בלוסום(לא בעסק) |
לפני 12 שנים •
4 במאי 2012
התובנות שלי
לפני 12 שנים •
4 במאי 2012
בלוסום(לא בעסק) • 4 במאי 2012
אפרט אותן לפי הסעיפים, כך יותר נוח לי...
א. לגבי המסתורין ונתוח הדברים - באמת לפעמים אני מוצאת שעדיף לשמור דברים לעצמי, כדי שהרגע/ים שנוצרו ביני לבין הפרטנר ישארו ביני לבינו, שהקסם לא יאבד. לפעמים אני מעדיפה לשמור דברים כלא ברורים, רק כדי לשמור על קסמם.. הפענוח שלהם יעשה תוך כדי התקדמות, אף אדם זר או מבחוץ לא יוכל להבינם וגם לא ארצה שאנשים אחרים יתנו את פרשנותם, מעדיפה לרוב את שלי בתוך הקונטקסט של הקשר שנוצר ביני לבין מי שמולי. ב. זרות לעומת הכרות: כנראה שזה תלוי במה שאת מחפשת בפרטנר שלך: יש כאלה שמחפשות בן זוג, ואז הן זקוקות להכרות עמו, ויש כאלה שמחפשות פרטנר בדס"מי, ואז כנראה שהן זקוקות יותר לזרות. ג. שליטה מלמטה: יש הבדל לדעתי בין שליטה מלמטה שבה את מנסה לעשות מניפולציה כדי שהדברים יעשו כרצונך, לבין מצב שבו את מציגה את רצונותיך וצרכייך, ונותנת לו להחליט מה לעשות עמם. בנושא זה, בסופו של יום, אני יש לי עוד מה ללמוד על איך להביע את רצונותיי, ועדיין זה לא מבטיח שהם ימומשו.. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 12 שנים •
4 במאי 2012
בכוח - אוסיף ואומר -
לפני 12 שנים •
4 במאי 2012
בלוסום(לא בעסק) • 4 במאי 2012
שאצלי לפחות, הצרכים האלה, של זרות ושל הכרות - הם צרכים שמתקיימים בד בבד, וזו דילמה תמידית שקיימת בי - מה אני צריכה עכשיו יותר? אותו כאדם או אותו כמאסטר / אדון?
לפחות בשבילי, הדיאלוג הזה של מה אני צריכה יותר, בכל אדם ובכל מע' יחסים, הוא נצחי דינמי ומשתנה. |
|
נוריתE |
לפני 12 שנים •
4 במאי 2012
חשבתי קצת
לפני 12 שנים •
4 במאי 2012
נוריתE • 4 במאי 2012
ואני אעשה פה אולי ספין אוף קטן
נכון ,זה סוג של קסם,אבל הוא לא קורה מעצמו זה דורש השקעה ותשמת לב הדדית, הסוג הזה של חיבור סינרגיה, שאחרי זמן ניראים כמו קסם, הם דרך לא קלה לפעמים אבל כשאת מוצאת את האדם הנכון מתוך ,הרבה אחרים, כשהוא מתוך המון אחרות מוצא אותך אז ,זה באמת גורם לך להאמין שמשאלות,אכן מתגשמות וזה, כל הקסם |
|
רפאל |
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
רפאל • 5 במאי 2012
בכוח המוח כתב/ה: אני מדברת רק על הדרך בה היא מנתחת את הקסם של יחסי שליטה. שם היא מעלה את האלמנטים שהתיחסתי אליהם. יש שם הסבר על איך ריטואלים, מידע מוגבל ומסתורין, מקיים את הקסם הזה.
