|
|
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
the rain song • 13 באוק׳ 2012
► יולי Yuli כתב/ה: עזבי "יודע לתת" - הוא ידע לקבל. אפשר היה לתת לו, בנדיבות ובלי להסס, והוא ידע מה לעשות עם זה. ידע להכיל את הנתינה בלי להתבלבל.
זה משפט נהדר הכל נהדר אבל זה - הכי |
|
|
|
|
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
נוריתE • 13 באוק׳ 2012
► the rain song כתב/ה: ► יולי Yuli כתב/ה: עזבי "יודע לתת" - הוא ידע לקבל. אפשר היה לתת לו, בנדיבות ובלי להסס, והוא ידע מה לעשות עם זה. ידע להכיל את הנתינה בלי להתבלבל.
זה משפט נהדר הכל נהדר אבל זה - הכי הרפרנס הזה מיולי ההבדל שבין לדעת לקבל במקום רק לדרוש ולקחת צד הצד השני של נתינה אמיתית ,מצידם כן אבל מצדנו גם ,נתינה למי שיודע לקבל ולהעריך שונה מזאת לאחד שדורש וסוחט אני לא בטוחה שאקבל פה תשובות לשאלות המקור שלי ולא כי אנשים לא רוצים לענות עלהין ואני עדיין מנסה, אני מאוד, נהינת מהשירשור הזה ומקווה שימשיך לפחות עוד קצת אני לומדת מנו גם (עד כמה שאנחנו כל כך שונות אחת מהשניה אבל גם דומות) ועל שאלות אחרות זה עונה לי בדרך (ואני רוצה להמשיך לשים דגש על הלתת הזה ולא על מיצטערת ריין(?) המשפט שלך ההוא שאם הם חזקים כאלו אז למה הם ניזקקים כאלו כי עד כמה שזאת אולי שאלה נכונה וצודקת זה באיזה שהוא מערער את אמת הסיפין של הבסיס והיסוד שבהגדרת השולט כי אם זה ככה אז למי למה בעצם אנחנו נותנות? ומה אנחנו עושות פה בכלל,בלי קשר ומעבר,לצרכים,שלנו,צריך וחובה לפתוח על זה שירושר נפרד מתי שהוא) שילוב כמו של יולי הוא ההגשמה המושלמת וסירופ וריין ,המון תודות }{} גם לכן ואם שכחתי עוד משיהי שהגיבה כאן, אשמתי. אבל בנות,במישור האישי הפנימי מה הנתינה הזאת לקוחת מאיתנו כי עניתן, מה היא נותנת אבל יש שני צדדים בשביל זה חשוב לי לחדד את האלטרואיזם ואם הוא קיים או יכול,להתקיים כי ללא ספק, הסאדו וההגשמה העצמית הזאת דורשים מאיתנו הרבה יותר מאשר מהם אנחנו פה בשבילנו או בשבילם או הצירוף? מה מביא אחת להקרבה מושלמת של עצמה או כמעט,מושלמת ולמה עושים או שואפים לזה? ומה עלולות להיות ההשלכות והתוצאות של זה? אהבתי כל מה שיולי כתבה יולי (אני נימנענת מציטוטי דברים ארוכים כי זה נמשך נימשך ו נימשך ומאבד את הכיוון והפואנטה) |
|
|
|
|
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
ואיימי
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
נוריתE • 13 באוק׳ 2012
באיחור מה
אהבה הורסת בייחוד אצלנו אתקן יש לה פוטנציאל עצום,להרוס כי אישה מאוהבת אין לה גבולות אבל כמו שראיתי פה, יש כאלו שאצלם היא רק משלימה ועוזרת. וזה טוב ונותן תיקווה |
|
|
|
|
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
the rain song • 13 באוק׳ 2012
נורית, את לקחת את המשפט שלי שנאמר כהערת אגב והפכת אותו לעיקר הדברים שלי.
