בטי בום(שולטת) |
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
בטי בום(שולטת) • 10 בדצמ׳ 2011
היא הייתה סוג של פוז'קטור על נקודה שמעצבנת אותי הרבה זמן.
בגלל שהיא הייתה מישהי ספציפית ולא ניק עלום בפורום הרבה יותר קל לכעוס עליה. גברים מיילדומיסטים שמזלזלים בפמדום מעצבנים אותי באותה הנקודה. נשים שמזלזלות בפמדום הרבה יותר מעצבנות אותי. |
|
נילי ונילי |
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
נילי ונילי • 10 בדצמ׳ 2011
בטי בום כתב/ה: נשים שמזלזלות בפמדום הרבה יותר מעצבנות אותי.
למה? |
|
בטי בום(שולטת) |
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
בטי בום(שולטת) • 10 בדצמ׳ 2011
אין לי בעיה עם נשים שבוחרות במיילדום כי אני מאמינה שלכל אישה יש זכות על גופה וגם לתת למישהו אחר לשלוט עליו זאת בחירה שלה. אבל כשאישה חושבת שזה לא "טבעי" או "מחליא" או עוד תגובה הזויה ששמעתי "מעוות" אני מבינה כמה אנחנו חלק מהדיכוי. כשנשים טוענות שהן לא פמיניסטיות בכדי להרגיש חמודות וסקסיות או בזות לנשים שנאבקות למענן אני מתקוממת הרבה יותר מאשר מגבר שנוח לו להנציח את השיטה. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
זאלופון(שולט) • 10 בדצמ׳ 2011
אני חושב שכמעט כל ונילי שמע על "מלכת סאדו" בתשלום. זה מושג כמעט מיינסטרימי. תורמת לכך גם העובדה שאותן "מלכות סאדו" הן בדרך כלל אלו שייחשפו בתקשורת כשעושים כתבה על בדסמ, פשוט כי יותר קל להגיע אליהן ויותר קל להן להחשף מאשר למי שזה לא מקצועו. לעומת זאת, אין "מלך סאדו", ושום גבר שעובד כרואה חשבון או פקיד בבנק או ליצן רפואי לא ירצה להחשף כמי שאוהב להכות נשים. לכן לא מפתיע שאישה שאינה מתמצאת בעולם שלנו מקשרת פמדום עם תשלום אך לא עושה את אותו הקישור עבור מיילדום. נראה לי שזה נובע מבורות יותר מאשר משובניזם או מזלזול מודע בפמדום, למרות שכמובן אינני מכיר אותה ולא יכול לדעת.
זלזול גורף בפמדום מצד גברים ונשים מיילדומיסטים הוא עניין שונה, למרות שאולי פחות משנדמה. לדעתי גם הוא נובע מבורות במידה מסוימת, מהכרת צד מסוים של פמדום, הצד הפחות יפה שצף כאן לפעמים בפורומים, והתעלמות מצדו היפה יותר, שצף כאן פחות. אולי צריך להציף אותו יותר. |
|
Mary Jane |
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
Mary Jane • 10 בדצמ׳ 2011
נילי ונילי כתב/ה: אבל, בוביק, ברור שפמדום זה לא טבעי.
אני לא אומרת את זה כדי להרגיז אותך, וגם לא מתוך מרמור פמיניסטי. אני רואה את השרשור הנוכחי יושב על אותו ציר יחד עם שרשור ה"טבעי מהתנ"ך", שרשור ה"כשאת אומרת לא" ואפילו עם שרשור ה"למה יש פה יותר הודעות?" בפורום הבנים על הבנות. אנחנו חיות בחברה פטריאכלית שבה שליטה גברית על נשים היא הדיפולט וזה לא מוגבל רק להיבטים מיניים אלא לכל תחום אחר של החיים: מרות, סמכות, תעסוקה, בטחון וצבא, חברה אזרחית וכמובן שבדסמ. זה תבוע בנו. בכולנו. אפילו בי. יש דיפולט, יש דרך "ראויה" להתנהג בה, וכל דרך אחרת היא דרך שצריכה להסביר את עצמה ולמצוא לעצמה צידוקים. אפילו פמיניזם הוא דרך שצריכה להצדיק את עצמה, כי היא פשוט לא טבעית. אני לגמרי מבינה את תחושת העלבון שלך ואת הבאסה שאת מרגישה מול האמירה של הבחורה הזו (ושל שולטים אחרים בכלוב או אנשים אחרים), אבל אין מה לעשות, יש סדר חברתי מסויים וכולנו הפנמנו אותו. נורא קשה להתרגל לראות דברים אחרת, ויותר מזה קשה לחשוב עליהם פתאום בתור "טבעיים". נראה לי ברור לגמרי למה היית השולטת היחידה בחדר, ועוד יותר ברור למה היא היתה בטוחה שאת ספקית שירותים של גברים שזו דרך הסיפוק המיני שלהם. (לא יודעת אם אני נשמעת הגיונית בכלל או שזה נשמע כמו עוד גיבוב תיאוריות אקדמיות הזויות מהפמיניסטית הזועפת של הפורום. מקווה שעזרתי במשהו.) אני חושבת שהמילה 'טבעי' לא מתאימה ומחבלת במה שניסית לומר (כי משתמע שמיילדום הוא טבעי בעוד פמדום אינו טבעי). מה שהוטבע אינו טבעי אלא נרכש. לדעתי, ונראה לי שהשקפתך הכללית אינה שונה משקפתי, פמדום ומיילדום שניהם אינם טבעיים, כלומר, אינם טבע הכרחי לאדם, במובן זה שהם תוצר של השקפות חברתיות. אמנם ההשקפה הרווחת כיום במחוזותנו הינה פטריאכלית, אבל זה עניין של זמן ומרחב. וכך, למשל : כיום בטיבט יש כ 15% משפחות מטריארכליות, מכלל האוכלוסייה הטיבטית. בקרב אוכלוסייה זו, ובמקרים מסוימים שבהם יש מחסור בנשים, אישה מתחתנת עם גבר, שניים ולפעמים גם ארבעה גברים. בסין, בחבל יונאן, קיים עדיין שבט הנאשי שמוצאו מטיבט, המקיים שרידים של מבנה משפחה מאטריארכלי שבו האישה היא היורשת והמורישה, היא הדמות הדומינטית בבית, היא כוח העבודה העיקרי וגם זו הקובעת מי יהיה אבי ילדיה (מתוך ויקיפדיה). פני האנושות משתנים, וימשיכו להשתנות. מה שטבעי אינו מה שאנו מורגלים בו או מה שאנחנו יצרנו, אלא מה שאנו מוכרחים בו ואין לנו ברירה אחרת בלתו. |
|
נולי |
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
נולי • 10 בדצמ׳ 2011
מרי ג'יין: את יודעת שגם במאה שערים האישה היא כח העבודה העיקרי?
