בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

עבדות מינית

נילי ונילי
לפני 12 שנים • 11 במאי 2012
נילי ונילי • 11 במאי 2012
Mila Berger כתב/ה:
אז לא, אני לא מאלה. אני מאלה שחושבים שהתפיסה המשפטית את הזנות, את האונס ואת הכפייה חייבת להשתנות.

חשבתי עלייך כשקראתי את המאמר הזה. כתבת בשבוע שעבר "המח שלי הוא האקווריום של הכדורים בהגרלה של הלוטו" וזה בדיוק מה שהרגשתי (עדיין מרגישה) עם כל מה שעובר לי בראש בזמן הקריאה.

אחד הכדורים האלה של הלוטו שרצים בי עכשיו זה להפסיק לקרוא לזה "זנות" ולהתחיל להתייחס לזה כאל "עבדות".

"זנות" היא התפישה החברתית הרווחת- של סטודנטית לתקשורת שמשלימה הכנסה במשהו שמענג אותה. "עבדות" היא התנאים בה מוחזקות הנשים הללו, שמהוות את הרוב הכמעט מוחלט של מי שמספקות שירותי מין לאלו שצורכים אותן.
up u rs​(אחרת)

יש מן משחק עולמי כזה

up u rs​(אחרת) • 11 במאי 2012
שכל אחד מנסה לקחת סטסטיסטיקות לצד שיוכיח את עמדתו.
אבל תכלס- אין לי מחקרים כאלו או אחרים או לינק...כי המידע שלי מגיע ממקורות טיפה יותר אמינים מגוגל. בשביל להגיד בדיוק מאיפה ואיך המידע שלי אני אצטרך לחשוף את תחום העיסוק שלי , וזה לא הולך לקרות בפורמט הזה. אבל אני אומרת לך מידע בשטח (מגיע מקשרים עם המשטרה והרווחה ולא עם ארגון מפיניסטי צעקני כזה או אחר) אין בארץ כמעט מצבים של סחר בנשים. יש ניצול, אומנם, אבל הניצול הזה קיים כמעט בכל תחום מקצועי בארץ ברמה זו או אחרת - רק שברגע שמדובר בסקס- זה צורם לאנשים יותר מאשר עבודה בניקיון, טיפול בילדים, או אפילו פקידות דרך חברות כוח אדם. הניצול זהה. הסמנטיקה שונה.
מה שלא סותר את זה את ש18 שנה למי שעשה את מה שעשה באדון הנכבד שבכתבה- זה לפחות 18 שנה פחות מידי ממה שהוא היה אמור לחטוף. אני מקווה שנשים שניפגעו ממנו יתחילו במקביל גם הליכי תביעת פיצויים אזרחית שתבטיח שהוא לא יהנה מהכסף שעשה על גבן כשישתחרר בעוד 12 שנה או פחות.
Brave Dwarf
Brave Dwarf • 11 במאי 2012
the rain song כתב/ה:

לא אמרתי שהצעתו לא טובה. רק אם ללקוח אמור להיות כל כך חשוב באיזה תנאים הן עובדות אולי גם יהיה אכפת לו למה הן עובדות בזה.

ובעניין ההשוואה למנקי רחובות - מצטערת, אין לי מה לענות על זה.

בעניין המנקים/ות סיגורני השיבה לך. לדעתי את לא מכירה מספיק מנקים/מנקות פנסיונרים שעובדים כמעט בחינם ובשחור (כמעט בחינם כדי שיאפשרו להם לעבוד בשחור פן השכר יפגע בקצבת זקנה) כאשר מצבם הגופני בקושי מאפשר להם להתכופף וזאת כדי לשלם קופ"ח ושכירות ולפעמים גם לסחוב על גבם בן זוג חולה. ועדיין אף אחד מאתנו לא מסמיק כשמנקה מבקשת מאתנו לקום משולחן עבודה כדי שהיא תוכל לרוקן את הפח, ולא אוכל את עצמו במהלך היום במשרד נקי אותו מישהו ניקה לילה קודם (או כדומה) (או מברר מה הביא אותה לעבוד בתור מנקה).