עיקר הדברים שלי הם שאין דבר כזה טוטאליות. בשום מערכת יחסים. (בכלל מילה בעייתית קצת אבל נעזוב את זה) נראה לי שאת מחפשת איזושהי חוקיות מתי זה בסדר ומתי זה מוגזם אין דבר כזה. אין חוקים. מה שאותי מזעזע יהיה מאוד מדליק ומצויין בעיני אחרים (ראי השרשור על שק האגרוף) מה שיזעזע אותך ייראה מעולה אצל אחרים (כמו השרשור על כרטיס האשראי) אין חוקים ואף אחד לא יכול לדעת ובטח לא להחליט עבור זוגות אחרים ומה שאמרת בהקשר לדברי איימי - את לא לוקחת בחשבון בכלל שגם גברים מאוהבים עד כלות? |
|
|
|
|
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
נוריתE • 13 באוק׳ 2012
► the rain song כתב/ה: נורית, את לקחת את המשפט שלי שנאמר כהערת אגב והפכת אותו לעיקר הדברים שלי.
עיקר הדברים שלי הם שאין דבר כזה טוטאליות. בשום מערכת יחסים. (בכלל מילה בעייתית קצת אבל נעזוב את זה) נראה לי שאת מחפשת איזושהי חוקיות מתי זה בסדר ומתי זה מוגזם אין דבר כזה. אין חוקים. מה שאותי מזעזע יהיה מאוד מדליק ומצויין בעיני אחרים (ראי השרשור על שק האגרוף) מה שיזעזע אותך ייראה מעולה אצל אחרים (כמו השרשור על כרטיס האשראי) אין חוקים ואף אחד לא יכול לדעת ובטח לא להחליט עבור זוגות אחרים ומה שאמרת בהקשר לדברי איימי - את לא לוקחת בחשבון בכלל שגם גברים מאוהבים עד כלות? חלילה ממש לא לגבי המשפט ממש לא. זה פשוט משהו שאת כתבת ולקחתי את זה הלאה בהקשר של הדיון כי אם לא הייתי חושבת שזה קשור לא הייתי בכלל מתיחסת לזה. ואני לא מחפשת פה חוקים ואני לא מחפשת להגיד מה בסדר ומה לא בסדר אני מחפשת להבין. אני מחפשת לקרא דעות. זה לא מחקר ובטח שלא סקר ובהקשר לזה שגם גברים מאוהבים נשים,עדיין פגיעות ונפגעת יותר לצערי. אני לא מחפשת לעשות פה השוואות נוסח נשים vs גברים או שולטים vs שולטות כשמדובר בדיון על צרכים מעשים ורגשות אני מנסה להישאר ממקודת בשאלות שלי רק. אני מתמקדת בנושא ספציפי וכמה שיותר נשים ,כי ככה זה לבנתיים ,אני לא חושבת ששולטים יטרחו לכיון אלא אם כן להעליב פה מגיבות, ככה זה עוזר לי יותר לגבש לעצמי את הדעות שלי והכוונה פה היתה לזה ואם משיהו או מישהי גם ייעזרו בדרך אגב במה שכתוב פה מה טוב אבל לא מחפשת פה ללמד אף אחד ואף אחת ובטח של "לקבוע חוקים" ומי שחושב/ת ככה, טועים!! רק לשתף ולהבין (ומה שקצת מזעזע אותי לגבי אותו משפט שלך זה שאם זה נכון אז שהרי על בנאדם כזה ממש אי אפשר לסמוך בתור שולט אבל זאת רק דעתי) |
|
|
|
|
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 13 באוק׳ 2012
רציתי להעיר הערה קטנה על ציות. לאו דווקא ציות תמיד ובהכל, אבל משהו ששמעתי פעם מידיד שהיה ב-AA:
12 הצעדים הם תוכנית רוחנית. לא ניתן להוכיח על הלוח שתוכנית רוחנית תעבוד, כי כדי שהיא תעבוד אתה חייב לבצע אותה, וברגע שאתה מבצע אותה אתה רואה שהיא עובדת, ואז אתה מתחיל להאמין בה". אני חושבת שגם ציות יכול להכנס להגדרה הזאת. אני לא מדברת על ציות להכל, בכל מחיר. אני מדברת על ציות לדברים שכבר הסכמת להם, ושאת חושבת שהם נכונים וטובים לך, אבל מה? לא בא לך לבצע עכשיו, והעכשיו הוא בעצם תמיד... קשה לך, כבד לך. וא ז אם את מבצעת, את מבצעת אך ורק כי הוא אמר. זה ציות, ואני חושבת שציות במקרה כזה, פשוט כדי לציית, הוא נהדר. הוא משמש ככוח דוחף ויש הרבה הנאה ורווחים מציות שכזה. |