אני אמרתי שהקסם הזה יכול להווצר בדרך אחרת, והסברתי למה אני מעדיפה את הדרך האחרת. מזה "הקסם של יחסי שליטה"? סביר להניח שהמילים הללו אומרות דברים שונים לאנשים שונים (ובפרט לך ולסירופ). זה לא שיש כאן הסכמה גורפת בין כולם על מה רוצים, והמחלוקת היא רק על טכניקה - האם חפירות בונות או הורסות. כאשר הקסם של יחסי השליטה קשור בחוויה של דיסטנס, של כוח שיש לאחר עליך, ושל היותו של אחר מעליך, אז ברור שכאשר פוגעים בכל אלו פוגעים גם בקסם. לא? בכוח המוח כתב/ה: ודווקא הפער הזה בין האינטימיות המטורפת הזו, לחלקים הקיצוניים שלנו, מבעבע בנו את התחושות האלה. כי מה שמרגש אותי זה הפער הבלתי אפשרי כמעט בין הקרוב /חם/צמוד לרחוק/קריר/מרווח.
איני יודע מה "הפער" הזה אומר אצלך בתכלס. אבל אצלי זה אומר שבאמת "אי אפשר לדבר על הכל כל הזמן". יש נקודה שממנה תיאום ציפיות, וחפירות משותפות באשר למה כל אחד רוצה ומרגיש, פשוט הורסות את האפשרות לקחת מישהי ולנהוג בה כשפחה או כאובייקט מיני. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
Re: על המסתורין
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
בלוסום(לא בעסק) • 5 במאי 2012
בכוח המוח כתב/ה: ...לא זה שאני זקוקה לכאב ולכן הוא מספק לי אותו, אלא זה שלפעמים הרצון שלי נסוג מפני רצונו גם אם זה מייצר לי כאב. כן, מהכאב הזה שנחשב כאן "רע". זה שלא נרטבים ממנו ומאוננים אותו...
אני חושבת שזה מתחבר לסעיף מס' 3 של סירופ, לא? במקום שבו היא מדברת על שליטה מלמטה, פה את מדברת על מקום של הנמכת אגו והשמתו בצד למען השולט שלך / בן זוגך? |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 5 במאי 2012
חייבת לציין שהבלדה מכלא רידינג ממנה ציטטת היא אחת היפות בעיני.
מביאה כאן כמה בתים יפים במיוחד: I only knew what haunted thought Quickened his step, and why He looked upon the garish day With such a wistful eye; The man had killed the thing he loved, And so he had to die. Yet each man kills the thing he loves, By each let this be heard, Some do it with a bitter look, Some with a flattering word, The coward does it with a kiss, The brave man with a sword! Some kill their love when they are young, And some when they are old; Some strangle with the hands of Lust, Some with the hands of Gold: The kindest use a knife, because The dead so soon grow cold. Some love too little, some too long, Some sell, and others buy; Some do the deed with many tears, And some without a sigh: For each man kills the thing he loves, Yet each man does not die. ......................................................................................................... In Reading gaol by Reading town There is a pit of shame, And in it lies a wretched man Eaten by teeth of flame, In a burning winding-sheet he lies, And his grave has got no name. And there, till Christ call forth the dead, In silence let him lie: No need to waste the foolish tear, Or heave the windy sigh: The man had killed the thing he loved, And so he had to die. And all men kill the thing they love, By all let this be heard, Some do it with a bitter look, Some with a flattering word, The coward does it with a kiss, The brave man with a sword! The Ballad of Reading Gaol Oscar Wilde (1854-1900) וכן, אני סבורה שאין ספק שכולנו הורסים ובונים את אהובינו בו זמנית. אבל זה בלתי נמנע, חלק ממי שאנחנו כאנשים. אני סבורה שאנחנו עושים זאת גם כלפי עצמנו, אם במודע ואם לא במודע. האם כל פעולה ובחירה שלנו הן רציונליות? ממש לא. יש מליון מניעים, מודעים ובלתי מודעים, לכל פעולה בה אנחנו נוקטים. זה לא מוגבל ליחסי שליטה, ואפילו לא לתחום הרומנטי. באשר ליחסי שליטה, אני כן בהחלט מאמינה שהצד הנשלט צריך לשאוף להרפות מהנסיונות לשלוט, במידת האפשר, תוך שמירה על צרכיו. איך מבדילים בין צרכים לרצונות? זה כבר הרבה יותר מורכב |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
בכוח המוח(שולטת) • 5 במאי 2012
רפאל כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: אני מדברת רק על הדרך בה היא מנתחת את הקסם של יחסי שליטה. שם היא מעלה את האלמנטים שהתיחסתי אליהם. יש שם הסבר על איך ריטואלים, מידע מוגבל ומסתורין, מקיים את הקסם הזה.
