מיתוסית(שולטת) |
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
מיתוסית(שולטת) • 21 בינו׳ 2014
SubservientJames כתב/ה: כחולית כתב/ה: במשפט אחד- אין קשר בין התעללות לבדסמ.
ההבדל העיקרי ביניהם הוא הסכמה, נראה שאצלכם לא הייתה הסכמה מצידך, ולכן זה לא מעיד דבר וחצי דבר על היותך עבד זה או אחר. בדיוק כמו שההבדל בין מין לאונס- זה חוסר הסכמה וזה לא מעיד דבר על הנאנסת (למשל שלא אוהבת סקס). וכמו אונס- יש כאלה שבאים לבדסמ דווקא ממקום של לנסות להתמודד ולפתור את המצבים המתעללים שעברו בסביבה בטוחה יותר. תודה רבה, כחולית. מידיעותייך הרבות ומנסיונך העשיר בתחום, האם את יודעת אם אומנם מצליחות הנאנסות הללו להתמודד ולפתור זאת באמצעות הבדס"מ? ומה שכיחות הצלחה זו? אין לי מושג. שמעתי על מקרים כאלה, אבל לא שוחחתי עם כאלה אישית. על פניו, זה יכול לעזור וזה יכול להיות הרסני. זה כנראה תלוי מי עושה את זה, עם מי, באיזו סיטואציה, האם היא מרגישה בטוחה, האם זה מגיע ממקום של הרס עצמי- גם אם לא מודע או ממקום של ניסיון לחווייה מתקנת... קצת מזכיר לי טיפול בפוביות- שיש את הטיפולים ההדרגתיים משלב 0 לשלב 100 באיטיות ויש כאלה שמאמינים בטיפול בהלם ויש לעמת את האדם עם הפחד הכי גבוה שלו- עם מספר 100 בלי יותר מידי שלבים בדרך. בד"כ טיפול בהלם מסוכן ולא שווה את הסיכון וגם לא תמיד מצליח, כי הוא עשוי לגרום להיפך (חיזוק הפוביה). |
|
SubservientJames |
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
SubservientJames • 21 בינו׳ 2014
כחולית כתב/ה: SubservientJames כתב/ה: כחולית כתב/ה: במשפט אחד- אין קשר בין התעללות לבדסמ.
ההבדל העיקרי ביניהם הוא הסכמה, נראה שאצלכם לא הייתה הסכמה מצידך, ולכן זה לא מעיד דבר וחצי דבר על היותך עבד זה או אחר. בדיוק כמו שההבדל בין מין לאונס- זה חוסר הסכמה וזה לא מעיד דבר על הנאנסת (למשל שלא אוהבת סקס). וכמו אונס- יש כאלה שבאים לבדסמ דווקא ממקום של לנסות להתמודד ולפתור את המצבים המתעללים שעברו בסביבה בטוחה יותר. תודה רבה, כחולית. מידיעותייך הרבות ומנסיונך העשיר בתחום, האם את יודעת אם אומנם מצליחות הנאנסות הללו להתמודד ולפתור זאת באמצעות הבדס"מ? ומה שכיחות הצלחה זו? אין לי מושג. שמעתי על מקרים כאלה, אבל לא שוחחתי עם כאלה אישית. על פניו, זה יכול לעזור וזה יכול להיות הרסני. זה כנראה תלוי מי עושה את זה, עם מי, באיזו סיטואציה, האם היא מרגישה בטוחה, האם זה מגיע ממקום של הרס עצמי- גם אם לא מודע או ממקום של ניסיון לחווייה מתקנת... קצת מזכיר לי טיפול בפוביות- שיש את הטיפולים ההדרגתיים משלב 0 לשלב 100 באיטיות ויש כאלה שמאמינים בטיפול בהלם ויש לעמת את האדם עם הפחד הכי גבוה שלו- עם מספר 100 בלי יותר מידי שלבים בדרך. בד"כ טיפול בהלם מסוכן ולא שווה את הסיכון וגם לא תמיד מצליח, כי הוא עשוי לגרום להיפך (חיזוק הפוביה). בסדר. תודה רבה על העצה. אם כבר הגעתי עד הלום, אלמד להלום את רצונותיי ורצונותיה, כדי שלא אהיה הלום-קרב. ואיזהר מאלו שרוצות להלום בי מהר מדי... |
|
גולוסקלפרה(נשלט) |
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
גולוסקלפרה(נשלט) • 21 בינו׳ 2014
אינני חושב שהקשר בין בדס"מ והתעללות הוא מקרי.
