עלי דפנה, טימין, כוסברה ופטרוזיליה (ואפשר גם עדשים אדומות) ולא לשכוח לתבל במלח, פלפל וכמון, ופשוט נותנים לזה להתבשל היטב איזה שעתיים - משהו טוב יצא מזה. אולי כדאי לנסות ולספר לחבר'ה
|
|