אני אמרתי שהקסם הזה יכול להווצר בדרך אחרת, והסברתי למה אני מעדיפה את הדרך האחרת. מזה "הקסם של יחסי שליטה"? סביר להניח שהמילים הללו אומרות דברים שונים לאנשים שונים (ובפרט לך ולסירופ). זה לא שיש כאן הסכמה גורפת בין כולם על מה רוצים, והמחלוקת היא רק על טכניקה - האם חפירות בונות או הורסות. כאשר הקסם של יחסי השליטה קשור בחוויה של דיסטנס, של כוח שיש לאחר עליך, ושל היותו של אחר מעליך, אז ברור שכאשר פוגעים בכל אלו פוגעים גם בקסם. לא? בכוח המוח כתב/ה: ודווקא הפער הזה בין האינטימיות המטורפת הזו, לחלקים הקיצוניים שלנו, מבעבע בנו את התחושות האלה. כי מה שמרגש אותי זה הפער הבלתי אפשרי כמעט בין הקרוב /חם/צמוד לרחוק/קריר/מרווח.
איני יודע מה "הפער" הזה אומר אצלך בתכלס. אבל אצלי זה אומר שבאמת "אי אפשר לדבר על הכל כל הזמן". יש נקודה שממנה תיאום ציפיות, וחפירות משותפות באשר למה כל אחד רוצה ומרגיש, פשוט הורסות את האפשרות לקחת מישהי ולנהוג בה כשפחה או כאובייקט מיני. אני מסכימה איתך לגמרי, רפאל - אי אפשר לדבר על דברים כל הזמן, כי יש זמן שבו צריך לבטוח במי שלוקח אותך, ולכן לציית להוראות שלו באופן ברור ופשוט. אני גם לא חושבת שעצם הקרבה פוגעת במקום הזה, אלא (לפחות אצלי) מחזקת אותו. במקומות האלה צומח גם דיסטאנס כשהוא מחליט, והכוח שלו עלי מקבל מבנה אחר. יחסי שליטה זו כותרת למערכות יחסים רבות ושונות, עם צרכים שונים בכל מערכת. אני לא באמת חושבת שאפשר לאחוז בקסם של השליטה באמצעות עשה ואל תעשה. זו דינמיקה בין אנשים, עמוקה יותר, שטוחה יותר, מינית יותר או רגשית יותר. כל אחד מכניס פנימה את המינונים שלו. אם אדם זקוק לתחושת זרות בתוך המערכת כדי להגביר ריגוש מיני, אני מניחה שהוא יטה לאיזורים של סירופ - כך נשמרת מסתוריות, או כפי שכתבתי: "דמות". אבל אז אני חושבת שהניתוח שלי תקף שם, וזה בסדר לרצות ככה, וזה בסדר לרצות אחרת. לא כולם זקוקים לקרבה ואינטימיות, וגם אם כן, לא כולם מבקשים קרבה ואינטימיות במערכות השליטה שלהם, ולכן לא צריך לנסות להגדיר פנימה, מה שממילא לא רצוי שם. לומר שמערכת שליטה זה רק זה? זו כבר אמירה מרוחקת מדי, ולא תואמת לאמת, ועל כך הגבתי. |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
בכוח המוח(שולטת) • 5 במאי 2012
raponzel כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: ...לא זה שאני זקוקה לכאב ולכן הוא מספק לי אותו, אלא זה שלפעמים הרצון שלי נסוג מפני רצונו גם אם זה מייצר לי כאב. כן, מהכאב הזה שנחשב כאן "רע". זה שלא נרטבים ממנו ומאוננים אותו...