זה לא אומר שאתה אשם, אבל בהחלט ייתכן שהתנהגותך ומהותך עודדו את גרושתך לתת דרור ליצריה הסדיסטיים שבמצב אחר אולי היו מודחקים, כמו אצל מרבית בני האדם. מדבריך לא ברור אם היא ידעה על נטיותיך וניצלה אותן ע"מ לפגוע בך או שהתנהגותה התפתחה באופן בלתי מודע ואילו אתה הנחת למצב להידרדר ואולי אף עודדת אותה בפסיביות שלך. אבל יש מה שנקרא בלשון העם "פרצוף דורש", וכשכזה פוגש באדם חסר רסן ובעל מוסר ירוד, התוצאה עלולה להיות כמו זו שאתה מתאר. ואולי בכלל מדובר בחוסר הבנה, היא חשבה שהיא נותנת לך את מה שאתה מבקש ולא ידעה יותר טוב. |
|
Menelaus |
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
Menelaus • 21 בינו׳ 2014
לפי מה שהבנתי, גרושתך לוקה ב"הפרעת אישיות גבולית" (BPD).
הפרעת אישיות גבולית נוצרת לעתים כאשר אדם חווה קשיים נפשיים שאין בכוחו להתמודד איתם, אז הנפש יוצרת מעין אישיות חדשה שאמורה לאפשר לאותו אדם להתמודד עם הקשיים, ע"י זה שאותה דמות כביכול "תספוג" ותתמודד עם הנזק שהאישיות המקורית לא הייתה יכולה לשאת(לדוגמא התעללות סדרתית, אונס וכדו'). מסיבה זו, ה"אישיויות הנוספות" שנוצרות עשויות להגיב באלימות, במיוחד כלפי אנשים מסוימים או סיטואציות מסוימות שנדמות בעיניהן כמצדיקות את זה(במידה ויש להן צורך בהצטדקות). כך שיכול להיות שאשתך הייתה מנסה לפגוע בך בלי קשר. רק הבהרה: אני מדבר על סמך נסיון אישי, לא ע"ס ידע מלימודים מסודרים. מצ"ב קישור לערך "הפרעת אישיות גבולית" בויקי: he.m.wikipedia.org/wiki/הפרעת_אישיות_גבולית |
|
SubservientJames |
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
First aid כתב/ה: לפי מה שהבנתי, גרושתך לוקה ב"הפרעת אישיות גבולית" (BPD).
הפרעת אישיות גבולית נוצרת לעתים כאשר אדם חווה קשיים נפשיים שאין בכוחו להתמודד איתם, אז הנפש יוצרת מעין אישיות חדשה שאמורה לאפשר לאותו אדם להתמודד עם הקשיים, ע"י זה שאותה דמות כביכול "תספוג" ותתמודד עם הנזק שהאישיות המקורית לא הייתה יכולה לשאת(לדוגמא התעללות סדרתית, אונס וכדו'). מסיבה זו, ה"אישיויות הנוספות" שנוצרות עשויות להגיב באלימות, במיוחד כלפי אנשים מסוימים או סיטואציות מסוימות שנדמות בעיניהן כמצדיקות את זה(במידה ויש להן צורך בהצטדקות). כך שיכול להיות שאשתך הייתה מנסה לפגוע בך בלי קשר. רק הבהרה: אני מדבר על סמך נסיון אישי, לא ע"ס ידע מלימודים מסודרים. מצ"ב קישור לערך "הפרעת אישיות גבולית" בויקי: he.m.wikipedia.org/wiki/הפרעת_אישיות_גבולית אכן, יש לה BPD. כל מה שכתבת מדויק להפליא. רעייתי לשעבר אומנם גדלה בקשיים לא-מעטים ועם הורים לא-קלים בלשון המעטה, שאף הזניחוה כלכלית ונפשית. כמדומה שגם לאחיה יש בעיות לא-פשוטות. בנוגע לאונס, וכדומה, יש לי חשד כזה, שעלה בי רק בעת שעזבתי את הבית. אך החשד איננו מבוסס דיו, ועל כל פנים לא דווח לי על כך מעולם. היה איזה סיפור על ניסיון התחלתי להטרדה, שנעצר באיבו, קודם שקרה דבר וחצי-דבר. |
|
SubservientJames |
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
21 בינו׳ 2014
אדון שפחון כתב/ה: אינני חושב שהקשר בין בדס"מ והתעללות הוא מקרי.