|
|
|
|
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
נוריתE • 13 באוק׳ 2012
► amy כתב/ה: רציתי להעיר הערה קטנה על ציות. לאו דווקא ציות תמיד ובהכל, אבל משהו ששמעתי פעם מידיד שהיה ב-AA:
12 הצעדים הם תוכנית רוחנית. לא ניתן להוכיח על הלוח שתוכנית רוחנית תעבוד, כי כדי שהיא תעבוד אתה חייב לבצע אותה, וברגע שאתה מבצע אותה אתה רואה שהיא עובדת, ואז אתה מתחיל להאמין בה". אני חושבת שגם ציות יכול להכנס להגדרה הזאת. אני לא מדברת על ציות להכל, בכל מחיר. אני מדברת על ציות לדברים שכבר הסכמת להם, ושאת חושבת שהם נכונים וטובים לך, אבל מה? לא בא לך לבצע עכשיו, והעכשיו הוא בעצם תמיד... קשה לך, כבד לך. וא ז אם את מבצעת, את מבצעת אך ורק כי הוא אמר. זה ציות, ואני חושבת שציות במקרה כזה, פשוט כדי לציית, הוא נהדר. הוא משמש ככוח דוחף ויש הרבה הנאה ורווחים מציות שכזה. איימי לצערי את טועה ומטעה פה בנקודת השוואה שהבאת ה aa לסוגיו נועד לאנשים בגמילה מהתמכרויות שונות ומזיקות מאכילת יתר,סמים,אלכוהול,ועוד הוא נועד לעזור ולשמור על בני האדם שמסכימים לנסות לפחות ולעמוד בתנאים שלו בכדי לשמור על עצמם ולהירפא ציות לשם ציות,אכן יכול להיות נחמד ולספק צרכים מסויימים אבל אני אישית מאמינה בציות מתוך הבנה ורצון הציות,כמו שאת מתארת אותו עלול להביא ,בדיוק לנקודה שעליה אני מנסה לדון פה ציות ייתר מותנה ,לדעתי ,עלול ועשוי להזיק כי בנאדם מותנה ,מתרגל לבצע בלי לחשוב על השלכות המעשים שנאמרו לו לעשות והרף, רק יעלה בהכרח כי אדם שהצליח להרגיל אדם אחר לציית ככה ללא עוררין ,לא ילך אחורה, רק קדימה ומעבר לזה, יעניש בחומרה אם הכללים יופרו. כי המציית יתעורר איזה יום ויבין מה קורה בסביבו. זה יהיה כמו הניסוי של פאבלוב רק שהכלבים שהתרגלו לקבל אוכל אחרי צילצול הפעמון וחטפו במקום זה מכת חשמל אבל הם ימשיכו לרוץ לכיוון ולצפות לאוכל שלא יבוא אבל מהכרתי והבנתי מכלבים, כלב אחרי שיחטוף מכת חשמל אחת לא יחזור לרוץ לאותו כיוון(ראי כלבים שעברו חוויה לא טובה אצל וטרינר ,כמו ניתוח למשל, הם יסרבו להכנס למרפאה) ונכון שאמרתי פה וחזרתי שאני לא מנסה להגיד מה טוב ומה לא טוב וכל אחת הישר בעיניה תעשה אבל אני אומרת פה בדיוק כמו כולנו מה אני חושבת ואפשר גם להסכים שלא להסכים. |
|
|
|
|
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
נוריתE • 13 באוק׳ 2012
► נוריתE כתב/ה: ► amy כתב/ה: רציתי להעיר הערה קטנה על ציות. לאו דווקא ציות תמיד ובהכל, אבל משהו ששמעתי פעם מידיד שהיה ב-AA:
12 הצעדים הם תוכנית רוחנית. לא ניתן להוכיח על הלוח שתוכנית רוחנית תעבוד, כי כדי שהיא תעבוד אתה חייב לבצע אותה, וברגע שאתה מבצע אותה אתה רואה שהיא עובדת, ואז אתה מתחיל להאמין בה". אני חושבת שגם ציות יכול להכנס להגדרה הזאת. אני לא מדברת על ציות להכל, בכל מחיר. אני מדברת על ציות לדברים שכבר הסכמת להם, ושאת חושבת שהם נכונים וטובים לך, אבל מה? לא בא לך לבצע עכשיו, והעכשיו הוא בעצם תמיד... קשה לך, כבד לך. וא ז אם את מבצעת, את מבצעת אך ורק כי הוא אמר. זה ציות, ואני חושבת שציות במקרה כזה, פשוט כדי לציית, הוא נהדר. הוא משמש ככוח דוחף ויש הרבה הנאה ורווחים מציות שכזה. איימי לצערי את טועה ומטעה פה בנקודת השוואה שהבאת ה aa לסוגיו נועד לאנשים בגמילה מהתמכרויות שונות ומזיקות מאכילת יתר,סמים,אלכוהול,ועוד הוא נועד לעזור ולשמור על בני האדם שמסכימים לנסות לפחות ולעמוד בתנאים שלו בכדי לשמור על עצמם ולהירפא ציות לשם ציות,אכן יכול להיות נחמד ולספק צרכים מסויימים אבל אני אישית מאמינה בציות מתוך הבנה ורצון הציות,כמו שאת מתארת אותו עלול להביא ,בדיוק לנקודה שעליה אני מנסה לדון פה ציות ייתר מותנה ,לדעתי ,עלול ועשוי להזיק כי בנאדם מותנה ,מתרגל לבצע בלי לחשוב על השלכות המעשים שנאמרו לו לעשות והרף, רק יעלה בהכרח כי אדם שהצליח להרגיל אדם אחר לציית ככה ללא עוררין ,לא ילך אחורה, רק קדימה ומעבר לזה, יעניש בחומרה אם הכללים יופרו. כי המציית יתעורר איזה יום ויבין מה קורה בסביבו. זה יהיה כמו הניסוי של פאבלוב רק שהכלבים שהתרגלו לקבל אוכל אחרי צילצול הפעמון יחטפו ,נניח במקום זה מכת חשמל אבל הם ימשיכו לרוץ לכיוון ולצפות לאוכל שלא יבוא אבל מהכרתי והבנתי מכלבים, כלב, אחרי שיחטוף מכת חשמל אחת לא יחזור לרוץ לאותו כיוון(ראי כלבים שעברו חוויה לא טובה אצל וטרינר ,כמו ניתוח למשל, הם יסרבו להכנס למרפאה) בני אדם לעומת זאת חסרים את כוח השימור העצמי האינסקטיבי שיש לחיות.כי אנחנו גם יכולים לחשוב. ונכון שאמרתי פה וחזרתי שאני לא מנסה להגיד מה טוב ומה לא טוב וכל אחת הישר בעיניה תעשה אבל אני אומרת פה בדיוק כמו כולנו מה אני חושבת ואפשר גם להסכים שלא להסכים. |
|
|
|
|
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
לפני 13 שנים •
13 באוק׳ 2012
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 13 באוק׳ 2012
אני אנסה להסביר שוב- אל תיתני בבקשה למילים AA לבלבל אותך. פשוט הבאתי את מה שנאמר בהקשר, אבל לדעתי כל תוכנית רוחנית זהה. ולציות עשוי להיות חלק מתוכנית רוחנית.
שוב, לא ציות עיוור, לא ציות לדברים שאת לא מסכימה עקרונית לעשותם. |
|
|
|
|
לפני 13 שנים •
14 באוק׳ 2012
לפני 13 שנים •
14 באוק׳ 2012
נוריתE • 14 באוק׳ 2012
► amy כתב/ה: אני אנסה להסביר שוב- אל תיתני בבקשה למילים AA לבלבל אותך. פשוט הבאתי את מה שנאמר בהקשר, אבל לדעתי כל תוכנית רוחנית זהה. ולציות עשוי להיות חלק מתוכנית רוחנית.
שוב, לא ציות עיוור, לא ציות לדברים שאת לא מסכימה עקרונית לעשותם. איימי פעם הייתי מסכימה איתך פעם היתי משווה את כל החוויה הזאת אפילו לחוויה דתית עמוקה אבל שתינו,יודעות שזה לא תמיד ככה. אז נישאלת השאלה המיתבקשת מאליה ולא רק אלייך איםה שמים את הגבולות ואיך למה כן ומה לא והאם זה באמת אפשרי לשים גבולות ומה,אם את (אני היא הן) לא מסוגלות לזה |
|
|