אני חושבת שזה מתחבר לסעיף מס' 3 של סירופ, לא? במקום שבו היא מדברת על שליטה מלמטה, פה את מדברת על מקום של הנמכת אגו והשמתו בצד למען השולט שלך / בן זוגך? יכול להיות שישנם איזורים משיקים. במערכות היחסים שלי לא עולה המינוח הזה "שליטה מלמטה" אף פעם. אנחנו מקשיבים אחד לשני כל הזמן, ומוכנים לעשות אחד למען השני גם כל הזמן. המקומות האלה הדדיים, והגירויים שלנו מזינים ומשנים את הרצונות של האחר ומוטמעים פנימה. כשהוא רוצה משהו, אני מאוד רוצה לספק לו אותו, כי זה המבנה שלי במקום המסויים הזה, גם בלי קשר לכך שהוא "מבקש" או "מצווה" עלי. בטח בלי קשר לשאלה אם אני נהנית מזה או לא. |
|
בלוסום(לא בעסק) |
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
בלוסום(לא בעסק) • 5 במאי 2012
בכוח המוח כתב/ה: raponzel כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: ...לא זה שאני זקוקה לכאב ולכן הוא מספק לי אותו, אלא זה שלפעמים הרצון שלי נסוג מפני רצונו גם אם זה מייצר לי כאב. כן, מהכאב הזה שנחשב כאן "רע". זה שלא נרטבים ממנו ומאוננים אותו...
אני חושבת שזה מתחבר לסעיף מס' 3 של סירופ, לא? במקום שבו היא מדברת על שליטה מלמטה, פה את מדברת על מקום של הנמכת אגו והשמתו בצד למען השולט שלך / בן זוגך? יכול להיות שישנם איזורים משיקים. במערכות היחסים שלי לא עולה המינוח הזה "שליטה מלמטה" אף פעם. אנחנו מקשיבים אחד לשני כל הזמן, ומוכנים לעשות אחד למען השני גם כל הזמן. המקומות האלה הדדיים, והגירויים שלנו מזינים ומשנים את הרצונות של האחר ומוטמעים פנימה... פה אנחנו שונות מאד בתפיסותינו ובתפיסת התפקיד שלנו.. מבחינתי, תפיסתי של תפקיד הנשלטת שלי הוא להתגמש לרצונו, ולא להיפך..נראה לי, שכך גם סירופ רואה את הדברים. השולט שלה איננו אטום אליה, הוא מקשיב ומכיל את צרכיה ורצונותיה - עד נקודה מסוימת. מאותה נקודה, מתחיל תפקידה לעשות כך עבורו. אני לא יודעת אם הנקודות האלה הן מקובעות, הן כנראה לא, אך דבר אחד הן כן - הן שונות אצל כל אחת מאיתנו. לכל הפחות אצלי ואצלך, הן הפוכות. |
|
שלגי |
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
לפני 12 שנים •
5 במאי 2012
שלגי • 5 במאי 2012
בכוח המוח כתב/ה: raponzel כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: ...לא זה שאני זקוקה לכאב ולכן הוא מספק לי אותו, אלא זה שלפעמים הרצון שלי נסוג מפני רצונו גם אם זה מייצר לי כאב. כן, מהכאב הזה שנחשב כאן "רע". זה שלא נרטבים ממנו ומאוננים אותו...
אני חושבת שזה מתחבר לסעיף מס' 3 של סירופ, לא? במקום שבו היא מדברת על שליטה מלמטה, פה את מדברת על מקום של הנמכת אגו והשמתו בצד למען השולט שלך / בן זוגך? יכול להיות שישנם איזורים משיקים. במערכות היחסים שלי לא עולה המינוח הזה "שליטה מלמטה" אף פעם. אנחנו מקשיבים אחד לשני כל הזמן, ומוכנים לעשות אחד למען השני גם כל הזמן. המקומות האלה הדדיים, והגירויים שלנו מזינים ומשנים את הרצונות של האחר ומוטמעים פנימה. כשהוא רוצה משהו, אני מאוד רוצה לספק לו אותו, כי זה המבנה שלי במקום המסויים הזה, גם בלי קשר לכך שהוא "מבקש" או "מצווה" עלי. בטח בלי קשר לשאלה אם אני נהנית מזה או לא. שליטה או לא, נדמה לי שהקסם, כפי שמתואר על ידכם, ביחסים שלכם - הוא משהו כל כך ייחודי שאין באמת למה להשוות אותו... |
|