זה לא אומר שאתה אשם, אבל בהחלט ייתכן שהתנהגותך ומהותך עודדו את גרושתך לתת דרור ליצריה הסדיסטיים שבמצב אחר אולי היו מודחקים, כמו אצל מרבית בני האדם. מדבריך לא ברור אם היא ידעה על נטיותיך וניצלה אותן ע"מ לפגוע בך או שהתנהגותה התפתחה באופן בלתי מודע ואילו אתה הנחת למצב להידרדר ואולי אף עודדת אותה בפסיביות שלך. אבל יש מה שנקרא בלשון העם "פרצוף דורש", וכשכזה פוגש באדם חסר רסן ובעל מוסר ירוד, התוצאה עלולה להיות כמו זו שאתה מתאר. ואולי בכלל מדובר בחוסר הבנה, היא חשבה שהיא נותנת לך את מה שאתה מבקש ולא ידעה יותר טוב. קשה לי לומר בבירור אם יש לי "פרצוף דורש". האם זה דומה ל"ילד כאפות"?... על פי רוב, הפרעה גבולית מתגבשת עד גיל ההתבגרות המאוחר. גרושתי ואני נפגשנו לראשונה כשמלאו לנו 23 שנה. כיוון שהסתירו ממני נתונים, ועליי להסתמך על שברי מידע, אינני יודע עד איזו דרגה נתנה ליצריה הסדיסטים דרור, לפניי. בזמנו, כאשר סיפרתי לחותנתי על המכות, אמה לא הגיבה בתדהמה כלשהי. רעייתי לשעבר הסתירה את יצריה היטב מרוב בני האדם (אך לא מכולם) במרבית הזמן. הערך החשוב ביותר עבורה הוא מה יחשוב עליה הזולת (משום מה, זה לא כלל אותי. היא ככל הנראה אף האמינה, שאני אספוג הכול. אמונה שהייתה נכונה במידה רבה, עד לסוף.) קשה לי להאמין כי מדובר בחוסר הבנה של ממש. חזרתי ואמרתי לה, ולא בכעס, שאין לי חפץ במכות ובהשפלות מתוך זעם, ללא גירוי מיני, וללא הקשר שיש בו משחק - ובמיוחד אהבה. בחודשים האחרונים לפני עזיבתי, כאשר הייתה מגרשת אותי במכות מן הבית, אמרתי לה בשקט, כאשר הייתי כמטחווי קשת ממנה, כי אעזוב את הבית ולא אשוב עוד. כי נגמרו לה התירוצים, ואני עושה כל מה שליבה חפץ. היא תמיד הייתה צועקת "Get the hell out of here, who would want you anyway?". ממש מפליא כי בפעם היחידה, שחותנתי גירשה אותי מביתי שלי, היא השתמשה באותן מילים בדיוק , רק בעברית (אמה ישראלית שירדה לאוסטרליה). |
|
Menelaus |
לפני 10 שנים •
22 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
22 בינו׳ 2014
Menelaus • 22 בינו׳ 2014
בפשטות, זו לא אשמתך. במיוחד אם היא לא הסכימה ללכת לטיפול.
ייתכן שניתן ללמד גם עליה זכות במידה זו או אחרת, אבל אין זה משנה שום דבר לגבי העובדה שאתה לא אשם. לא אתה, לא הפרצוף שלך, ולא מי שאתה. זה פשוט לא התאים. אתה היית זקוק למלכה, וקיבלת אינקוויזיטורית. וזה לא משנה כרגע מה היא הייתה צריכה. (היות ואני גולש מהפלאפון, אין באפשרותי לתפעל כדבעי את תיבת הטקסט ואפשרות הציטוט, סליחה מראש.) |
|
SubservientJames |
לפני 10 שנים •
22 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
22 בינו׳ 2014
SubservientJames • 22 בינו׳ 2014
First aid כתב/ה: בפשטות, זו לא אשמתך. במיוחד אם היא לא הסכימה ללכת לטיפול.
ייתכן שניתן ללמד גם עליה זכות במידה זו או אחרת, אבל אין זה משנה שום דבר לגבי העובדה שאתה לא אשם. לא אתה, לא הפרצוף שלך, ולא מי שאתה. זה פשוט לא התאים. אתה היית זקוק למלכה, וקיבלת אינקוויזיטורית. וזה לא משנה כרגע מה היא הייתה צריכה. (היות ואני גולש מהפלאפון, אין באפשרותי לתפעל כדבעי את תיבת הטקסט ואפשרות הציטוט, סליחה מראש.) כשמך, כן אתה. תמיד נחלץ לעזרה. חן חן! |
|
מיתוסית(שולטת) |
לפני 10 שנים •
22 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
22 בינו׳ 2014
מיתוסית(שולטת) • 22 בינו׳ 2014
First aid כתב/ה: לפי מה שהבנתי, גרושתך לוקה ב"הפרעת אישיות גבולית" (BPD).