פרט למה שאמר זאלופון על האכפתיות האישית ובינאישית, מי שצריך להיות לו אכפת מדוע זונות עובדות בזנות, ומי שיש לו כלים לפתור את הבעיה, אלו מוסדות רווחה להם הנגישות אל הזונות רק תועיל. וזאת להבדיל ממצב כאשר תעשיית הזנות מתנהלת מתחת לפני השטח ובמחתרת ולכן הנשים המועסקות מוצאות את עצמן במצב נטול הגנה לחלוטין. למנוע מלקוח גישה לתעשיית המין באמתלות מוסריות או חוקיות משמעו למנוע גם מנשים שמעוניינות לעבוד בזנות מקור פרנסה זה. ולא, לא כולן הגיעו לזנות מסיבות מזעזעות ומחוסר ברירה. יחד עם החוק האחרון בנושא, פורסמו לא מעט כתבות שהביאו כדוגמא את הנשים שבחרו במקצוע זה במודע.

אני מאוד ממליץ לקרוא את הספר הנהדר "11 דקות" שנקרא בנשימה אחת ומדבר על נושא זה בדיוק במסגרת ממוסדת מנקודת מבט של זונה. הספר הינו פרי מחקר של פאולו קואלו וביספא שלו מובאות עובדות עליהן התבסס הספר.
נילי ונילי
ועוד לינק קריאה לשבת:
"סחר בנשים בישראל 2001-2007" דו"ח שכתבה ריטה חייקין עבור ארגון "אשה לאשה" החיפאי.
http://www.isha.org.il/upload/File/RitaChaikin_Trafficking%20in%20Israel_2002-07_Heb.doc
(קובץ וורד)

נילי ונילי

Re: יש מן משחק עולמי כזה

סיגורני כתב/ה:
אבל תכלס- אין לי מחקרים כאלו או אחרים או לינק...כי המידע שלי מגיע ממקורות טיפה יותר אמינים מגוגל.

טוב, את כנראה מקרה קלאסי של "אבל נילי, אם זה היה גבר שכותב את זה..."
up u rs​(אחרת)
נילי ונילי כתב/ה:
ועוד לינק קריאה לשבת:
"סחר בנשים בישראל 2001-2007" דו"ח שכתבה ריטה חייקין עבור ארגון "אשה לאשה" החיפאי.
http://www.isha.org.il/upload/File/RitaChaikin_Trafficking%20in%20Israel_2002-07_Heb.doc
(קובץ וורד)

יקירתי, שימי לב לשנים של המחקר הזה.
החל ה2008- כאשר נערך "מבצע טיהור" מטעם המשטרה בנושא הסחר בנשים- התופעה הזאת כמעט אינה קיימת בארץ יותר.
זה אולי מאוד מטהר מצפון לחשוב שרוב הזונות הארץ מקורה במקרים כמו של אותה חלאה שנכנס לכלא- הונאת הנשים, החרמת פספורטים- אבל בפועל- המציאות רחוקה מכך, וגם שהמצב הנושאי הזה קרה- זה עדיין היה המיעוט של הזונות. הרוב תמיד היו ישראליות שב-ח -ר -ו באופציה הזאת (ואם את תגידי שוב שאין פה בחירה ,אני אטען מולך שגם אימהות יחדנית איננה בחירה ,כי אם ברירת מחדל...). לא אומרת שאין דברים כאלו בכלל, אלא שהבדואים בסיני שסייעו להברחות האילו- מצאו ב5 שנים האחרונות עיסוקים מכניסים יותר- כמו חטיפת מבקשי עבודה מסודן ודרישת כופר עבורם- גם עניין מכניס יותר וגן פחות סיכון- עדיף לחטוף אזרח סודני כאשר במדינתו אין שום כוחות ביטחון שיבואו לחפש אותו מאשר להתעסק עם המשטרה והחוק הישראלי...
up u rs​(אחרת)

Re: יש מן משחק עולמי כזה

נילי ונילי כתב/ה:
סיגורני כתב/ה:
אבל תכלס- אין לי מחקרים כאלו או אחרים או לינק...כי המידע שלי מגיע ממקורות טיפה יותר אמינים מגוגל.

טוב, את כנראה מקרה קלאסי של "אבל נילי, אם זה היה גבר שכותב את זה..."

אני מקרה קלאסי של אובייקטיביות ובדיקת מקרים לגופם ללא דוגמטיות.
Mila Berger
Mila Berger • 11 במאי 2012
דומה כי כל דבר שייכתב על "זנות" ועל "מיניות אחרת" (לא מתכוונת לקוויר כרגע), ישר יקפיץ את ההתפלספות אודות מיסוד הזנות. הזנות כמקצוע לגיטימי, וכיו"ב. קטונתי.