|
|
Mary Jane |
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
Mary Jane • 10 בדצמ׳ 2011
את צודקת, אך זו הייתה רק דוגמא שמטרתה להראות שאפשר לתפוס יחסים בין המינים באופן אחר.
|
|
הדורבנים(נשלט) |
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
10 בדצמ׳ 2011
הדורבנים(נשלט) • 10 בדצמ׳ 2011
בטי - הבהרת נהדר את הנקודה שלך, לגבי נשים שמזלזלות בפמדום לעומת גברים. לא חשבתי על זה. אני פחות רגיש לזה, ויותר רגיש לגברים משום מה, אבל אני מסכים שיש משהו בנשים שמתייחסות לפמדום כמחליא שהוא... צובט בלב בצורה יותר אמיתית ועמוקה.
מרי ג'ין ונילי, באיזשהו מובן, אני מוצא את עצמי מתקומם על עצם שאלה האם המיילדום הוא "טבעי" או "נרכש", והרלוונטיות שלה לשרשור פה. חשבתי קצת למה, בעצם? אני חושב הכעס שלי הוא בגלל שבעצם השאלה הזו יש התעלמות גורפת מזה שמייילדום הוא לא טבעי ולא נרכש. הוא פאקינג סטייה מינית. בדיוק כמו פמדום. להצליף בנשים זה טבעי? כן, באמת? טבעי לכן? אתם הולכות ברחוב או במשרד ורואות מדי פעם גבר שמצליף עד זוב דם באישה ומאונן עליה, כשהיא מגורה מינית? אתן באמת חושבות שרוב הנשים רוצות שיתעללו בהן און רגולר ביסיס? לא. האמת היא הרבה יותר פשוטה: המיילדום הוא פשוט סטייה מינית, וחלק מהמיילדומיסטים חושבים שזה שהוא קשור בצורה עקיפה להיות החברה ההסטורית שלנו פטריאכלית, זה עושה אותו טבעי. בדיוק כפי שאני מרגיש בכל נימי נפשי שפמדום הוא הדבר הכי טבעי בעולם כולו (אמא, בואי תגונני עליי, אמא, אני זקוק לך גם כשאת מענישה אותי). תראו, אני מוצא את המיילדום מטופש לחלוטין. כי לעזעזל, אני גבר. חבריי הטובים המהבולים הם גברים. נראה לכן שמישהו בכלל מאיתנו ראוי לשליטה בכן? הלו, זה אנחנו פה. האלה מהכדורגל, שמחטטים באף ברמזורים. ולמרות זאת בחיים לא אחשוב או אגיד על שולט כלשהו שהוא לא באמת שולט, או על מישהי שהיא לא נשלטת אלא מניפולטיבית, וזה כי מיילדום זה לא דבר טבעי. ככה זה, יש לי כבוד לשונה הדבילי. |
|
Mary Jane |
לפני 12 שנים •
11 בדצמ׳ 2011
לפני 12 שנים •
11 בדצמ׳ 2011
Mary Jane • 11 בדצמ׳ 2011
fog כתב/ה: .....
מרי ג'ין ונילי, באיזשהו מובן, אני מוצא את עצמי מתקומם על עצם שאלה האם המיילדום הוא "טבעי" או "נרכש", והרלוונטיות שלה לשרשור פה. חשבתי קצת למה, בעצם? אני חושב הכעס שלי הוא בגלל שבעצם השאלה הזו יש התעלמות גורפת מזה שמייילדום הוא לא טבעי ולא נרכש. הוא פאקינג סטייה מינית. בדיוק כמו פמדום. להצליף בנשים זה טבעי? כן, באמת? טבעי לכן? אתם הולכות ברחוב או במשרד ורואות מדי פעם גבר שמצליף עד זוב דם באישה ומאונן עליה, כשהיא מגורה מינית? אתן באמת חושבות שרוב הנשים רוצות שיתעללו בהן און רגולר ביסיס? לא. האמת היא הרבה יותר פשוטה: המיילדום הוא פשוט סטייה מינית,....... אני מסכימה שענייני שליטה, בגבר או באישה, הם בגדר מה שאפשר לכנות אותו 'סטיה', במידה וממש להוטים לשרטט קו בין מה ש'נורמלי' לבין מה שאינו 'נורמלי'. עם זאת, נוטה להאמין שהמימד המכריע ב'סטיות' או בהתנהגות מינית לא קונבנציונלית הוא דבר מה נרכש, תוצר של למידה, דילמות ומתחים. אשמח אם תוכל להפריך זאת ולהראות שלא רק שסטיה מינית אינה טבעית, אלא שהיא גם לא נרכשת. |
|