הפרעת אישיות גבולית נוצרת לעתים כאשר אדם חווה קשיים נפשיים שאין בכוחו להתמודד איתם, אז הנפש יוצרת מעין אישיות חדשה שאמורה לאפשר לאותו אדם להתמודד עם הקשיים, ע"י זה שאותה דמות כביכול "תספוג" ותתמודד עם הנזק שהאישיות המקורית לא הייתה יכולה לשאת(לדוגמא התעללות סדרתית, אונס וכדו'). מסיבה זו, ה"אישיויות הנוספות" שנוצרות עשויות להגיב באלימות, במיוחד כלפי אנשים מסוימים או סיטואציות מסוימות שנדמות בעיניהן כמצדיקות את זה(במידה ויש להן צורך בהצטדקות). כך שיכול להיות שאשתך הייתה מנסה לפגוע בך בלי קשר. רק הבהרה: אני מדבר על סמך נסיון אישי, לא ע"ס ידע מלימודים מסודרים. מצ"ב קישור לערך "הפרעת אישיות גבולית" בויקי: he.m.wikipedia.org/wiki/הפרעת_אישיות_גבולית זה בוקר ואני ממהרת לעבודה אז אני לא יכולה להסביר כרגע, אבל יש לך טעות חמורה מאוד ולא כדאי להטעות- הפרעת אישיות גבולית (בודרדר ליין דיסאורדר) שונה לחלוטין ממה שאתה מתאר- שזו הפרעת זהות דיסוציאטיבית (מה שנקרא בפי העם "פיצול אישיות"). אין קשר ולו קלוש בין שתי ההפרעות. SubservientJames, לא יודעת על סמך מה אתה אומר שלאישתך יש הפרעת אישיות גבולית ואם היא מאובחנת בכלל ואיזו אבחנה יש לה, במיוחד אם התיאור שהוא מסר הוא ממש לא הפרעת אישיות גבולית. |
|
פור גוד |
לפני 10 שנים •
22 בינו׳ 2014
לפני 10 שנים •
22 בינו׳ 2014
פור גוד • 22 בינו׳ 2014
כחולית כתב/ה: First aid כתב/ה: לפי מה שהבנתי, גרושתך לוקה ב"הפרעת אישיות גבולית" (BPD).
הפרעת אישיות גבולית נוצרת לעתים כאשר אדם חווה קשיים נפשיים שאין בכוחו להתמודד איתם, אז הנפש יוצרת מעין אישיות חדשה שאמורה לאפשר לאותו אדם להתמודד עם הקשיים, ע"י זה שאותה דמות כביכול "תספוג" ותתמודד עם הנזק שהאישיות המקורית לא הייתה יכולה לשאת(לדוגמא התעללות סדרתית, אונס וכדו'). מסיבה זו, ה"אישיויות הנוספות" שנוצרות עשויות להגיב באלימות, במיוחד כלפי אנשים מסוימים או סיטואציות מסוימות שנדמות בעיניהן כמצדיקות את זה(במידה ויש להן צורך בהצטדקות). כך שיכול להיות שאשתך הייתה מנסה לפגוע בך בלי קשר. רק הבהרה: אני מדבר על סמך נסיון אישי, לא ע"ס ידע מלימודים מסודרים. מצ"ב קישור לערך "הפרעת אישיות גבולית" בויקי: he.m.wikipedia.org/wiki/הפרעת_אישיות_גבולית זה בוקר ואני ממהרת לעבודה אז אני לא יכולה להסביר כרגע, אבל יש לך טעות חמורה מאוד ולא כדאי להטעות- הפרעת אישיות גבולית (בודרדר ליין דיסאורדר) שונה לחלוטין ממה שאתה מתאר- שזו הפרעת זהות דיסוציאטיבית (מה שנקרא בפי העם "פיצול אישיות"). אין קשר ולו קלוש בין שתי ההפרעות. SubservientJames, לא יודעת על סמך מה אתה אומר שלאישתך יש הפרעת אישיות גבולית ואם היא מאובחנת בכלל ואיזו אבחנה יש לה, במיוחד אם התיאור שהוא מסר הוא ממש לא הפרעת אישיות גבולית. את רואה כחולית? זה מה שקורה כאשר נותנים רק "עזרה-ראשונה" ( במקום טיפול מלא ) לבעלות אישיות-מפוצלת. הן הופכות, במקרה הטוב, לבעלות אישיות-גבולית. וזהו שיפור מסויים, אך לא די בו (: וג'יימס, אינטילגנציה נמדדת בין השאר ביכולת של הבנאדם ללמוד מהניסיון. כפי שאמר קרל מרקס : "פעם ראשונה שההיסטוריה חוזרת זו טרגדיה. פעם שנייה זו כבר פארסה. ". אני סומך עלייך בעיניים עצומות, ג'יימס, שאהובת-ליבך הבאה - כן מאמינה בקב"ה או לא מאמינה בקב"ה, כן שומרת כשרות או לא שומרת כשרות - תהיה כבר סמל של נפש בריאה בגוף חטוב (: |
|