מר סבן אכן מיסד את הזנות, בדרכו שלו. כמו שהבדואים בסיני ממסדים את תכנית ההגירה לפליטי אפריקה בדרכם לישראל. סתם נו, לא התכוונתי.

אני מצטערת, אבל כשאני קוראת על מסכת התעללויות כה נרחבת, שבסופה העונש אינו ממצה ואינו בבחינת הצדק, מחשבות על "פניה של הזנות, לאן" ועל "צרכנות נבונה" נמצאות אצלי הרבה אחרי מחשבות אחרות.

נילי, אשמח מאוד אם תגלגלי כמה מכדורי הפינג פונג שלך על כתב.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 11 במאי 2012
ציטוט: אני מצטערת, אבל כשאני קוראת על מסכת התעללויות כה נרחבת, שבסופה העונש אינו ממצה ואינו בבחינת הצדק, מחשבות על "פניה של הזנות, לאן" ועל "צרכנות נבונה" נמצאות אצלי הרבה אחרי מחשבות אחרות.

האמת היא שאותי שאלת העונש שהטינופת קיבל מעניינת הרבה פחות מהשאלה מה אפשר לעשות כדי לצמצם את מספר הטינופות כדוגמתו וקורבנותיהם. זו כלל אינה "התפלספות" על "צרכנות נבונה" בעיניי, כפי שניסחת בזלזול מה. למעשה, אני מעט מופתע מכך שיש מי שזה נראה לו כל כך לא חשוב בהשוואה לעוד כמה שנים בפנים או בחוץ של חלאת אדם אחת, חלאתית ככל שתהיה.
Mila Berger
Mila Berger • 11 במאי 2012
זאלופון כתב/ה:
ציטוט: אני מצטערת, אבל כשאני קוראת על מסכת התעללויות כה נרחבת, שבסופה העונש אינו ממצה ואינו בבחינת הצדק, מחשבות על "פניה של הזנות, לאן" ועל "צרכנות נבונה" נמצאות אצלי הרבה אחרי מחשבות אחרות.

האמת היא שאותי שאלת העונש שהטינופת קיבל מעניינת הרבה פחות מהשאלה מה אפשר לעשות כדי לצמצם את מספר הטינופות כדוגמתו וקורבנותיהם. זו כלל אינה "התפלספות" על "צרכנות נבונה" בעיניי, כפי שניסחת בזלזול מה. למעשה, אני מעט מופתע מכך שיש מי שזה נראה לו כל כך לא חשוב בהשוואה לעוד כמה שנים בפנים או בחוץ של חלאת אדם אחת, חלאתית ככל שתהיה.

אני לא מזלזלת בשאלה "פני הזנות לאן", אני מסכימה איתך, זה דיון שיש לתת לו במה ולתת בו חיים. שיהיה חלק מסדר היום החברתי מפני שהוא מהווה מציאות של בני אדם, אבל חושבת שקפיצה מהירה אל הדיון הזה הוא קיצור דרך קר. אני אשמח להשתהות כמה רגעים בפרשה הזו, מפני שהיא מקפיצה בי נושאים נוספים שיש לתת עליהם את הדעת.

אני מתנצלת אם לא שמתי לב לניסוח דבריי והם נקראים כזלזול . הפרשה הזו מפחידה אותי, מכל מיני סיבות, גם כאלה שנוגעות אליי ישירות.

האם עולם הסרסורים בישראל ילמד משהו מפסק הדין? סביר להניח שלא. סביר להניח שהפרשה הזו תהיה למקרה פרטי, קטן וחולף. האם סחר בנשים יפוקח יותר? האם לקוחות ישאלו את עצמם מי ומה עומד מאחורי החור שהם עומדים להיכנס אליו. ומה יקרה לנשים, לקורבנותיו של מר סבן? איזה מענה יינתן להן, ואיזה מענה ניתן בכלל לכל אישה העוסקת בזנות. איך המורשע מסביר את מעשיו.

האם תתכן העסקה הוגנת של זנות וכן צריכה שלה – רק רגע בבקשה. עוד מעט נדבר גם על זה.